- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Motorsport - se også under korte nyheder >>>


 Arkiv Mere motorsport >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2022 Seoul E-Prix:

Flot Formel E finale med velfortjente sejre

Set i lyset af voldsomme regnskyl og oversvømmelser i dagene op til Seoul E-Prix hang afviklingen i en tynd tråd. Men såvel arrangører som deltagere håndterede udfordringen forbilledligt. Og det var to af de fire VM-kandidater, der vandt de to løb.

Formel E VM finalen 2022 i Seoul - læs mere >>>


2022 Seoul E-Prix:

Vandoorne og Mercedes vinder Formel E VM

Det lå i kortene inden Formel E VM-finalen, at titlerne ville gå til Stoffel Vandoorne og Mercedes EQ fabriksteamet. Men intet var naturligvis sikkert, og Jaguars Mitch Evans gjorde da også sit bedste for, at Vandoorne ikke skulle komme let til titlen. Evans vandt weekendens første løb og udsatte dermed VM-afgørelsen. Men søndag d. 14. august blev det cementeret: Stoffel Vandoorne og Mercedes EQ er Formel E Verdensmester 2022.
Formel E VM finale i Seoul 2022 - læs mere >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Stjerner af enhver slags

Det har altid kendetegnet Copenhagen Historic Grand Prix, at begivenheden tiltrak motorsportskendisser af enhver slags og ofte fra rundt omkring i verden. 2022 var, hvad det sidste angår, undtagelsen, der bekræfter reglen, for den eneste motorsportsstjerne fra udlandet, som var annonceret på forhånd, var italiensks Dindo Capello – og han kom ikke.

Glimt fra CHGP 2022 - del 2 - læs og se mere >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2022
Bi
lkultur i bred forstand
Biler betyder rigtig meget for rigtig mange mennesker. For nogle kredser hele deres liv om biler og nogle få går linen ud og anskaffer unikke køretøjer, kører racerløb og er så gode, at de selv bliver en del af bilkulturen.

Glimt fra CHGP 2022 - del 3 - læs og se mere >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Motorfesten skudt i gang med manér

Traditionen tro blev starten på årets Copenhagen Historic Grand Prix markeret med en opvisningskolonne af historiske biler, der kørte Fra Bellahøj Park racerbanen til Københavns Rådhus, hvor Københavns Kommune var vært ved en reception for mange af de fremmødte deltagere, naturligvis med HKH Prins Joachim i spidsen.

Åbningsreception CHGP 2022 - læs mere >>>


Copenhagen Historic Grand Prix

Motorfest igen på Bellahøj

I modsætning til Classic Race Århus, som ikke slap helskindet gennem Corona perioden, lever Danmarks største motorsportsbegivenhed, Copenhagen Historic Grand Prix, i bedste velgående og er nu klar til endnu en motorfest på Bellahøj i København, når det i dagene fra 5. til 7. august går løs på ny.

Optakt til CHGP 2022 - læs mere >>>


2022 Jakarta E-Prix
Intelligent sejr til Jaguar og Mitch Evans
For første gang nogensinde blev der kørt Formel E i Indonesien. Og takket være intelligent kørsel, energistyring og anvendelse af Attack Mode og Fanboost kunne New Zealandske Mitch Evans køre sin Jaguar I-Type 5 til sejr om end med et forspring på beskedne 0,7 sekund.
Jakarta E-Prix - læs mere på Formel E.dk >>>


Formel E teknik og miljø-hensyn:

Styr på energien og et rat med perspektiver

I 2023 introduceres de helt nye Formel E GEN3 racerbiler. De er banebrydende på stort set alle områder, flere kræfter, et mere kompakt design, mere avanceret elektrisk drivline osv., osv. Men det er stadig køreren, der til syvende og sidst er den afgørende faktor. Sådan er det også i den eksisterende generation af Formel E GEN2 racerbiler. Og kørerens vigtigste redskab er bilens rat – såvel som hans egen hjerne.

Formel E teknik og miljøhensynet - læs mere >>>


2022 Formel E VM 8. afd. Berlin E-Prix Race 2:

Verdensmesteren vinder på Dag 2

2021 Formel E verdensmesteren, Nyck de Vries, vandt årets første E-Prix tilbage i januar. Siden da har det været beskedent, hvad han præsterede. I weekendens første race i Berlin blev han eksempelvis nr. 10, men på andendagen i de unges europæiske hovedstad kørte han sig i sin Vestas powerede Mercedes EQ tilbage i VM-kampen med en flot sejr.

Berlin E-Prix Race 2 - læs mere på Formel E.dk >>>2022 Formel E VM 7. afd. Berlin E-Prix Race 1:

Mortara vinder overbevisende

Egentlig er Edoardo Mortaras sejrsmargin på 1,8 sekund i weekendens første race i Berlin Tempelhof ikke udtryk for en overbevisende sejr. Men i Formel E er den overbevisende, fordi kampen i toppen er så tæt. I den ene af semifinalerne forud for løbet var det endda så tæt, at 0,000 sekund skilte de to, der dystede – Alex Sims og Jean-Eric Vergne.

Berlin E-Prix Race 1 - læs mere på Formel E.dk >>>


2022 Formel E VM 6. afd, Monaco E-Prix

Vandoornes unikke sejr

Der er altid noget særligt ved at køre race på den berømte bane i Monaco. En sejr i det mondæne fyrstendømme betyder mere end nogen anden. Sådan har det været i Formel 1 i snart 100 år og sådan har det været i Formel E siden verdens mest innovative motorsport gæstede fyrstendømmet for første gang i 2017. Bl.a. derfor var Stoffel Vandoornes triumf i sæsonens sjette VM-afdeling af særlig betydning.

Monaco E-Prix - læs mere >>>


2022 Formel E VM 5. afd, Rom E-Prix Race 2:

Dobbelt triumf til Evans og Jaguar

Det var på et hængende hår, men når enden er god er alting godt. Sådan var det i hvert fald for Jaguar og Mitch Evans, der for anden dag i træk kørte sejren hjem i den italienske hovedstad med den enestående historie. Ud af de i alt seks løb, der har fundet sted i Rom, har Mitch Evans og Jaguar vundet de tre.

Rom E-Prix Race 2 - læs mere på Formel E.dk >>>


2022 Formel E VM 3. afd, Mexico City E-Prix:

Porsche vinder langt om længe

Ny ledelse og bitre erfaringer i bagagen. Porsche SKULLE vinde, det kunne ikke vente længere og det gjorde de så i Mexico City efter overbevisende energistyrings-strategi: Wehrlein vandt, Lotterer blev 2’er og dermed var de inde i VM-kampen, som Mortara og Venturi dog fortsat fører, oven i købet med udbyggede forspring.

Formel E VM, Mexico City - læs mere >>>

2022 Formel E VM 1. afdeling Diriyah E-Prix

Status quo men meget bedre race

Ser man alene på udfaldet af årets første VM-runde, som fandt sted på bybanen i Diriyah i Saudi Arabien er ikke meget ændret i forhold til i fjor. Men racerløbene og hele afviklingen af løbsdagen er meget, meget bedre. Efter de første to løb står det dog klart: Mercedes er teamet, der skal besejres i år og det bliver ikke let.

Formel E VM Race 1 - læs mere på Formel E.dk >>>


Formel E VM 2022

Stærkt felt og uforudsigeligt udfald

Når 2022 Formel E verdensmesterskabet tager sin begyndelsen fredag d. 28. januar (med shakedown allerede dagen inden), sker det som i fjor på den saudiarabiske racerbane på afspærrede veje i Riyadh forstaden Ad-Diriyah (Racerbanen i Ad-Dririyah >>>). Men selvom racerbilerne i teknisk forstand ikke er forskellige fra de, der blev benyttet i fjor, er det eneste kendte ved sæsonstarten netop racerbanen. Alt andet får man først en indikation af, når løbets flages af fredag aften.

Formel E VM - optakt - læs mere >>>


Dakar 2022:

Al-Attayah og Toyota dominerede og vandt

Det blev Nasser Al-Attiyah fra Qatar, der sammen med co-driver Matthieu Baumel vandt årets Dakar. Den nu 4-dobbelte Dakar-vinder styrede sin Toyota GR DKR Hilux sikkert i mål efter i princippet at have ført fra start til mål. Sejren var også Toyotas nr. 2 i det berømte maraton rally. Den første sejr kom i 2019, hvor Al-Attiyah, dengang i Sydamerika, vandt sin tredje sejr.

Dakar 2022 rapport - læs mere >>>


Dakar 2022 i miljøets navn

Når vinterens Dakar 2022 rally sættes i gang på årets første dag ligger der 8375 kilometer foran deltagerne. 4258 kilometer af dem er hastighedsetaper og dermed lever verdens mest berømte maraton rally endnu engang op til sit ry som verdens hårdeste udfordring i denne ganske særlige motorsports disciplin. 2022 bliver også en teknologisk styrkeprøve i miljøets navn: Hvordan kører man et maraton rally ude i ørkenen med mindst mulig miljøbelastning. Men en vigtig brik i det spil er kørernes indsats – og evner.

Dakar 2022 optakt - læs mere >>>


EXTREME.E på Sardinien:

Dramatiske finaler gav Rosberg sejren

Der var masser af dramatik i næsten enhver sekvens af årets næstsidste EXTREME.E konkurrence, der fandt sted på den italienske Middelhavsø, Sardinien. Fokus i klimamæssig sammenhæng var bl.a. de voldsomme selvantændte skovbrænde – 15.000 i Italien alene i år – og nedbrydningen af vegetationen i Middelhavet, begge dele som konsekvens af den globale opvarmning.

Læs mere på Formel E.dk >>>


PURE ETCR i Frankrig - sæsonfinalen:

Vernay vinder - Ekström mester

Det var franskmanden Jean-Karl Vernay, der kørte sin Hyundai til sejr i sæsonens sidste PURE ETCR afdeling, som fandt sted på Vernays hjemmebane nordvest for byen Pau i Sydfrankrig. Men det var Cupra køreren Mattias Ekström fra Sverige, der blev kåret til sæsonens konge efter en dramatisk finale.

Sæsonfinalen i ETCR - læs mere på Formel E.dk >PURE ETCR præsenteres
i samarbejde med Goodyear


2021 Arctic X Prix i Kangerlussuaq:

Hårde dyster, unikke udfordringer og overraskende resultater i Grønland

Den største globale motorsportsbegivenhed i det danske rigsfællesskab nogensinde blev en gigantiske succes. Verdensstjerner i rå mængder tog del i EXTREME.E konkurrencerne ud for Kangerlussuaq i Grønland. I weekenden d. 28.-29. august blev der budt på kolossale udfordringer, tætte og hårde dyster – og udfaldet overraskede. Men fremfor alt: Budskabet blev sendt ud overalt i verden og i flere  end 120 stater blev Arctic X Prix vist på TV.

Arctic X Prix i Kangerlussuaq - læs mere >>>


EXTREME.E: Arctic X Prix i Kangerlussuaq

Nyt format for har premiere i Grønland

Når EXTREME.E deltagerne i Grønland skal gennemføre deres show, for at øge verdens opmærksomhed på klimaforandringerne – dvs. køre race i de specialbyggede Odyssey 21 racerbiler, sker det efter et tilrettet format, baseret på erfaringerne fra de to første afdelinger af serien. Eksempelvis vil man i Kangerlussuaq se fem biler i finalen. Se de aktuelle billeder sidst i artiklen…

Arctic X Prix i Kangerlussuaq - læs mere >>>

Sébastien Loeb er blandt deltagerne i Grønland


Berlin E-Prix: De Vries og Mercedes
vinder VM i dramatisk finale

Hollandske Nyck de Vries blev søndag eftermiddag historiens første Formel E verdensmester og sikrede sammen med Stoffel Vandoorne verdensmesterskabet for teams til det Vestas-powerede Mercedes EQ team. Men sejren var på igen måde sikker, før målstregen var nået.

Formel E-finalen - læs mere >>>2021 CHGP:
Glimt fra Copenhagen Historic Grand Prix
Med en ny aftale med Københavns Kommune i baglommen er der al mulig grund til for motorsportsfolket at glæde sig over, at promotor Jac Nellemann nu er klar til yderligere tre år med fuld fart på den motor-kulturelle begivenhed på Bellahøj i København. Men København som by kan også være tilfreds med aftalen, som i den grad allerede i år har sat den danske hovedstad på verdenskortet.

Glimt fra CHGP - del 1 >>>


Glimt fra CHGP - del 2 >>>


2021 CHGP er ikke kun elektrisk
Når Copenhagen Historic Grand Prix løber af stablen med de første træningskørsler allerede fredag aften d. 6. august på Bellahøj Park racerbanen er weekendens højdepunkt godt nok PURE ETCR løbene for elektriske standardvogne, men den historiske del er der stadig blevet plads til og her er alt næsten som det plejer.
Copenhagen Historic Grand Prix - læs mere >>>


PURE ETCR præsenteres
i samarbejde med Goodyear


Nellemann skriver motorsportshistorie:
Copenhagen Historic Grand Prix går elektrisk
Når Copenhagen Historic Grand Prix i dagene 6.-8. august 2021 finder sted for nu 20. gang bidrager motorsportslegenden (og importøren af ikke mindst KIA biler), Jac Nellemann på ny til motorsportshistorien, for da køres der for første gang nogensinde elektrisk racerløb på internationalt niveau i Danmark. PURE ETCR, som løbsserien hedder, er elektriske racerbiler med tæt ved 700 hestekræfter. Og stort set forureningsfrit og lydløst udgør det nye mesterskab, som i øvrigt arrangeres af Eurosport Event, begyndelsen på en helt ny epoke i både dansk og international racing.
Optakt til CHGP 2021 - læs mere >>>Formel E VM
Dennis vinder Race 1 i London
Bird fører stadig VM
Jake Dennis kørte lørdag eftermiddag d. 24. juli sin BMW Formel E racer til sejr i et forbavsende udramatisk Race 1 ved London E-Prix. Derved bragte han sig selv op på 2. pladsen i VM-kampen – men det er fortsat Jaguars Sam Bird, der fører VM inden søndagens Race 2 – det tredjesidste i årets Formel E Verdensmesterskab.
London E-Prix Race 1 - læs mere >>>


PURE ETCR præsenteres
i samarbejde med Goodyear


PURE ETCR premieren: Dramatik og godt race

i nyt og spændende set-up

Det var Zengo Motorsport Cupra, der kom bedst gennem det første elektriske standardvognsløb på højt plan nogensinde, da spanieren Mikel Azcona scorede flest points og dermed blev kåret som ”Kongen af Vallelunga” i seriens premiereweekend. På 2. pladsen kom den rutinerede franskmand og Hyundai kører, Jean-Karl Vernay, der ikke mindst scorede sejren i den ene af de to finaler.

PURE ETCR i Vallelunga - læs mere >>>


ETCR premiere i Italien

Nu skal tusindvis af hestekræfter slippes løs

Søndag d. 20. juni går det løs. Da slippes tusindvis af elektriske kræfter løs på Vallelunga racerbanen i Italien i det, der uden sammenligning er verdens mest effektfulde elektriske standardvognsserie: PURE ETCR. 680 hestekræfter, 900 Nm og sprintrace i et helt nyt set-up. Og så kommer det hele til København først i august.

ETCR optakt og TV-program på Formel E.dk >>>


EXTREME.E: Ocean X-Prix 2021:

Godt show på kanten af Atlanten

Næste Stop: Grønland

2. afdeling af EXTREME.E mesterskabet var underholdende, overraskende og satte verdens truede områder i et nyt perspektiv. Det foregik på et velkendt motorsportssted, men fokus var trukket væk fra ørkenen og ud i oceanet: Der blev kørt omkring Lac Rose i udkanten af Kenyas hovedstad, Dakar, på kanten af Atlanterhavet.

Ocean E-Prix - læs mere >>>2021 Valencia E-Prix – Race 1:
Energistyring styrer bizart race
Det første E-Prix nogensinde i Spanien var en udfordring fra start til slut. Det eneste, der egentlig gav mening var, at Nyck de Vries kørte sin Vestas powered Mercedes EQ Silver Arrow 02 til sejr, for det havde han med en vis sandsynlighed gjort under alle omstændigheder.
Valencia E-Prix Race 1 - læs mere >>>

Se Formel E, Dakar, Le Mans, ERC, WTCC og anden top motorsport på Eurosport.

 

Se og gense Eurosports programmer på alle platforme på discovery+: Klik her

Er der ændringer i programmet på de udsendelser, redaktøren speaker på Eurosport, publiceres de så vidt muligt på Twitter >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Motorsports kulturen i højsæde

Den årlige motorfest i hjertet af København blev den forventede succes. Der var rigtig mange tilskuere på Bellahøj, da Danmarks vigtigste motorsportsbegivenhed fandt sted og selv ikke de skiftende vejrforhold kunne holde gejsten nede. De blev alle vidne til en motorkulturelt gigantshow, hvor netop det kulturelle element havde fået større plads end tidligere.

Glimt fra CHGP 2022 - del 1 - læs og se mere >>>ETCR World Cup præsenteres
i samarbejde med Goodyear


ETCR i Vallelunga:
Azcona dominerede i den italienske hede
Temperaturerne nærmede sig de 40 grader Celcius, da 5. afdeling af eTouring Car World Cup fandt sted på den italienske Vallelunga racerbane nord for Rom. Det krævede skånsom kørsel, for 500 kW overført til den steghede asfalt var en udfordring, ikke mindst for Goodyears all-weather dæk, og den, der gjorde det bedst var spanske Mikel Azcona.
ETCR på Vallelunga - læs mere >>>


Formel E VM i London:

Vandoorne på tærsklen til VM-titlen

Det er ikke til at komme uden om: Belgiske Stoffel Vandoorne ligner en ny Formel E verdensmester, endnu inden de to afsluttende VM-runder finder sted i Seoul midt i august. Det skyldes naturligvis Mercedes-kørerens egne resultater, men på det seneste især konkurrenternes uheld. Det var de to løb i London et klart udtryk for.

Formel E VM i London - læs mere >>>

London E-Prix fandt sted indeni og udenfor det gigantiske ExCeL Messecenter i Docklands.


2022 New York E-Prix:

Kaos og underholdning på højt niveau

Der var populært sagt kaos og underholdning på højt niveau, da 11. og 12. afdeling af Formel E verdensmesterskabet, New York E-Prix fandt sted på banen i Brooklyn Cruise Terminal, med Manhattan skyline som den pompøse baggrund. Da det hele var slut, var der næsten status quo i toppen – næsten…

New York E-Prix - læs mere på Formel E.dk >>>ETCR World Cup præsenteres
i samarbejde med Goodyear


ETCR: The winner takes it all i Jarama

”The winner takes it all”, synger Mattias Ekströms berømte landmænd, ABBA, og det var præcis hvad der skete på den spanske Jarama-racerbane nord for Madrid i sæsonens 3. afdeling af ETCR World Cup. Den regerende mester vandt samtlige løb i Furious-puljen, scorede dermed maximum-points og blev derfor ikke alene kronet som weekenden konge, men genvandt også føringen i mesterskabet.

ETCR på Jarama - læs mere >>>

ETCR: Tambay krones i Ungarn

Det blev Adrien Tambay, søn af den tidligere Formel 1 Grand Prix vinder, Patrick Tambay, der dominerede 2. afdeling af ETCR World Cup, som fandt sted på Hungaroring øst for den ungarske hovedstad, Budapest. Der blev fra flere sider kørt hårdt, men franskmanden holdt sig ude af de tætte opgør ved simpelthen at køre fra de andre.
ETCR i Ungarn - læs mere >>>


2022 FIA eTouring Car World Cup i Istanbul:

AFLYST

2. afdeling af den nye World Cup serie for verdens mest højtydende elektriske standardvogne, ETCR, skulle have fundet sted på den krævende Istanbul Park racerbane i weekenden d. d. 21.-22. maj. Imidlertid har en konflikt omkring arrangementet betydet, at arrangørerne med kort varsel har måtte udsætte det planlagte race. Der foreligger ikke informationer om en ny dato for løbene i Tyrkiet.


Nissan Motorsportsdirektør Tommaso Volpe:

Nissan ser fremad og kæmper imens

Det ville være til at forstå, hvis man havde mistet modet en lille smule i Nissans Formel E team. Fra tidligere at have vundet Formel E mesterskabet for teams ikke færre end tre gange, fra at Nissan e.dams i 2020 sluttede på 2. pladsen og Sebastien Buemi blev nr. 4 i kørernes mesterskab oplevede man i 2021 et frit fald.

Tomasso Volpe og Max Günther interview >>>


2022 FIA eTouring Car World Cup 1. afd. Pau:

Ekström fortsætter hvor han slap

Den regerende ETCR-mester, Mattias Ekström, fortsatte hvor han slap, da første afdeling af den nye World Cup for elektriske standardvogne fandt sted på den legendariske by-racerbane i Pau i Sydfrankrig. Ekström var i sin pulje hurtigst under kvalifikationen og vandt alle finalerunderne, og da ingen i den anden pulje formåede at gøre ham kunsten efter, blev Ekström naturligt kåret til Weekendens Konge.
1. afd. af ETCR - læs mere på Formel E.dk >>>ETCR World Cup præsenteres
i samarbejde med Goodyear


FIA ETCR eTouring Car World Cup

– nu går det løs igen

Efter en Corona influeret 1. sæson går det nu løs igen med det, der indledningsvis var kendt som PURE ETCR – den innovative serie for fuldt elektriske og særdeles højtydende standardvogne. I weekenden d. 5-8 maj lægger den sydfranske by Pau asfalt til første afdeling af ETCR, som i år er ophøjet til at være en officiel FIA sanktioneret World Cup. ETCR dækkes fortsat på Discovery/Eurosport.

Optakt, løbskalender og TV udsendelsesplan >>>2022 Formel E VM 4. afd, Rom E-Prix Race 1:

Sejr til Mitch Evans og Jaguar

Alt imens onde tunger så småt var begyndt at antyde, at det nye kvalifikationssystem, som ikke længere favoriserer en dårlig placering i VM-stillingen, med succes var begyndt at skille fårene fra bukkene, deriblandt sidste års VM 2’er, Jaguar, slog det navnkundige britiske Formel E team tilbage og tog sejren i det første af weekendens to løb i Rom.

Rom E-Prix Race 1 - læs mere på FormelE.dk >>>


2022 Formel E VM 2. afdeling Diriyah E-Prix

Mortara tager uventet sejr

Mercedes triumferede i årets første Formel E VM løb, og det gjorde de til dels også i Race 2, men det forløb ganske anderledes.

Formel E VM Race 2 - læs mere på Formel E.dk >>>


Formel E VM 2022

Nye regler giver fair resultater

Fredag d. 28. januar køres sæsonens første løb i Formel E verdensmesterskabet. Det kommer til at ske efter et fuldstændig revideret kvalifikations setup, hvor det i langt højere grad bliver deltagernes præstationer, som afgør udfaldet og dermed startopstillingen, end det hidtil var tilfældet. Sæsonen, som også bliver den mest omfattende i Formel E historien, byder i sagens natur også på nye kørere og også nye teams er på vej.

Formel E 2022 - nye regler - læs mere >>>


2022 Rally Monte Carlo: Sébastien Loeb og Ford vinder historiens første "hybrid rally"

Der blev skrevet rally-historien i weekendens første VM-rally nogensinde med helt nye CO2 neutrale hybridrallybiler. Og palmerne i det berømte Rally Monte Carlo gik til M Sport Ford teamet, efter at Sébastien Loeb på næstsidste hastighedsprøve overtog føringen, godt hjulpet af, at rivalen Sébastien Ogier’s Toyota punkterede.

Rally Monte Carlo 2022 reportage - læs mere >>>


2022 Rally Monte Carlo: Starten på ny epoke
Fokus på miljø i rally verdensmesterskabet

I weekenden, d. 20.-23. januar, køres verdens mest berømte rally. Det er Rally Monte Carlo, der traditionen tro afvikles med Monaco som omdrejningspunkt. Det er også starten på en ny epoke i rally-VM med fokus på miljø og omverdens-rigtig adfærd.
Rally Monte Carlo 2022 optakt - læs mere >>>

EXTREME.E:

Rosberg slog Hamilton på målstregen

Trods Corona pandemien lykkedes det at gennemføre den første EXTREME.E sæson nogensinde. Sæsonfinalen var blevet flyttet til den spektakulære Jurassic Coast i det sydlige England nær Dorset, dels pga. praktikken, dels fordi klimaforandringerne også er faretruende i europæiske nærområder. Og racet, der fandt sted weekenden inden Jul (d. 19.-20. december): Det kunne ikke blive mere spændende med to teams, der sluttede á-points.

Læs mere på Formel E.dk >>>


Rally-VM viser banebrydende miljøvej

CO2 neutralitet er ikke kun elektrisk

Det har været længe undervejs, men resultatet er ambitiøst: Rally verdensmesterskabet introducerer nyt reglement for 2022, som inkluderer højtydende plug-in hybridteknologi, men endnu vigtigere: de første skridt tages også i retning af, at anvende syntetisk brændstof, som er CO2 neutralt og dermed vil bidrage væsentligt til at overvinde de udfordringer, som til stadighed står i vejen for effektiv og brugbar fuld elektrisk mobilitet.

Rally-VM viser miljøvejen - læs mere >>>


PURE ETCR i Ungarn:

Intenst race gav Azcona sejren

Fjerde og næstsidste afdeling af den første sæson i det helt nye PURE ETCR-mesterskab for elektriske standardvogne, blev afviklet i weekenden d, 21.-21. august på den Hungaroring nær Budapest i Ungarn. Der blev kørt hårdt og tæt, og da regnskabet skulle gøres op var det spanske Mikel Azcona i Cupra, der havde scoret bedst. Dermed blev han ”weekendens konge”, men vigtigere var det, at han nu er på 3. pladsen i mesterskabet.
ETCR i Ungarn - læs mere >>>


EXTREME.E: Arctic X Prix i Kangerlussuaq

Motorløb i Grønland - og hvorfor så lige det?

Det kan lyde absurd, at der i weekenden d. 28.-29 august skal køres motorløb i Grønland. Også selvom der køres med elektriske off-road racerbiler. Men der er mening med galskaben. Faktisk er der tænkt rigtig meget over tingene.

Arctic X Prix formidler af klimabudskaber >>>


2021 24-timers Le Mans: Toyota sejrede på ny

- men det gjorde Le Mans og "vi" også

Da årets 24-timers Le Mans var slut, var der mange vindere – og naturligvis også en del tabere, sådan er motorsport og sport i det hele taget. Men heldigvis kan man forsøge endnu engang, næste år måske. Man har i hvert fald muligheden. For i Le Mans og i mange andre dele af motorsporten har man vist vejen, og man lader sig ikke tryne af en Corona-pandemi.

Et anderledes tilbageblik på 24-timers Le Mans >>>PURE ETCR præsenteres
i samarbejde med Goodyear


2021 PURE ETCR i København:
Gigant succes og triumf for CHGP

Søndag d. 8. august 2021 blev der skrevet motorsportshistorie, da verdens kraftigste elektriske racerbiler efter en vellykket weekend på Bellahøj satte punktum for den tredje PURE ETCR-afdeling nogensinde og dermed for verdens første racerløb på en ægte bybane i historiens første ”multi-brand” kategori.

ETCR i København - læs mere >>>


2021 CHGP: For første gang i det nye årtusinde:
Goodyears luftskib besøger Danmark
I dagene 6.-8. august finder Copenhagen Historic Grand Prix sted og hovedattraktionen er 3. afdeling af det helt nye PURE ETCR mesterskab for højtydende elektriske racerbiler. Der bliver masser af action på racerbanen på Bellahøj, som publikum kan glæde sig over, men højt på himlen bliver der også noget at se på – der ligeså stilfærdigt som de elektriske racerbiler giver en for de fleste mennesker usædvanlig oplevelse: Goodyear luftskibet, Blimp, er for første gang i dette årtusinde på besøg i Danmark og medvirker til TV-dækningen på Discovery TV-kanalerne, Eurosport, discovery+ og 6'eren.
Læs mere om Goodyear luftskibets besøg >>>


ETCR i Spanien: Aragon 2. afdeling

Svenske Mathias Ekström vinder i Spanien

I 2. afdeling af det helt nye mesterskab for elektriske standardvogne, PURE ETCR, tog svenske Mathias Ekström sejren og fører nu også mesterskabet inden ETCR får Danmarkspremiere ved Copenhagen Historic Grand Prix først i august.

ETCR i Spanien - læs mere >>>Formel E VM - London E-Prix Race 2:
Lynns første sejr - og så på hjemmebane

Det blev endnu en britisk hjemmebanesejr, da London-weekendens Race 2 fandt sted. Alex Lynn formåede at vinde løbet i cockpittet på sin Mahindra racer. Det var Lynn’s første Formel E triumf og Mahindras første i 2021. Nyck de Vries kørte sin Vestas powerede Mercedes EQ ind på 2. pladsen og hollænderen gevandt dermed VM-føringen.

London E-Prix Race 2 - læs mere >>>


2021 New York City E-Prix Race 2:

Sam Bird vinder for Jaguar og fører VM på ny
Tidligere på sæsonen, efter tre E-Prix’er, førte Sam Bird kampen om kørernes VM. Siden gled han stille og roligt ned i VM-stillingen, men søndag aften kørte han sin Jaguar til sejr i det andet af weekendens to løb i New York og nu indtager han på ny VM-toppen.
New York City E-Prix Race 2 - læs mere >>>


2021 New York City E-Prix Race 1:

Günthers elegante New York triumf

Efter to års fravær på grund af Corona pandemien indtog Formel E lørdag aften danske tid New York City, da 10. afdeling af Formel E verdensmesterskabet fandt sted på banen på bredden af East River i Brooklyn. Og amerikanerne kunne ikke få det meget bedre end det, som Max Günther præsterede, da han kørte sin tysk/amerikanske BMW-Andretti racer til sejr i et elegant tilrettelagt løb.

New York City E-Prix Race 1 - læs mere >>>


2021 Mexico Puebla E-Prix

8 vindere i 9 løb: Mortara vinder og fører VM

Formel E VM er et af motorsportens mest konkurrencefyldte og uforudsigelige mesterskaber. Det blev understreget endnu engang, da schweizeren Edouardo Mortara søndag aften vandt det andet af weekendens to Formel E løb på Puebla racerbanen i Mexico. Samtidig overtog han også føringen i VM.

Mexico Puebla E-Prix Race 2 - læs mere >>>


2021 Mexico Puebla E-Prix Race 1

Audi vandt Porsches race

Skæbnen ville, at det var Porsches søstermærke i VW-koncernen, Audi, der scorede sejren i lørdagens 8. afdeling af Formel E verdensmesterskabet, der fandt sted på Puebla racerbanen 100 kilometer fra Mexico City, hvor det mexikanske E-Prix tidligere har fundet sted. Audi har tidligere vundet i Mexico ikke færre end tre gange og også mistet en sejr på grund af et lille brud på reglementet. Denne gang fik de sejren pga. et lille brud på reglementet – men det var Porsche, der forbrød sig.

Mexico Puebla E-Prix Race 1 - læs mere >>>


2021 Monaco E-Prix:
Mønsterrace i fyrstendømmet

Syvende afdeling af Formel E verdensmesterskabet fandt 8. maj sted på den historiske Grand Prix bane i Monaco. Efter de dominerende kaotiske forhold i Valencia ifm. 4. og 5. VM-løb blev der i det mondæne fyrstendømme ved den franske riviera afholdt et Formel E race helt efter bogen, måske endda det bedste Formel E løb nogensinde i den nu seks-en-halv sæson unge løbsserie.
Monaco E-Prix – læs mere >>>
2021 Valencia E-Prix – Race 2:
Tilbage til normalen: Dennis' første sejr
Efter lørdagens kaotiske, uoverskuelige men ret begivenhedsrige race var søndagens afdeling af Valencia E-Prix grænsende til kedsommeligt. En overdrivelse, godt nok, for et Formel E race er aldrig kedsommeligt. Og det var det især ikke for den britiske BMW-kører, Jake Dennis, som i sit blot sjette Formel E løb kørte først over målstregen efter at have ført hele løbet.
Valencia E-Prix Race 2 - læs mere >>>

Mere motorsport >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt