- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdenspremiere: VW ID.7

Delikat design og ekstra stor rækkevidde

Med en rækkevidde på op til 700 kilometer og en lækker indpakning banker Volkswagen på i premiumklassen for de større luksusbiler. Den helt nye VW ID.7 har netop haft verdenspremiere, og det skete i form af en global præsentation på samme tid flere steder rundt om på jordkloden. I Skandinavien var det Stockholm, der lagde faciliteter til.

VW ID.7 verdenspremiere - læs mere >>>


Årets varebil 2023: Juryen har talt

På samme måde som foreningen Danske Motorjournalister kårer Årets Bil i Danmark, kåres også Årets Varebil. Ikke nødvendigvis hvert eneste år, for mens bilfabrikkerne nærmest sprøjter personbiler på markedet, er nyhederne indenfor varebiler meget sjældnere, men på ingen måde mindre relevante.

Årets Varebil 2023 - kåringen - læs mere >>>


First on-board videotest: Aiways U6

Den er iøjefaldende, den er fuldt elektrisk og kører godt. Den prøvekørte bil var en pre-produktions model og der er plads til fine-tuning. Fuld HD.


First World Test: Aiways U6

Køreglad elektrisk sports crossover

Aiways selv kalder den nye U6 for en SUV-coupé. Vi går så vidt som at kalde den en sports-crossover, for sådan som bilerne var sat op i forbindelse med de første internationale prøvekørsler på varierede vejstrækninger nord og vest for Lissabon i Portugal, var det den sportslige køreoplevelse i traditionel forstand, der dominerede. Men havde elbils-vægten da ingen betydning?

First World Test: Aiways U6 - del 1 - læs mere >>>


First World Test: Aiways U6

Opfindsomme løsninger og ressourcerigtig teknik

Den nye fuldt elektriske kinesisk byggede Aiways U6, som kommer på markedet i sensommeren til en pris på blot 380.000 kroner, er på mange måder anderledes og opfindsomt skabt. Én ting er dens lave vægt, et andet er hele basiskonstruktionen, der dog ikke er mere opfindsom, end at den er baseret på samme platform som den første Aiways, familiebilen U5.

Forst World Test: Aiways U6 - del 2 - læs mere >>>


First Test: Hyundai Ioniq 6

Fancy elbil forbeholdt de få

Den er fancy, den er bygget på et udgangspunkt med masser af succes, så grundlaget er skabt for endnu en succes. Men succes’en skal næppe måles i Danmark, måske i USA, men herhjemme: Nej, for den danske importør forventer ikke at få mange biler til landet. Bilen er den helt nye Hyundai Ioniq 6.

First Test: Hyundai Ioniq 6 - læs mere >>>


First World Test: Toyota Corolla Hybrid

Mere liv i Verdens-étteren

Toyota Cotolla er verdens mest solgte bilmodel. Ikke færre end 51 millioner eksemplarer er solgt siden introduktionen af den allerførste version tilbage i 1966. Det skal den fortsat være, og derfor har Toyota foretaget en gennemgribende fornyelse af de vitale funktioner af bilen, der i den nuværende form så dagens lys for første gang i 2019.

Toyota Corolla First World Test - læs mere >>>


First World Test: Toyota Corolla Hybrid

Vejen til toppen for verdens mest købte bil

Toyota bringer nu en nye og kraftigt opdateret udgave af succes-modellen, Toyota Corolla, på markedet. Det er en bilmodel, der er købt i 51 millioner eksemplarer verden over, og den nye bil er en del af 12. generation, der blev lanceret i 2019. Men hvordan har vejen dertil set ud for verdens mest købte bilmodel fra verdens absolut største bilmærke?

Toyota Corolla og historien - læs mere >>>


First Test: Toyota RAV4 GR Sport

Toyota SUV skøjter derud ad

Toyota RAV4 skøjter derudad. Og det var tæt på, at kunne være gået i vasken, for selvom de første prøvekørsler af den populære SUV, som er verdens mest solgte af slagsen - og verdens næstmest solgte bilmodel - fandt sted helt oppe kanten til bunden af den botniske bugt, var temperaturerne rekordhøje 7 grader under store dele af testen. Vel at mærke i et område, hvor temperaturerne i januar er minus 9 grader...normalt altså.

Toyota RAV4 First test - del 1 - læs mere >>>


First Test: Toyota RAV4 GR Sport

Udstyr og egenskaber i topklasse

De første prøvekørsler af den kraftigt opgraderede Toyota RAV4 handlede naturligvis om køreegenskaber og performance i den nyeste topversion, GR Sport. Men der følger mere med i den nye bil end blot et sportsligt udseende og fine køreegenskaber, oplevet på snedækkede svenske veje i Lapland vest for Luleå.

Toyota RAV4 First test - del 2 - læs mere >>>


CO2 neutral benzin kan tankes i Berlin

Nu er det op til politikerne

Om kort tid er det i Berlin muligt for alle og enhver at tanke syntetisk CO2 neutral benzin. Det tyske firma P1 Fuels, som har udviklet den unikke teknologi, åbner i samarbejde SPRINT tankstationer i den tyske hovedstad særlige brændstofpumper, hvorfra den klimaneutrale benzin kan tankes. Siden er det op til politikerne at medvirke til at udbrede kendskabet og tilgængeligheden.

CO2 neutral P1 Fuels - læs mere >>>


Toyota Kenshiki Forum 2022:

Skarpt angreb i C-segmentet

Toyota C-HR Proloque og bZ Compact SUV

Kenshiki Forum i Bruxelles var ikke bare en mulighed for at komme dybere i de mange hjørner af Toyota koncernen, som til daglig blot eksisterer i baggrunden. Der blev også præsenteret nyheder og nye tanker. Og nye streger, ikke mindst, konkretiseret og formgivet som det, man kalder konceptkøretøjer. Den udvendige form kan man se, men indvendigt…ja så langt gik man ikke, det har vi til gode.

Kenshiki Forum - C-HR og bZ Compact >>>


Toyota Kenshiki Forum 2022:

Diversitet og inklusion styrker kundeforholdet - og bidrager til reduceret klimabelastning

Mangfoldighed, lighed og inklusion er begreber, der er oppe i tiden. De er så småt ved at finde vej ind i bilverdenen, dels fordi man er blevet opmærksom på vigtigheden af en nuanceret tilgang til kunderne, dels fordi kunderne i kraft af en øget selvbevidsthed fordrer et engagement udover det, at sikre den bedst mulige løsning indbygget i det køretøj eller den mobilitetsmodel, den enkelte vælger i den aktuelle situation.Til syvende og sidst er det også godt for klimaet!
Kenshiki Forum - Diversitet, lighed og inklusion >>>

First World Test: Renault Austral
Moderne design, funktionel og komfortabel
Den helt nye Renault Austral, som kommer til Danmark næste sommer, udmærker sig ved på mange måder at stikke indenfor i premium-klassen. Dens finish er fremragende, designet iøjefaldende, den er yderst komfortabel og så findes der mange alternativer og meget udstyr at vælge imellem.
First World Test: Renault Austral - læs mere >>>First World Test: Renault Austral E-TECH
Fokus på fremtiden
Renault lægger ikke skjul på, at den hidtidige Renault Kadjar allerede slæbte en smule bagefter, da den blev lanceret tilbage i 2015. Man vidste det godt, men det var den pragmatiske og billigste løsning, at skabe en Renault kopi af den dengang et par år gamle succes-model fra alliancepartneren, Nissan Qashqai. Bien blev ikke dårlig, men med den nye Renault Austral er det helt anderledes og det er målet også.
First World Test: Renault Austra E-TECH >>>


Kort test: MG4 Electric
Ny MG4 Electric med gode MG-gener
Det er noget af en udfordring, at lancere et nyt bilmærke midt i en pandemi. Men det er ikke desto mindre hvad Nellemann koncernen gjorde, da MG fik comeback i 2020. Det er gået over al forventning, Én bilmodel er blevet til fire og nu er man klar med den femte i rækken, MG4, som omgående kvitterede med at blive nomineret til Årets Bil i Danmark 2023.
MG4 test - læs mere >>>

MINI Podcast:

Snak på engelsk med Benjamin Coyt, Sales and partnerships Representative, P1 Performance Fuels GmbH

Benjamin Coyt fortæller om baggrunden for P1 Fuels, perspektiverne og processerne bag virksomhedens unikke CO2 neutrale fossilfrie benzin.

Introduktion på dansk


Fossilt brændstof er problemet

- ikke motorerne

Og elbiler er ikke den eneste løsning

Der satses intensivt i disse år på at forvandle personbilsparken fra de velkendte benzin- eller dieseldrevne køretøjer til at de alle fremover vil være elektrisk drevne. Forkromede politiske målsætninger underbygger i stor stil urealistisk lovgivning, der skader mere end den gavner – og alt det er slet ikke nødvendigt. Klimamålene kan nås, men der skal tænkes og handles anderledes. Syntetisk benzin er en vigtig del af vejen derhen.

CO2 neutral fossilfri syntetisk benzin - læs mere >


Årets Bil i Danmark 2023 - nomineringen

Foreningen Danske Motorjournalister har nomineret finalisterne til hæderstitlen ”Årets Bil i Danmark 2023”. Den indledende runde fandt sted d. 11.-12. oktober med FDM Jyllandsringen som omdrejningspunkt. Her fandt juryen på 20 journalister frem til, hvilke af de ialt 19 kandidatbiler, der skulle nomineres.

Årets Bil i Danmark 2023 nomineringen >>>


Dacia manifestation i Paris:

Opstrammer og nyt - det bedste har vi til gode

I mange år har Dacia været Renaults billigmærke, men nu skal Dacia være sig selv og have sin egen identitet. Til en ny identitet hører også et nyt ansigtsudtryk. Det har Dacia så også givet bilerne, ikke blot et par stykker af dem, men alle i et hug. Og det er ret vellykket.

Dacia Manifesto i Paris - del 1 - læs mere >>>


Verdenspremiere på Paris Motorshow 2022
Legenden genoplives som elektrisk Renault 4

De seneste år har ikke været lette for de store internationale motorshows
, men nu har Paris Motorshow forsøgt sig igen. En af stjernerne på show’et var genoplivningen af den legendariske Renault 4.
Renault 4EVER Trophy - læs mere >>>

Verdenspremiere: Lexus LBX

Lexus gearer op med ny kompakt bil

Lexus har vejret tendensen, biler behøver ikke være gigantiske for at være luksuriøse, og har nu præsenteret en kompakt crossover/SUV, som lanceres på verdensmarkedet i 2024. Og hvilket sted er bedre til verdenspremieren på den nye blot 4,19 meter lange premium kompaktbil end i en af Europas mest trafikalt belastede storbyer, nemlig den fashionable Norditalienske “hovedstad”, Milano.

Lexus LBX verdenspremiere - læs mere >>>


First Test: Hongqi E-HS9

Kinesisk gigant satser også på Danmark

For år tilbage var ”Made in China” udtryk for meget billige lavkvalitets produkter. Det var nærmest et skældsord. Men danskerne og europæerne i bred forstand købte gerne de billige varer, for derved rakte pengene længere til dyre produkter, fremstillet i egne omgivelser. Vi købte ”Made in China”, vi talte blot ikke om det.

First Test: Hongqi E-HS9 - læs mere >>>


First Test: NIO ET5

Ny markedsrigtig premium sportscoupé

NIO er ny i Danmark. Men internationalt er den kinesiske bilproducent så småt ved at have nogle år på bagen. Sidste efterår blev NIO lanceret i Danmark med den velvoksne fuldt elektriske limousine, ET7, og nu er man klar med den helt nye og noget mere sporty ET5.

NIO ET5 First Test - læs mere >>>


First World Test: Lexus RZ 450e AWD

Lexus styrer bare derud af

Da Toyota for 34 år siden besluttede, at søsætte et luksus bilmærke, stod det ikke lige skrevet i kortene, at det ville blive en succes. Over årene har det vist sig, at skeptikerne tog fejl, for Lexus styrer bare derud ad i ordets bogstavelige forstand. For en af de mest bemærkelsesværdige features ved den første dedikerede elbil fra Lexus, er det futuristiske rat, som oven i købet er så futuristisk, at det først kommer i serieproduktion i 2025.

First World Test: Lexus RZ 450e - del 1 >>>


First World Test: Lexus RZ 450e AWD

DIRECT4 og One-Motion-Grip

En af de meget spændende oplevelser ved at køre den helt nye fuldt elektriske Lexus RZ 450e i forbindelse med de første internationale prøvekørsler, var mødet med det avancerede DIRECT4 All Wheel Drive og det futuristiske Steer-by-wire One Motion Grip styresystem. Men hvor godt er det egentlig?

First World Test: Lexus RZ 450e - del 2 >>>


First test: Lexus RX 450h+

En strålende oplevelse og en strålende fremtid

Siden relanceringen af Lexus i Danmark for et par år siden er det gået strålende for Toyotas luksusmærke.Og nu er man klar med den femte generation af den også på verdensplan mest solgte Lexus model. Som navnet siger: Det går strålende. Og hvordan skal det med navnet så lige forstås?

Lexus RX 450h+ test - læs mere >>>


Mazda MX-30 R-EV: Mazda nytænker igen

- og giver Wankelmotoren nyt liv

Hvor mange andre følger strømmen (også den elektriske), tænker man hos Mazda som regel ud af boksen. Skyactiv teknologien inkluderer velkendt teknik, men den optimeres, så bilisterne får mest mulig glæde af den anderledes tænkning. Det gælder også den nye MX-30 R-EV, som blev præsenteret for nylig og forventes på markedet til sommer.

Mazda MX-30 R-EV præsentation - læs mere >>>


Kort test: Ford F-150 Lightning på lyn visit

Den kom ikke helt som et lyn fra en klar himmel, for opholdet var planlagt, men opholdet var kort, et ægte lynvisit af en ægte amerikanerbil med en gigantisk elmotor. Den er intet mindre end den mest solgte bilmodel i USA, altså F-150 uden ”Lightning”, for Lightning betyder godt nok lyn, men hæftet på F-150 betyder det ”elektrisk pick-up truck”.

Ford F-150 Lightning test - læs mere >>>


VW vision på gennemfart - ID.Space Vizzion

kan ses på Rådhuspladsen i København

Hvis man er hurtig, og hurtig betyder inden 25. februar (2023 – blot for en ordens skyld) kan man få et glimt af Volkswagens fremtidige ID.7 – vel at mærke i stationcarudgaven. Sådan næsten i hvert fald. Konceptbilen ID.Space Vizzion er nemlig på gennemrejse i Danmark med et stop-over i VW City studio på hjørnet af Rådhuspladsen i København.

VW ID.Space Vizzion i København - læs mere >>>


First Test: Nissan Ariya 87 kWh e-4ORCE

Unik anvendelse af elektrisk firehjulstræk

Nissans nye elbil, Ariya, er som udgangspunkt forhjulstrukken. Det giver god mening, fordi forhjulstræk gennem årtier har været anset for at være den rette løsning, hvis man gerne ville opnå stabile og sikre køreegenskaber. Den nye firehjulstrukne e-4ORCE version løfter anvendelsen af elektriske motorer til et nyt niveau. Vi har prøvet den på Jarama racerbanen i Spanien.

Nissan Ariya e-4ORCE test >>>


Nissan hvæser kløerne med sænkede priser

I mange år var Nissan Qashqai den førende bilmodel i SUV-klassen. For at genetablere den position styrer den japanske fabrik, hvor bilerne i vidt omfang rent faktisk bygges i Japan, ind i 2023 med hvæssede klør og en klar satsning på SUV-segmentet bl.a. med sænkede priser på de mest populære udgaver af Qashqai.

Få en status på Nissan netop nu >>>


Toyota Kenshiki Forum 2022:

Lexus Electrified Sport:

Køreglæden slår gnister

Den er foreløbig alene et koncept, men en elektrisk sportsvogn med så enestående et design og forventede præstationer vil populært sagt kunne få køreglæden til at slå gnister. For den ser fabelagtig ud og den kører ligesådan, afslører folkene bag Lexus Electrified Sport.

Kenshiki Forum - Lexus Electrified Sport >>>


Toyota Kenshiki Forum 2022:

NyPrius bekræfter Toyotas hybrid satsning

Hvis nogen skulle forfalde til at tro, at Toyota har forladt hybrid-vejen, blot fordi de er markedsaktuelle med den nye fuldt elektriske Toyota bZ4X og har flere elbiler i pipelinen, må de tro om igen. Hos Toyota tror man på forbrændingsmotoren, også langt ud i fremtiden. Men vejen går fortsat over hybrid-teknologien, hvilket fabrikken bekræfter med lanceringen af den nye og 5. generation Toyota Prius.

Kenshiki Forum - Ny Prius PHEV - læs mere >>>


Årets Bil 2023 : Diversitet gjorde udslaget og VW ID.Buzz  opnåede en snæver førsteplads
Det blev Volkswagens design-stykke, ID.Buzz, der scorede hæderstitlen ”Årets Bil i Danmark 2023”. Men det var et snævert opgør, og den er da også meget anderledes, for nu at sige det mildt, end den nye MG 4, som tog 2. pladsen med blot et enkelt point mindre end den iøjefaldende Folkevognsbus - der i øvrigt er baseret på den velkendte elektriske platform, som også ligger til grund for VW ID.3 og de øvrige varianter over VW’s elbils-tema.
Årets Bil i Danmark 2023 Finalen - læs mere >>>

First Test: Range Rover Sport PHEV
Range Rover Sport med tryk på Sport
Linjeføringen siger næsten det hele: Den helt nye Range Rover Sport er den mest sportslige Range Rover Sport til dato. Den er markant mere dynamisk, den har et overskud af kræfter, men linjeføringen: Wow, det er en bil, der vil noget.
Range Rover Sport PHEV test - læs mere >>>


SIDSTE: NIO ET7 vil også kunne købes...
Som konsekvens af markedsreaktioner vil de nye biler fra NIO også kunne købes. Priserne foreligger endnu ikke, men man vil kunne påbegynde leveringen af ET7 modellen sidst i november 2022.
Kørt kort: NIO ET7
Premium bilmærke på abonnementsbasis

Da NIO præsenterede sig selv og den første model på det danske marked, ET7, var man godt klar over, at det måske kunne vise sig at være lidt vovet. Men vil man køre NIO, sker det på abonnementsbasis. NIO holder dog døren åben, for i Norge, hvor det kinesiske luksusbilmærke allerede har været et stykke tid, sælger man bilerne. Så viser det sig, at det er det, danskerne vil have, kan konceptet udmærket udbygges.
NIO præsentation i Danmark - læs mere >>>


2022 eCarExpo i Bella Centret:
Nye elbiler til en ny fremtid
Der var ingen, der kunne klage over fremmødet på førstedagen ved eCarExpo, der efter sigende skulle være Nordens største udstilling indenfor elektriske biler med hvad dertil hører. Branchen var mødt talstærkt op og siden satser man naturligvis på, at publikum over weekenden også vil strømme talrigt til Bella Centret.
2022 eCarExpo i Bella Centret - læs mere >>>


Paris Motorshow 2022
Renault og Co tænker ud af boksen
Renault har måske mere end nogen anden fransk bilproducent over årene været i stand til populært sagt at tænke ud af boksen. Allerede et års tid inden lanceringen af den spektakulære optakt til en helt ny Renault 4 var man påbegyndt genoplivningen af den ikoniske bil. Dert gjorde man ikke mindst i fjor i anledning af 60-året for den ikoniske bils fødsel.
Renault Air4 og Suite No4 - læs mere >>>Dacia manifestation i Paris:

Nyt design, farver - og nye værdier

Dacia har fået nyt designudtryk, et nyt logo og kommende modeller lanceres i nye farver, men fremfor alt er det alt det, det indebærer, at Dacia nu er helt sin egen, der er den store ændring.

Dacia Manifesto i Paris - del 2 - læs mere >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt