- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdenspremiere: 4. generation Suzuki Swift
Ny og moderne mini fra Suzuki
På efterårets store mobilitets show i Tokyo kunne man bl.a. opleve verdenspremiere på en konceptbil fra Suzuki, der gav en indikation af hvordan den kommende 4. generation af den populære kompaktbil ville kunne tage sig ud. Men allerede nu har Suzuki fabrikken offentliggjort de første fotos af, og oplysninger om, den produktionsklare model, der efter planen skal lanceres i Europa og Danmark i løbet af foråret 2024.
Suzuki Swift verdenspremiere >>>

Kenshiki Forum 2023: Paralympic i Paris 2024
Mobilitet for alle - Toyotas handling bag ordene
Toyota har en erklæret målsætning indbygget i koncernens overordnede strategi: Strategisk og i alle afkroge af virksomheden at opretholde et højt etisk niveau i respekt for alle mennesker og indenfor rammerne af en anden erklæret målsætning: ”Mobilitet for alle”. Og det er ikke bare ord.
Kenshiki Forum 2023 - Paralympic 2024 >>>

Kenshiki Forum 2023: Urban SUV Concept
Fuldt elektrisk kompakt SUV er lige om hjørnet

Verdens største bilfabrik, eller mobilitetskoncern, som man i dag ynder at benævner sig selv, Toyota, har netop i Bruxelles afholdt koncernens årlige europæiske presse-event, Kenshiki Forum. Kenshiki Forum er en slags ”state of the nation” for Toyota, dog med Toyota Europe som omdrejningspunkt. Dér afsløres nye strategier, der følges op på de eksisterende og så præsenteres der også nye bilmodeller og koncepter, som signalerer fremtiden.
Kenshiki Forum 2023 - Toyota Urban SUV >>>

Årets Bil i Danmark 2024 - Finalen:
Køreglædens triumf: BMW i5 er Årets Bil
Det blev helt regulært køreglæden, der triumferede, da de 22 jurymedlemmer i Danske Motorjournalister uddelte deres points ifm kåringen af Årets Bil i Danmark 2024.
Årets Bil i Danmark 2024 Finalen >>>


First World Test: Toyota C-HR generation 2
Ny C-HR springer ind i fremtiden
Man kan sige meget om den omfattende elektrificering, som præger dele af det moderne bilmarked, men med introduktionen af den nye 2. generation C-HR dokumenterer verdens absolut største mobilitetsvirksomhed, at verden er mere nuanceret end hvad mange umiddelbart forestiller sig.
First World Test: Toyota C-HR - del 1 >>>


First World Test: Toyota C-HR generation 2
Moderne teknik og udstyr i fancy design
Den helt nye 2. generation Toyota C-HR udmærker sig selvklart ved sit design. Den bygger videre på den næsten revolutionære udvikling af design og udstråling, som Toyota søsatte midt i 20’erne. Men den er også baseret på moderne teknik, der tilgodeser bilbrugere langt ud over, hvad fuldt elektrificerede biler er i nærheden af.
First World Test: Toyota C-HR - del 2 >>>


eCarExpo: Velbesøgt elbilsmesse
Et tæt proppet BellaCenter i København over to dage, og det efterfølgende officielle besøgstal på ialt 21.600 synliggør at interessen for elektriske og elektrificerede biler er stor herhjemme. Gæsterne blev mødt af et stort antal Danmarkspremierer.
eCarExpo 2023 - læs mere >>>

Årets Bil i Danmark 2024 - indledende runde
Hér er de nominerede bilmodeller m.fl.

Foreningen Danske Motorjournalister har traditionen tro nomineret finalisterne til hæderstitlen ”Årets Bil i Danmark 2024”. Den indledende runde fandt sted d. 10.-11. oktober med FDM Jyllandsringen som omdrejningspunkt.
Årets Bil i Danmark 2024 - nomineringen >>>
First Test: Honda CR-V e:PHEV
Unik Plug-in: Det bedste fra 3 verdener
Honda er kendt for at bygge avancerede biler. Biler, der giver mening i bred forstand, og som alle kører fortræffeligt. Det underbygges i særlig grad af den helt nye Honda CR-V e:PHEV, der i praksis forener det bedste fra tre verdener og oven i købet udgør et udstyrsstykke uden sidestykke til prisen. Bilen er den helt nye og sjette generation af CR-V modellen, som lanceres med en usædvanlig plug-in hybrid elektrisk drivline.
First Test: Honda CR-V e:PHEV del 1 >>>


First Test: Honda CR-V e:PHEV
Dynamisk kørsel, funktion og miljø i skøn forening
Hondas helt nye CR-V er ikke alene et miljø-optimalt køretøj, som man kan tilpasse øjeblikkelige mobilitetsbehov, men også en bil, der forener en høj grad af kørekomfort og køredynamik uden at gå på kompromis med dens funktion.
First Test: Honda CR-V e:PHEV del 2 >>>


Verdenspremiere: Peugeot E-3008
3008 er nu fuldt elektrisk - indtil videre
Der var fuldt fokus på elektrisk drift, da Peugeot løftede sløret for den helt nye generation af succesmodellen, 3008. Den nye E-3008 er nemlig, som navnet indikerer, fuldt elektrisk.
Peugeot E-3008 verdenspremiere - læs mere >>>

Kenshiki Forum 2023: Toyota og BYD
udvikler Sports Crossover i fællesskab
Toyota har netop præsenteret den helt ny fuldt elektriske Sport Crossover konceptbil for første gang i Europa. Konceptbilen, som blev vist frem på Toyota-koncernens store presseevent, Kenshiki Forum, i Bruxelles i Belgien, fanger øjet i kraft af en slank, aerodynamisk silhuet og karakteristiske fastback-linjer, der skal være med til at gøre den nye elbil til et designikon i rækken af seks nye fuldt elektriske biler fra Toyota frem mod 2026.
Kenshiki Forum 2023: Toyota Sport Crossover >>>

Kenshiki Forum 2023: Brint er fremtiden
- men Danmark halter håbløst bagefter

Det er blot et par måneder siden, at det europæiske brint eventyr blev sat på standby – i hvert fald i Danmark. Det er nu ikke længere muligt, at tanke brint på en brintbil fra danske brint-stationer, for tankstationerne er lukket. Anderledes er det ude i Europa, hvor ikke mindst en fælles europæiske målsætning med tilhørende lovgivning i princippet tvinger Danmark til at etablere tankstationer på dansk grund.
Kenshiki Forum 2023 - Brint er fremtiden >>>

Kenshiki Forum 2023: Toyota FT-Se koncept
Emissionsfri sportsvogn med perspektiver

Godt nok havde Toyota en måneds tid forinden fremvist FT-Se konceptbilen – en højtydende emissionsfri to-sædet sportsvogn – på Tokyo Motorshow. Så egentlig var der blot tale om en europæisk premiere, da den også blev vist frem på Kenshiki Forum i Bruxelles først i december. Men det gør den bestemt ikke mindre interessant, trods en lidt udfaset nyhedsværdi.
Kenshiki Forum 2023: Toyota FT-Se >>>

Verdenspremiere på Solutrans: Renault Master
Fleksibelt "el-værktøj" på multi-energi platform
Det er ikke hverdagskost med verdenspremierer på nye varebiler. Især ikke så banebrydende nyheder som den helt nye og yderst alsidige Renault Master, som den franske bilfabrik præsenterer på Solutrans messen for erhvervskøretøjer, der i skrivende stund finder sted nær Lyon i Frankrig.
Renault Master verdenspremiere - læs mere >>>


First Test: Voyah Free
Gigantisk samarbejde om gigantiske biler
Der var stor interesse for det helt nye kinesiske bilmærke Voyah (udtales Våja med tryk på første stavelse), ved Danmarkspremieren på eCarExpo sidst i oktober. Det er nemlig to meget store virksomheder, der populært sagt har slået pjalterne sammen om at lancere det kinesiske fuldt elektriske premium bilmærke på det danske marked. Vi har kørt en kortere tur i den første af bilerne, som hedder Voyah Free.
First Test: Voyah Free - læs mere >>>


First Test: KIA EV9 LR AWD GT-Line
Meget mening med galskaben
Det europæiske elbils-marked oversvømmes i disse år af kinesiske elbiler. Det er også lige før, man kan tilføje den ene større end den anden. Med enkelte undtagelser er kineserbilerne nemlig ret store, for nu at sige det mildt. Så kan man undre sig over, at koreanske KIA blander sig i gigant-opgøret med en over 5 meter lang 2,5 tons tung elbil, ved navn EV9. Men hos KIA er der mening med galskaben.
First Test: KIA EV9 AWD - læs mere >>>


First World Test: Mazda MX-30 R-EV plug-in
Banebrydende plug-in til banebrydende pris
Når Mazda om kort tid bringer deres nye plug-in hybrid på markedet, er det ikke bare med en banebrydende teknik, men det sker også til en banebrydende pris, der oven i købet holder ind i 2024. Vi har prøvekørt den nye bil, der vender mange ting på hovedet.
First World Test: Mazda MX-30 R-EV - del 1 >>>Første on-board video: Mazda MX-30 R-EV
Mazda har skabt en plug-in hybrid med Wankelmotor. Den er ganske usædvanlig, men resultatet er flot. Det samme er indstigningsprisen på 242.000 kroner. Fuld HD.
First World Test: Mazda MX-30 R-EV plug-in
Unikke muligheder for dem, der vil
Mazdas nye elektriske plug-in hybrid er ikke bare en avanceret elektrificeret hybridbil, men også en bil, hvor motorstyringen, hvis man vil, kan medvirke til at optimere energiforbruget og dermed holde kørselsudgifterne nede.
First World Test: Mazda MX-30 R-EV - del 2 >>>

First World Test: Mazda MX-30 R-EV plug-in
Masser af udstyr i ny Mazda plug-in
Når den nye Mazda MX-30 R-EV kommer til Danmark sidst på året, til levering i begyndelsen af 2024, er det til en bemærkelsesværdig pris på blot 242.000 kroner for den billigste version. En pris der også gælder næste år, selvom afgiften på PHEV’er stiger til nytår. Men selv den allerbilligste udgave er veludstyret.
First World Test: Mazda MX-30 R-EV - del 3 >>>


First World Test: Hyundai Kona Electric
Gevaldigt løft med ny elektrisk Kona
Med den helt nye elektriske udgave af den næsten ligeså helt nye Hyundai Kona har den koreanske bilfabrik givet den populære model et gevaldigt løft. Især det fine og ikke mindst elegante interiørdesign, som også opleves i udgaven med en mere konventionel benzinmotor, klæder bilen og er i rigtig god harmoni med den komfortable køreoplevelse.
First World Test: Hyundai Kona Electric >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt