- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First Test: Renault E-TECH modelvifte
Renault lægger hårdt ud på hybrid markedet
Efter at have bragt sig selv i en position som førende elbils-producent, med ikke mindst Renault Zoe som bestselleren, lægger Renault nu ud med tre hybrid-modeller, der rammer præcis i de meget interessante markeder for kompaktbiler, kompakte SUV’er og mellemstore stationcars. Hvad plug-in modellerne angår er man leveringsdygtig i 2020. Men teknikken er ikke den samme i alle tre.
Renault E-TECH hybrid biler - læs mere >>>
Vi har prøvekørt den helt nye plug-in hybrid udgave af Renault Mégane Sport Tourer R.S.Line med tilnavnet E-TECH 160 på stressende brosten i "Kongens", når nej, "Dronningens København". Fuld HD.

First Test: Ford Explorer Plug-in Hybrid
El-hjælp gør Fords STOR-satsning realistisk
En gigantisk bil til over en million kroner er ikke hverdagskost fra Ford. Ikke i Danmark i hvert fald og sådan set heller ikke i Europa. Men Ford har sat stikket i stikkontakten, og den elektriske hjælp gør den store Ford Explorer helt tålelig for det miljøbevidste europæiske publikum.
First Test: Ford Explorer PHEV - læs mere >>>
Vi har prøvekørt den helt nye og nærmest gigantiske Ford Explorer med en 457 hestes plug-in hybrid motor på dansk asfalt. 42 kilometer elektrisk rækkevidde og en fornuftspris på godt en million kroner. Fuld HD.
First World Test: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid
Rækkevidde rekord øger gevinsten
Det vil være synd at sige, at Toyota gør noget halvt. De har satset målrettet på hybridbiler i over 20 år, og har kolossal succes dermed. De har produceret plug-in hybrider siden 2012 og nu lancerer de den ultimative plug-in hybrid, med en elektrisk rækkevidde på overbevisende 75 kilometer, oven i købet bygget ind i den velvoksne succes-SUV, RAV4.
Toyota RAV4 Plug-in Hybrid First Test - del 1 >>>En del af Toyotas første internationale testkørsel af den nye RAV4 Plug-in Hybrid fandt sted i København og omegn. Vi har prøvekørt det avancerede og velkørende Toyota flagskib med elektrisk rækkevidde mellem 75 og 100 kilometer på en snoet dansk skovvej. Fuld HD.

First World Test: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid
Toyota fagskib sætter ny standard
Med den nye Toyota RAV4 Plug-in Hybrid sætter verdens største bilmærke ny standard for miljørigtige, elektrificerede hybridbiler. Den elektriske rækkevidde er ikke mindre end 75 kilometer, hvilket giver nye muligheder for at køre fuldt elektrisk og derigennem medvirke aktivt til, at reducere såvel udledningen af CO2 som kvælstofilter – plus at bidrage til mindre støjforurening.
Toyota RAV4 Plug-in Hybrid First Test - del 2 >>>

First Test: Land Rover Defender
Probably the best offroader in the World

Det er vigtigt, inden man falder i svime over den nye Land Rover Defender, at man gør sig klart, at dette er ikke en bil for folket. Det er en bil for dem, der har ønsket og måske også behovet for at køre offroad. Til dem er der tale om den bedste af slagsen i verden – formentlig den bedste, som Carlsberg ville udtrykke det.
First test: Land Rover Defender - læs mere >>>


First Track Test: Toyota GR Supra 2.0
Fuji Speedway Limited Edition
Meningsfyldt downsizing
Det er cirka et år siden, at Toyota gav mulighed for, for første gang at prøvekøre den helt nye Supra generation, med tilføjelsen ”GR”. En 340 hestes sportsvogn, udviklet i et samarbejde med BMW. Nu er GR Supra igen aktuel, men med mindre motor. Giver det mening?
Toyota GR Supra 2.0 track test - læs mere >>>

First Test: Toyota PROACE CITY
Årets varebil i Toyota dress

For godt et år siden modtog Toyota den første hædersbevisning for sin nye kompakte varebil, PROACE CITY – længe inden den overhovedet kom på markedet. Toyota PROACE CITY er udviklet i et samarbejde med de tre PSA-modeller, der blev kåret til Årets Varebil 2019. Om Toyota siden kan indhente kollegernes forspring, vil tiden vise, men udgangspunktet er i hvert fald ikke dårligt.
Toyota PROACE CITY - First test - læs mere >>>

KIA styrker den elektriske strategi
Ny elektrisk crossover i 2021

I begyndelsen af året annoncerede KIA Motors deres ”Plan S”, der omfatter elektrificering og mobilitetstjenester samt opkoblingsmuligheder og selvkørende teknologi. Efter et rekordstort salg af elektrificerede køretøjer i årets første kvartal øger man nu ambitionsniveauet.
KIA elektriske strategi - læs mere >>>


Verdenspremiere: Toyota Yaris Cross
Gennemtængt i første forsøg
Egentlig skulle den første B-SUV fra Toyota være præsenteret på Genève Motor Show i begyndelsen af marts. Men sådan blev det så ikke. Og som corona-krisen har udviklet sig, var det logisk, at den nye bil skulle præsenteres on-line. Det er præcis hvad Toyota dags dato har gjort og den nye Yarís Cross virker ualmindelig gennemtænkt.
Verdenspremiere: Toyota Yaris Cross - læs mere >>


Lancering i Danmark: KIA XCeed Plug-in hybrid
Verden plages af Corona virus, men lykkeligvis er det noget, som langt de fleste mennesker alene oplever i form af restriktioner på deres færden og gennem mediernes intensive dækning. For langt de fleste mennesker skal hverdagen gå videre og derfor er det yderst relevant, når KIA netop nu lancerer den helt nye plug-in hybrid udgave af den populære familiebil, KIA XCeed.
KIA XCeed PHEV lancering - læs mere >>>

Corona virus og Motorsiden.dk
Den stadig omsig gribende SARS-CoV-2 virus sætter sine spor overalt i verden. Ikke mindst i Danmark, hvor regeringen har indført en række dekreter, som alle har til formål at dæmme op for spredningen af den berygtede Corona virus.
Corona virus og Motorsiden.dk >>>

First World Test: Ford Puma
Ny Puma springer ind på SUV markedet
I disse dage er den helt nye Ford Puma parat til, at springe ind på det danske bilmarked og til at gøre et effektivt indhug i klassen for kompakte crossovere, som udgør cirka 10 procent af det samlede danske bilsalg. 1300 danske nummerplader vil inden årets udgang være skruet fast på den markante front og det atletiske bagparti, forventer man hos Ford i Danmark.
First World Test: Ford Puma - del 1 >>>

First World Test: Ford Puma
Agil og letkørt med ægte Ford dynamik

Allerede i skrivende stund er den helt nye Ford Puma på vej ud til de danske forhandlere. Af samme grund kan de fleste detaljer også hentes på Fords website. Hvad der ikke er lige for hånden er den første mulighed for, at prøvekøre den nye bil. Den havde vi imidlertid, oveni købet på varierede vejstrækninger i området nord for Malaga i Spanien.
First World Test: Ford Puma - del 2 >>>Toyota Kenshiki Forum kridter banen op
Måske var det vigtigste ”produkt” på Toyotas alt omfavnende Kenshiki Forum i Amsterdam det lidt uhåndgribelige nye KINTO-brand, men der var nye biler nok til at stjæle billedet, især for dem, der besidder et naturligt fart-gen.
Toyota Kenshiki Forum - læs mere om bilerne >>>


Toyota Kenshiki Forum 2020:
KINTO former fremtiden

For første gang nogensinde har Toyota Motor Europe afholdt en samlet event for virksomhedens produkter. Under det godt nok meget lidt europæiske navn, Kenshiki Forum, var der foruden verdens mest solgte bilmærke, Toyota, fokus på både motorsportsafdelingen ”Gazoo Racing”, eksklusiv mærket Lexus, der nu også er aktuelt i Danmark, og det helt nye ”brand”, KINTO, som havde officiel Europa-premiere under eventet, som fandt sted i Amsterdam.
Toyota Kenshiki Forum - læs mere om KINTO >>>


First World Test: Opel Corsa
Ny Corsa er tysk – næsten
Hvis skeptiske tunger skulle finde på at påstå, at den helt nye Opel Corsa blot er en Peugeot 208 med tysk påklædning, burde de tage en prøvetur. For de ligheder, der trods alt er, gør ganske enkelt Corsa bedre end den med stor sandsynlighed ellers ville være blevet.
First World Test: Opel Corsa del 1 - læs mere >>>


First World Test: Opel Corsa
Køredynamik til fornuftspris
Den nye Opel Corsa handler meget om køredynamik. Naturligvis er det vigtigt, at den ikke slipper sit ophav, men evnen til, at komme sjovt omkring hjørnerne, har den bevaret. Og med nye PSA-motorer bliver det ikke kedeligere og i hvert fald heller ikke dyrere. 140.000 kroner koster den billigste Corsa, når den lander i Danmark først i det nye år.
First World Test: Opel Corsa del 2 - læs mere >>>


Verdenspremiere: Ford Mustang Mach-E
Ford sætter strøm til legenden
Man behøver ikke tage til Los Angeles motor show for at opleve Fords første helt elektriske bil. Ikke når man har Norge liggende lige ved siden af. For stort set samtidig med, at sløret blev løftet for den helt nye Ford Mustang med tilnavnet Mach-E i LA, fandt en lignende seance sted i verdens elbil-land nr. 1.
Ford Mustang Mach-E verdenspremiere del 1 >>>


Verdenspremiere: Ford Mustang Mach-E
Opmærksomhed uden larm
Det er et radikalt indgreb i Mustang-historien, når Ford omdanner en Mustang fra at være en buldrende og bragende sports-muskelbil til, at være en tyst, men dog stadig højt-ydende sports-SUV. Men man skal forstå, at Mustang faktisk ikke er omdannet. Mustang-mærket er derimod udbygget med et nyt elektrisk familiemedlem, der formentlig får helt sit eget liv.
Ford Mustang Mach-E verdenspremiere del 2 >>>

Peugeot skruer op for strømmen
I lighed med de fleste af kollegerne i bilbranchen er også Peugeot ret aktiv med ikke færre end fire elektrificerede biler, som lanceres netop nu. Det handler om to fuldt elektriske biler, baseret på den samme platform, nemlig e-208 og e-2008, samt plug-ind hybrid versioner af såvel 3008 som 508, hvor sidstnævnte både kan fås som sedan og stationcar.
Peugeot el- og plug-in hybrid biler - læs mere >>>

Nye hybrid motorer til Land Rover Defender
Plug-in æraen er over os, og ikke bare lancerede Land Rover den exceptionelle nye Defender, nu er man også klar med en plug-in hybrid version, der både er mere miljørigtig, og også den kraftigste Defender til dato med 404 hestekræfter på de fire trækkende hjul. Og i tilgift også nye mild hybrid dieselmotorer.
Land Rover Defender hybrider - læs mere >>>

Stribevis af KIA nyheder
Ligesom store dele af bilbranchen nu for alvor er i færd med at lukke op igen efter corona-nedlukningen i foråret, er koreanske KIA også aktuel med en hel stribe efterårsnyheder. Bl.a. introduceres viften af populære Ceed-varianter og den kompakte crossover, Stonic med nye drivliner med ”clutch-by-wire” teknologi i en ny manuel gearkasse. Den nye Picanto er landet og den nye Sorento er lige om hjørnet.
Stribevis af KIA nyheder - læs mere >>>


Kort Test: Jeep Renegade og Compass plug-in:
Plug in i naturen giver god mening
Egentlig giver det ekstra god mening, at elektrificere biler som de to Jeep modeller, Renegade og Compass, for naturligvis er det smart gennem el-drift ikke at forurene i bymiljøet, men det er også smart, ikke at gøre det ude i naturen. Derfor er det ikke utænkeligt, at Jeep herhjemme vil få ekstra gang i salget af de kompakte SUV’er, der lanceres i Danmark her i september.
Jeep plug-in hybrider - læs mere >>>

First World Test: Toyota Yaris
En sikker succes
Der er tale om en i bogstavelig forstand sikker succes for Toyota, når den helt og gennemgribende nye Toyota Yaris introduceres i Danmark i begyndelsen af september. Toyota har ikke alene skabt en kompaktbil med fremragende køreegenskaber, den er også spækket med udstyr, der med særligt fokus på sikkerhed gør bilen unik i sin klasse. Vi har prøvekørt den nye bil.
Toyota Yaris First World Test del 1 - læs mere >>>

First World Test: Toyota Yaris
Sjov og velkørende

Den helt igennem nye Toyota Yaris er baseret på Toyotas nye globale arkitektur og den såkaldte GA-B platform. Den viser sig fra sin bedste side i bilen, som lander på de danske landeveje i begyndelsen af september måned.
Toyota Yaris First World Test del 2 - læs mere >>>Vi har prøvekørt den helt nye og på mange måder banebrydende Toyota Yaris i Hybrid-udgaven med 116 hestekræfter.Den byder ikke mindst på fine køredynamiske egenskaber. Fuld HD.

Verdenspremiere: Nissan Ariya
Fuld power på ny Nissan elbil
Nissan er på verdensplan førende indenfor produktion og salg af elbiler. Det er især den populære Nissan LEAF, men også elektriske varevogne, der har bragt den japanske bilproducent i den stærke position. Om et års tid får de følgeskab af endnu en helt ny Nissan elbil - med flere kræfter, længere rækkevidde og et iøjefaldende, sporty design.
Nissan Ariya premiere - læs mere >>>

Kort test: Nissan e-NV200 Workspace
Endnu en dag på kontoret - men hvilken en...

Den har lige et par år på bagen, fire faktisk, men hvad gør det: Det er ikke hver dag, man tager hul på endnu en dag på kontoret og efterfølgende kan konstatere, at kontoret var ret unikt. Faktisk det eneste i verden. Det handler om konceptbilen, Nissan e-NV200 Workspace.

Kort test: Nissan e-NV200 Workspace - læs mere >>


First Test: MG ZS EV Luxury
Forbavsende velkørende elbil
Da Nellemann gruppen præsenterede deres nye bilmærke i form af en relancering af MG i Danmark, var det også vores første oplevelse bag rattet af den nye elektriske bil. Og indrømmet, godt pakket ind i fordomme om kinesisk kvalitet, var den største overraskelse bilens køreegenskaber.
MG ZS EV first test - læs mere >>>

MG lancering i Danmark:
Online køb til favorable priser

Til en startpris på 220.000 kroner lanceres den første elektriske MG nu på det danske marked. Den kan i tidens stil købes online, og førstehåndsindtrykket vidner om en velkørende, moderne elbil. Og ja, den nye MG er elektrisk, for vi europæere vil have elektriske biler, beretter man hos den danske importør i forbindelse med præsentationen af den nye kinesiske elbil.
MG ZS EV lancering i Danmark - læs mere >>>


Præsentation:
Nissans opdaterede varebiler klar til leasing
Leasing er en populær måde, at blive bilkørende på, ikke mindst indenfor erhvervssektoren. I Danmark er man nu oppe på, at tre ud af fire varebiler leases i stedet for at blive købt. Ved leasing får man et klarere overblik over omkostningerne, og det er en af bevæggrundene for, at Nissan nu har stærke leasingtilbud på alle modeller i deres opdaterede varebilsprogram.
Nissan varebiler og leasing tilbud - læs mere >>>

Præsentation: Ny avanceret Honda Jazz
Inden udgangen af 2022 skal alle Honda biler, solgt på det europæiske marked, være elektrificeret. Og man spilder ikke tiden hos Honda. Vi har først på året haft mulighed for at prøvekøre den helt nye fuldt elektriske Honda e, den lanceres efter planen (der indtil videre ikke er ændret på grund af Corona-truslen) i juni måned og samtidig introduceres også en ny elektrificeret udgave af familiebilen, Honda Jazz.
Ny Honda Jazz - præsentation - læs mere >>>

Præsentation: Ny Audi A3 Sportback
Ny teknologi i skarp indpakning
Egentlig var der dette forår planlagt en lang række præsentationer af nye biler, inklusive testkørsler, typisk rundt om i Europa. I denne corona-tid kræves der imidlertid andre løsninger og én af dem er on-line præsentationer deriblandt hos Audi, som har præsenteret den helt nye Audi A3, både som Sportback, altså en hatchback udgave, samt en kompakt limousine, altså en regulær sedan.
Ny Audi A3 præsentation - læs mere >>>

Lancering i Danmark: Hybridkraft til Suzuki
Ved indgangen til 2020 blev Suzukis 12 Volt hybridsystem standardudstyr i modellerne Swift og Ignis, og nu har den japanske fabrik introduceret et kraftigere 48 Volt mild-hybridsystem, der fremover er standard i Vitara og S-Cross med 1,4 Boosterjet motor og 6-trins manuelt gear.
Suzuki hybrid - læs mere >>>

Geneve Motor Show 2020 er aflyst
27. februar kunne man hér på Motorsiden.dk læse følgende - og nu er Genève Motor Show aflyst:
Den såkaldte Corona virus spredes iflg. nyhedsmedierne hastigt i disse dage. Det synes uomtvisteligt, at her er en risiko, vi mennesker skal tage meget alvorligt og beskytte os imod. Dels for at undgå, selv at blive syge, dels for at undgå, at medvirke til spredningen af virussen.
2020 Genève Motor Show - læs mere >>>

First World Test: Honda e
Kultbil fra første kilometer
Visse biler opnår over deres levetid en næsten kult-agtig status. Det er ikke altid til at forudse, men den helt nye Honda e har alle de egenskaber, der kendetegner en kultbil. Den gør op med normerne i næsten enhver henseende, og så betyder det vel også noget, at der er tale om den første serieproducerede elbil fra Honda nogensinde.

First World Test: Honda e - del 1 - læs mere >>>

First World Test: Honda e
Præmium transport til bykørsel

Da Honda besluttede sig for, at de ville udvikle deres allerførste elbil til serieproduktion, traf de en radikal beslutning om, at man ikke ville kaste sig ind i rækkevidde-kampen. Hos Honda har man som udgangspunkt den opfattelse, at elbiler gør mest gavn i bymiljø, fordi de ikke støjer og fordi de ikke forurener luften med udstødningsgasser.
First World Test: Honda e - del 2 - læs mere >>>

First World Test: Peugeot 2008 og e-2008
Masser af bid i ny og større crossover/SUV
Det er kun kort tid siden, at Peugeot præsenterede den helt nye 208. Allerede nu er man klar med den nye 2008, et resultat af udviklingen af den næsten ligeså nye fælles platform, ”CMP”, som både kan benyttes til konventionelle drivliner med forbrændingsmotorer (kaldet ICE - Internal Combustion Engine) og elmotorer.
First World Test: Peugeot 2008 - del 1 >>>

First World Test: Peugeot 2008 og e-2008
Dynamisk og alsidig med benzin, diesel og el
I forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den helt nye Peugeot 2008 lagde man hos Peugeot selv vægt på alsidigheden og valgmulighederne. Den vil da også både kunne købes med konventionelle ICE-drivliner og en elektrisk drivline. Det er umiddelbart kun småting, der adskiller varianterne, men det er blot til man kikker und under lakken.
First World Test: Peugeot 2008 - del 2 >>>

First World Test:
Toyota C-HR 2,0 Hybrid Dynamic Force

Janteloven til trods:
Ny C-HR skal udbygge succesen

Den helt nye Toyota C-HR blev lanceret for blot tre år siden. Nu er Toyota klar med en kraftig opgradering - en udgave med selvopladende hybridmotor på op til 184 hestekræfter. Den klæder bilen og vil givetvis øge salget. Men det har nu ikke skortet på succes i de tre år, selv ikke hjemme i Jantelovens højborg…
First World Test: Toyota C-HR 2,0 del 1 >>>


First World Test:
Toyota C-HR 2,0 Hybrid Dynamic Force
Komfortabel, miljørigtig og hurtig sports coupé
Da Toyota præsenterede den nye C-HR i 2016 blev grænserne brudt for, hvordan en Toyota kunne forventes at se ud. Dens dynamiske høje coupé design, der ikke mindst var blevet til ved den danske bildesigner Stephan Rasmussens modige streg, sendte signaler om, at en ny tid var i vente, hvis succesen kom i hus. Trods sportslige linjer var C-HR dog ikke en sportsvogn.
First World Test: Toyota C-HR 2,0 del 2 >>>

Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt