- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIO åbner "NIO Space" ved Hotel Scandinavia

September 2023 - Da NIO i efteråret 2023 bekendtgjorde deres indtræden på det danske marked, var det sammen med annonceringen om at ville etablere et såkaldt NIO House på Kultorvet i København Centrum. Byggeriet er imidlertid blevet forsinket, da man måtte skifte arkitekt midt i det hele, og derfor har den progressive kinesiske bilproducent åbnet et midlertidigt "NIO Space". Det er yderst opfindtsomt etableret på parkeringspladsen bag det fascionable Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager Boulevard i København få hundrede meter fra Islands Brygge og Langebro. Det nye kompakte udstillingsområde er nu indviet og det skete samtidig med lanceringen af det seneste skud på NIO stammen: NIO ET5 Touring. NIO har iøvrigt over sommeren fået ny dansk topchef i kraft af svenske Kajsa Ivansson Sognefur, som har et indgående kendskab til NIO, da hun i forvejen er direktør også for NIO i Sverige.
Kajsa Ivansson Sognefur, adm. dir. NIO Danmark.

NIO ET5 Touring er nu lanceret i Danmark.

En halv million besøgte IAA Mobility

September 2023 - Efterårets store biludstilling – eller snarere mobilitets-festival – IAA Mobility i München blev en publikumssucces med flere end en halv million gæster i den lille uge, eventet fandt sted. For opsætningen inkluderede ikke alene en traditionel udstilling i Münchens store messecenter men også separate udendørs mobilitet-shows rundt om i den sydtyske storby. Tilslutningen til eventet fra bilindustriens side var dog ikke så stor som i storhedstiden, hvor IAA fandt sted i Frankfurt. Men heldigvis havde tysk bilindustri gjort et stort nummer ud af matche konkurrencen fra især kinesiske bilproducenter, der ikke desto mindre var i overtal.

Læs mere om IAA Mobility hér >>>

Den tyske forbundskansler, Olaf Scholz (i midten) forestod den officielle åbning af IAA Mobility. Hér på besøg hos BMW. Den sorte øjeklap skyldes et styrt under løbetræning få dage forinden.


eCarExpo i Bella Center sidst i oktober

September 2023 - eCarExpo er så småt ved at vokse sig stor. Elbilsmessen, som sidste år for første gang fandt sted det københavnske Bella Center, afholdes også i år i dagene 27.-29. oktober og arealmæssigt er udstillingen mere end dobbelt så stor som i fjor. eCarExpo er ikke blot en udstilling men også udgangspunkt for prøvekørsler af elbiler fra flere end 20 bilproducenter, idet de europæiske, amerikanske, japanske og koreanske bilmærker suppleres med et stort antal producenter fra Kina.

I fjor havde det nye kinesiske bilmærke, BYD, Danmarkspremiere på eCarExpo. I år får det følgeskab af en hel stribe kinesiske biler.


Topkarakter til Lexus RZ

Den helt nye elbil, Lexus RZ, har opnået maksimal anerkendelse i Euro NCAP's nye sikkerhedstest. Kravene i sikkerhedstesten er i år skærpet i forhold til tidligere. Alligevel scorer det japanske livsstilsbrands første dedikerede elbil topkarakter med fem stjerner, hvilket bl.a. skyldes bilens solide konstruktion, 9 airbags og den nyeste generation af avancerede sikkerhedssystemer, der er standard i alle udgaver.

Læs vores test af Lexus RZ hér >>>


Renault Austral koster 375.000 kroner
Renault er nu klar til dansk lancering af den helt nye Renault Austral. Den kommer til Danmark i top-versionen med Tekna udstyr og 160-hestes mild hybrid drivline. Prisen er 375.000 kroner, hvilket gør den særdeles attraktiv i kategorien for mellemstore multibiler med konventional men yderst avanceret drivline.
Læs vores test af Renault Austral hér >>>

 

24 timers Le Mans præsenteres

i samarbejde med GOODYEAR


2023

på Motorsiden.dk

 

INDHOLD:

24-timers Le Mans på Motorsiden.dk

Subaru sætter priserne gevaldigt ned

September 2023 - Den verserende priskrig skal ikke afholde potentielle Subaru kunder fra at anskaffe den fuldt elektriske Subaru Solterra, mener Subarus danske salgsdirektør, Niels Thaning. Derfor har Subaru reduceret listeprisen for en Subaru Solterra med 62.500 kroner, så prisen på den billigste version nu er 367.000 kroner. Endnu mere attraktivt synes Subarus nye privatleasingtilbud at være: Kan man klare sig med 10.000 kilometer pr. år, kan man slippe med 4000 kroner om måneden, efter indledningsvis at have lagt 30.000 kroner som førstegangsydelse. Der er tale om en firehjulstrukken fuldt elektrisk bil, udviklet i et samarbejde med Toyota, men hvor Subaru især har haft fokus på firehjulstrækket. Bilens drivline præsterer op til 218.000 hestekræfter.

Læs vores første test af Subaru Solterra hér >>>


Christian Rasmussen INDY NXT mester 2023

September 2023 - Den danske racerkører, Christian Rasmussen, der næsten ubemærket i sit hjemland har skabt sig en karriere i amerikansk motorsport, har vundet 2023-udgaven af INDY NXT mesterskabet. Som navnet indikerer, er klassen skridtet lige inden IndyCar mesterskabet, hvori ikke mindst Christian Lundgaard gør det godt og allerede har vundet sin første løbssejr. Om det kommer til at gå 23-årige Christian Rasmussen ligeså godt vil tiden vise, men springbrættet til i topklassen er fremragende. I praksis behøvede han ikke performe i sæsonens sidste løb, som fandt sted på Laguna Seca racerbanen ved Monterey, men han vandt det alligevel fra pole og blev kronet som mester.


Toyota vinder femte VM-titel

September 2023 - Til trods for stærk konkurrence fra ikke mindst HyperCar producenterne Porsche og Ferrari er det lykkedes Toyota, at vinde konstruktør verdensmesterskabet for racersportsvogne for femte gang. VM-titlen kom i hus efter sejr på hjemmebane, idet Mike Conway, Kamui Kobayashi og José Maria López vandt 6-imers løbet på Fuji racerbanen nord for Toyota foran team-kollegerne Sébastien Buemi, Brendon Hartley og Ryo Hirakawa. Begge hold kørte den succesrige Toyota GR010 Hybrid HyperCar. Nr. 3 i løbet blev en Porsche HyperCar kørt af Estre/Lotterer/Vanthoor mens den bedst placerede Ferrari HyperCar havde danske Niclas Nielsen i cockpittet på skift med Pier Guidi og Molina.


Opdateret Audi flagskib

September 2023 - Audi opdaterer flagskibet i Q-familien, Audi Q8, med stærkt design og opgraderet teknik. Opdateringen inkluderer bl.a. en ny front. Audi udstyrer desuden Q8 med HD-Matrix-LED-forlygter, der for første gang omfatter laserlys som ekstra fjernlys. Forlygterne har desuden digitalt dagskørelys med mulighed for at vælge forskellige lyssignaturer. Digitale OLED-baglygter med fire valgbare baglygtesignaturer er med til at understrege bilens lyssignatur. I Danmark vil man alene kunne købe SQ8 og den kommende plug-in-hybridversion.


VW ID.3 og ID.7 på show i København
Frem til 1. juli 2023 kan den faceliftede Volkswagen ID.7 og den nye ID.7 ses i VW City Studio på Rådhuspladsen i København. ID.3 faceliftet er fortrinsvis kosmetisk med en ændret og mere aerodynamisk front, fornyet lygteføring bagtil og en større skærm.

WRC: Ogier vinder Monte for niende gang
Den tidligere 8-dobbelte rallyverdensmester, Sébastien Ogier, har vundet Rally Monte Carlo nu for niende gang og er dermed den, der oftests har sejret i det berømte rally. Ogier kører Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid og dermed fortsatte Toyota, hvor de slap i fjor: Toyota vandt overlegent VM 2022 både for kørere og konstruktører og lægger nu ud med en klar føring i dette års VM fra første færd. Samtidig er der lagt op til, at verdensmesteren Kalle Rovanperä kan fortsætte mod endnu en VM-titel, for han blev nr. 2 i "Monte" og Ogier kører ikke hele VM-serien. På 3. pladsen fulgte den bedste af resten, nemlig Thierry Neuville i Hyundai i20 N Rally1 Hybrid foran en tredje Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid, kørt af Elfyn Evans. Den tidligere verdensmester og Hyundai-kører, Ott Tänak begyndte sin nye karriere hos Ford ved at køre sin Puma Rally1 Hybrid ind på 5. pladsen.

Sébastien Ogier vandt Monte Carlo Rallyet i sin Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid. Hér på vej over det berømte Col de Turini.
Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt