- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biler og motor:
Juli 2020
Valhalla: Fornemt besøg af 1000 heste
Vi er sikker på, at de nordiske guder glæder sig i deres stille sind i forbindelse med et fornemt besøg: Opkaldt efter Odin og de nordiske guders domicil, var Aston Martins unikke show-car, Valhalla, på gæstevist i Aston Martins danske domicil i Hellerup. Og læses dette inden d. 8. juli er chancen der endnu for, at beundre den unikke sportsvogn, den første med centermotor fra den legendariske britiske sportsvogns-skaber. Aston Martin Valhala bliver produceret i 500 eksemplarer og det første er på gaden i 2022. Oven i købet har et par danske sportsvognsentusiaster hver sikret sig et eksemplar til den nette sum af 30 millioner kroner, hvis der skal nummerplader på og de i givet fald er danske. Udover den bjergtagne linjeføring skal man også bemærke, at Aston Martin er helt fremme i skoene i en anden sammenhæng: Valhalla vil nemlig ikke være udrustet med en 12-cylindret benzinsluger, men derimod en beskeden 650-hestes V6'er, der får hjælp af en elektromotor på godt 300 hestekræfter.

Aston Martin Valhalla er på gæstevist hos Nellemann koncernens Aston Martin Showroom på kanten mellem Hellerup og Østerbro i København.
Juni 2020

Ny Audi Q5: Det er ikke til at se det, hvis...

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, hedder det i en legendarisk dansk revyvise. Det stemmer, hvis man forsøger at identificere den nye faceliftede Audi Q5 på baglygtesignaturen. Audi Q5 er den første bil, der fås med den såkaldte OLED lysteknologi, hvor kunderne vil kunne vælge mellem tre forskellige lyssignaturer. OLED'er er særligt effektive organiske lysdioder, som afgiver et homogent lys. Fordelene ved de digitale OLED'er er ud over en perfekt kontrast en stor homogenitet samt minimale afstande mellem segmenterne.

Ny VW Arteon Shooting Brake:

Midsommer premiere

Dagen efter Sankt Hans har Volkswagen officiel og virtuel verdenspremiere på den nye VW Arteon. Bilen er fabrikkens klassiske Gran Turismo og den kommende opdaterede Arteon vil, udover den allerede velkendte 5-dørs fastback variant, i fremtiden også blive tilbudt som Shooting Brake. VW vil introducere den nye Shooting Brake i forbindelse med en gennemgribende opdatering af Arteon, der bl.a. inkluderer et nydesignet instrumentbord, der vil være udstyret med den nyeste generation af MIB3-baserede infotainmentsystemer med de bedste opkoblingsmuligheder. Udover dette vil den nye Arteon også blive udstyret med en række intelligente assistentsystemer såsom ”Travel Assist”, der – indenfor systemets begrænsninger – gør bilen delvist selvkørende. Systemet er udviklet specielt med henblik på de lange køreture og kan overtage styring, acceleration og bremser ved hastigheder på op til 210 km/t.

Læs vores test af den hidtidige Arteon hér >>>


Kraftigt opgraderet KIA Picanto

Meget tyder på, at corona-krisen har øget bilkøbernes interesse for mindre biler, i hvert fald herhjemme, hvor forsigtighedsprincippet har sat spor i danskernes købelyst. En ny lille bil kunne være Kias nye Picanto, der kommer til salg i løbet af tredje kvartal af 2020. Bilen er ikke en ny generation men en kraftigt opgraderede model, der bl.a. byder på en række nye sikkerhedsteknologier, der ofte er forbeholdt større, dyrere bilmodeller. Den opgraderede Picanto inkluderer desuden en sikkerhedspakke med avanceret sikkerhedsteknologi fra KIAs større bilmodeller, hvilket gør den til en af de sikreste biler i sin klasse. Udover forbedringer af Picantos benzinmotorer bliver det med opdateringen muligt at tilvælge KIAs nye automatiserede manuelle gearkasse.

Læs vores test af den hidtidige Picanto hér >>>


Ny Toyota Yaris: Skarpt design til skarpe priser

Når den helt nye, fjerde generation af Toyotas mest populære bilmodel i Danmark, Yaris, får Danmarkspremiere til september, sker det med et nyt, smart design, en helt nyudviklet og brændstoføkonomisk hybridmotor, dynamiske køreegenskaber samt til en særlig skarp pris. Toyota åbner nu for forsalget ved at løfte sløret for både fra-prisen på 130.000 kroner, fra-prisen på hybridudgaven på 166.000 kroner og for prisen på en særlig, højtudstyret introduktionsmodel der har fået navnet Yaris Hybrid H3 Premier Edition til 240.000 kroner.

Læs mere om den nye Toyota Yaris hér >>>


April 2020
Bilproduktionen genåbnes så småt (17. april)
En række bilfabrikker har som konsekvens af corona-krisen standset produktionen, men nu begynder der så småt at komme gang i tingene igen. Bl.a. har Renault, VW-gruppen, Toyota og Volvo annonceret, at de stille og roligt igangsætter produktionen. Hele Toyotas europæiske produktion finder sted i Frankrig, der dog fortsat er belastet af store corona-relaterede tal for smittede, indlagte og døde. Ligeledes er tallene i Sverige indtil videre dobbelt så store pr. indbygger end de opleves i Danmark. Set i det lys er der næppe mange, der beklager den store robotstyrede bilproduktion. Men mange underleverandører vil utvivlsomt glæde sig over, at der nu på ny er brug for deres arbejde. I Danmark har bilsalget ikke været sat i stå af andet end efterspørgslen. Påskeperioden var dog tilbage på nomalt niveau, hvilket natyrligt spreder en vis optimisme. De danske bilforhandlere har været dygtige til at tilpasse sig den nye virkelighed med on-line præsentationer og store sikkerhedsforanstaltninger i butikkerne, der heldigvis alle har en anselig størrelse og plads til mange kunder uden at overskride myndighedernes anbefalinger om afstand.

Bilindustrien er så småt i gang med at genstarte den europæiske produktion.
Marts 2020
Ny Peugeot 2008 klar i Danmark
Peugeot er nu klar med lanceringen i Danmark af den helt nye 2008, som vi allerede i december kunne præsentere her på Motorsiden.dk. man lægger ud med den konventionelle udgave og til sommer kommer så den elektriske version. I mellemtiden er der nu også kommet priser på. Således kan en 2008 Active med 100 hestes PureTech eller BlueHDi motor erhverves for 210.000 kroner. El-udgaven, e-2008, er udstyret med en 100 kW elmotor, (136 hk) og leverer et drejningsmoment på 260 Nm (stort set fra 0 km/t). Batteriet har en kapacitet på 50 kWh hvilket giver en rækkevidde på op til 310 km efter WLTP standard. Prisen for e-2008 starter ved 300.000 kroner og kan allerede nu forudbestilles.
Læs vores første test af Peugeot 2008 hér >>>


Car of the Year i Europa 2020: Peugeot 208
I de seneste år blev det offentliggjort ifm. Genève Motor Show. Det er som bekendt aflyst. Ikke desto mindre fandt begivenheden sted, men publikum, som normalt består af medierepræsentanter og repræsentanter for bilfirmaerne, var henvist til at følge med fra computerskærme, hvor den officielle sceance blev LIVE streamet. Car of the Year vælges af udvalgte motorjournalister fra hele Europa. Fra Danmark er det teknisk redaktør, Søren W. Rasmussen, der personligt gav flest stemmer til Tesla Model 3. Ikke desto mindre blev det den franske Peugeot 208, som jo også kommer på markedet i en elektrisk udgave, der fik flest points.
Læs vores prøvekørsel af Peugeot 208 hér >>>

Subaru i toppen af amerikansk sikkerhedstest
Den japanske producent af firehjulstrukne personbiler, Subaru, har en målsætning om, at fremstille verdens sikreste biler. Nu har også den amerikanske organisation IIHS samlet resultaterne fra sidste års sikkerhedstester og på ny kategoriseres alle Subaru-modeller på det amerikanske marked som ”Top Safety Pick”. Det betyder, at Subaru opretholder sin position som det eneste bilmærke, der år efter år får udnævnt alle deres bilmodeller som de bedste i deres klasser. Set med danske øjne og i forhold til de biler, der markedsføres herhjemme, er det interessant, at i kategorien for mellemklassebiler finder man Subaru Outback. Og i Top Safety Pick+ kategorien (hvor man også tager hensyn til bilernes kørehjælpemidler og sikkerhedsudstyr) for små SUV’er, indgår Subaru Forester, som er klart den mest populære af Subarus biler på det danske marked
Læs vores test af Subaru Forester e-Boxer >>>

Februar 2020
Nissan LEAF m.fl.:
Firma elbil til under 1000 kr/måned
For at fremme valget at grønnere bil har Folketinget vedtaget en ny lov, hvor der følger et særligt fradrag i den personlige beskatning på 40.000 kroner årligt for firmabil-brugere, der vælger enten en elbil eller en plug-in hybrid bil. Fradraget gælder fra 1. april til og med 31. december 2020. Det betyder, at det i Danmark eksempelvis regulært vil koste under 1000 kroner om måneden at køre i firmabil som Nissan LEAF – verdens mest solgte elbil. Lige nu fåes Nissan LEAF med to forskellige batteri-størrelser: 40 kWh (rækkevidde: 270 km) og 62 kWh (rækkevidde: 385 km).
Læs vores seneste prøvekørsel af Nissan LEAF >>>

Aston Martin DBX er landet - næsten
Aston Martins helt nye og i Aston-sammenhæng banebrydende luksus-SUV lander i Danmark om tre måneder. Men i skrivende stund har den danske Aston Martin importør, Nellemann koncernen, kunnet fremvise en preproduceret udgave, der vidner om de kolossale skridt, Aston Martin har taget. I modsætning til bilgiganternes luksusmærker, som fx Rolls Royce (BMW) og Bentley (VW), er Aston Martin stadig sig selv, omend man i de sidste par år har haft et partnerskab med Daimler AG (Mercedes). Det giver sig ikke udslag i noget umiddelbart visuelt, for en Aston Martin ligner stadig en Aston Martin. Men i maskinrummet og i drivlinen som helhed, handler det kun om Mercedes, dvs. en 4-liters dobbeltturbo V8, god for 550 hestekræfter og 700 Nm. 0-100 km/t: 4,5 sekunder. Topfart: 282 km/t. Firehjulstræk og 7 trins justerbar undervogn. Anhængervægt: 2800 kg.Verdenspremiere i Genève: Ny KIA Sorento
På Genève Motorshow, der finder sted i første og anden uge af marts vil der være stribevis af verdenspremierer. Deroblandt en helt ny generation af KIA's stor SUV, Sorento. Den nye bil er en sule længere end forgængeren, men hjulene er kommet længere ud i hjørnerne, hvilket giver mere kabine- og ikke mindst bagageplads. Desuden har designet ændret karakter og blevet mere stramt, elegant. Den nye Sorento er premiere for KIA's helt nye SUV platform, og i maskinrummet vil man finde en ny turbo-hybrid drivline, bestående af en 1,6 liters turbobenzinmotor, en 44,2 kW elmotor baseret på et 1,49 kWh batteri. Samlet effekt: 230 hk. Den nye Sorento vil dog også kunne leveres med en 202 hestes turbodiesel, kombineret med en ny 8-trins dobbeltkoblings automatgearkasse.
Den nye VW Golf er lige om hjørnet
Den nye og 8. generation af VW Golf lander i Danmark til marts og udstyret med delvist elektrificerede drivlinjer introduceres den nye Golf 8 til priser fra 245.000 kroner. Blandt nyhederne på drivlinefronten er de nye eTSI-benzinmotorer med 48V mildhybridsystem, en 2,0 TDI EVO med twin dosing SCR og senere på året følger to plug-in-hybrid-modeller med 204 og 245 hk, der kan køre op til ca. 60 km på strøm.

Januar 2020
Priser på nye Opel'er
Over efteråret har vi ved flere lejligheder berettet om de nye Opel Astra og Opel Corsa modeller. Sidstnævnte er nu også landet på det danske marked, priserne er publiceret og det ser ud som om at begge modeller lander solidt og godt med attraktive pristilbud i hver deres klasse. Astra markedesføres i Danmark alene i to motorvarianter: En 1,2 liters turbobenzin på 110 hk og en 105-hestes 1,5 liters diesel. Hvad Corsa angår satses der herhjemme på de lavt motoriserede versioner: En 75-hestes 1,2 liters benzin og en 100 hestes 1,5 liters diesel. Prisspændet for Astra går fra 200.000 til 220.000 kroner og for Corsa fra 140.000 til 170.000 kroner.
Læs vores prøvekørsel af den nye Opel Astra >>>

Læs vores prøvekørsel af den nye Opel Corsa >>>


Flere udmærkelser til ny Subaru Forester
Det japanske bilmærke, Subaru, som er noget overset i Danmark, for nu at sige det mildt, har en ambition om at bygge verdens sikreste biler. Og de er godt på vej, viser bl.a. de seneste Euro NCAP resultater (se længere nede). De internationale tidsskrifter har også nikket anerkendende til den nye bil: 4X4 Magazine har udnævnt den nye Forester til "Best Small SUV of the Year" og "Årets Teknologipris" fra "What Car?" er gået til det nyudviklede Subaru Driver Monitoring System, der betegnes som det mest avancerede på markedet. Vi prøvekørte  den nye Subaru Forester e-Boxer allerede sidste forår.
Læs vores test af Subaru Forester e-Boxer >>>

Nissan Qashqai topper blandt personbilerne
I 2019 stod der Nissan Qashqai på flere biler, der fik påmonteret danske nummerplader end nogen anden. Med Motormagasinet.dk som kilde og baseret på antallet af indregistreringer, ser den samlede opgørelse ud som nedenfor. Det skal dog for en ordens skyld nævnes, at tallene alene genspejler antallet af ny-indregistreringer og ikke antallet af traditionelt "solgte" biler, dvs. det inkluderer leasede biler, udlejnings- og delebiler, forhandlernes demobiler osv. Ialt blev der indregistreret godt 225.000 biler.
1. Nissan Qashqai - 7.325 stk.
2. Citroën C3 - 6.914 stk.
3. Peugeot 208 - 6.852 stk.
4. VW Polo - 6.027 stk.
5. Toyota Yaris -  5.194 stk.
6. Renault Clio - 4.739 stk.
7. Skoda Octavia - 4.640 stk.
8. VW Golf - 4.573 stk.
9. Toyota Aygo - 4.169 stk.
10.Citroën C1 - 4.068 stk.

December 2019
Ny EuroNCAP: Subaru Forester bedst for børn
Det officielle europæiske testcenter for bilers sikkerhed har netop offentliggjort en række nye testresultater, som også inkluderer ikke helt nye biler, der imidlertid er afprøvet efter de seneste og skrappeste procedurer.

Heldigvis blev der delt fem stjerne ud til de fleste, men visse bilmodeller kunne ikke honorere de nye krav.

Følgende biler har fået fem stjerner: Tesla Model X, Porsche Taycan, Skoda Octavia, Renault Captur, Ford Kuga, Audi Q7, Subaru Forester og Ford Mondeo. Også Peugeot 2008 har opnået 5 stjerner, men kun hvis man har ladet den særlige sikkerhedspakke montere. Bemærkelsesværdigt er ikke mindst Subarus barnebeskyttelse, hvor den nye Forester har scoret det bedste resultat på 91 procent.

VW Sharan og SEAT Alhambra opnåede fire stjerner og Jeep Renegade tre.

Se årets resultater hér >>>


Subaru Forester yder den bedste barnebeskyttelse blandt de bier, der netop et prøvekørt og deler førstepladsen for året som helhed med Mercedes GLA.
Læs vores test af Subaru Forester e-Boxer >>>

November 2019
Årets Bil i Danmark 2020: Tesla Model 3
Det blev Tesla Model 3, der blev kåret til Årets Bil i Danmark 2020. Finalen fandt sted 27. november og det var første gang i bilhistorien, at en elektrisk bil opnåede den ærefulde titel.
Pointuddelingen endte således:
1. Tesla Model 3: 166 points
2. Peugeot 208: 131 points
3. BMW 3-Serie: 116 points
4. KIA XCeed: 105 points
5. BMW 1-serie: 82 points
Redaktørens Top-5 så sådan ud:
KIA XCeed, BMW 1-serie, Peugeot 208, Tesla Model 3, BMW 3-serie.
Der blev desuden uddelt følgende ærespriser:
Bilglædeprisen: Toyota GR Supra
Innovationsprisen: Hyundai Nexo
Designprisen: Suzuki Jimny
Læs mere om Årets Bil i Danmark nomineringen her >>>

Direktør Kim Jensen fra Tesla i Danmark modtog trofæet af formand Karsten Lemche fra Danske Motorjournalister (tild. MKD).

Motorsport:


2. juli 2020
Rally-VM genoptages
Arrangørerne af World Rally Championship har offentliggjort en række datoer for videreførelse af årets rally VM efter corona-krisen. Følgende datoer er blever bekræftet:
4.-6. september: Estland
24.-27. september: Tyrkiet
15.-18. oktober: Tyskland
29. okt-1. november: Italien
19.-22. november: Japan
Der arbejdes med forkortede ruter. Detaljerne offentliggøres senere.
17. juni 2020

Formel E tænder for strømmen på ny:

Gigantisk finale serie i august

Med ikke færre end seks løb afviklet over 9 dage, sætter arrangørerne af Formel E mesterskabet stikket i og afslutter sæsonen, der tilbage i februar blev sat på ”corona standby” efter blot fem løb. De seks finale løb køres alle i Berlin Tempelhof lufthavnen først i august.

Formel E tænder for strømmen på ny - læs mere >>>


 

Formel E præsenteres i samarbejde med Total

 


7. juni 2020

Vandoorne vinder Formula E Race at Home
Mercedes-teamets Stoffel Vandoorne fra Belgien tog sejren i historiens første "Formula E Race at Home" serie, alt imens Nissans Oliver Rowland sejrede i finaleløbet. Mesterskabet, der blev afviklet over 8 virtuelle afdelinger, sluttede søndag aften d. 7. juni på en virtuel udgave af den tyske Formel E racerbane i Berlin Tempelhof Lufthavn. Der blev kørt hårdt, det var spændende og hele Formel E feltet er en oplevelse rigere ligesom de mange fans, der har kunnet følge begivenhederne via TV- eller computerskærmen.
Finalen i Formula E Race at Home >>>


Nissans Oliver Rowland vandt eSport racet i "Berlin", alt imens Stoffel Vandoorne (Mercedes) fra 3. startposition tog sejren immesterskabet.

24. maj 2020
Formula E Race at Home i slutfasen:
Spændingen spidser til
Efter fem afdelinger af Formula E Race at Home serien er spændingen stor. Efter et par løb, hvor BMW's Max Günther dominerede, var det Mahindra's Pascal Wehrlein, der overtog førstepladserne og senest, i den virtuelle udgave af "Berlin E-Prix" i Berlin Tempelhof slog Nissan's Oliver Rowland til og besejrede Stoffel Vandoorne fra Mercedes Formel E-teamet
eSport med verdens bedste Formel E kørere >>>

18. marts 2020
24 timers Le Mans 2020 udsat til september
Arrangørerne af 24-timers Le Mans har valgt at udsætte det klassiske racerløb til 19.-20. september pga. Corona-truslen.

15. marts 2020
WRC i Mexico: Ogier vinder for Toyota
Den 6-dobbelte rally verdensmester, Sebastien Ogier, kørte lørdag nat, dansk tid, sin Toyota Yaris WRC til sejr i Rally Mexico, 3. afdeling af World Rally Championship. Rallyets sidste dag blev aflyst pga. den stadig større nedlukning af ikke mindst de europæiske lande, hvor størstedelen af deltagere, team-medlemmer og VM-arrangørerne holder til. Mexico er ikke for nærværende nævneværdigt ramt af den frygtede Corona-virus, så aflysningen skete fortrinsvis af hensyn til de europæiske indbyggeres muligheder for at komme hjem. Ogier vandt rallyet for sjette gang og overtog ved samme lejlighed føringen i VM foran sin Toyota team-kollega, Elfyn Evans, der sluttede 4'er. nr. 2 blev den regerende verdensmester, Ott Tänak, med Fords Teemu Sunninen på en overraskende 3. plads. Med sejren øgede Toyota også sin føring i konstruktørernes VM. Næste VM-rally, som skulle have fundet sted i Argentina, er aflyst pga. Corona-virus'en, og det er tvivlsomt om de næste to rallies i hhv . Portugal og Italien sidst i maj og i begyndelsen af juni bliver gennemført.
Sebastien Ogier vandt Rally Mexico for sjette gang - og for første gang i en Toyota Yaris.

23. februar 2020
"DM" i langdistance racing
Alt imens den regerende verdensmester, Michael Christensen, kunne glæde sig over titlen som Årets Bilsportkører, blev Porsche køreren besejret af Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin i 5. afdeling af World Endurance Championship i Austin, Texas. Derved har verdensmester i GTE Pro klassen på det nærmeste udviklet sig til et "DM" i landistanceracing. Aston Martin teamer fører VM med Porsche-køreren på 3. pladsen.

Verdensmester blev Årets Bilsportskører
Michael Christensen - den regerende verdensmester i langdistanceracing og vinder af GTE Pro klassen også i 24-timers Le Mans 2018 - blev lørdag aften tildelt titlen, Årets Bilsportskører 2019 af et ekspertpanel under Dansk Automobil Sports Union. Udnævnelsen blev offentliggjort ved den årlige motorsportsfest, Dansk Motorsport Award, som blev afholdt på Docken i København. Det var tredje gang Michael Christensen opnår hæderstitlen, som er den største anerkendelse i dansk bilsport - sidste år modtog Kevin Magnussen titlen. Uddelingen skete i absentia, fordi den danske Porsche fabrikskører i denne weekend deltager i 5. afdeling af sportsvogns-VM. I skrivende stund starter Michael Christensen fra næstbedste startposition, kun overgået af Aston Martins "Dane-train", med Marco Sørensen og Nicki Thiim i cockpittet. De to modtog samlet titlen som Årets Bilsportkører 2016, og siden opnåede Renault køreren Christian Lundgaard den i 2017. I aftenensløb blev uddelt en lang række titler og hædersbevisninger  og minsandten om der ikke også var en enkelt firehjulet Danmarkspremiere til stede i form af, meget a-pro-pos førnævnte Lundgaard, en Renault Megane Trophy R, som en en 300-hestes Megane Trophy rippet for 130 kg. Bilen har sat hurtigste omgangstid for serieproducerede forhjulstrukne personbiler på de legendariske racerbaner, Nürburgring, Spa-Francorchamps og Suzuka. Renaults danske informationschef, Søren Ignaz håber på, at Christian Lundgaard får muligheden for også at sætte rekorden på Jyllandsringen senere på året. Efter planen har vi forinden prøvekørt bilen her på Motorsiden.dk.

Motorsportslegenden, Carl Chr. Hansen, tidl. formand for DASU, præsenterede Michael Christensen som Årets Bilsportskører 2019.

Renault informationschef Søren Ignaz præsenterer den nye Renault Megane Trophy R.
26. februar 2020C
WRC: Evans vinder Rally Sweden for Toyota
I Rally Monte Carlo smuttede sejren ud af hænderne på Toyota Yaris debutanten, Elfyn Evans, på rallyets sidste dag. I 2. afdeling af rallyverdensmesterskabet, Rally Sweden, skete det ikke. I et svensk såkaldt "vinter"-rally, som blev kortet ned til halvdelen på grund af mangel på sne og is, dominerede den britiske rallykører stort set fra start til mål. Han tog sejren i rallyet, bragte sig selv i føring af kørernes VM og Toyota faretruende tæt på Hyundai i konstruktørernes VM. Ligeså overraskende som Evans triumf var for nogle, var hans blot 19-årige team-kollega, Kalle Rovanperäs tilsvarende præstation også bemærkelsesværdig. I hans blot andet VM-løb i en Toyota Yaris WRC rallybil den unge finne en flot 3. plads hjem og vandt oven i købet den afsluttende powerstage, som honoreres med 5 ekstra VM-points til hurtigste kører. Nr. 2 i rallyet blev Hyundais Ott Tänak, der vandt "Svenska Rallyt" i fjor i en Toyota, alt imens den 6-dobbelte verdensmester og 3-dobbelte vinder af det svenske rally, Sebastien Ogier, i endnu en Toyota Yaris blev nr. 4. Monte Carlo rally-vinderen, Thierry Neuville kørte sin Hyundai i mål på 6. pladsen.
Der var mere vand end sne og is langs ruten på årets Rally Sweden. Rallyet blev vundet af Elfyn Evans i Toyota Yaris (billedet.
26. januar 2020
Rally Monte Carlo: Neuville sejrer for Hyundai
Den belgiske Hyundai kører, Thierry Neuville, kørte søndag eftermiddag sejren hjem i verdens mest berømte rally, Rally Monte Carlo, i et af de tætteste opgør i mands minde. Sebastien Ogier, der er skiftet team til Toyota, kørte også et strålende løb og lå rallyet igennem i en position, hvor en sejr - i givet fald hans syvende i træk - var indenfor rækkevidde. Mere overraskende var det, at det samme kan siges om en anden Toyota-debutant, englænderen Elfyn Evans, som førte store dele af rallyet. Hvor mange vil hævde, at et rally afgøres på sidste hastighedsprøve, var det anderledes i år, hvor Neuville torsdag aften efter de første to hastighedsprøver havde et forspring på 20-25 sekunder (perfekt dækvalg på et uforudsigeligt underlag) i forhold til de to Toyota-kørere. Over målrampen var afstanden mellem de tre første beskedne 14,3 sekunder. Ford-debutanten, Esapekka Lappi, blev 4'er i rallyet, fulgt af den tredje Toyota med den blot 19-årige ligeledes debutant, Kalle Rovanperä. Den 7-dobbelte Monte Carlo Rally vinder, Sebastien Loeb i Hyundai, sluttede overraskende på 6. pladsen. Næste rally er Swedish Rally midt i februar.
Discovery udsendelsesplanen ser for nærværende således ud:
Torsdag d. 13. jan: 20:00-21:00: Eurosport 2
Lørdag d. 15. jan: 10:00-11:00: Eurosport 2
Lørdag d. 15. jan: 17:30-18:45: 6'eren
Søndag d. 16. jan: 12:00-13:30: 6'eren

17. januar 2020
Carlos Sainz vinder Dakar i MINI
Den tidligere dobbelte rallyverdensmester og dobbelte Dakar vinder, spanieren Carlos Sainz, har vundet årets Dakar rally. Han kørte sin MINI Buggy i mål på en tid, der var 6 minutter og 21 sekunder hurtigere end sidste års vinder, Nasser Al-Attiyah i Toyota Hilux. Sainz kørte et stort set fejlfrit løb og førte størstedelen af tiden. I den sidste fase var det udslagsgivende, at den ørkenvante Al-Attiyah begik en navigationsfejl, da han startede forrest på en hastighedsetape og præcis fandt tilbage på rette spor, da Sainz ankom til stedet og derfor undgik at begå den samme fejl. På 3. pladsen kom endnu en MINI, kørt af den 13-dobbelte Dakar-vinder, Stéphane Peterhansel og på de efterfølgende to pladser fulgte yderligere et par Toyota'er. Formel 1 og Le Mans stjernen, Dakar-debutanten Fernando Alonso, lærte lektien den hårde vej. Knuste hjulophæng og rulleture satte sammenlagt hans Hilux små fem timer tilbage. Det rakte dog til 13. pladsen. I MC-kategorien skrev amerikaneren Ricky Brabec Dakar historie da han på sin Honda vandt over ærkerivalerne fra KTM. Det var første gang en amerikaner har vundet Dakar og første gang i 18 Dakar rallies i træk, at sejren ikke gik til KTM. En tung skygge blev dog lagt over Honda triumfen midtvejs i rallyet, da portugiseren Paolo Golzalves mistede livet ved et styrt.
Læs optakten til Dakar 2020 hér >>>

Carlos Sainz vandt sin tredje Dakar-sejr, denne gang i en MINI. Ingen af sejrene er vundet i det samme bilmærke.
2. januar 2020
Extreme E premiere i 2021:
Grønland nr. 4 i kalenderen
Da organisationen bag den nye elektriske og ret ekstraordinære Extreme E løbsserie så småt begyndte at sætte handling bag ordene, lå det i luften, at det første løb ville finde sted i Grønland i 2021. Grønland ER i kalenderen i 2021, fornuftigt nok dog ikke som premiere destination, men først som det fjerde løb i den fem løb lange premiere sæson.
Læs mere og se løbskalenderen på Formel E.dk

16. december 2019
Dansk Le Mans vinder vild med el-biler
Den danske IT-millionær, racerkører og tidligere klassevinder i verdens mest berømte racerløb, 24-timers Le Mans, David Heinemeier Hansson er begejstret for elbiler - ligeså meget som han er glad for de konventionelle racerbiler, som bl.a. har givet ham de mange fine løbsresultater på de store internationale motorbaner. I et eksklusivt radiointerview, optaget i forbindelse netop med 24-timers Le Mans 2019, fortæller David Heienemeier Hansson om sit forhold til el-biler. Han har bl.a. en Jaguar I-Pace og en Audi e-tron i garagen.
Læs mere og hør interviewet på Formel E.dk >>>


3. december 2019
Formel E får VM-status
Fra og med 2020 sæsonen er Formel E mesterskabet et ægte og helt officielt verdensmesterskab. Dermed sidestilles Formel E verdensmesterskabet med motorsportens øvrige FIA sanktionerede verdensmesterskaber, dvs. Formel 1 VM, Rally VM (WRC), langdistance VM for racersportsvogne (WEC) og Rallycross VM. Det officielle navn bliver ABB Formula E World Championship.
Læs mere på Formel E.dk >>>

12. november 2019
WRC: Rally Australien aflyst
- Hyundai verdensmester

Det australske rally, der skulle have fundet sted i dagene 14.-17. november, er aflyst. Begrundelsen er de voldsomme brande i den australske bush, der hærger New South Wales og også truer den australske hovedstad, Sydney, og har kostet både menneskeliv og anrettet store materielle skader.

Det australske rally skulle have været årets VM-finale. Det er imidlertidig utænkeligt, at der bliver gennemført en erstatning for det aflyste rally, og derfor afgøres årets verdensmesterskab på grundlag af VM-stillingen efter det spanske rally for nylig. Omend det næppe var den måde, de havde forestillet sig at det skulle foregå på, er Hyundai dermed for første gang nogensinde vinder af verdensmesterskabet for konstruktører, idet de efter sidste VM-afdeling havde en føring på ponts i forhold til de nu afgående verdensmestre fra Toyota. Hvad TV-dækningen angår, er udsendelserne på Eurosport i sagens natur også aflyst. Eventuelt bringes der et sæson tilbageblik. I givet fald vil udsendelsestiderne blive publiceret her på Motorsiden.dk.

Thierry Neuville vandt det spanske rally for nylig foran team-kollegaen Dani Sordo og fastholdt dermed Hyundais føring i VM for konstruktører, en titel, de nu har opnået før tid på grund af aflysningen af VM-finalen, der skulle have fundet sted i Australien.
3. november 2019
F1: Hamiltons 6. VM-titel
Den 34-årige Lewis Hamilton vandt søndag aften sin 6. VM-titel, da han, to Grand Prix'er inden sæsonafslutningen, havde samlet points nok til, at ingen kan overhale ham i år. Hamilton måtte dog overlade sejren i det udslagsgivende USA Grand Prix til team-kollegaen, Valtteri Bottas, og selv nøjes med 2. pladsen. Nr. tre over målstregen var Aston-Martin Hondas Max Verstappen. Det er ikke alene den populære englænder, der vandt sin sjette VM-titel, Mercedes-Benz kunne også skrive historie ved at tage den sjette VM-titel for konstruktører i træk. Danske Kevin Magnussen udgik af løbet.
Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt