- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First World Test: KIA EV6

Detaljer og design går hånd i hånd

Når der er så meget hype omkring den helt nye KIA EV6 elbil, skyldes det ikke alene det usædvanlige og iøjefaldende design, men også den omstændighed, at bilen er usædvanlig gennemarbejdet. Ligeså gennemarbejdet designet er, ligeså meget arbejde er der lagt i at nedbryde de udfordringer, som følger med købet af enhver elbil i disse år.

First World Test: KIA EV6 - del 2 - læs mere >>>


First World Test: KIA EV6

Hypet elbil kører som den ser ud

Forventningerne var store, da de første internationale prøvekørsler af den helt nye og på mange måder banebrydende elbil, KIA EV6 fandt sted i bjergområderne vest for Malaga i det sydlige Spanien. Den helt overordnede konklusion er, at betragter man den blot et øjeblik og forestiller sig, hvordan sådan en bil kører, bliver man ikke overrasket, når man giver sig afsted.
First World Test: KIA EV6 - del 1 - læs mere >>>

 

First World Testdrive on board video: KIA EV6

Vi har prøvet den fabelagtigt veldesignede fuldt elektriske og sportslige crossover fra KIA på snoede veje nord for Marabella i Andalusien i Spanien. Den nye elbil forventes en stor fremtid i Danmark. Fuld HD.


Dansk lancering: Lexus stille indtog
på det danske luksus bilmarked

Lexus bygger meget elegante biler, meget luksuøse og som hovedregel stilfærdige biler, biler som vælges på grund af deres egenskaber og, gætter vi på, ikke nødvendigvis for at skulle fungere som prestige-forøgere. Ikke, at prestige ikke følger med i købet, men det er sekundært. Til gengæld skal man som køber sætte pris på gennemført håndværk, og man skal kunne glæde sig over luksuøs og tidsrigtig, miljøbevidst transport på allerypperste niveau.
Lexus lancering - læs mere >>>


First World Test: Toyota Yaris Cross

Helt ny kompakt SUV rammer lige i plet

Bedre sent end aldrig. Faktisk meget bedre lidt halvsent. For et faktum er det, at Toyota med den helt nye Yaris Cross rammer direkte ind i kernen på det veletablerede såkaldte B-SUV-segment med en yderst vellykket bil. Oven i købet til priser, der er til at betale – også selvom hybridteknologien ikke er på finansloven.

First World Test: Toyota Yaris Cross - del 1 >>>


First World Test: Toyota Yaris Cross

Ny kompakt og alsidig kompakt SUV

Den helt nye Toyota Yaris Cross, som kommer på markedet i Danmark sidst i oktober i år, er skabt med fokus på europæiske bilvaner. Der er tale om en global model, men den er designet i Europa, den produceres på Toyotas fabrik i Valenciennes i Frankrig og den er baseret på det stærkt stigende europæiske marked for kompakte SUV’er med hovedvægt på god praktik og alsidige anvendelsesmuligheder.

First World Test: Toyota Yaris Cross - del 2 >>>

 

Videotest: Toyota Yaris Cross Hybrid

Vi har prøvekørt den helt nye Toyota Yaris Cross på snoede belgiske landeveje syd for Bruxelles. Den er en komplet kompakt SUV med masser af praktik og køreegenskaber - ja, se selv.... Fuld HD.

First Test: Renault Arkana

Funktionel og sporty crossover til fornuftspris

Med den nye Arkana, som lander på det danske marked i begyndelsen ag september, blander Renault sig i den stadigt voksende klasse for halvhøje SUV-agtige biler med coupé form. De går på markedet til det, man kan kalde fornuftspriser, 280.000 kroner for den billigste. Største udfordring er formentlig, at ingen kender navnet Arkana

Renault Arkana First Test - læs mere >>>


Verdenspremiere i København: Ny Lexus NX

Lexus plug-in markerer den danske relancering

Når Lexus officielt kommer tilbage på det danske marked midt på efteråret sker det med den helt nye Lexus NX i den potente plug-in hybrid version, 450h+, som det måske allerstærkeste kort. Helt usædvanligt var det da også, at Lexus havde bragt en bil til København, og den havde så verdenspremiere så eksotisk et sted som i studie-kælderen under Toyota/Lexus domicilet i København.

Lexus NX verdenspremiere - læs mere >>>


Lexus Brand Store klar til show

Tilbage i slutningen af 2019 bekendtgjorde Toyota Danmark, at premium-mærket, Lexus, skulle relanceres i Danmark. Man påbegyndte indretningen af en helt ny såkaldt Brand Store, bygget ind i Toyota Danmarks danske domicil på Dynamovej i Herlev. Og så kom Corona’en. Men nu er man klar til at genstarte showet.

Lexus Brand-store - læs mere >>>


Nye Ford Transit modeller:
Transit er klar til at give mere baghjul
Ford er førende på markedet for varebiler med det kendte Transit brand. Sådan har det været i de sidste 6-8 år, og udover at styrke hele serviceorganisationen gennem Ford Liive, dvs. alt det, man får med, når man anskaffer en ny Ford Transit, er Ford nu også på markedet med en række udstyrs versioner, der skal sikre, at man fortsat kan give konkurrenterne baghjul.
Nye Ford Transit modeller - læs mere >>>KIA EV6:
KIAs elektriske fremtidsbil er her lige om lidt
KIA er blandt de førende på verdensplan, når det gælder elektrificerede biler. Indenfor de næste fem år vil fabrikken lancere 11 helt nye elbiler, og det førstkommende skridt er introduktionen af KIA’s elektriske fremtidsbil, KIA EV6, der lander i Danmark til oktober.
KIA EV6 præsentation - læs mere >>>

 

Læs en udvidet præsentation af KIA EV6 på Formel E.dk >>>


Honda HR-V e:HEV:
Miljø optimeret på markedets præmisser

Tilbage i marts kunne vi første gang berette om den helt nye B-SUV fra Honda, Honda HR-V e:HEV. Nu har Honda løftet sløret lidt mere. Man lægger ud med en drivline som beskrevet, dvs. en variant, som både kan fungere som en såkaldt seriehybrid og også som en parallel hybrid. Og ultimativt kan drivlinen også vælge at koble benzinmotoren direkte på de trækkende forhjul.
Honda HR-V e:HEV - læs mere >>>


First Test: Dacia Spring Electric
Den er hvad den er
...og det er slet ikke dårligt, for prisen skal altid tages i betragtning. Og når Dacias nye elbil springer ind på markedet midt på efteråret er den ganske enkelt Danmarks billigste. Dacia Spring Electric lanceres til 129.000 kroner og lægger man 11.000 kroner oven i, får man udstyrs varianten ”Comfort Plus”, og det skal man gøre, hvis man kan.
Dacia Spring Electric - first test - læs mere >>>


First Test: Aiways U5 - Køreglæde på kinesisk
Da vi i efteråret første gang havde anledning til en kort prøvetur i den nye kinesiske elbil, Aiways U5, stod det klart, at kineserne definerer begrebet ”køreglæde” lidt anderledes end vi typisk er vant til på vore breddegrader. Det er anderledes, men det er nu ikke ringe. Bare anderledes…
First Test: Aiways U5 Premium - læs mere >>>


First Test: Ny Opel Mokka
Skelsættende design sender nye signaler
Egentlig har man jo en Opel Crossland X, men den sporty semi-terrængående Mokka skulle fornyes, og hvad gør man så? Skaber et nyt og skelsættende design. Hvor svært kan det være…
Opel Mokka - first test - læs mere >>>


First Test: Toyota Hilux 2,8 D-4D 204 hk AWD
Ny pick-up med masser af kræfter
Kaster man et hurtigt blik tilbage på den håndfuld nye pick-up’er, som er blevet lanceret i de seneste år, er de kendetegnet ved, at de på den ene side har fået et meget mere robust og pågående ydre, på den anden side også byder på masser af kræfter. Resultatet har været, at salget i Europa på det nærmeste er eksploderet og det er naturligvis en trend, som Toyota ikke kan sidde overhørig. I 2015 blev der købt 154.000 Pick-up’er i Europa. I 2023 forventes tallet at være steget til 208.000.
Toyota Hilux 2,8 Invincible first test - læs mere >>>

First World Test: Lexus NX 450h+

Meningsfuld og luxuøs plug-in hybrid

Når den helt nye Lexus NX lander på det danske marked i begyndelsen af 2022, er der tale om en yderst luksuøs entre i et segment, som i Danmark er blevet ekstra interessant pga. den danske afgiftslovgivning. Køreoplevelsen er helt på første klasse.

First World Test: Lexus NX 450h+ - læs mere >>>

 

Videotest: Lexus NX 450h+ plug-in hybrid

Vi har prøvekørt den sportslige Lexus NX 450h+ med 309 hestekræfter, adaptiv affjedring og firehjulstræk på snoede fugtige veje på den ellers så solbeskinnede spanske ferieø Mallorca. Fuld HD.


First Test: Lexus ES 300h

Delikat og elegant entré i luksusklassen

Egentlig var der ikke så meget nyt ved den ikke desto mindre nye Lexus ES 300h, som netop nu præsenteres i forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den helt nye Lexus NX på Mallorca. Men i dansk perspektiv var alting nyt, fordi Lexus har holdt pause på det danske marked siden 2013. Og det første møde med den faceliftede og for undertegnede nye Lexus ES indikerer en usædvanlig delikat og elegant entré i den danske luksusklasse.

First Test: Lexus ES 300h - læs mere >>>


Årets Varebil 2022: Renault Kangoo
Sund fornuft og kreative løsninger sikrede titlen

Det blev Renaults nye kompakte varebil, Kangoo, der løb med hæderstitlen ”Årets Varebil 2022”. Det sket i et tæt opgør med de fire såkaldte elektriske firlinger, Toyota Proace Electric, Citroën e-Ekspert, Citroën ë-Jumpy og Opel Vivaro-e. Kangoo opnåede 62 points mens ”firelingerne” fik 58 points.
Årets Varebil 2022- læs mere >>>


First test: Lexus UX 300e
Billigste Lexus er en elbil

Det er symptomatisk for tiden og måske også for Toyota koncernen, at den første regulære fuldt elektriske bil er en Lexus – introduceret internationalt i foråret 2021. Det passer perfekt til relanceringen af Lexus i Danmark, men er også helt i overensstemmelse med koncernens miljø-strategi.
First Test: Lexus UX 300e - læs mere >>>

First test: Dacia Duster TCe 150 EDC (+4x4)

Ny Dacia Duster er ny nok

Dacia har ikke revolutioneret verden med den nye faceliftede Dacia Duster. Men de har gjort nok til at forlænge succesen. Dacia har nemlig lyttet til kunderne og de ønskede ingen revolution. Lidt fornyelse er dog ikke af vejen, bare man holder sig indenfor rammerne af det, der har positioneret Dacia som Renaults billigmærke.

First test: Dacia Duster årg. 2022 - læs mere >>>


First Test: Hyundai Bayon

Ny kompakt crossover med europæisk appeal

I begyndelsen af august lancerer Hyundai en ny kompakt crossover, som skal tage kampen op om de europæiske kunder i det såkaldte B-segment. Den er så europæisk, at den alene lanceres i Europa, og den er oven i købet navngivet efter den franske by, Bayonne, der både er kendt for sine fantastiske skinker og eksotiske beliggenhed i bunden af Den biscayiske Bugt.

First test Hyundai Bayon - læs mere >>>


Premiere: MG Marvel R Electric

Ny MG i kamp om elbilskunderne

For et års tid siden introducerede Nellemann gruppen den først MG på det danske marked, siden det navnkundige britiske bilmærke var genopstået i kinesiske hænder. Siden kom en plug-in hybrid, EHS, og nu er man ved at være klar med endnu en elbil, MG Marvel R Electric, som styrer direkte ind i den intense kamp om elbils-kunderne i prisspændet fra 3-400.000 kroner.

MG Marvel R Electric premiere - læs mere >>>


First World Test: Nissan Qashqai

Ny og endnu bedre Qashqai

Det lå ligesom i kortene, da vi tilbage i marts måned kunne berette om den helt nye og 3. generation af den toneangivende bestseller på crossover markedet, Nissan Qashqai: Den nye ville være endnu bedre. Nu har vi også kørt den, i udgaverne med mild hybrid benzinmotorer og den nye Qashqai skuffer på ingen måde. Tværtimod. Og så snød den os oven i købet…

First World Test: Nissan Qashqai - læs mere >>>


First Test: Ny Mercedes-Benz C 300

Større og bedre C-klasse - og tro mod sit ophav

Visuelt er den nye C-klasse fra Mercedes strammet op, men det er ligeså meget i hele basis-teknikken og de mange ”IT-features”, at den adskiller sig fra forgængeren. Det er heller ikke så mærkeligt, set i lyset af, at den hidtidige model blev introduceret helt tilbage i 2014. Og så er Mercedes-kølerfiguren helt og aldeles væk.

Mercedes C-klasse first test - læs mere >>>


First View: KIA EV6

Sådan ser KIA EV6 ud i virkeligheden

Bilfabrikkerne er gode til at vise deres biler frem, så de tager sig særlig godt ud. Ofte er virkeligheden lidt anderledes, men der er ikke langt fra stilfulde fabriksfotos til den virkelige verden, når det gælder den helt nye og fancy EV6 elbil fra KIA. Den nye bil har nemlig været på en hurtig gæstevisit i Odense, den blev præsenteret i ægte disko-røg, men den slørede oplevelse skjulte ikke virkeligheden: Der er tale om et skelsættende design, som også viser det nye KIA-look, som understøtter fabrikkens nye brand-strategi.

KIA EV6 First View - læs mere >>>


First Test: DS 9 E-Tense

Haute Couture i E-segmentet

Konkurrencen om de velbeslåede kunder i premium-klassen for de store E-segmentbiler er hård. De tre store tyskere, Mercedes, BMW og Audi sidder solidt på kunderne i den klasse, Jaguar har også blandet sig i opgøret og Volvo må heller ikke overses. Men nu banker også Stellantis gruppens premium-brand, DS, på og deres salgsargument nummer ét er haute couture.

First Test - DS 9 E-Tense - læs mere >>>


First Test: Toyota Proace Electric
Første Toyota elbil i Danmark giver god mening
Toyota har præsenteret deres første elbil til det danske marked. Den kommer i maj og det er ingen tilfældighed, at den er en regulær varebil. For selvom verdens største bilmærke har været pioner indenfor elektrificerede biler og har solgt miljøoptimerede hybridbiler i over 20 år, er tiden endnu ikke moden til at gå ”all in” med elektriske personbiler, mener man hos Toyota.
Toyota Proace Electric - first test - læs mere >>>

First Test: Helt ny Citroën C4
Historien gentager sig i nyt design

Citroën etablerede nye normer for bildesign med introduktionen af Citroën C4 Cactus med de iøjefaldende airbumps. Det skete i 2014 og var bestemt et design, der delte vandene. I 2018 introducerede man de unikke progressive hydrauliske puder i de til anledningen udviklede støddæmpere. Designet blev ved samme lejlighed også kraftigt opdateret, for det oprindelige delte vandene for meget, og nu er man så klar med C4 i et radikalt anderledes look.
Citroën C4 First test - læs mere >>>FordLiive: Udvidet produktansvar optimerer
Ford kundernes brug af varebiler

Varebiler spiller en afgørende rolle for et moderne samfunds eksistens. Det er ikke mindst blevet synliggjort under Corona pandemien, hvor fx varetransport, og håndværkernes mulighed for effektivt at omsætte nye kunders virkelyst, har gjort dem ekstra synlige i trafikbilledet. Nu igangsætter Ford en målrettet effektivitetsforøgelse gennem et omfattende koncept for en servicetjeneste, der hen ad vejen tilbydes alle Fords varebilskunder.
FordLiive introduktion - læs mere >>>


First Test: Volkswagen ID.4
Forventningerne opfyldt

Forventningerne var store til den første forholdsvis korte prøvetur i den helt nye VW ID.4. For allerede ved præsentationen i december stod det klart, at i den bil havde Volkswagen også i brugsmæssig henseende optimeret fordelene ved el-drift. Men hvordan det fungerede i praksis, vidste vi dengang ikke. Nu ved vi det, bedre i hvert fald, og det er ikke dårligt. Tværtimod.
Volkswagen ID.4 first test - læs mere >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt