- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First World Test: Toyota GR Yaris 2024

Hot, hottere, hottest hot-hatch

Med verdens kraftigste serieproducerede 3-cylindrede benzinmotor i maskinrummet var Toyota GR Yaris allerede ved lanceringen i 2020 temmelig hot. Nu er den blevet endnu hottere, og det handler om meget andet end flere motorkræfter, selvom 280 hk ikke skal foragtes. Vi har prøvet den forud for den officielle lancering i Danmark i august, meget betegnende under hotte, grænsende til steghede temperaturer på bjergveje i de franske Alper.

First World Test: Toyota GR Yaris - læs mere >>>

 

On-board test video: Toyota GR Yaris 2024

Trods den stegende hede, som også udfordrede kameraet under optagelsen, blev der en on-board video ud af testkørslen af den helt nye 280-hestes hot-hatch fra Toyota, GR Yaris. Den viser ikke mindst, hvordan den avancerede drivline gennem træk på alle fire hjul gør sportslig kørsel til en leg og en unik oplevelse. Testen fandt sted på Laquais banen ved Lyon i Frankrig. Fuld HD.


Danmarkspremiere og kort test: Suzuki Swift
Skarp pris sætter ny Swift på Danmarkskortet
I marts måned kunne vi første gang berette indgående om den helt nye Suzuki Swift i forbindelse med de første internationale prøvekørsler i Bordeaux og omegn. Nu er den nye kompaktbil så småt på vej ud til de danske forhandlere, og en kortere prøvetur på dansk asfalt viser endnu bedre takter – og oven i købet er prisen bare så skarp.
Danmarkspremiere og kort test: Suzuki Swift >>>


Verdenspremiere: KIA EV3 - Gennemtænkt funktion og banebrydende design

Den har været imødeset med spænding, og nu er det blevet konkret: KIA har haft verdenspremiere på den nye kompakte KIA EV3, en bil som udfordrer alle kollegerne i 300.000 kroners prisklassen for elektriske biler – for omend EV3 endnu ikke er prissat, er det nok deromkring, den havner. Den er ualmindelig gennemarbejdet, og løfter bildesign til et nyt niveau.
KIA EV3 verdenspremiere - læs mere >>>

First test: Renault Scenic Electric 60 kWh
Ikke dum med det mindre batteri
Sidst i marts kunne vi i forbindelse med de første internationale testkørsler berette om den helt nye Renault Scenic E-Tech electric. Ved den lejlighed havde man den alene tilgængelig med det større 87 kWh batteri og indpakket i topudstyret. Nu nærmer den danske introduktion sig (primo juni) og iført danske nummerplader var der nu også mulighed for en prøvekørsel, omend af de kortere, også af udgaven med det mindre 60 kWh batteri.
Renault Scenic Electric 60 kWh - læs mere >>>

Verdenspremiere: Mazda CX-80
Ny STOR Mazda kommer til efteråret
Med plug-in hybrid teknologi og firehjulstræk går Mazda imod strømmen, i hvert fald som den ser ud med danske briller. For internationalt, hvor salget af fuldt elektriske biler er i kraftig tilbagegang, giver den kommende nye Mazda CX-80 meget god mening. Rigtig meget faktisk, for den har også plads til 7 personer.
Mazda CX-80 verdenspremiere - læs mere >>>


Pre-lancering: MG Cyberster til Danmark
100 års jubilæum fejres nutidigt med fremtidens roadster
Allerede i begyndelsen af september sidste år kunne vi i forbindelse med det store mobilitetsshow i München berette om og vise de første fotos af MG Cyberster, der er intet mindre end verdens eneste fuldt elektriske roadster, aktuelt i serieproduktion. Det er den i hvert fald godt i gang med at være, for i anledning af MG’s 100 års jubilæum i år, vil den blive lanceret rundt om i verden inklusive Danmark, i løbet af 2024, om end datoen endnu ikke er fastsat.
Pre-lancering: MG Cyberster - læs mere >>>

First World Test: Suzuki Swift - 4. generation
Suzuki satser sikkert med nye Swift
Mange skal være glade for at der snart kommer en ny Suzuki Swift på markedet. For antallet af småbiler svinder ind i disse år. Stadig flere bilfabrikker fravælger at udvikle de små biler, for omkostningerne stiger og de prisbillige køretøjer spækker ikke meget i regnskabet. Og til sommer presser EU bilfabrikkerne endnu mere ved at indføre krav om nye sikkerhedssystemer, som er kostbare, og hvor effekten mildest talt er er beskeden.
First World Test: Suzuki Swift - del 1 >>>First on-board test video: Suzuki Swift Hybrid
Vi har prøvet den helt nye 4. generation af Suzuki Swift, der kommer til Danmark i juni måned 2024. Vejene var iblandt meget ujævne. Se hvordan den nye lille "super-mini" håndterer den udfordring. Fuld HD.

First World Test: Suzuki Swift - 4. generation
Suzuki Swift bedst på udstyr
Når den nye Suzuki Swift lander på det danske marked i begyndelsen af juni, kan danskerne glæde sig over, at dermed bliver udbuddet af småbiler til rimelige priser noget større. D. 7. juli indfører EU nemlig nye minimumskrav for, hvad nye biler skal indeholde af sikkerhedsudstyr, som formentlig vil gøre den del af bilmarkedet uinteressant for mange af de producenter, der trods alt forsat fremstiller minibiler i de såkaldte A og B segmenter.
First World Test: Suzuki Swift - del 2 >>>

First World Test: Toyota C-HR Plug-in Hybrid
Plug-in hybrid med nye store muligheder
Det er kun få måneder siden, at Toyota præsenterede deres helt nye generation af den sportslige coupe-SUV, C-HR. Nu sætter man igen fokus på den fancy og populære bil. Det er der en dybere mening bag, som direkte kan hænges op på plug-in hybrid teknologien, som mange ellers har givet dødsstødet.
First World Test: Toyota C-HR Plug-in Hybrid >>>Verdenspremiere: Renault 5 E-Tech electric

Renault 5 comeback i den moderne verden

Den har været et stykke tid undervejs, og i Danmark går der yderligere et års tid inden den dukker op på landevejene. Men den er værd at vente på, for Renault 5 er vendt tilbage og parat til at betage verden, som den gjorde tilbage i 1972, da den første bil bar navnet, der over tiden blev næsten ikonisk. Renault 5 handler nemlig om meget andet end blot en ny bil.

Verdenspremiere: Renault 5 - del 1 læs mere >>>


First World Test: Toyota Yaris Hybrid 130
Opfriskning der batter
Andre ville kalde det et facelift. Toyota kalder det en opfriskning. Det er da også næsten usynlige visuelle tilretninger, der har fundet sted i forbindelse med den nye opfriskede udgave af Toyota Yaris. Men tilretningerne er store nok til, at Toyota havde valgt at præsentere bilen for pressen, måske fordi en af dem er en ny og så kan vi da godt kalde den “opfrisket” drivline.
First World Test: Toyota Yaris Hybrid 130 del 1 >>>


First World Test: Toyota Yaris Hybrid 130
Et ordentligt løft på udstyret
Den nye “opfriskede” Toyota Yaris, som vi har haft mulighed for at prøvekøre på spanske landeveje tæt ved byen Sitges syd for Barcelona, har ikke alene fået tilført en ny motorvariant, som kan fås i de højest udstyrede udgaver. Den har også opnået et ordentligt løft på udstyret, hvor meget af det bør prøves, for at opnå det rette indtryk. Yaris er fx nu blevet gennem-digitaliseret.
First World Test: Toyota Yaris Hybrid 130 del 2 >>>First World Test: Lexus LBX
Lexus går nye veje med ny kompakt SUV
Samtidig med, at Lexus går den slagne og i mange sammenhænge ret klimafornuftige vej, og lancerer en selvopladende kompakt SUV hybrid i premium klassen, tager de også hul på en ny måde at tænke udstyr og oplevelse på. Målet er klart med den nye LBX: Lexus vil ind i kompaktklassen og score kunder, ikke bare på den korte bane, men også med henblik på fremtiden. Det er hverken dumt for Lexus eller for kunderne.
First World Test: Lexus LBX - del 2 - læs mere >>>


First World Test: Lexus LBX
Lækker lille luksusting - til spotpris
Det går godt for Toyotas premium-mærke Lexus i Danmark. Med et salg på 170 eksemplarer i det seneste år, er man på kort tid blevet en spiller på markedet, man kan regne med og som har en fremtid. Meget tyder på, at den position vil blive styrket yderligere med introduktionen af den helt nye kompakte Lexus LBX, som vil blive lanceret i Danmark i marts måned næste år.
First World Test: Lexus LBX - del 1 - læs mere >>>

Kenshiki Forum 2023: Paralympic i Paris 2024
Mobilitet for alle - Toyotas handling bag ordene
Toyota har en erklæret målsætning indbygget i koncernens overordnede strategi: Strategisk og i alle afkroge af virksomheden at opretholde et højt etisk niveau i respekt for alle mennesker og indenfor rammerne af en anden erklæret målsætning: ”Mobilitet for alle”. Og det er ikke bare ord.
Kenshiki Forum 2023 - Paralympic 2024 >>>

Kenshiki Forum 2023: Urban SUV Concept
Fuldt elektrisk kompakt SUV er lige om hjørnet

Verdens største bilfabrik, eller mobilitetskoncern, som man i dag ynder at benævner sig selv, Toyota, har netop i Bruxelles afholdt koncernens årlige europæiske presse-event, Kenshiki Forum. Kenshiki Forum er en slags ”state of the nation” for Toyota, dog med Toyota Europe som omdrejningspunkt. Dér afsløres nye strategier, der følges op på de eksisterende og så præsenteres der også nye bilmodeller og koncepter, som signalerer fremtiden.
Kenshiki Forum 2023 - Toyota Urban SUV >>>

First World Test: Toyota C-HR generation 2
Ny C-HR springer ind i fremtiden
Man kan sige meget om den omfattende elektrificering, som præger dele af det moderne bilmarked, men med introduktionen af den nye 2. generation C-HR dokumenterer verdens absolut største mobilitetsvirksomhed, at verden er mere nuanceret end hvad mange umiddelbart forestiller sig.
First World Test: Toyota C-HR - del 1 >>>


First World Test: Toyota C-HR generation 2
Moderne teknik og udstyr i fancy design
Den helt nye 2. generation Toyota C-HR udmærker sig selvklart ved sit design. Den bygger videre på den næsten revolutionære udvikling af design og udstråling, som Toyota søsatte midt i 20’erne. Men den er også baseret på moderne teknik, der tilgodeser bilbrugere langt ud over, hvad fuldt elektrificerede biler er i nærheden af.
First World Test: Toyota C-HR - del 2 >>>

First World Test: Nissan Qashqai Gennemgribende fornyelser bringer Qashqai i topform

Det er blot 18 måneder siden, at Nissan præsenterede deres senest innovation af den fortsat 3. generation af den populære Qashqai, som siden den oprindelige introduktion for tre år siden er solgt i 350.000 eksemplarer i Europa. Og nu får den endnu en tand opad med de allernyeste opdateringer. Drivlinen/erne er uændrede, men nye versioner er kommet til, og dermed er den klar til endnu nogle år på toppen af salgslisterne.

First World Test: Nissan Qashqai - læs mere >>>


First World Test: Ford E-Transit Custom
Elektrisk pletskud er et skridt på el-vejen
Markedet for elektriske varebiler i den såkaldte 1-tons klasse har været stigende, og mange forventer, at efterspørgslen fortsat vil stige i de kommende år. Derfor er det på høje tid, at Ford, der er kendt for Transit modelprogrammet og har oplevet stor succes i Europa med især den mellemstore Custom-model, kommer ind i kampen. Det sker så henover sommeren, hvor den helt nye E-Transit Custom vil køre ud på de danske landeveje.
First World Test: Ford E-Transit Custom >>>


First World Test: Toyota Yaris Cross Hybrid

Toyota skærper succes'en

- facelift under lakken

Når en bilmodel får en ansigtsløftning, sker det ofte under lakken, og det kan som regel også ses. Men med ægte ydmyghed, der klæder verdens uden sammenligning største bilmærke, kan forbedringerne af succesmodellen, Toyota Yaris Cross, ikke rigtig ses udvendigt. Men det kan til gengæld føles.

First World Test: Toyota Yaris Cross Hybrid >>>


First World Test: Lexus UX 300h
Rigtig opdatering gør luksus crossover skarpere
Det er ikke den kompakte til mellemstore Urban Cross Over, Lexus UX, der har domineret den succes, som det Toyota ejede japanske luksus-brand har oplevet siden re-introduktionen på det danske marked i 2019. Men ud af de små 100 stykker, der har fået dansk nummerplade på, er tre fjerdedele fuld-hybrid udgaven, og det er en god basis for den nye, opdaterede version, der her i maj kører ud på de danske veje.
First World Test: Lexus UX 300h - læs mere >>>


Polestar gearer op og er klar med to modeller
Det er måske forkert at sige, at Polestar gearer op, for som elbil har modellerne kun ét fremadgående gear, men et faktum er det, at i disse dage har Polestar for alvor løftet sløret for de længe ventede to nye modeller – Polestar 3 og Polestar 4. Førstnævnte vil blive leveret til kunderne i juni måned, og hvad angår Polestar 4 skal man lige have lidt tålmodighed et par måneder ekstra, for den er først leveringsklar sidst på sommeren.
Polestar 4 lancering - læs mere >>>


Pre-lancering: Kraftigt opdateret Nissan Qashqai
Se bedre ud i Nissan Qashqai der ser bedre ud

Det lyder som en win-win situation og er det vel også. For Nissan har givet deres succesmodel, Qashqai, en kraftig opstrammer, der både får bilen til at se bedre ud, og dermed også gør førere og passagerer mere ”velklædte”. Og samtidig helt regulært giver dem mulighed for i mørke og tåge at se bedre ud af bilen – i kraft af nye super effektive lygter.
Pre-lancering: Nissan Qashqai 2024 - læs mere >>>


First Test: Subaru Solterra Modelår 2024
Mere bid i ny Solterra
Det er måske lige i overkanten, at kalde den nye 2024-udgave af Subaru Solterra for ny. Den er i hvert fald ikke helt ny, og den ser også ud som den hidtidige. Men går man den lidt på klingen, viser den tænder på en ny måde, hvor det vigtigste selvsagt er muligheden for nu at oplade med 11 kWh fra fx en ladestander i det offentlige rum.
First test: Subaru Solterra MY 2024 - læs mere >>>

First World Test: Renault Scénic E-Tech Electric
Som skabt til den elektriske familie
Nu er den her snart. Sidst på foråret/først på sommeren lancerer Renault deres helt nye elektriske familiebil, Scenic, en bil, vi tidligere har fortalt om i forbindelse med verdenspremieren i München sidste efterår, og som for nylig også fik tildelt ærestitlen, “Car of the year” i Europa. Den har vi kørt, og den skal nok gøre alle de familier, der kaster sig ud i at betale de 310.000 kroner eller mere, helt elektriske. I bogstavelig forstand og i overført betydning.
First World Test: Renault Scenic Electric del 1 >>>


First World Test: Renault Scénic Electric
Avanceret elektronik og god praktik
Den helt nye Renault Scenic E-Tech Electric kører godt, den er fornuftigt prissat og den byder på rigtig meget bil – og udstyr – for pengene. Priserne begynder ved 310.000 kroner for Evolution-versionen med 60 kWh batteri, 170 hestes motor og en rækkevidde på 420 km. Den har som standard 19” alufælge, adaptiv fartpilot og håndfrit nøglekort og lader med 130 kW DC og 22 kW AC.
First World Test; Renault Scenic Electric del 2 >>>

First World Test: Peugeot E-3008

Design og gnister på højt niveau

Allerede sidste efterår kunne vi berette indgående om den helt nye Peugeot E-3008. En ny generation af succesmodellen, som Peugeot har solgt over 1,3 millioner af siden introduktionen af modellen i 2016. Nu har vi også være ude at køre den. Som navnet indikerer, er bilen fuldt elektrisk og spejler dermed den strategi, som Peugeot har lagt for elektrificering af modelprogrammet. 3008 kommer dog også med en mild hybrid drivline sidst på året.

First World Test: Peugeot E-3008 - læs mere >>>


Verdenspremiere: Renault 5 E-Tech electric

Ny Renault 5 er teknik på højere niveau

For bilbrugere, for hvem tekniske løsninger i sig selv har mindre betydning og for hvem det handler om, at tingene skal være gennemarbejdet godt, ser det ud til, at den nye elektriske Renault 5 E-Tech electric sidder lige i øjet. Renault har ikke for ingenting været blandt pionererne indenfor udvikling af elbiler, og det har gjort dem i stand til at optimere og maksimere løsningerne, så man som bil-bruger netop ikke behøver at forholde sig til dem.

Verdenspremiere: Renault 5 - del 2 læs mere >>>


Sne og is test: BMW i5 M60 (og M340i) xDrive

Årets Bil på glatis

I 2023 var 53 procent af de BMW’er, der blev indregistreret på danske nummerplader, fuldt elektriske. Og de gør det da også godt dernede i vort naboland mod syd. BMW i5 blev af Danske Motorjournalister kåret til Årets Bil i Danmark 2024. Men hvordan er Årets Bil, hvis den populært sagt kommer lidt på glatis.

BMW i5 M60 og M340i xDrive is test - læs mere >>>


Bilbranchen efter Tesla chokket
For et år siden annoncerede Tesla voldsomme prisnedsættelser på en række modeller. Det virkede som et elektrochok på bilbranchen, og skabte på det nærmeste panik køb på markedet, hvor salget af elbiler i Danmark steg til uhørte højder. Konkurrenterne reagerede naturligt nok på prisbomben, men hvor galt gik det egentlig?
Bilbranchen - nytårs status >>>

Verdenspremiere: 4. generation Suzuki Swift
Ny og moderne mini fra Suzuki
På efterårets store mobilitets show i Tokyo kunne man bl.a. opleve verdenspremiere på en konceptbil fra Suzuki, der gav en indikation af hvordan den kommende 4. generation af den populære kompaktbil ville kunne tage sig ud. Men allerede nu har Suzuki fabrikken offentliggjort de første fotos af, og oplysninger om, den produktionsklare model, der efter planen skal lanceres i Europa og Danmark i løbet af foråret 2024.
Suzuki Swift verdenspremiere >>>

Kenshiki Forum 2023: Toyota og BYD
udvikler Sports Crossover i fællesskab
Toyota har netop præsenteret den helt ny fuldt elektriske Sport Crossover konceptbil for første gang i Europa. Konceptbilen, som blev vist frem på Toyota-koncernens store presseevent, Kenshiki Forum, i Bruxelles i Belgien, fanger øjet i kraft af en slank, aerodynamisk silhuet og karakteristiske fastback-linjer, der skal være med til at gøre den nye elbil til et designikon i rækken af seks nye fuldt elektriske biler fra Toyota frem mod 2026.
Kenshiki Forum 2023: Toyota Sport Crossover >>>

Kenshiki Forum 2023: Brint er fremtiden
- men Danmark halter håbløst bagefter

Det er blot et par måneder siden, at det europæiske brint eventyr blev sat på standby – i hvert fald i Danmark. Det er nu ikke længere muligt, at tanke brint på en brintbil fra danske brint-stationer, for tankstationerne er lukket. Anderledes er det ude i Europa, hvor ikke mindst en fælles europæiske målsætning med tilhørende lovgivning i princippet tvinger Danmark til at etablere tankstationer på dansk grund.
Kenshiki Forum 2023 - Brint er fremtiden >>>

Kenshiki Forum 2023: Toyota FT-Se koncept
Emissionsfri sportsvogn med perspektiver

Godt nok havde Toyota en måneds tid forinden fremvist FT-Se konceptbilen – en højtydende emissionsfri to-sædet sportsvogn – på Tokyo Motorshow. Så egentlig var der blot tale om en europæisk premiere, da den også blev vist frem på Kenshiki Forum i Bruxelles først i december. Men det gør den bestemt ikke mindre interessant, trods en lidt udfaset nyhedsværdi.
Kenshiki Forum 2023: Toyota FT-Se >>>

Verdenspremiere på Solutrans: Renault Master
Fleksibelt "el-værktøj" på multi-energi platform
Det er ikke hverdagskost med verdenspremierer på nye varebiler. Især ikke så banebrydende nyheder som den helt nye og yderst alsidige Renault Master, som den franske bilfabrik præsenterer på Solutrans messen for erhvervskøretøjer, der i skrivende stund finder sted nær Lyon i Frankrig.
Renault Master verdenspremiere - læs mere >>>


First Test: Voyah Free
Gigantisk samarbejde om gigantiske biler
Der var stor interesse for det helt nye kinesiske bilmærke Voyah (udtales Våja med tryk på første stavelse), ved Danmarkspremieren på eCarExpo sidst i oktober. Det er nemlig to meget store virksomheder, der populært sagt har slået pjalterne sammen om at lancere det kinesiske fuldt elektriske premium bilmærke på det danske marked. Vi har kørt en kortere tur i den første af bilerne, som hedder Voyah Free.
First Test: Voyah Free - læs mere >>>


Årets Bil i Danmark 2024 - Finalen:
Køreglædens triumf: BMW i5 er Årets Bil
Det blev helt regulært køreglæden, der triumferede, da de 22 jurymedlemmer i Danske Motorjournalister uddelte deres points ifm kåringen af Årets Bil i Danmark 2024.
Årets Bil i Danmark 2024 Finalen >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt