- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacia manifestation i Paris:

Nyt design, farver - og nye værdier

Dacia har fået nyt designudtryk, et nyt logo og kommende modeller lanceres i nye farver, men fremfor alt er det alt det, det indebærer, at Dacia nu er helt sin egen, der er den store ændring.

Dacia Manifesto i Paris - del 2 - læs mere >>>


Dacia manifestation i Paris:

Opstrammer og nyt - det bedste har vi til gode

I mange år har Dacia været Renaults billigmærke, men nu skal Dacia være sig selv og have sin egen identitet. Til en ny identitet hører også et nyt ansigtsudtryk. Det har Dacia så også givet bilerne, ikke blot et par stykker af dem, men alle i et hug. Og det er ret vellykket.

Dacia Manifesto i Paris - del 1 - læs mere >>>


First test: Helt ny Opel Astra

Ny Opel Astra er helt sin egen - sådan da

Blandt mange har den været længe ventet, den 12. generation af den næsten ikoniske kompaktbil, Opel Astra, eller Opel Kadett, som den hed for 86 år siden, da den første Opel i den bilstørrelse kom til verden. For Opel har mange tilhængere, og selvom fabrikken i dag er en del af Stellantis koncernen, kan Opel kunderne være tilfredse, for koncernen har levet op til sit løfte om at fastholde den tyske identitet.

First test: Opel Astra PHEV - læs mere >>>> 

 

First on-board video test: Opel Astra PHEV

Vi har kørt den helt nye Opel Astra for første gang og var spændte på, om den er ligeså tysk, som forgængerne og ikke mindst Stellantis koncernen stillede i udsigt at Opel bilerne fortsat ville være efter fusionen for et par år siden. Svaret underbygges i videoen, hvor det også er den afgiftsfavoriserede plug-in hybrid version, der står for skud. Fuld HD.


Når politikerne agerer:

Nissan Qasqai e-POWER droppes i Danmark

I mere en ét årti har Nissan sat dagsordenen for mellemstørrelse SUV’er ikke mindst i Danmark. Sådan skulle det også fortsat være med den nye generation Qashqai, godt underbygget af en unik teknologi, som ville gøre det muligt at bidrage væsentligt til nedbringelsen af CO2 udledningen i Danmark – og hvor end den nu måtte komme frem. Men den kommer ikke til Danmark. Ærgerligt, på danskernes og ikke mindst klimaets vegne.

Nissan Qashqai e-POWER droppes - læs mere >>>


First World test: Nissan Qashqai e-Power

Nissan Qashqais fremtid og nutid er elektrisk

Nissan bygger fine elektriske biler, den japanske fabrik er måske endda den mest erfarne i branchen og den nye Ariya løfter mærkets elbiler op på et højere niveau. Men det er langt fra alle bilkøbere, der kan have glæde af Nissans elbiler. Og dog: Den nye Nissan Qashqai e-POWER er nemlig fuldt elektrisk – den producerer blot elektriciteten selv.

First World Test: Nissan Qashqai e-Power >>>


First World tracktest: Toyota GR Supra 3,0 iMT

Den lille forskel med den store virkning

Det lød lidt som et returløb fremfor et fremskridt, da Toyota ville præsentere deres i øvrigt fremragende sportsvogn, GR Supra, med manuelt gear. Det plejer at være modsat, først manuelt gear, så automatik. Men ligeså lille som forskellen kan synes, ligeså stor virkning havde den, kunne vi konstatere, da vi prøvekørte den nye GR Supra variant på Circuito Monteblanco vest for Sevilla i Spanien.

First World tracktest: Toyota GR Supra iMT >>>


Verdenspremiere: Lexus RX

Turbo på luksushybriderne

Med introduktionen af den helt igennem nye luksus SUV, Lexus RX, sætter Toyotas premium-bilmærke i bogstavelig forstand turbo på luksushybriderne. Den nye RX har netop haft verdenspremiere i Texas og på europæiske breddegrader i Bruxelles, og når den lander i Europa omkring årsskiftet, træder den ikoniske Lexus model for alvor ind i 2020’erne.

Verdenspremiere: Lexus RX - del 1 - læs mere >>>


Verdenspremiere: Lexus RX

Mange spændende fornyelser

Den helt nye Lexus RX, som netop har haft verdenspremiere og lander på det danske marked i begyndelsen af 2023, er ikke bare fuldstændig ny, men byder på flere hidtil usete løsninger. For eksempel er den højest ydende RX 500h foruden en 371 hestes hybrid drivline også udrustet med et banebrydende nyt firehjulstræk.

Verdenspremiere: Lexus RX - del 2 - læs mere >>>


First test: Toyota Proace City Electric

Elektrisk bil til levering i august - cirka

Med al den usikkerhed og alle de forbehold, som den internationale verden påbyder i denne uforudsigelige tid, vil man kunne få leveret sin nye elektriske Toyota i august, hvis man skynder sig at bestille den lige nu. Det er en af de interessante udmeldinger, Toyota kunne komme med ved presse-lanceringen af fabrikkens første serieproducerede fuldt elektriske bil.

Toyota Proace City Electric test - læs mere >>>


First World Test: Range Rover 5. generation

Alsidig off-roader på ypperste niveau

At en helt ny Range Rover er helt unik var ingen overraskelse. Men overraskende var den imponerende alsidighed, der var slående ved vores første møde med den måske ypperste off-roader, der nogensinde er bygget. For en Range Rover er ikke kun til brug i terrænet. De første internationale prøvekørsler finder først sted sidst i maj måned, men vi har allerede nu haft lejlighed til at køre den nye bil.

First World Test: Range Rover - del 1 - læs hér >>>


First World Test: Range Rover 5. generation

Mange unikke løsninger i én unik bil

Man ville kunne skrive en roman om de mange unikke løsninger, som gør den helt nye 5. generations Range Rover så unik. Men da Land Rover sælger mange unikke modeller og til stadighed udvikler kraftigt på eksisterende systemer, handler det mest om at fastslå, at systemerne bliver bedre og bedre. Og det er selvfølgelig de allernyeste versioner, man finder i den nye Range Rover.

First World Test: Range Rover - del 2 - læs hér >>>

First World test: Nissan Ariya coupé crossover

Tålmodighed og erfaring lønner sig

Det er to år siden, vi første gang kunne fortælle om den helt nye elbil fra Nissan. Verdens førende elbils-producent, der revolutionerede el-bils verdenen med Nissan Leaf tilbage i 2010, var på vej med en ny elbil, Nissan Ariya. Men der skulle gå det meste af to år før vi kunne sætte os bag rattet og køre den første tur i den elektriske coupé-crossover.

First World Test: Nissan Ariya - læs mere >>>

 

First on-board videotest: Nissan Ariya FWD
Vi har prøvekørt den helt nye Nissan Ariya med 63 kWh batteri og 214 hestekræfter. Den har meget alsidige køreegenskaber og synliggør Nissans store erfaring i produktion af elbiler. Fuld HD.


First World Test: KIA Niro EV og PHEV 2. gen

Genial teknik og fremragende køreegenskaber

Da den første generation af KIA’s dengang nye elbil, KIA Niro, og søsterbilen Soul blev sat under lup for fire år siden var det den fremragende affjedring, der gjorde mest indtryk på undertegnede. Det samme kan siges om den helt nye generation af KIA Niro, der i Danmark lanceres som plug-in hybrid såvel som fuldt elektrisk bil. Igen var det affjedringen der dominerede indtrykket, for den er blevet endnu bedre.

First World Test: KIA Niro EV og PHEV - del 1 >>>


First World Test: KIA Niro EV og PHEV 2. gen

Bæredygtig tænkning

KIA har satset meget på bæredygtige løsninger ved udviklingen af den helt nye 2. generations udgave af Niro-modellen. Én ting er de elektrificerede drivliner, men også andre steder i tænkningen bag konstruktionen har miljø-fokus været i højsæde.

First World Test: KIA Niro EV og PHEV - del 2 >>>

 

First World on-board test: KIA Niro EV 2. gen.

Vi har været blandt de første til at prøvekøre den helt nye 2. generation KIA Niro i den elektriske udgave. Den udmærker frem for alt på ét meget centralt punkt. Fuld HD. Testrapporten er lige på trapperne.


First World Test: Toyota GR86 2,4 D-4S Boxer

Udsolgt ved første klik

Blot et par timer efter, at salget af den nye GR-udgave af den populære sportsvogn, Toyota GT86, var skudt i gang on-line, kunne man herhjemme melde om udsolgt. Heldigvis havde vi prøvet den forinden…

First World Test: Toyota GR86 - læs mere >>>


First World Test: Toyota bZ4X

Moderne, gennemarbejdet og alsidig elbil

I nogles øjne har Toyotas første dedikerede elbil, bZ4X, været længe undervejs. Men nu er den lanceret og den har været værd at vente på, for der er tale om en moderne, gennemarbejdet og alsidig elbil, helstøbt og oven i købet fornuftigt prissat.

First World Test: Toyota bZ4X - del 1 >>>


First World Test: Toyota bZ4X

Pletten er ramt i første forsøg

BZ4X er Toyotas første dedikerede elbil. Verdens største bilmærke har ramt plet i første forsøg og det er der mange grunde til. Toyota har nemlig 25 års erfaring med elektrificerede biler og med gennemprøvet moderne udstyr i et moderne design kunne det ikke gå galt.

First World Test: Toyota bZ4X - del 2 >>>


First view: VW ID.Buzz

Det summer derude - den bliver en succes

Hvis man i de sidste dage har været en del af by-vrimlen omkring Volkswagens City studie på hjørnet af Rådhuspladsen i København og derigennem bidraget til byens summen, ville man bag de store glasruder kunne møde Volkswagens to nye summere: ID.Buzz. Man skal godt nok hen på efteråret for at se om den kan køre, men nu er den der i hvert fald.

VW ID.Buzz præsentation - læs mere >>>


First World Test: Mazda CX-60 Plug-in hybrid

Et nyt skridt på premium vejen

Det er nogle år siden, at det begyndte at være åbenlyst, af Mazda havde ambitioner om mere end blot at være ét ud af mange mainstream bilmærker. Vel vidende at det ikke er en proces der fuldføres over kort tid og at såvel begrebet ”premium” som det, der ligger under derfor, til stadighed er uforanderligt, har Mazda fulgt sin egen vej, og meget tyder på at den er den helt rigtige.

First World test: Mazda CX-60 PHEV - del 1 >>>


First World Test: Mazda CX-60 Plug-in hybrid

I Mazda CX-60 er premium en kvalitetsnorm

Noget af det, der stod lysende klart ved de første internationale prøvekørsler af den nye Mazda CX-60, er, at man mener det alvorligt, når man vil styrke mærkets vurdering hos køberne. Man introducerer flere opfindsomme ideer, bl.a. den lethed, hvormed man kan betjene sin bil, hvis man er flere om den.

First World test: Mazda CX-60 PHEV - del 2 >>>


First Test: MG5 Electric Luxury

Elektrisk familie cruiser til fornuftspris

Parallelt med at MG har givet deres crossover ”ZS EV” et kraftigt facelift lanceres nu også en regulær ”danskerbil”, oven i købet til ganske fornuftige priser. Bilen er døbt MG5 og den er ganske enkelt den første regulære fuldt elektriske stationcar i mellemklassen. Og traditionelt har netop stationcars i den kategori over årene vist sig som den foretrukne løsning for danske bilkøbere.

First Test: MG5 Electric - læs mere >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt