- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biler og motor:
November 2021
120.000 kroner for den nye Toyota Aygo X
Selvom bilen først lander på det danske marked om et halvt års tid har Toyota allerede prissat den helt nye mini, Aygo X, som er noget større end den hidtidige Aygo. 120.000 kroner er listeprisen på den billigste version, og man kan komme til at betale helt op til 175.000 kroner for den dyreste og ultra veludstyrede som Limited Edition udgave. Bilen kan allerede nu bestilles herhjemme.

Læs mere om Toyota Aygo X hér >>>


Over 100 nye brint taxi'er i Københavns gader
Som en del af den grønne omstilling af dansk taxikørsel har Toyota og taxiselskabet "DRIVR" netop sendt ialt 104 Toyota Mirai brinttaxier ud på de københavnske gader og stræder. Københavns Kommune har desuden netop valgt DRIVR til at stå for hele kommunens adhoc taxikørsel. De 100 brinttaxier er er en del af en række europæiske projekter for brint til transport, som er støttet af The Hydrogen And Fuel Cell Joint Undertaking, og som både Københavns Kommune, Toyota og brancheselskabet ”Brintbranchen” er partnere i. På den måde støtter Toyota DRIVR's mission om, at være det grønneste taxiselskab i Danmark og bidrager samtidig til Toyotas egen mission om at gå længere end nul CO2 fra nye biler, siger adm. direktør Alar Metsson hos Toyota Danmark og fastslår: "Den eneste udledning fra Mirai brintbiler under kørslen er rent vand. Samtidig renser bilerne også luften omkring sig og fjerner både kvælstofilter og helt små partikler, hvilket betyder, at jo mere brintbilerne kører i København, jo mere renser de luften. Det er en af årsagerne til, at brint også spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling."
Læs vores prøvekørsel af Toyota Mirai hér >>>


Oktober 2021
Danmarkspremierer i Øksnehallen
I Øksnehallen i København afholdes i dagene 30-31. oktober den Corona-forsinkede messe for elektriske biler, eCar Expo. En række bilimportører er på udstillerlisten og der kan også ses flere Danmarkspremierer. Bl.a. præsenterer Nellemann gruppen for første gang den nye KIA Sportage Plug-in Hybrid, der endnu ikke er sat i produktion og derfor er en såkaldt pre-production model. Nellemann præsenterer også den faceliftede MG ZF EV og hos Renault kan man se den helt nye og designmæssigt iøjefaldende fuldt elektriske Megane E-Tech.September 2021

Subaru Outback i toppen af EuroNCAP

Den officielle europæiske sikkerhedstest, EuroNCAP, har testet den nye Subaru Outback, og testen indikerer, at den japanske fabrik lever op til sin målsætning om at fremstille verdens sikreste serieproducerede biler. Subaru Outback har opnået topscoren fem stjerner, men den opnår mange biler nu til dags. Det særlige er dels, at førerassistentsystemet ””EyeSight” har opnået den højeste score, der nogensinde er givet til et førerassistent system (95 procent), men også, at bilen har opnået den højeste score nogensinde (siden EuroNCAP hævede teststandarden i 2020) for beskyttelse af såkaldte ubeskyttede trafikanter (84 procent) samt den højeste score for beskyttelse af børn, tildelt i kategorien for store familiebiler.

Læs vores test af Subaru Outback hér >>>


KIA ladetjeneste nu i Danmark

Kia i Danmark lancerer nu ”Kia Charge” - en paneuropæisk offentlig ladetjeneste. Med Kia Charge vil ejere af mærkets elbiler og plug-in-hybrider have adgang til det største ladenetværk i Europa. Der betales ganske enkelt via et enkelt kort og en app. Tjenesten tilbyder oven i købet attraktive takster til alle kunder og er udformet til at passe til kundernes individuelle ladebehov. Det sker i samarbejde med Digital Charging Solutions (DCS) og aftalen inkluderer flere end 200.000 ladepunkter, inklusive AC/DC-ladestik, i hele Europa. Takket være eRoaming kan kunderne oplade deres bil i hele Europa, uden at det er nødvendigt at indgå yderligere aftaler med andre udbydere – alle betalinger sker via en samlet månedlig faktura. ”For mange potentielle elbilkøbere opfattes tilgængeligheden af offentlige ladepunkter fortsat som en forhindring i forhold til at købe en elbil,” fortæller KIA’s danske direktør Rasmus Aagaard. Ved at introducere KIA-ejerne til den omfattende og let anvendelige offentlig ladetjeneste eliminerer Kia dette forbehold, siger Rasmus Aagaard.


IAA: Nyt Ford koncept med fokus på fokus

Ford kar skabt en konceptbil med fokus på større fokus bag rattet. Køretøjet kaldes en Mindfulness Concept Car, som kan mindske stress, og dermed gøre bilisterne bedre. Den nye Mindfulness Concept Car er skabt på basis af Ford Kuga. Så snart man sætter sig ind i bilen har man mulighed for at have indflydelse på stemningen under køreturen. Har man fx netop haft en kaotisk og travl morgen, kan man sætte sig ind i bilen og nyde roen til afslappende toner fra B&O højtalerne i sædets nakkestøtte. Med B&O Beosonic equalizeren kan man vælge lyd ud fra sit humør. Det er også muligt at vælge skræddersyede playlister, som helt konkret kan tage udgangspunkt i, hvor man kører. Hvis man kører ved vandet, kan man fx lytte til rolige bølgeskvulp. Også belysningen i bilen kan individualiseres. Den nye Ford Mindfulness Car Concept kan ses på IAA Mobility i München i Tyskland her først i september.


Den ny Mercedes EQE har premiere på IAA

Den ny Mercedes EQE er netop blevet præsenteret på dette års IAA i München og den nye elektriske luksus sedan sætter en ny standard i sit segment med banebrydende features fra EQS og en effektiv rækkevidde på op til 618 kilometer på en enkelt opladning. EQE 350 er udstyret med en elektrisk drivlinje, som trækker på bilens baghjul, leverer op til 292 hestekræfter og klarer op til 618 kilometer på en opladning (WLTP). Batteriet har en nettokapacitet på 90 kWh og kan lades med en effekt på op til 170 kW. Dermed er det muligt lade til mere end 200 kilometers kørsel på omkring et kvarter.


IAA: BMW Vision: 100 procent genanvendelse

Med konceptbilen BMW i Vision Circular viser BMW, hvordan en kompakt elektrisk BMW kan konstrueres i 2040. Hvordan cirkulære principper, bæredygtighed og luksus kan gå hånd i hånd gennem 100 procent brug af genanvendelige materialer. BMW i Vision Circular er et af flere koncepter og idéer til fremtidig elektrisk mobilitet, som BMW Group præsenterer på IAA Mobility i München. Det er et blik ind i den elektriske fremtid, hvor fokus er vendt fra drivlinjer og rækkevidde, til konstruktion og 100 proent brug af genanvendelige materialer og smart design. BMW i Vision Circular er en kompakt fire-sæders bybil, der tilbyder en masser af kabineplads inden for en længde på omkring fire meter. Bilen er designet og bygget i henhold til principperne for cirkulær økonomi for hele værdikæden. Alle materialer i bilen er genanvendelige og kan dermed genbruges – igen og igen.


Skoda Enyaq Coupe iV på vej

Skoda er nu på vej med en coupé udgave af elbilen, Enyaq. Siden verdenspremieren for et år siden på Enyaq er der på verdensplan bestilt cirka 70.000 af Skodas elektriske SUV. Nu kommer coupé-modellen, som får verdenspremiere 7. december og danmarkspremiere sommeren 2022. Med en længde på 4,65 m og en højde på 1,62 m er ENYAQ COUPÉ iV en smule længere og højere end Enyaq iV. Dermed er coupé-udgaven også stort set lige så rummelig som SUV’en, selvom den faldende taglinje tager en anelse af pladsen i bagagerummet. Coupé’en lanceres med tre drivliner – med eller uden firehjulstræk.


Ford Mustang Mach-E– også som varebil

Tidligere på året lancerede Ford den fuldt elektriske Mustang Mach-E. Den er i mellemtiden blevet ombygningsklar, så den nu også vil kunne indregistreres på gule nummerplader. Den særlig ombyggede varebilsudgave af Mustang Mach-E er præcis som personbilsudgaven - en rummelig SUV, der byder på masser af plads, lys og luft i varerum såvel som i kabine. ”Ved at ombygge den i forvejen rummelige Mach-E til en varebil, tilbyder vi nu vores varebilskunder en eksklusiv varebil, der er udover det sædvanlige,” siger Tom Maxmølris, Ford Danmarks Head of Commericial Vehicles. Ford har længe kunne bryste sig af markedslederpositionen i både Danmark og ikke mindst i Europa på varebiler. Med den danske lancering af Mustang Mach-E Van henvender Ford sig til en ny gruppe varebilskunder, der ikke kun efterspørger en rummelig og kraftfuld varebil. ”Mustang Mach-E Van er en eksklusiv varebil, der skiller sig ud i gadebilledet. Her er en varebil, hvor design og signalværdi spiller en lige så stor rolle, som lasteevne og andre gængse praktikaliteter, man normalvis forbinder med en varebil. Det er en oplagt varebil for firmaer, der ønsker at styrke deres grønne profil samt at skabe en gennemgående grøn tråd fra udbud af kvalitetsprodukter og helt ned til valget af leveringsform,” siger Tom Maxmølris.


Maj 2021

Prisen er sat på helt ny Nissan Qashqai

Den helt nye udgave af Nissan Qashqai, som er verdens mest solgte crossover/SUV, lander snart på det danske marked, hvor den også har opnået en unik popularitet. Den officielle lancering finder sted i august i år og nok så væsentligt: Prisen er sat og den er ret konkurrencedygtig. Vi har tidligere i år præsenteret den nye Qashqai, da den var på gæste visit i Danmark, og vender snart tilbage med en regulær ”First Test” af den nye bil, som vil kunne købes til priser fra 275.000 kroner. Og den topudstyrede Tekna+ 2WD udgave med rammer 400.000 kroner. Det er allerede nu muligt at bestille den helt nye Nissan Qashqai til levering lige efter sommerferien. Den nye Nissan Qashqai kommer med to nye elektrificerede drivliner. En 1,3 liters mild hybrid motor med enten 140 hk, to-hjulstræk og manuelt gear eller 158 hk med to- eller firehjulstræk og Xtronic aut. gear. I begyndelsen af næste år kommer en helt ny, unik Nissan e-POWER serie-hybrid motor med 190hk.
Læs mere om den nye Nissan Qashqai hér >>>

Læs endnu mere om den nye Nissan Qashqai hér >>>
April 2021

Ford elektrificere flere varebiler

Ford har en erklæret målsætning om at alle personbiler, solgt i 2030, skal være elektriske. Men den store amerikanske bilfabrik har lagt ud også med elektrificerede varebiler. Og allerede midt i 2023 bliver Transit Custom-serien tilgængelig som både fuldt elektrisk og plug-in hybrid. Serien, der omfatter både Transit Custom og Tourneo Custom, kommer også som en mild hybrid og med konventionelle motorer. Ikke desto mindre har man også en ambitiøs målsætning for 2030 hvad varebilerne angår: To ud af tre varebiler skal da være fuldt elektriske eller plug-in hybrider.

Motorsport:


21. november 2021
WRC: Sebastien Ogier vinder VM for 8. gang
Franskmanden Sebastien Ogier og hans co-driver, Julien Ingrassia, også fra Frankrig, kørte søndag eftermiddag deres Toyota Yaris WRC til sejr i Rally Monza, sæson-finalen i rally-verdensmesterskabet 2021. Med sejren sikrede Ogier og Ingrassia kørernes VM-titel for ottende gang og ved samme lejlighed vandt Toyota Gazoo Racing verdensmesterskabet for konstruktører. Sejren kom i hus efter en spændende tvekamp med team-kollegerne, Elfyn Evans og Scott Martin, der sluttede rallyet på 2. pladsen og også blev nr. 2 i VM. Rallyet fandt sted på og omkring den legendariske Monza racerbane nær Bergamo i Norditalien, hvor dele af hastighedsprøverne førte deltagerne ud af de historiske stejlkurver, der blev tager ud af brug for over 50 år siden. Det er første gang i nyere tid, at Toyota vinder både kørernes og konstruktørernes verdensmesterskab. Nr. 3 i rallyet blev Dani Sordo i Hyundai i20 Coupé WRC, alt imens hans team-kollega, Thierry Neuville, scorede 3. pladsen i kørernes VM. Hyundai, som har vundet konstruktør-VM de sidste to år, blev i år nr. 2.

Rallyet var samtidig afslutningen på en epoke, idet de nuværende WRC rallybiler i 2022 erstattes af nye plug-in hybridbiler og ved samme lejlighed klassificeres som "Rally 1" biler. De vil første gang kunne ses i aktion i forbindelse med Rallye Monte Carlo, sidst i januar.

For Sebastien Ogier og Julien Ingrassias vedkommende var årets VM-serie deres sidste. Ingrassia stopper sin karriere, hvor imod det forventes, at Ogier fortsætter i udvalgte rallyes og prøver kræfter med andre motorsportsformer. Eksempelvis har han for kort tid siden kørt den Toyota Hypercar, som fabrikken har vundet WEC med i år.

1. november 2021

Toyota vinder historisk VM-titel
Toyota skrev søndag d. 1. november motorsports historie ved at vinde det første verdensmesterskab nogensinde for de nye Hypercars, der også i de kommende år udgør top kategorien i Le Mans racing. VM-sejren kom i hus, da Mike Conway, Kamui Kobayashi og José María López kørte deres Toyota GR010 Hypercar racer over målstregen som vinder af 6-timers løbet i Bahrain, næstesidste afdeling af langdistance verdensmesterskabet, World Endurance Championship. Team-kollegerne Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley sikrede triumfen ved at tage 2. pladsen i løbet, som iøvrigt er Nakajimas næstsidste. Når sæsonen er slut bliver styrhjelmen lagt på hylden. Sidste VM-afdeling køres blot få dage efter, 6. november på selvsamme racerbane. Der skal da køres ialt 8 timer.

Toyota var først med de nye højtydende Hypercar racerbiler og vandt derigennem også historiens første VM-titel for den nye biltype.

17. oktober 2021
WRC i Spanien: Neuville sejrer - VM ej afgjort
Den 7-dpbbelte rally verdensmester, franskmanden Sebastien Ogier, havde helt klart regnet med at køre sin Toyota Yaris WRC til sejr i næstsidste afdeling af World Rally Championship, Rally Spain, og dermed sikre sig VM-titlen inden sæsonfinalen. Han skulle blot tage seks pints mere med hjem fra Spanien end team-kollegaen Elfyn Evans. Men det gik helt omvendt: Evans tog syv points ud af Ogiers forspring og dermed er afgørelsen i årets rally-verdensmesterskab udsat til VM-finalen omkring Monza i Norditalien 19.-21. november. Ogier måtte se sig henvist til 4. pladsen i Spanien, mens Evans tog 2. pladsen. Hyundais Thierry Neuville var nemlig urørlig størstedelen af rallyet og kørte da også først over målrampen. Nr. 4 i rallyet blev Dani Sordo, også i Hyundai.

Thierry Neuville og co-driver Martijn Wydaegh.
3. oktober 2021
Rally Finland: Sejr sikrer Toyota en VM-titel
Det var Toyota kørere, der vandt rallykørernes verdensmesterskab i de sidste par år og det bliver det også i år. I 3. sidste VM-rally, Rally Finland, kørte Elfyn Evans nemlig sin Toyota Yaris WRC til sejr foran Hyundais Ott Tänak - alt imens Thierry Neuville, også i Hyundai, udgik. Den VM-førende og regerende verdensmester, Sebastien Ogier, også i Toyota, sluttede imidlertid på en skuffende 5. plads. Dermed holdt Evans med sin førsteplads, som også inkluderede points fra sejr på den afsluttende Powerstage, liv i VM-kampen. Tänak og Neuville skulle have vundet rallyet, hvis de ville kæmpe om VM-titlen til sæson finalen i november, men sådan gik det ikke. Med endnu to VM-rallies tilbage i årets VM er Toyota med andre ord sikker på, at årets verdensmester kører Toyota - men om titlen tilfalder Ogier eller Evans skal der forsat dystes om. I konstruktør-VM, hvor Hyundai har vundet de sidste to år, er Toyota i spidsen, men titlen kan stadig tilfalde sydkoreanerne, hvis tingene flasker sig for dem. De sidste to VM-rallies køres medio oktober og medio november i Spanien hhv. Italien.

Elfyn Evans vandt i Finland i Toyota Yaris WRC.
27. september 2021
Hamiltons rekord i historisk perspektiv
Da Lewis Hamilton vandt sin sejr nr. 100, var det en ny milepæl som samtidig udbyggede hans forspring som den mest vindende racerkører i Formel 1 historien. 2. pladsen tilhører fortsat Michael Schumacher og det vil den gøre et stykke tid endnu. Schumacher har ialt vundet 91 sejre og Sebastian Vettel på 3. pladsen har 53 sejre på sin kappe. MEN: Det er vigtigt at huske på, at i Schumachers tid blev der typisk kørt langt færre Grand Prix'er hvert år. Da den tyske 7-dobbelte verdensmester vandt sin første sejr blev der kørt 16 løb om året, da han sluttede den, var antallet 20. Da Hamilton, som også har vundet 7 VM-titler, kørte sit første Formel 1 løb var antallet 17 og i indeværende år køres der 22 løb. Det er med andre ord blevet muligt indenfor den samme periode at vinde flere Grand Prix'er. Tankevækkende, og det skal ikke nedgøre præstationen, for at køre 22 løb på et år er i sig selv også en anderledes udfordring end at køre 16...

Formel 1: Lewis Hamilton vinder GP sejr nr. 100
Den britiske Formel 1 kører, Lewis Hamilton, satte endnu en milepæl i sin succesrige karriere da han søndag tog sin sejr nr. 100 i et Formel 1 Grand Prix. Sejren fandt sted på den russiske Sochi racerbane og kom først i hus, da regnen satte ind sidst i løbet. Indtil da havde McLarens, Hamiltons landsmand Lando Norris, domineret løbet. Han startede fra poleposition, men traf som mange andre ikke den rette beslutning om dækvalg, da banen blev våd (og endte siden på 7. pladsen). Hamilton kørte sejren hjem i sin Mercedes-racer.

12. september 2021
Acropolis Rally: Rovanpera vinder påny
I weekendens 9. afdeling af rally-VM kunne den blot 20-årige Kalle Rovanpera påny køre sin Toyota Yaris WRC ført over målrampen. Det er kun to rallies siden den talentfulde finne vandt sin første VM-rally sejr. det foregik i Estland, alt imens weekendens rally var det berømte Acropolis rally i Grækenland, der efter 8 år igen var med i VM-kalenderen. Nr. 2 blev 2019 verdensmesteren Ott Tänak i Hyundai i20 Coupé alt imens den VM-førende og regerende verdensmester, Sebastien Ogier, kørte sin Yaris ind på 3. pladsen. 8 VM-afdeling, Ypres-rallyet i Belgien, blev vundet af belgiske Thierry Neuville i Hyundai. Han var dermed avanceret til 2. pladsen i VM, delt med Toyotas Elfyn Evans. Men de havde begge tekniske vanskeligheder først i løbet i Grækenland og måtte affinde sig med 6. hhv. 8. pladsen i mål. Derved øgede Ogier sin VM-føring, alt imens Rovanpera nu er lige i de to mere erfarne kollegers baghjul. Næste VM-rally finder sted i Finland første weekend i oktober, Discovery/ Eurosport udsendelsestiderne publiceres her på Motorsiden.dk. Og så blev det søndag offentliggjort, at den aflyste VM-finale i Japan i oktober bliver erstattet af Rally Monza, der også i sidste års Corona-ramte VM stod for sæson-afslutningen og kåringen af årets verdensmester.

Kalle Rovanpera i cockpittet på sin Toyota Yaris WRC.
29. august 2021

2021 Arctic X Prix i Kangerlussuaq:

Hårde dyster, unikke udfordringer og overraskende resultater i Grønland

Den største globale motorsportsbegivenhed i det danske rigsfællesskab nogensinde blev en gigantiske succes. Verdensstjerner i rå mængder tog del i EXTREME.E konkurrencerne ud for Kangerlussuaq i Grønland. I weekenden d. 28.-29. august blev der budt på kolossale udfordringer, tætte og hårde dyster – og udfaldet overraskede. Men fremfor alt: Budskabet blev sendt ud overalt i verden og i flere end 120 stater blev Arctic X Prix vist på TV.

Arctic X Prix i Kangerlussuaq - læs mere >>>


18. juli 2021
WRC: 20-årig vinder Rally Estland
Den blot 20-årige finske rallykører, Kalle Rovanpera, kørte søndag eftermiddag sin Toyota Yaris WRC til en suveræn sejr i 7. afdeling af rally-VM, Rally Estland. Rovanpera og co-driver Jonne Halttunen førte rallyet fra start til mål og Rovanpera skrev sig med sejren ind i motorsportshistorien som den yngste vinder af et VM-rally nogensinde. Den præstation tilhørte til dato landsmanden Jari-Matti Latvala, som var 22 år, da han vandt sin første VM-rally sejr. I dag er selvsamme Latvala chef for Toyota rallyteamet, som Rovanpera kører for. På 2. pladsen i Estland kom Hyundais deltidsansatte Craig Breen fulgt af teamets gennem en årrække faste kører, Thierry Neuville. Team-kollegerne hos Toyota, den VM-førende og regerende verdensmester, Sebastien Ogier og manden på 2. pladsen, Elfyn Evans, sluttede som nr. 4 og 5, hvorved de bevarede deres positioner i VM, alt imens Toyota styrkede sin position i spidsen af årets VM for konstruktører.

Fra venstre: Halttunen, Latvala, Rovanpera.
27. juni 2021
WRC Safari rally: 1-2 til Toyota
Toyota dominerede også det legendariske Safari rally, da det efter 19 års fravær igen var en del af VM-kalenderen, nærmere bestemt 6. afdeling af de ialt 12 WRC-rallies planlagt i 2021. Det lykkedes påny den 7-dobbelte og regerende verdensmester, franskmanden Sebastien Ogier, at tage sejren og nr. 2 blev også en Toyota, men ikke med Elfyn Evans bag rattet. I stedet var det den 28-årige japaner, Takamoto Katsuta, der indtog 2. pladsen, som var hans første podieplacering nogensinde og den første podieplacering i et VM-rally til en japansk rallykører i 27 år. Tilbage i 1991 og 1992 vandt Kenjiro Shinozuka VM-rallies for Mitsubishi. Nr. 3 i rallyet blev Hyundais Ott Tänak, der som de fleste deltagere havde haft flere udfordringer undervejs. Indtil søndag morgen havde hans team-kollega, Thierry Neuville ført Safari-rallyet, som blev kørt i området 100 km nordvest for Kenyars hovedstad Nairobi. Men en sammenbrudt støddæmper satte en stopper for Neuville og derpå var vajen klar for de to Toyota-kørere. Ogier har nu 133 points i World Rally Championship, 34 flere end team-kollegaen Elfyn Evans. På 3. pladsen ligger Neuville med ialt 77 pts. I konstruktørernes VM fører Toyota også og har ialt 273 pts, hvilket er 59 points flere end Hyundai på 2. pladsen. Næste VM-rally køres i Estland i dagene 15,-17. juli.

Takamoto Katsuta (bileldet) kørte sin Toyota Yaris WRC ind på 2. pladsen i Safari rallyet, som blev vundet af team-kollegaen Sebastien Ogier.
6. juni 2021

WRC på Sardinien: Ogier vinder igen i Toyota
Blot to uger efter Det portugiske Rally blev 5. afdeling af rally-verdensmesterskabet afviklet på Middelhavsøen, Sardinien. Igen lagde Hyundai ud med at dominere og igen tog Toyota over, da Hyundai-kørerne blev presset og/eller ramt af tekniske udfordringer. Ott Tänak og Dani Sordo kørte begge af sporet alt imens Thierry Neuville kørte sig igennem til en 3. plads. Da Tänak og Sorda var væk, var den 7-dobbelte og regerende verdensmester, Sebastien Ogier klar til at køre sejren i hus, hvilket han gjorde i suveræn stil foran team-kollegaen hos Toyota, Elfyn Evans. Evans vandt forleden i Portugal og nu var rollerne således byttet om. Efter det italienske rally og inden næste afdeling af World Rally Championship, som bringer det legendariske Safari Rally i Kenya tilbage i løbskalenderen sidst i juni, har Ogier udbygget føringen i kørernes VM. Han har nu 106 points mod Evans 95 og Neuvilles 77. I konstruktør VM fører Toyota med 231 points mod Hyundai 182.

Det var ikke kun strålende solskin, da Sebastien Ogier kørte sin Toyota Yaris WRC til sejr på Middelhavsøen Sardinien.

Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt