- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

o

 

 

 

 

 

Biler og motor:
Februar 2020
Nissan LEAF m.fl.:
Firma elbil til under 1000 kr/måned
For at fremme valget at grønnere bil har Folketinget vedtaget en ny lov, hvor der følger et særligt fradrag i den personlige beskatning på 40.000 kroner årligt for firmabil-brugere, der vælger enten en elbil eller en plug-in hybrid bil. Fradraget gælder fra 1. april til og med 31. december 2020. Det betyder, at det i Danmark eksempelvis regulært vil koste under 1000 kroner om måneden at køre i firmabil som Nissan LEAF – verdens mest solgte elbil. Lige nu fåes Nissan LEAF med to forskellige batteri-størrelser: 40 kWh (rækkevidde: 270 km) og 62 kWh (rækkevidde: 385 km).
Læs vores seneste prøvekørsel af Nissan LEAF >>>

Aston Martin DBX er landet - næsten
Aston Martins helt nye og i Aston-sammenhæng banebrydende luksus-SUV lander i Danmark om tre måneder. Men i skrivende stund har den danske Aston Martin importør, Nellemann koncernen, kunnet fremvise en preproduceret udgave, der vidner om de kolossale skridt, Aston Martin har taget. I modsætning til bilgiganternes luksusmærker, som fx Rolls Royce (BMW) og Bentley (VW), er Aston Martin stadig sig selv, omend man i de sidste par år har haft et partnerskab med Daimler AG (Mercedes). Det giver sig ikke udslag i noget umiddelbart visuelt, for en Aston Martin ligner stadig en Aston Martin. Men i maskinrummet og i drivlinen som helhed, handler det kun om Mercedes, dvs. en 4-liters dobbeltturbo V8, god for 550 hestekræfter og 700 Nm. 0-100 km/t: 4,5 sekunder. Topfart: 282 km/t. Firehjulstræk og 7 trins justerbar undervogn. Anhængervægt: 2800 kg.Verdenspremiere i Genève: Ny KIA Sorento
På Genève Motorshow, der finder sted i første og anden uge af marts vil der være stribevis af verdenspremierer. Deroblandt en helt ny generation af KIA's stor SUV, Sorento. Den nye bil er en sule længere end forgængeren, men hjulene er kommet længere ud i hjørnerne, hvilket giver mere kabine- og ikke mindst bagageplads. Desuden har designet ændret karakter og blevet mere stramt, elegant. Den nye Sorento er premiere for KIA's helt nye SUV platform, og i maskinrummet vil man finde en ny turbo-hybrid drivline, bestående af en 1,6 liters turbobenzinmotor, en 44,2 kW elmotor baseret på et 1,49 kWh batteri. Samlet effekt: 230 hk. Den nye Sorento vil dog også kunne leveres med en 202 hestes turbodiesel, kombineret med en ny 8-trins dobbeltkoblings automatgearkasse.
Den nye VW Golf er lige om hjørnet
Den nye og 8. generation af VW Golf lander i Danmark til marts og udstyret med delvist elektrificerede drivlinjer introduceres den nye Golf 8 til priser fra 245.000 kroner. Blandt nyhederne på drivlinefronten er de nye eTSI-benzinmotorer med 48V mildhybridsystem, en 2,0 TDI EVO med twin dosing SCR og senere på året følger to plug-in-hybrid-modeller med 204 og 245 hk, der kan køre op til ca. 60 km på strøm.

Januar 2020
Priser på nye Opel'er
Over efteråret har vi ved flere lejligheder berettet om de nye Opel Astra og Opel Corsa modeller. Sidstnævnte er nu også landet på det danske marked, priserne er publiceret og det ser ud som om at begge modeller lander solidt og godt med attraktive pristilbud i hver deres klasse. Astra markedesføres i Danmark alene i to motorvarianter: En 1,2 liters turbobenzin på 110 hk og en 105-hestes 1,5 liters diesel. Hvad Corsa angår satses der herhjemme på de lavt motoriserede versioner: En 75-hestes 1,2 liters benzin og en 100 hestes 1,5 liters diesel. Prisspændet for Astra går fra 200.000 til 220.000 kroner og for Corsa fra 140.000 til 170.000 kroner.
Læs vores prøvekørsel af den nye Opel Astra >>>

Læs vores prøvekørsel af den nye Opel Corsa >>>


Flere udmærkelser til ny Subaru Forester
Det japanske bilmærke, Subaru, som er noget overset i Danmark, for nu at sige det mildt, har en ambition om at bygge verdens sikreste biler. Og de er godt på vej, viser bl.a. de seneste Euro NCAP resultater (se længere nede). De internationale tidsskrifter har også nikket anerkendende til den nye bil: 4X4 Magazine har udnævnt den nye Forester til "Best Small SUV of the Year" og "Årets Teknologipris" fra "What Car?" er gået til det nyudviklede Subaru Driver Monitoring System, der betegnes som det mest avancerede på markedet. Vi prøvekørte  den nye Subaru Forester e-Boxer allerede sidste forår.
Læs vores test af Subaru Forester e-Boxer >>>

Nissan Qashqai topper blandt personbilerne
I 2019 stod der Nissan Qashqai på flere biler, der fik påmonteret danske nummerplader end nogen anden. Med Motormagasinet.dk som kilde og baseret på antallet af indregistreringer, ser den samlede opgørelse ud som nedenfor. Det skal dog for en ordens skyld nævnes, at tallene alene genspejler antallet af ny-indregistreringer og ikke antallet af traditionelt "solgte" biler, dvs. det inkluderer leasede biler, udlejnings- og delebiler, forhandlernes demobiler osv. Ialt blev der indregistreret godt 225.000 biler.
1. Nissan Qashqai - 7.325 stk.
2. Citroën C3 - 6.914 stk.
3. Peugeot 208 - 6.852 stk.
4. VW Polo - 6.027 stk.
5. Toyota Yaris -  5.194 stk.
6. Renault Clio - 4.739 stk.
7. Skoda Octavia - 4.640 stk.
8. VW Golf - 4.573 stk.
9. Toyota Aygo - 4.169 stk.
10.Citroën C1 - 4.068 stk.

December 2019
Ny EuroNCAP: Subaru Forester bedst for børn
Det officielle europæiske testcenter for bilers sikkerhed har netop offentliggjort en række nye testresultater, som også inkluderer ikke helt nye biler, der imidlertid er afprøvet efter de seneste og skrappeste procedurer.

Heldigvis blev der delt fem stjerne ud til de fleste, men visse bilmodeller kunne ikke honorere de nye krav.

Følgende biler har fået fem stjerner: Tesla Model X, Porsche Taycan, Skoda Octavia, Renault Captur, Ford Kuga, Audi Q7, Subaru Forester og Ford Mondeo. Også Peugeot 2008 har opnået 5 stjerner, men kun hvis man har ladet den særlige sikkerhedspakke montere. Bemærkelsesværdigt er ikke mindst Subarus barnebeskyttelse, hvor den nye Forester har scoret det bedste resultat på 91 procent.

VW Sharan og SEAT Alhambra opnåede fire stjerner og Jeep Renegade tre.

Se årets resultater hér >>>


Subaru Forester yder den bedste barnebeskyttelse blandt de bier, der netop et prøvekørt og deler førstepladsen for året som helhed med Mercedes GLA.
Læs vores test af Subaru Forester e-Boxer >>>

November 2019
Årets Bil i Danmark 2020: Tesla Model 3
Det blev Tesla Model 3, der blev kåret til Årets Bil i Danmark 2020. Finalen fandt sted 27. november og det var første gang i bilhistorien, at en elektrisk bil opnåede den ærefulde titel.
Pointuddelingen endte således:
1. Tesla Model 3: 166 points
2. Peugeot 208: 131 points
3. BMW 3-Serie: 116 points
4. KIA XCeed: 105 points
5. BMW 1-serie: 82 points
Redaktørens Top-5 så sådan ud:
KIA XCeed, BMW 1-serie, Peugeot 208, Tesla Model 3, BMW 3-serie.
Der blev desuden uddelt følgende ærespriser:
Bilglædeprisen: Toyota GR Supra
Innovationsprisen: Hyundai Nexo
Designprisen: Suzuki Jimny
Læs mere om Årets Bil i Danmark nomineringen her >>>

Direktør Kim Jensen fra Tesla i Danmark modtog trofæet af formand Karsten Lemche fra Danske Motorjournalister (tild. MKD).
Den nye Nissan Juke – det koster den

Da vi prøvekørte den nye Nissan Juke ifm. de første internationale prøvekørsler i Barcelona, var man ikke helt klar med priserne. Men siden er lidt mere kommet til: Indstigningsprisen er kr. 199.990. Udstyrsniveauerne hedder Visia, Acenta, N-Connecta, N-Design og Tekna. I forbindelse med lanceringen fås for mindst kr. 15.000 originalt tilbehør med i prisen fra Acenta og opefter. Prisen på en JUKE Acenta er kr. 213.990. Den helt nye JUKE kan også privatleases fra kr. 2.995 pr. mdr. med en førstegangsydelse på kr. 4.995 for udstyrsversionen Acenta med Comfort pack, der bl.a. har klimaanlæg, 17” alufælge, carplay, bakkamera og fuld LED forlygter.
Læs vore test af den nye Nissan Juke hér >>>


Car of the 2020 - nomineringen
Årets Bil i Danmark kåres allerede d. 27. november 2019 på grundlag af fem nominerede biler. Den internationale "Car of the Year" kåres i forbindelse med Genève Motor Show i marts 2020. Det sker på grundlag af syv nominerede biler, og juryen har nu offentliggjort de syv bilmodeller, hvoraf der er et vist sammenfald med den danske nominering:

De nominerede er (i alfabetisk rækkefølge):

BMW 1-serie (nomineret også i Danmark - også redaktørens valg)

Ford Puma (var ikke klar ifm. den danske nominering)


Peugeot 208
(nomineret også i Danmark)

Porsche Taycan (indgik ikke i den danske votering)


Renault Clio
(ej nomineret i Danmark - men redaktørens valg)
First Word Test: Renault Clio - læs mere >>>


Tesla Model 3 (nomineret også i Danmark)
Tesla Model 3 test - læs mere >>>


Toyota Corolla (ej nomineret i Danmark - men redaktørens valg)
Toyota Corolla test - læs mere >>>
Oktober 2019
Verdenspremiere: Mazda CX-30 - sådan er den
Mazda er nu også med i spillet om elbils-kunderne. Den japanske fabrik har benyttet det store motorshow i Tokyo til at afsløre sin første elbil. Den hedder slet og ret Mazda MX-30 og er Mazdas første, serieproducerede elbil.Den kan i øvrigt allerede nu forud-bestilles i en særligt veludstyret First Edition-udgave på www.mazda.dk (mod et depositum på 7.500 kroner og til levering i 2. halvår af 2020). Mazda MX-30 ”First Edition” kommer til at koste 253.000 kroner.
Læs mere om Mazdas nye elbil på Formel E.dk >>>

September 2019
Mazda præsenterer sin første elbil

Mazda Motor Corporation har valgt dette års Tokyo Motor Show til verdenspremieren på mærkets første serieproducerede elbil. Elbilen fra Mazda bliver en helt ny og selvstændig model i en ny generation af bilmodeller, der i forvejen tæller Mazda3 og Mazda CX-30. Den er udviklet med udgangspunkt i Mazdas filosofi om at sætte mennesket i centrum og om at tilbyde en både ubesværet og involverende køreoplevelse.Tokyo Motor Show åbner for pressen den 23. oktober, hvor Mazda holder sin pressekonference kl. 11:20. Udstillingen er åben for publikum fra den 25. oktober til og med den 4. november.
Suzuki kup: udbetaling på 5000 kroner
Suzuki er af den opfattelse, at kunderne gerne må gøre et kup, når de køber ny bil. Vi gætter i hvert fald på at det er årsagen til, at der inviteres til Åbent hus d. 6. oktober, hvor hovedattraktionen er særlige KUP modeller i hele programmet. Og samtidig er det muligt at få den nye bil finansieret med et billån, hvor udbetalingen kun er på 5.000 kroner. Fx fås den økonomiske og rummelige mikrobil Celerio med masser af udstyr nu til en kup-pris fra 99.990 kr. - en besparelse på 15.000 kr. Og med priser fra lige under 130.000 kroner kan man anskaffe en Swift, en Baleno eller markedets mindste SUV, Suzuki Ignis. Tilsvarende tilbud gælder også de større modeller. Find vores Suzuki prøvekørsler hér >>>

De nye Renault varebiler er ankommet
Renault har gang i meget i denne tid. Ny Captur har verdenspremiere på IAA i Frankfurt i disse dage (læs mere om IAA hér >>>), den nye Renault Zoe har vi her på Motorsiden.dk netop testkørt (læs mere om den nye Renault Zoe hér >>>) og i disse dage kører to nye og yderst populære varebiler også ud til de danske Renault forhandlere. Det handler om en helt ny Renault Master og en kraftigt faceliftet Renault Traffic – begge biler har historisk en fremtrædende plads på det vigtige europæiske varevognsmarked. Under motorhjelmen har Master nye lavt forurenende Euro6d TEMP godkendte dieselmotorer med ydelser op til 180 hk og 400 Nm med mulighed for at køre næste 19 km/l. Fuld LED lys er blandt mange teknologiske opdateringer. I den opdaterede Renault Trafic er elementerne stort set de samme: Nye motorer, nyt moderne interiør og mulighed for Renaults EDC automatgear, som længe har været efterspurgt. De nye biler er netop blevet præsenteret for de danske forhandlere og ved samme lejlighed mødte de for første gang Renaults nye danske direktør, Yana Minenko.

Helt ny Renault Master

Faceliftet Renault Traffic

Ny dansk Renault direktør: Yana Minenko.
August 2019Jeep til fornuftspriser
Med privatleasingtilbud på Renegade og Compass med blot 24 måneders løbetid og lave førstegangsydelser er det blevet ret overkommeligt, at køre Jeep. Det er bl.a. muligt at lease den alsidige kompakt-SUV Renegade med en 1-liters benzinmotor på op til 120 hk og Limited First Edition-udstyrsniveau til 3.500 kroner/måned. Prisen inkluderer fuld LED-lyspakke, komfortpakke (med bl.a. elektrisk automatisk foldbare sidespejle samt nøglefri betjening) og ”udsynspakke” (med bl.a. regnsensor, lyssensor og automatisk langt lys). Standard udstyret omfatter bl.a. 2-zone klimaanlæg, automatisk nødbremse, vognbaneassistent med aktiv styring, adaptiv fartpilot, Uconnect HD touchskærm på 7 tommer og Apple Carplay.Førstegangsydelsen er blot 4.995 kroner inkl. 15.000 årlige km.
Læs vores seneste test af Jeep Renegade >>>

Avanceret gearskifteteknik i KIA hybridbiler
Det er fin teknik, som bilfabrikkerne benytter til at styre samarbejdet mellem forbrændingsmotorer og elmotorer i hybridbiler. KIA er en af verdens storleverandører af paletten af drivliner og de har nu præsenteret en teknik, som de kalder Active Shift Control (ASC). Den nye teknik optimerer gearskifteeffektiviteten ved at overvåge gearskiftene 500 gange pr. sekund, hvorved gearkassens omdrejningshastighed tilpasses præcist, så der opnås et hurtigere gearskifte. Ved hjælp af ASC-teknologien kan hybridbilens elmotor overtage styringen i forbindelse med gearskift ved at anvende ny software i Hybrid Control enheden (HCU), hvorved problemer med langsomme gearskiftetider reduceres. Takket være synkroniseringen reduceres gearskiftetiden med 30 procent fra 500 ms til 350 ms. Dermed forbedres ikke alene accelerationen og brændstoføkonomien i en hybridbil, men også gearkassens holdbarhed, eftersom friktionen i forbindelse med gearskift bliver minimeret. Den nye teknologi vil blive implementeret i kommende hybrid modeller fra Hyundai-koncernen, som KIA er en del af.

Juni 2019
Endnu større 8-serie Coupé fra BMW
BMW har afsløret de første billeder af den helt nye BMW 8-serie Gran Coupé, som er en firedørs luksussportsvogn. Den nye model er udviklet sideløbende med BMW 8-serie Coupé og Cabriolet samt sportsvognen BMW M8 GTE. Bilen lanceres i Danmark til september. BMW 8-serie Gran Coupé er et eksempel på BMW’s nye designsprog. Kendetegnende for den nye Gran Coupé er et lavt tyngdepunkt, perfekt vægtfordeling, letvægtskonstruktion med aluminium, magnesium og kulfiberforstærket plast samt en meget aerodynamisk konstruktion.Oceaner af plads. Den nye Gran Coupé deler naturligvis en del detaljer med BMW 8-serie Coupé og Cabriolet. Det sted, hvor der virkelig opleves en forskel er fra A-stolpen og bagud. Akselafstanden er 20,1 cm længere end Coupé-udgaven. Bilen er 23,1 cm længere, bredden er vokset 3 cm og Gran Coupé er 6,1 cm højere.
Læs vores prøvekørsel af BMW M850i Coupé >>>


Ny højteknologisk Peugeot 2008
Peugeot har offentliggjort en lang række detaljer om den kommende nye 2008 model, der lanceres i begyndelsen af 2020.Den nye Peugeot 2008 er udstyret med den nyeste generation af Peugeot i-Cockpit 3D samt adskillige køreassistentsystemer, der er udviklet med baggrund i den bedste teknologiske know-how, som Peugeot har at tilbyde. Dette betyder desuden, at den nye 2008 fra start vil blive tilbudt med tre forskellige drivmidler: El, benzin eller diesel. Den nye Peugeot 2008 er baseret på PSA-gruppens nyeste platform, CMP (Common Modular Platform), der er udviklet til B- og C-segment biler. Den har en længde på 4,30 m og en akselafstand på 2,60 m, hvilket giver en bagagerumsvolumen på 434 liter, uanset hvilken motor den er udstyret med. Bunden har to forskellige positioner (afhængigt af version), hvilket giver muligt for et helt plant gulv, når bagsæderne er foldet ned.

Ny VW Passat lander i september
Den nye VW Passat lander på det danske marked i september måned og allerede nu kan man oplyse priserne på den store mellemklassebil - 325.000 kroner koster den billigste version. Den nye Passat har en dybere kølergrill, en ændret frontkofanger, nydesignede LED-forlygter og LED-kørelys og den kan også fås med de nye avancerede adaptive IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter til 42.000 kroner. Nyt er også assistentsystemer som Emergency Steering Assist, Predictive fartpilot og et Lane Assist-system med forbedret kamera, der er en del af det nye Travel Assist, der gør Passat i stand til at være delvist selvkørende ved hastigheder på op til 210 km/t, alt imens en opgraderet undervogn og optimerede drivlinjer sikrer højere kørekomfort, god køredynamik og lavere forbrug.


Maj 2019

100 år i Danmark: 100.000 kroner i rabat
I år er det 100 år siden, at Ford kom til Danmark. Faktisk åbnede Ford i 1919 sin første samlefabrik på det europæiske fastland i Heimsdalsgade på Nørrebro, hvor man producerede Ford T-biler på landets første samlebånd. I 1924 udvidede man til en langt større samlefabrik i Sydhavnen, der både producerede Ford T og Ford A. Ford Danmark fejrer jubilæet med store rabatter på fx den nye Mondeo ST-Line.
Tilbuddet omfatter både 5-dørs- og stationcar-udgaven af Mondeo ST-Line med Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor med 150 hk og 6-trins manuelt gear. Begge modeller fås nu med en besparelse på 100.000 kr., så 5-dørs-modellen fås til 340.315 kr., mens stationcar-modellen fås til 359.350 kr. Den nye Mondeo ST-Line leveres med masser af standardudstyr, der blandt andet inkluderer body styling kit, sportsundervogn, fartpilot, navigation og DAB+-radio, bakkamera, 2-zoners klimaanlæg, vognbaneassistent, parkeringassistent, dellæder og 10-vejs elbetjent førersæde med memoryfunktion og røde syninger, sort loftsbeklædning, 18” alufælge, regnsensor, opvarmet forrude samt nøglefri start og døre.Kampagnen kører til og med den 30. maj 2019. Priserne er inklusiv levering og Ford Forsikring den første måned.
Ford prøvekørsler - find dem hér >>>


10 års garanti på fabriksny Fiat
I år kan Fiat fejre 120 år på markedet som italiensk bilproducent, og i den anledning tilbyder den danske importør hele 120 måneders fabriksgaranti ved finansiering på alle Fiats modeller “Som én af verdens førende bilproducenter føler vi et ansvar for at sikre vores kunder den bedst mulige købsoplevelse samt skabe innovative løsninger og produkter til markedet. Derfor så vi en oplagt mulighed for at benytte vores fabriksgaranti på en positiv måde i forbindelse med vores jubilæum og samtidig kombinere det med et godt tilbud på finansiering, der ikke før er set på markedet”, siger Jonas Lichtenberg, marketingchef hos FCA Denmark. Fiats finansieringsmodel indebærer en lav månedlig ydelse, som strækker sig over 108 måneder, hvor den sidste rate svarer til en forudbestemt restværdi på bilen. Det vil sige, at man i slutningen af denne finansiering enten kan betale den endelige ydelse og sikre ejerforholdet af bilen, eller sælge bilen og lade lånet indfri.
Fiat prøvekørsler - find dem hér >>>
Med tilbuddet om 10 års garanti følger en finansierings mulighed for den seneste Fiat 500 Pop, som nu kan finansieres til 1.500 kr./md.
Ford Danmarks 100 års fødselsdag på nettet

I juni måned fejrer Ford i Danmark virksomhedens 100 års fødselsdag. Det er en enestående historie, den amerikanske virksomhed satte gang i tilbage i 1919, bl.a. med samlefabrik i Danmark, der ikke alene forsynede danskerne med biler. I anledning af fødselsdagen eller jubilæet, burde man måske snarere kalde det, har Ford lagt historien på nettet.

 

Følg dette link til Ford som oplevelsestema >>>

 

og

dette link, hvis det gælder 100 årsjubilæet >>>


Læs vores seneste prøvekørsel af en Ford: Active versionen af Årets Bil i Danmark 2019, Ford Focus >>>


April 2019


Udstødningsfri taxikørsel i Toyota Mirai

Nu vil det i København være muligt, at bestille en taxi, der ikke forurener nærmiljøet, hverken med skadelig udstødning eller unødig støj. Toyota har nemlig med leveret 8 Toyota Mirai til taxiselskabet DrivR og de bliver omgående taget i brug af selskabet, som har en grøn profil og alene satser på miljørigtig transport. En Toyota Mirai er en brintbil, dvs. en elbil, som får sin strøm fra det medbragte brændselscelleanlæg. Og brændselsceller omdanner som bekendt brint til elektricitet - og foranlediger alene rent vand som motorens udstødning. De otte Mirai er blot de første af en politisk satsning på at nedsætte forureningen i det nære bymiljø. Er brinten produceret miljørigt, er helhedsbilledet på længere sigt til gavn for miljøet på ethvert niveau. En taxi kører typisk 6 gange så meget som en privatbil. Bilerne blev overrakt ved en lille seremoni i Københavns Havn med tilstedeværelse af Transportminister Ole Birk Olesen (billedet), der fastslog, at det var regeringens plan at udbygge antallet af udstødningsfri hyrevogne ikke bare i København men i hele landet. Hvis man vil hentes i en af de lydløse og miljørigtige taxi'er, skal man downloade DrivR's app og bestille derfra. Bilerne kan ikke bestilles via telefon.

Læs vores test af Toyota Mirai hér >>>

Motorsport:


23. februar 2020
"DM" i langdistance racing
Alt imens den regerende verdensmester, Michael Christensen, kunne glæde sig over titlen som Årets Bilsportkører, blev Porsche køreren besejret af Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin i 5. afdeling af World Endurance Championship i Austin, Texas. Derved har verdensmester i GTE Pro klassen på det nærmeste udviklet sig til et "DM" i landistanceracing. Aston Martin teamer fører VM med Porsche-køreren på 3. pladsen.

Verdensmester blev Årets Bilsportskører
Michael Christensen - den regerende verdensmester i langdistanceracing og vinder af GTE Pro klassen også i 24-timers Le Mans 2018 - blev lørdag aften tildelt titlen, Årets Bilsportskører 2019 af et ekspertpanel under Dansk Automobil Sports Union. Udnævnelsen blev offentliggjort ved den årlige motorsportsfest, Dansk Motorsport Award, som blev afholdt på Docken i København. Det var tredje gang Michael Christensen opnår hæderstitlen, som er den største anerkendelse i dansk bilsport - sidste år modtog Kevin Magnussen titlen. Uddelingen skete i absentia, fordi den danske Porsche fabrikskører i denne weekend deltager i 5. afdeling af sportsvogns-VM. I skrivende stund starter Michael Christensen fra næstbedste startposition, kun overgået af Aston Martins "Dane-train", med Marco Sørensen og Nicki Thiim i cockpittet. De to modtog samlet titlen som Årets Bilsportkører 2016, og siden opnåede Renault køreren Christian Lundgaard den i 2017. I aftenensløb blev uddelt en lang række titler og hædersbevisninger  og minsandten om der ikke også var en enkelt firehjulet Danmarkspremiere til stede i form af, meget a-pro-pos førnævnte Lundgaard, en Renault Megane Trophy R, som en en 300-hestes Megane Trophy rippet for 130 kg. Bilen har sat hurtigste omgangstid for serieproducerede forhjulstrukne personbiler på de legendariske racerbaner, Nürburgring, Spa-Francorchamps og Suzuka. Renaults danske informationschef, Søren Ignaz håber på, at Christian Lundgaard får muligheden for også at sætte rekorden på Jyllandsringen senere på året. Efter planen har vi forinden prøvekørt bilen her på Motorsiden.dk.

Motorsportslegenden, Carl Chr. Hansen, tidl. formand for DASU, præsenterede Michael Christensen som Årets Bilsportskører 2019.

Renault informationschef Søren Ignaz præsenterer den nye Renault Megane Trophy R.
26. februar 2020C
WRC: Evans vinder Rally Sweden for Toyota
I Rally Monte Carlo smuttede sejren ud af hænderne på Toyota Yaris debutanten, Elfyn Evans, på rallyets sidste dag. I 2. afdeling af rallyverdensmesterskabet, Rally Sweden, skete det ikke. I et svensk såkaldt "vinter"-rally, som blev kortet ned til halvdelen på grund af mangel på sne og is, dominerede den britiske rallykører stort set fra start til mål. Han tog sejren i rallyet, bragte sig selv i føring af kørernes VM og Toyota faretruende tæt på Hyundai i konstruktørernes VM. Ligeså overraskende som Evans triumf var for nogle, var hans blot 19-årige team-kollega, Kalle Rovanperäs tilsvarende præstation også bemærkelsesværdig. I hans blot andet VM-løb i en Toyota Yaris WRC rallybil den unge finne en flot 3. plads hjem og vandt oven i købet den afsluttende powerstage, som honoreres med 5 ekstra VM-points til hurtigste kører. Nr. 2 i rallyet blev Hyundais Ott Tänak, der vandt "Svenska Rallyt" i fjor i en Toyota, alt imens den 6-dobbelte verdensmester og 3-dobbelte vinder af det svenske rally, Sebastien Ogier, i endnu en Toyota Yaris blev nr. 4. Monte Carlo rally-vinderen, Thierry Neuville kørte sin Hyundai i mål på 6. pladsen.
Der var mere vand end sne og is langs ruten på årets Rally Sweden. Rallyet blev vundet af Elfyn Evans i Toyota Yaris (billedet.
26. januar 2020
Rally Monte Carlo: Neuville sejrer for Hyundai
Den belgiske Hyundai kører, Thierry Neuville, kørte søndag eftermiddag sejren hjem i verdens mest berømte rally, Rally Monte Carlo, i et af de tætteste opgør i mands minde. Sebastien Ogier, der er skiftet team til Toyota, kørte også et strålende løb og lå rallyet igennem i en position, hvor en sejr - i givet fald hans syvende i træk - var indenfor rækkevidde. Mere overraskende var det, at det samme kan siges om en anden Toyota-debutant, englænderen Elfyn Evans, som førte store dele af rallyet. Hvor mange vil hævde, at et rally afgøres på sidste hastighedsprøve, var det anderledes i år, hvor Neuville torsdag aften efter de første to hastighedsprøver havde et forspring på 20-25 sekunder (perfekt dækvalg på et uforudsigeligt underlag) i forhold til de to Toyota-kørere. Over målrampen var afstanden mellem de tre første beskedne 14,3 sekunder. Ford-debutanten, Esapekka Lappi, blev 4'er i rallyet, fulgt af den tredje Toyota med den blot 19-årige ligeledes debutant, Kalle Rovanperä. Den 7-dobbelte Monte Carlo Rally vinder, Sebastien Loeb i Hyundai, sluttede overraskende på 6. pladsen. Næste rally er Swedish Rally midt i februar.
Discovery udsendelsesplanen ser for nærværende således ud:
Torsdag d. 13. jan: 20:00-21:00: Eurosport 2
Lørdag d. 15. jan: 10:00-11:00: Eurosport 2
Lørdag d. 15. jan: 17:30-18:45: 6'eren
Søndag d. 16. jan: 12:00-13:30: 6'eren

17. januar 2020
Carlos Sainz vinder Dakar i MINI
Den tidligere dobbelte rallyverdensmester og dobbelte Dakar vinder, spanieren Carlos Sainz, har vundet årets Dakar rally. Han kørte sin MINI Buggy i mål på en tid, der var 6 minutter og 21 sekunder hurtigere end sidste års vinder, Nasser Al-Attiyah i Toyota Hilux. Sainz kørte et stort set fejlfrit løb og førte størstedelen af tiden. I den sidste fase var det udslagsgivende, at den ørkenvante Al-Attiyah begik en navigationsfejl, da han startede forrest på en hastighedsetape og præcis fandt tilbage på rette spor, da Sainz ankom til stedet og derfor undgik at begå den samme fejl. På 3. pladsen kom endnu en MINI, kørt af den 13-dobbelte Dakar-vinder, Stéphane Peterhansel og på de efterfølgende to pladser fulgte yderligere et par Toyota'er. Formel 1 og Le Mans stjernen, Dakar-debutanten Fernando Alonso, lærte lektien den hårde vej. Knuste hjulophæng og rulleture satte sammenlagt hans Hilux små fem timer tilbage. Det rakte dog til 13. pladsen. I MC-kategorien skrev amerikaneren Ricky Brabec Dakar historie da han på sin Honda vandt over ærkerivalerne fra KTM. Det var første gang en amerikaner har vundet Dakar og første gang i 18 Dakar rallies i træk, at sejren ikke gik til KTM. En tung skygge blev dog lagt over Honda triumfen midtvejs i rallyet, da portugiseren Paolo Golzalves mistede livet ved et styrt.
Læs optakten til Dakar 2020 hér >>>

Carlos Sainz vandt sin tredje Dakar-sejr, denne gang i en MINI. Ingen af sejrene er vundet i det samme bilmærke.
2. januar 2020
Extreme E premiere i 2021:
Grønland nr. 4 i kalenderen
Da organisationen bag den nye elektriske og ret ekstraordinære Extreme E løbsserie så småt begyndte at sætte handling bag ordene, lå det i luften, at det første løb ville finde sted i Grønland i 2021. Grønland ER i kalenderen i 2021, fornuftigt nok dog ikke som premiere destination, men først som det fjerde løb i den fem løb lange premiere sæson.
Læs mere og se løbskalenderen på Formel E.dk

16. december 2019
Dansk Le Mans vinder vild med el-biler
Den danske IT-millionær, racerkører og tidligere klassevinder i verdens mest berømte racerløb, 24-timers Le Mans, David Heinemeier Hansson er begejstret for elbiler - ligeså meget som han er glad for de konventionelle racerbiler, som bl.a. har givet ham de mange fine løbsresultater på de store internationale motorbaner. I et eksklusivt radiointerview, optaget i forbindelse netop med 24-timers Le Mans 2019, fortæller David Heienemeier Hansson om sit forhold til el-biler. Han har bl.a. en Jaguar I-Pace og en Audi e-tron i garagen.
Læs mere og hør interviewet på Formel E.dk >>>


3. december 2019
Formel E får VM-status
Fra og med 2020 sæsonen er Formel E mesterskabet et ægte og helt officielt verdensmesterskab. Dermed sidestilles Formel E verdensmesterskabet med motorsportens øvrige FIA sanktionerede verdensmesterskaber, dvs. Formel 1 VM, Rally VM (WRC), langdistance VM for racersportsvogne (WEC) og Rallycross VM. Det officielle navn bliver ABB Formula E World Championship.
Læs mere på Formel E.dk >>>

12. november 2019
WRC: Rally Australien aflyst
- Hyundai verdensmester

Det australske rally, der skulle have fundet sted i dagene 14.-17. november, er aflyst. Begrundelsen er de voldsomme brande i den australske bush, der hærger New South Wales og også truer den australske hovedstad, Sydney, og har kostet både menneskeliv og anrettet store materielle skader.

Det australske rally skulle have været årets VM-finale. Det er imidlertidig utænkeligt, at der bliver gennemført en erstatning for det aflyste rally, og derfor afgøres årets verdensmesterskab på grundlag af VM-stillingen efter det spanske rally for nylig. Omend det næppe var den måde, de havde forestillet sig at det skulle foregå på, er Hyundai dermed for første gang nogensinde vinder af verdensmesterskabet for konstruktører, idet de efter sidste VM-afdeling havde en føring på ponts i forhold til de nu afgående verdensmestre fra Toyota. Hvad TV-dækningen angår, er udsendelserne på Eurosport i sagens natur også aflyst. Eventuelt bringes der et sæson tilbageblik. I givet fald vil udsendelsestiderne blive publiceret her på Motorsiden.dk.

Thierry Neuville vandt det spanske rally for nylig foran team-kollegaen Dani Sordo og fastholdt dermed Hyundais føring i VM for konstruktører, en titel, de nu har opnået før tid på grund af aflysningen af VM-finalen, der skulle have fundet sted i Australien.
3. november 2019
F1: Hamiltons 6. VM-titel
Den 34-årige Lewis Hamilton vandt søndag aften sin 6. VM-titel, da han, to Grand Prix'er inden sæsonafslutningen, havde samlet points nok til, at ingen kan overhale ham i år. Hamilton måtte dog overlade sejren i det udslagsgivende USA Grand Prix til team-kollegaen, Valtteri Bottas, og selv nøjes med 2. pladsen. Nr. tre over målstregen var Aston-Martin Hondas Max Verstappen. Det er ikke alene den populære englænder, der vandt sin sjette VM-titel, Mercedes-Benz kunne også skrive historie ved at tage den sjette VM-titel for konstruktører i træk. Danske Kevin Magnussen udgik af løbet.
27. oktober 2019
Ott Tänak rally verdensmester for Toyota
De estiske rallykørere, Ott Tänak og co-driver Martin Järveoja, sikrede sig søndag sejren i rally-verdensmesterskabet 2019, da de kørte deres Toyota Yaris ind på 2. pladsen i det spanske rally, Rally Catalunya, som var årets næstsidste VM-afdeling. Inden den afsluttende hastighedsprøve, den såkaldte powerstage, som giver ekstra points i kørernes VM, lå holdet på 3. pladsen efter to Hyundais, kørt af VM-rivalen Thierry Neuville og deltidskøreren Dani Sordo. En 3. plads i mål og en pointsscore på powerstagen, blot én placering dårligere end Neuville ville have været nok for at sikre Tänak VM-titlen. Han benyttede i stedet hastighedsprøven til at avancere til 2. pladsen i rallyet (0,4 sekunder foran Sordo) og tog samtidig maksimum-points ved at vinde powerstagen foran Fords Elfyn Evans og Neuville, som vandt det spanske rally. Tänak har nu et forspring på 36 points inden VM-finalen i Australien midt i november og med maksimalt 30 points på spil, kan han nu koncentrere sig om at sætte alt ind på at bidrage til, at Toyota kan genvinde konstruktør-VM. Her har Hyundai dog fat i den lange ende med aktuelt et forspring på 18 points og maksimalt 43 point kan scores af en konstruktør i et enkelt rally. Rally-VM (World Rally Championship) dækkes LIVE på Discovery kanalerne Eurosport og 6'eren. Udsendelsestiderne for det australske rally publiceres på Motorsiden.dk, når de foreligger.

6. oktober 2019
Toyota triumfer i rally og sportsvogns-VM
Få timer efter at Toyota havde vundet den japanske afdeling af World Endurance Championship på Fuji banen i fabrikkens hjemland (hvor Nicki Thiim og Marco Sørensen iøvrigt i GTE-klassen havde kørt deres Aston Martin til sejr foran bl.a. Michael Christensen i Porsche) fejrede verdens største bilmærke endnu en triumf. På mudrede og opkørte skovveje i Wales vandt Ott Tänak i sin Toyota Yaris tredjesidste afdeling af World Rally Championship. Især den sidstnævnte sejr var vigtig, hvis Toyota skal genvinde VM for konstruktører, hvor Hyundai fortsat ligger i spidsen. Og naturligvis også for Tänak, der øgede sit forspring i kørernes mesterskab. På 2, og 3. pladsen kom nemlig Hyundais Thierry Neuville og Citroëns Sebastien Ogier. Begge blev besejret regulært i de britiske VM-afdeling, og det boost er måske præcis, hvad der skal til, hvis Toyota skal vinde begge titler i år. Sidste år lå Tänak dog også i en stærk position inden sæsonens sidste VM-løb, og alligevel formåede Ogier, at vinde kørernes verdensmesterskab. Næste afdeling finder sted sidst i oktober og dækkes som vanlig med LIVE transmissioner på Eurosport. Udsendelsestiderne publiceres her på Motorsiden.dk i dagene op til rallyet, som finder sted i Spanien.

29. september 2019
Mercedes Ekstreme E-satsning
Når den kommende Formel E sæson starter ud i november måned, er Mercedes-Benz blandt de to debutanter i mesterskabet, der i fjor blev verdens mest populære næst efter Formel 1. Men allerede nu ser det ud som om, at Mercedes også forbereder sig til deltagelse i den nye Extreme E serie gennem sin tætte relation til HWR.
Mercedes Ekstreme E-satsning - læs mere >>>

F1: Hamilton vinder i Rusland - MAG 9'er
Lewis Hamilton udbyggede sin føring i Formel 1 verdensmesterskabet, da han sejrede i Det russiske Grand Prix - sæsonens 7. sidste VM-afdeling. Nr. to blev team-kollegaen hos Mercedes, Vatteri Bottas og Charles Leclerc sluttede som nr. 3, efter at Hans team-kollega hos Ferrari, Sebastien Vettel, blev kaldt i pit pga. af sikkerhedsrisiko ved bilen. Hamilton fører nu VM-kampen med ialt 322 points mod Bottas 249 og Leclercs 215. Kevin Magnussen kørte i mål som nr. 9 og danskeren ligger sammenlagt på 20. pladsen med ialt 20 VM-points.
25. september 2019
Extreme E premiere i Grønland
Grønland skal være vært ved den største motorsportsbegivenhed nogensinde på dansk grund. Det vil ske i 2021, hvor verdens allerførste Extreme E race for elektriske SUV'er vil finde sted på den klima-truede ø, helt og aldeles på naturens præmisser.
Extreme E premiere i Grønland - læs mere >>>

15. september 2019
WRC i Tyrkiet: Dobbelt triumf til Citroën
Den regerende rally-verdensmester, Sebastien Ogier kørte sin Citrën C3 WRC til en klar sejr i 4. sidste afdeling af Rally-verdensmesterskabet, som fandt sted på ondulerende bjergveje tæt ved ferieområderne i den sydvestlige del af Tyrkiet. Sejren var vigtig for Ogier, for derved styrkede han sine muligheder for at genvinde VM-titlen, yderligere understøttet af, at den VM-førende Ott Tänak i Toyota Yaris mistede muligheden for at score løbspoints i Tyrkiet, da han fik elektriske problemer med bilen lørdag eftermiddag - han kom dog ikke helt tomændet fra Tyrkiet, da han siden scorede 5 VM-ponys ved at vinde den afsluttende Powerstage. Hyundais Thierry Neuville klarede selv, at sætte sig ud af topstriden, da han lagde sin Hyundai i20 Coupé på siden lørdag eftermiddag og han måtte siden nøjes med 8. pladsen i mål. Stillingen i VM inden 3. sidste VM-møde er: Tännak - 210 pts. Ogier - 193 pts. Neuville - 180 pts. Næste rally, det brittiske, dækkes også af Eurosport med LIVE transmission fra udvalgte hastighedsprøver. Udsendelsesplanen annonceres her på Motorsiden.dk.
25. august 2019

WRC i Tyskland: Dobbelt Toyota hattrick

Toyota Gazoo Racing scorede et dobbelt hattrick, da den VM-førende Ott Tänak søndag eftermiddag i sin Toyota Yaris WRC vandt Rallye Deutschland - 9. afdeling af rally verdensmesterskabet. Tänak vandt nemlig det tyske rally for tredje år i træk, og samtidig gjorde Toyota rent bord ved at besætte de tre podieplaceinger. Kris Meeke blev 2'er og Jari-Matti Latvala 3'er. Hyundais Thierry Neuville blev nr. 4 i rallyet, men først efter at hans team-kollega, Dani Sordi forsætlig efter den sidste hastighedsprøve tjekkede for sent ind, så hans 4. plads blev til en 5. plads, hvorved Neuville fik flere VM-points i kørernes mesterskab, og han avancerede da også til 2. pladsen i mesterskabet, med Citroëns Sebastien Ogier lige i baghjulet. Tänak har nu et solit forspring på 35 points i kørernes VM alt imens Hyundai fortsat, omend ganske beskedent, fører konstruktørernes mesterskab foran den regerende verdensmester, Toyota. Næste VM-afdeling finder sted i Tyrkiet midt i september og dækkes som sædvanlig på Eurosport. Udsendelsestiderne på LIVE transmittionen vil blive publiceret her på Motorsiden.dk i ugen op til rallyet.


4. august 2019


WRC i Finland: Tänak udbygger VM føring

Ott Tänak udbyggede sin føring i årets rally-verdensmesterskab, da han i dag i sin Toyota Ýaris WRC vandt 9. afdeling af World Rally Championship, det ikoniske Rally Finland. Toyotas stjernekører førte i princippet fra start til mål, kun midlertidigt undervejs måtte han overgive føringen til team-kollegaen Jari-Matti Latvala, der imidlertid begik et par fejl undervejs og siden endte på 3. pladsen. Nr. 2 blev Citroëns Esapekka Lappi, der dermed opnåede et kærkommet topresultat til det franske team, hvis VM-kandidat, den regerende verdensmester, Sebastien Ogier, måtte nøjes med 5. pladsen. Hyundais VM-kandidat, Thierry Neuville, blev nr. 6, men først efter at gæstekøreren Craig Breen havde overgivet placeringen til den belgiske kører. Tänak udbyggede yderligere sit forspring i VM-kampen, da han var hurtigst på den sluttende powerstage, som gav ekstra VM-points - han har nu ialt 180 points mod Ogiers 158 og Neuvilles 155. I konstruktør-VM halede den regerende verdensmester, Toyota, ind på den førende i mesterskabet, Hyundai, Afstanden mellem de to bilgiganter er nu blot 24 points. Næste VM-rally er Rally Deutschland, sidste weekend i august. Også det dækkes af Eurosport og udsendelsestiderne for LIVE dækningen publiceres her på Motorsiden.dk i dagene forinden.

Ott Tänak vandt Rally Finland i sin Yaris WRC.


2. juni 2019


WRC i Portugal: Anden sejr til Tänak og Toyota
For anden gang i træk lykkedes det Toyotas Ott Tänak at køre sejren hjem i et VM-rally. Det skete, da han søndag eftermiddag vandt 7. afdeling af World Rally Championship i sin Toyota Yaris. Selvom det på papiret så let ud, Tänak førte i det store hele fra start til mål, var han såvel som en række andre kørere under ustandselig pres fra uforudsete begivenheder som fx. da den højre forreste støddæmper brød sammen på estlænderens Yaris WRC lørdag eftermiddag. Tilsvarende skete for team-kollegaen, Jari-Matti Latvala, men han kom alene videre i rallyet efter de såkaldte Rally 2 regler. Hyundais Thierry Neuville startede forsigt efter den voldsomme ulykke i Chile, hvor hans i20 Coupé WRC slog en 7-dobbelt saltamotale, og skulle have haft opbakning af de to team-kolleger, Sebastien Loeb og Dani Sordo, men begge deres biler fik tekniske problemer som satte den op imod en halv time bagud og deres rolle var reduceret til taktisk kørsel, som sinkede den VM-førende og regerende verdensmester, Sebastien Ogier i Citroën C3 WRC. Da målrampen blev nået var Neuville avanceret til 2. pladsen med Ogier på 3. pladsen - hvorved franskmanden kunne bevare sin VM-føring, fordi han også scorede max points på den afsluttede powerstage. Tänak er nu nr. 2 i VM, blot 3 points efter Ogier.
Ott Tänak bevarede alle Yaris'ens fire hjul solidt på jorden i Portugal - det meste af tiden, i hvert fald.

12. maj 2019


WRC: Ott Tänak og Toyota vinder i Chile

Efter et par vanskelige rallyes lykkedes det i denne weekend for Toyotas Ott Tänak i Toyota Yaris WRC at sejre i Rally Chile og dermed avancere til 2. pladsen i VM-kampen. Det var første gang nogensinde, at et VM-rally fandt sted på chilensk grund og det var derfor ukendt terræn for alle deltagerne. Det rykkede imidlertid ikke på kampen i toppen af mesterskabet, måske med en enkelt undtagelse, for Hyundais Thierry Neuville oplevede den værste rulletur i nyere tid. Ikke færre end 7 gange slog i20 Coupé WRC raceren saltamotale, inden den faldt til ro som noget, der mest lignede et bilvrag. Heldigvis kom ingen af kørerne noget alvorligt til. Tänak havde på det tidspunkt et godt forspring i rallyet, men Neuville øjnede en mulighed for at indhente Toyota'en og så gik det galt. Sebastien Ogier kørte et godt rally og placerede sin Citroën C3 WRC på 2. pladsen og den tidligere 9-dobbelte verdensmester, Sebastien Loeb, kørte sin Hyundai ind på 3. pladsen. Sammenlagt fører Ogier nu VM-kampen for kørere foran Tänak og Neuville, alt imens Hyundai fortsat fører VM for konstruktører, men såvel Toyota som Citroën er rykket tættere på. Næste VM-afdeling finder sted sidst i maj og som altid publiceres Eurosports LIVE udsendelsestider her på Motorsiden.dk.

Ott Tänak vandt Rally Chile i sin Toyota Yaris WRC.


F1: Hamilton vinder i Spanien - MAG 7.

Lewis Hamilton tog søndag eftermiddag omgående føringen i det spanske Grand Prix på Catalunia racerbanen nær Barcelona - og så sig siden ikke tilbage. Han vandt løbet, som var den syvende sejr i træk for Mercedes. Team-kollegaen Valtteri Bottas cementerede Mercedes' dominerende position ved at blive nr. 2, alt imens Max Verstappen i Red Bull Honda tog 3. pladsen. Kevin Magnussen kørte et godt løb og sluttede som så ofte som den bedste af resten - efter Mercedes, Red Bull og Ferrari - på 7. pladsen. Sammenlagt fører Hamilton foran Bottas i VM-kampen, de har hver især næsten dobbelt så mange points som Verstapen på 3. pladsen. Kevin Magnussen ligger i VM på 7. pladsen.


 4. maj 2019


Toyota verdensmester i Super-sæsonen

Toyota vandt lørdag verdensmesterskabet i langdistance racing, da de triumferede i 6-timers løbet på den belgiske Grand Prix bane, Spa-Francorchamps. Det er anden gang Toyota er blevet verdensmester i en serie for LMP1 racersportsvogne, hvor såvel Audi og senest Porsche har domineret. Begge de to tyske bilmærker valgte imidlertid at forlade verdensmesterskabet i halen på VW-dieselskandalen og ingen andre fabriksteams vovede at tage kampen op imod det japanske bilmærker, der var hurtigere end de to tyske bilmærker, men havde vanskeligere ved at omsætte hurtigheden til sejr. De betød ikke at Toyota kom sovende til titlen, som i første omgang er team-mesterskabet. Reglementet blev nemlig tilpasset, at flere ikke-fabriksteams kunne være konkurrencedygtige. Især kom hverken Toyota eller de øvrige deltagere sovende til resultatet i lørdagens løb, hvor man for første gang i nyere tid oplevede voldsomt snevejr. Løbet blev af samme grund rødflaget 11 minutter inden de 6 timer var gået. Ved samme lejlighed vandt Porsche, der fortsat deltager i GTE-klassen med bl.a. danske Michael Christensen som en af kørerne, team-mesterskabet. For begge teams vedkommende var sejren helt unik, fordi den indeværende sæson er den første og formentlig eneste Super-sæson nogensinde, fordi sæsonen startede sidste forår, netop på Spa-Francorchamps racerbanen og inkluderede med 24-timers Le Mans i juni 2018, og slutter med 24-timers Le Mans i juni 2019.

 

Fernando Alonso, Sebastien Buemi og Kazuki Nakajima i snevejret på vej mod sejren i 6-timers-løbet på Spa-Francorchamps. Holdet er meget tæt ved også at vinder Super-VM-titlen for kørere, men de må vente til 24-timers Løbet i Le Mans i juni.


 31. marts 2019


F1 i Bahrain: Sejr til Hamilton - MAG 13.

Lewis Hamilton vandt søndag 2. afdeling af Formel 1 verdensmesterskabet på banen i Bahrain. Charles Leclerc lå længe til det, der ville have været hans første Grand Prix sejr, men hans Ferrari motor voldte problemer i løbets sidste fase og han sluttede på 3 pladsen. Nr. 2 blev Hamiltons Mercedes team-kollaga, Bottas, som for nylig vandt sæsonens første Grand Prix. Kevin Magnussen startede fra 6. pladsen, men var ikke i stand til at fastholde placeringen og sluttede løbet som nr. 13.


WRC på Corsica: Op og ned i VM-stillingen

Det har været en uforudsigelig og begivenhedsrig start på dette års rallyverdensmesterskab. Få points skilte VM-toppen blandt såvel kørere som producenter, da man i weekenden begav sig til den smukke franske Middelhavsø, Corsica, for at afvikle 4. afdeling af World Rally Championship. Forinden førte Toyota konstruktør-mesterskabet og teamets mest succesrige kører, Ott Tänak var på førstepladsen blandt kørerne. Nu er begge på 3. pladsen efter et dramatisk opgør i det franske rally. Først førte Tänak, men en punktering lørdag eftermiddag sendte ham ned på det, der for ham blev en 6. plads i mål. Derpå var Ford's Elfyn Evans i spidsen, men Hyundais Thierry Neuville overhalede englænderen lørdag eftermiddag. Søndag formiddag kom Evans stærkt tilbage og efter en middelmådig indsats fra Neuville på den afsluttende "powerstage", lå det lige til højrefoden for Evans at vinde rallyet. Men på en ligeud strækning på hastighedsprøven, der bogstaveligt blev kørt på kanten af Middelhavet, borede en sten sig ind i Ford'ens højre fordæk, som punkterede. Derved tabte Evans såvel sejren som en mulig 2. plads - hvilket Neuville og Citroëns regerende verdensmester, Sebastien Ogier lukrerede på. Neuville vandt og overtog føringen i VM (ligesom Hyundai), og Ogier blev nr. 2 og bevarede sin 2. plads i VM (ligesom Citroën). Næste afdeling af WRC finder sted i Argentina sidst i april. WRC dækkes af Eurosport og TV-kanelen 6'eren og udsendelsestiderne publiceres her på Motorsiden.dk i ugen op til rallyet.

Elfyn Evans i Ford Fiesta lå til at vinde Rally France da han punkterede få kilometer fra målstregen.


17. marts 2019


F1 premiere i Melbourne: Bottas sejr - MAG 6.

Årets Formel 1 verdensmesterskab startede søndag morgen traditionen tro i Albert Park i den australske millionby, Melbourne. Og det viste sig hurtigt, at styrkeforholdet i Formel 1 er stort set uforandret. Sejren i Australiens Grand Prix gik nemlig til Mercedes, omend køreren ikke var den regerende verdensmester, Lewis Hamilton, men team-kollegaen Valtteri Bottas. Hamilton sluttede dog på 2. pladsen til trods for en beskadiget vognbund, som nedsatte racerens fart under løbet. Nr. 3 blev en Honda-drevet Red Bull racer med Max Verstappen bag rattet. De to Ferrari racere med Vettel og Leclerc havde vanskeligt ved at holde samme fart som bilerne i spidsen. Det samme havde Kevin Magnussen i sin Haas-Ferrari, men danskeren formåede dog, at bringe bilen i mål på 6. pladsen, som alt andet lige var udtryk for, at han var "den bedste af resten". Det er tankevækkende, at Kevin Magnussen var den sidste mand på omgangshøjde med Bottas og at halvanden minut skilte ham og den vindende finne, da mållinjen blev nået. Det var iøvrigt i Melbourne, danskeren scorede sit hidtil bedste Formel 1 resultat, da han blev nr. 3 i 2014 - det første race ud af indtil nu 82 Grand Prix starter. Det australske Grand Prix var 1. afdeling af ialt 21 løb i 2019, så der er lang vej, inden finalen finder sted i Abu Dhabi d. 1. december.

Kevin Magnussen blev 6'er i Melbourne.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt