- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First Test: Toyota RAV4 GR Sport

Toyota SUV skøjter derud ad

Toyota RAV4 skøjter derudad. Og det var tæt på, at kunne være gået i vasken, for selvom de første prøvekørsler af den populære SUV, som er verdens mest solgte af slagsen - og verdens næstmest solgte bilmodel - fandt sted helt oppe kanten til bunden af den botniske bugt, var temperaturerne rekordhøje 7 grader under store dele af testen. Vel at mærke i et område, hvor temperaturerne i januar er minus 9 grader...normalt altså.

Toyota RAV4 First test - del 1 - læs mere >>>


CO2 neutral benzin kan tankes i Berlin

Nu er det op til politikerne

Om kort tid er det i Berlin muligt for alle og enhver at tanke syntetisk CO2 neutral benzin. Det tyske firma P1 Fuels, som har udviklet den unikke teknologi, åbner i samarbejde SPRINT tankstationer i den tyske hovedstad særlige brændstofpumper, hvorfra den klimaneutrale benzin kan tankes. Siden er det op til politikerne at medvirke til at udbrede kendskabet og tilgængeligheden.

CO2 neutral P1 Fuels - læs mere >>>


Toyota Kenshiki Forum 2022:

Skarpt angreb i C-segmentet

Toyota C-HR Proloque og bZ Compact SUV

Kenshiki Forum i Bruxelles var ikke bare en mulighed for at komme dybere i de mange hjørner af Toyota koncernen, som til daglig blot eksisterer i baggrunden. Der blev også præsenteret nyheder og nye tanker. Og nye streger, ikke mindst, konkretiseret og formgivet som det, man kalder konceptkøretøjer. Den udvendige form kan man se, men indvendigt…ja så langt gik man ikke, det har vi til gode.

Kenshiki Forum - C-HR og bZ Compact >>>


Toyota Kenshiki Forum 2022:

Diversitet og inklusion styrker kundeforholdet - og bidrager til reduceret klimabelastning

Mangfoldighed, lighed og inklusion er begreber, der er oppe i tiden. De er så småt ved at finde vej ind i bilverdenen, dels fordi man er blevet opmærksom på vigtigheden af en nuanceret tilgang til kunderne, dels fordi kunderne i kraft af en øget selvbevidsthed fordrer et engagement udover det, at sikre den bedst mulige løsning indbygget i det køretøj eller den mobilitetsmodel, den enkelte vælger i den aktuelle situation.Til syvende og sidst er det også godt for klimaet!
Kenshiki Forum - Diversitet, lighed og inklusion >>>

First World Test: Renault Austral
Moderne design, funktionel og komfortabel
Den helt nye Renault Austral, som kommer til Danmark næste sommer, udmærker sig ved på mange måder at stikke indenfor i premium-klassen. Dens finish er fremragende, designet iøjefaldende, den er yderst komfortabel og så findes der mange alternativer og meget udstyr at vælge imellem.
First World Test: Renault Austral - læs mere >>>First World Test: Renault Austral E-TECH
Fokus på fremtiden
Renault lægger ikke skjul på, at den hidtidige Renault Kadjar allerede slæbte en smule bagefter, da den blev lanceret tilbage i 2015. Man vidste det godt, men det var den pragmatiske og billigste løsning, at skabe en Renault kopi af den dengang et par år gamle succes-model fra alliancepartneren, Nissan Qashqai. Bien blev ikke dårlig, men med den nye Renault Austral er det helt anderledes og det er målet også.
First World Test: Renault Austra E-TECH >>>


Kort test: MG4 Electric
Ny MG4 Electric med gode MG-gener
Det er noget af en udfordring, at lancere et nyt bilmærke midt i en pandemi. Men det er ikke desto mindre hvad Nellemann koncernen gjorde, da MG fik comeback i 2020. Det er gået over al forventning, Én bilmodel er blevet til fire og nu er man klar med den femte i rækken, MG4, som omgående kvitterede med at blive nomineret til Årets Bil i Danmark 2023.
MG4 test - læs mere >>>

Fossilt brændstof er problemet

- ikke motorerne

Og elbiler er ikke den eneste løsning

Der satses intensivt i disse år på at forvandle personbilsparken fra de velkendte benzin- eller dieseldrevne køretøjer til at de alle fremover vil være elektrisk drevne. Forkromede politiske målsætninger underbygger i stor stil urealistisk lovgivning, der skader mere end den gavner – og alt det er slet ikke nødvendigt. Klimamålene kan nås, men der skal tænkes og handles anderledes. Syntetisk benzin er en vigtig del af vejen derhen.

CO2 neutral fossilfri syntetisk benzin - læs mere >


Årets Bil i Danmark 2023 - nomineringen

Foreningen Danske Motorjournalister har nomineret finalisterne til hæderstitlen ”Årets Bil i Danmark 2023”. Den indledende runde fandt sted d. 11.-12. oktober med FDM Jyllandsringen som omdrejningspunkt. Her fandt juryen på 20 journalister frem til, hvilke af de ialt 19 kandidatbiler, der skulle nomineres.

Årets Bil i Danmark 2023 nomineringen >>>


Dacia manifestation i Paris:

Nyt design, farver - og nye værdier

Dacia har fået nyt designudtryk, et nyt logo og kommende modeller lanceres i nye farver, men fremfor alt er det alt det, det indebærer, at Dacia nu er helt sin egen, der er den store ændring.

Dacia Manifesto i Paris - del 2 - læs mere >>>


Dacia manifestation i Paris:

Opstrammer og nyt - det bedste har vi til gode

I mange år har Dacia været Renaults billigmærke, men nu skal Dacia være sig selv og have sin egen identitet. Til en ny identitet hører også et nyt ansigtsudtryk. Det har Dacia så også givet bilerne, ikke blot et par stykker af dem, men alle i et hug. Og det er ret vellykket.

Dacia Manifesto i Paris - del 1 - læs mere >>>


First test: Helt ny Opel Astra

Ny Opel Astra er helt sin egen - sådan da

Blandt mange har den været længe ventet, den 12. generation af den næsten ikoniske kompaktbil, Opel Astra, eller Opel Kadett, som den hed for 86 år siden, da den første Opel i den bilstørrelse kom til verden. For Opel har mange tilhængere, og selvom fabrikken i dag er en del af Stellantis koncernen, kan Opel kunderne være tilfredse, for koncernen har levet op til sit løfte om at fastholde den tyske identitet.

First test: Opel Astra PHEV - læs mere >>>> 


Når politikerne agerer:

Nissan Qasqai e-POWER droppes i Danmark

I mere en ét årti har Nissan sat dagsordenen for mellemstørrelse SUV’er ikke mindst i Danmark. Sådan skulle det også fortsat være med den nye generation Qashqai, godt underbygget af en unik teknologi, som ville gøre det muligt at bidrage væsentligt til nedbringelsen af CO2 udledningen i Danmark – og hvor end den nu måtte komme frem. Men den kommer ikke til Danmark. Ærgerligt, på danskernes og ikke mindst klimaets vegne.

Nissan Qashqai e-POWER droppes - læs mere >>>


First World test: Nissan Qashqai e-Power

Nissan Qashqais fremtid og nutid er elektrisk

Nissan bygger fine elektriske biler, den japanske fabrik er måske endda den mest erfarne i branchen og den nye Ariya løfter mærkets elbiler op på et højere niveau. Men det er langt fra alle bilkøbere, der kan have glæde af Nissans elbiler. Og dog: Den nye Nissan Qashqai e-POWER er nemlig fuldt elektrisk – den producerer blot elektriciteten selv.

First World Test: Nissan Qashqai e-Power >>>


First World tracktest: Toyota GR Supra 3,0 iMT

Den lille forskel med den store virkning

Det lød lidt som et returløb fremfor et fremskridt, da Toyota ville præsentere deres i øvrigt fremragende sportsvogn, GR Supra, med manuelt gear. Det plejer at være modsat, først manuelt gear, så automatik. Men ligeså lille som forskellen kan synes, ligeså stor virkning havde den, kunne vi konstatere, da vi prøvekørte den nye GR Supra variant på Circuito Monteblanco vest for Sevilla i Spanien.

First World tracktest: Toyota GR Supra iMT >>>


Verdenspremiere: Lexus RX

Turbo på luksushybriderne

Med introduktionen af den helt igennem nye luksus SUV, Lexus RX, sætter Toyotas premium-bilmærke i bogstavelig forstand turbo på luksushybriderne. Den nye RX har netop haft verdenspremiere i Texas og på europæiske breddegrader i Bruxelles, og når den lander i Europa omkring årsskiftet, træder den ikoniske Lexus model for alvor ind i 2020’erne.

Verdenspremiere: Lexus RX - del 1 - læs mere >>>


Verdenspremiere: Lexus RX

Mange spændende fornyelser

Den helt nye Lexus RX, som netop har haft verdenspremiere og lander på det danske marked i begyndelsen af 2023, er ikke bare fuldstændig ny, men byder på flere hidtil usete løsninger. For eksempel er den højest ydende RX 500h foruden en 371 hestes hybrid drivline også udrustet med et banebrydende nyt firehjulstræk.

Verdenspremiere: Lexus RX - del 2 - læs mere >>>


First test: Toyota Proace City Electric

Elektrisk bil til levering i august - cirka

Med al den usikkerhed og alle de forbehold, som den internationale verden påbyder i denne uforudsigelige tid, vil man kunne få leveret sin nye elektriske Toyota i august, hvis man skynder sig at bestille den lige nu. Det er en af de interessante udmeldinger, Toyota kunne komme med ved presse-lanceringen af fabrikkens første serieproducerede fuldt elektriske bil.

Toyota Proace City Electric test - læs mere >>>


First view: VW ID.Buzz

Det summer derude - den bliver en succes

Hvis man i de sidste dage har været en del af by-vrimlen omkring Volkswagens City studie på hjørnet af Rådhuspladsen i København og derigennem bidraget til byens summen, ville man bag de store glasruder kunne møde Volkswagens to nye summere: ID.Buzz. Man skal godt nok hen på efteråret for at se om den kan køre, men nu er den der i hvert fald.

VW ID.Buzz præsentation - læs mere >>>


First World Test: Range Rover 5. generation

Alsidig off-roader på ypperste niveau

At en helt ny Range Rover er helt unik var ingen overraskelse. Men overraskende var den imponerende alsidighed, der var slående ved vores første møde med den måske ypperste off-roader, der nogensinde er bygget. For en Range Rover er ikke kun til brug i terrænet. De første internationale prøvekørsler finder først sted sidst i maj måned, men vi har allerede nu haft lejlighed til at køre den nye bil.

First World Test: Range Rover - del 1 - læs hér >>>


First World Test: Range Rover 5. generation

Mange unikke løsninger i én unik bil

Man ville kunne skrive en roman om de mange unikke løsninger, som gør den helt nye 5. generations Range Rover så unik. Men da Land Rover sælger mange unikke modeller og til stadighed udvikler kraftigt på eksisterende systemer, handler det mest om at fastslå, at systemerne bliver bedre og bedre. Og det er selvfølgelig de allernyeste versioner, man finder i den nye Range Rover.

First World Test: Range Rover - del 2 - læs hér >>>

First Test: Toyota RAV4 GR Sport

Udstyr og egenskaber i topklasse

De første prøvekørsler af den kraftigt opgraderede Toyota RAV4 handlede naturligvis om køreegenskaber og performance i den nyeste topversion, GR Sport. Men der følger mere med i den nye bil end blot et sportsligt udseende og fine køreegenskaber, oplevet på snedækkede svenske veje i Lapland vest for Luleå.

Toyota RAV4 First test - del 2 - læs mere >>>


Toyota Kenshiki Forum 2022:

Lexus Electrified Sport:

Køreglæden slår gnister

Den er foreløbig alene et koncept, men en elektrisk sportsvogn med så enestående et design og forventede præstationer vil populært sagt kunne få køreglæden til at slå gnister. For den ser fabelagtig ud og den kører ligesådan, afslører folkene bag Lexus Electrified Sport.

Kenshiki Forum - Lexus Electrified Sport >>>


Toyota Kenshiki Forum 2022:

NyPrius bekræfter Toyotas hybrid satsning

Hvis nogen skulle forfalde til at tro, at Toyota har forladt hybrid-vejen, blot fordi de er markedsaktuelle med den nye fuldt elektriske Toyota bZ4X og har flere elbiler i pipelinen, må de tro om igen. Hos Toyota tror man på forbrændingsmotoren, også langt ud i fremtiden. Men vejen går fortsat over hybrid-teknologien, hvilket fabrikken bekræfter med lanceringen af den nye og 5. generation Toyota Prius.

Kenshiki Forum - Ny Prius PHEV - læs mere >>>


Årets Bil 2023 : Diversitet gjorde udslaget og VW ID.Buzz  opnåede en snæver førsteplads
Det blev Volkswagens design-stykke, ID.Buzz, der scorede hæderstitlen ”Årets Bil i Danmark 2023”. Men det var et snævert opgør, og den er da også meget anderledes, for nu at sige det mildt, end den nye MG 4, som tog 2. pladsen med blot et enkelt point mindre end den iøjefaldende Folkevognsbus - der i øvrigt er baseret på den velkendte elektriske platform, som også ligger til grund for VW ID.3 og de øvrige varianter over VW’s elbils-tema.
Årets Bil i Danmark 2023 Finalen - læs mere >>>

First Test: Range Rover Sport PHEV
Range Rover Sport med tryk på Sport
Linjeføringen siger næsten det hele: Den helt nye Range Rover Sport er den mest sportslige Range Rover Sport til dato. Den er markant mere dynamisk, den har et overskud af kræfter, men linjeføringen: Wow, det er en bil, der vil noget.
Range Rover Sport PHEV test - læs mere >>>


SIDSTE: NIO ET7 vil også kunne købes...
Som konsekvens af markedsreaktioner vil de nye biler fra NIO også kunne købes. Priserne foreligger endnu ikke, men man vil kunne påbegynde leveringen af ET7 modellen sidst i november 2022.
Kørt kort: NIO ET7
Premium bilmærke på abonnementsbasis

Da NIO præsenterede sig selv og den første model på det danske marked, ET7, var man godt klar over, at det måske kunne vise sig at være lidt vovet. Men vil man køre NIO, sker det på abonnementsbasis. NIO holder dog døren åben, for i Norge, hvor det kinesiske luksusbilmærke allerede har været et stykke tid, sælger man bilerne. Så viser det sig, at det er det, danskerne vil have, kan konceptet udmærket udbygges.
NIO præsentation i Danmark - læs mere >>>


MINI Podcast:

Snak på engelsk med Benjamin Coyt, Sales and partnerships Representative, P1 Performance Fuels GmbH

Benjamin Coyt fortæller om baggrunden for P1 Fuels, perspektiverne og processerne bag virksomhedens unikke CO2 neutrale fossilfrie benzin.

Introduktion på dansk


2022 eCarExpo i Bella Centret:
Nye elbiler til en ny fremtid
Der var ingen, der kunne klage over fremmødet på førstedagen ved eCarExpo, der efter sigende skulle være Nordens største udstilling indenfor elektriske biler med hvad dertil hører. Branchen var mødt talstærkt op og siden satser man naturligvis på, at publikum over weekenden også vil strømme talrigt til Bella Centret.
2022 eCarExpo i Bella Centret - læs mere >>>


Verdenspremiere på Paris Motorshow 2022
Legenden genoplives som elektrisk Renault 4

De seneste år har ikke været lette for de store internationale motorshows
, men nu har Paris Motorshow forsøgt sig igen. En af stjernerne på show’et var genoplivningen af den legendariske Renault 4.
Renault 4EVER Trophy - læs mere >>>


Paris Motorshow 2022
Renault og Co tænker ud af boksen
Renault har måske mere end nogen anden fransk bilproducent over årene været i stand til populært sagt at tænke ud af boksen. Allerede et års tid inden lanceringen af den spektakulære optakt til en helt ny Renault 4 var man påbegyndt genoplivningen af den ikoniske bil. Dert gjorde man ikke mindst i fjor i anledning af 60-året for den ikoniske bils fødsel.
Renault Air4 og Suite No4 - læs mere >>>First World Test: Toyota Corolla Cross Hybrid

Blomsterkronen på familieværket

Corolla betyder frit oversat ”krone af blomster" (og vi skal ikke her gå længere ind i den botaniske videnskabs udredninger). For langt henad vejen kan man godt sige, at den helt nye Corolla Cross er Blomsterkronen på Corolla værket, for den er den mest familievenlige Corolla til dato. Dermed er den også et ægte Toyota-familiemedlem i Corolla familien, som altid har været kendetegnet ved at være tidsrigtige biler for gennemsnitsfamilierne.

First World Test: Toyota Corolla Cross Hybrid >>>


First World test: Nissan Ariya coupé crossover

Tålmodighed og erfaring lønner sig

Det er to år siden, vi første gang kunne fortælle om den helt nye elbil fra Nissan. Verdens førende elbils-producent, der revolutionerede el-bils verdenen med Nissan Leaf tilbage i 2010, var på vej med en ny elbil, Nissan Ariya. Men der skulle gå det meste af to år før vi kunne sætte os bag rattet og køre den første tur i den elektriske coupé-crossover.

First World Test: Nissan Ariya - læs mere >>>


First World Test: KIA Niro EV og PHEV 2. gen

Genial teknik og fremragende køreegenskaber

Da den første generation af KIA’s dengang nye elbil, KIA Niro, og søsterbilen Soul blev sat under lup for fire år siden var det den fremragende affjedring, der gjorde mest indtryk på undertegnede. Det samme kan siges om den helt nye generation af KIA Niro, der i Danmark lanceres som plug-in hybrid såvel som fuldt elektrisk bil. Igen var det affjedringen der dominerede indtrykket, for den er blevet endnu bedre.

First World Test: KIA Niro EV og PHEV - del 1 >>>


First World Test: KIA Niro EV og PHEV 2. gen

Bæredygtig tænkning

KIA har satset meget på bæredygtige løsninger ved udviklingen af den helt nye 2. generations udgave af Niro-modellen. Én ting er de elektrificerede drivliner, men også andre steder i tænkningen bag konstruktionen har miljø-fokus været i højsæde.

First World Test: KIA Niro EV og PHEV - del 2 >>>


First World Test: Toyota GR86 2,4 D-4S Boxer

Udsolgt ved første klik

Blot et par timer efter, at salget af den nye GR-udgave af den populære sportsvogn, Toyota GT86, var skudt i gang on-line, kunne man herhjemme melde om udsolgt. Heldigvis havde vi prøvet den forinden…

First World Test: Toyota GR86 - læs mere >>>


First World Test: Toyota bZ4X

Moderne, gennemarbejdet og alsidig elbil

I nogles øjne har Toyotas første dedikerede elbil, bZ4X, været længe undervejs. Men nu er den lanceret og den har været værd at vente på, for der er tale om en moderne, gennemarbejdet og alsidig elbil, helstøbt og oven i købet fornuftigt prissat.

First World Test: Toyota bZ4X - del 1 >>>


First World Test: Toyota bZ4X

Pletten er ramt i første forsøg

BZ4X er Toyotas første dedikerede elbil. Verdens største bilmærke har ramt plet i første forsøg og det er der mange grunde til. Toyota har nemlig 25 års erfaring med elektrificerede biler og med gennemprøvet moderne udstyr i et moderne design kunne det ikke gå galt.

First World Test: Toyota bZ4X - del 2 >>>


First World Test: Mazda CX-60 Plug-in hybrid

Et nyt skridt på premium vejen

Det er nogle år siden, at det begyndte at være åbenlyst, af Mazda havde ambitioner om mere end blot at være ét ud af mange mainstream bilmærker. Vel vidende at det ikke er en proces der fuldføres over kort tid og at såvel begrebet ”premium” som det, der ligger under derfor, til stadighed er uforanderligt, har Mazda fulgt sin egen vej, og meget tyder på at den er den helt rigtige.

First World test: Mazda CX-60 PHEV - del 1 >>>


First World Test: Mazda CX-60 Plug-in hybrid

I Mazda CX-60 er premium en kvalitetsnorm

Noget af det, der stod lysende klart ved de første internationale prøvekørsler af den nye Mazda CX-60, er, at man mener det alvorligt, når man vil styrke mærkets vurdering hos køberne. Man introducerer flere opfindsomme ideer, bl.a. den lethed, hvormed man kan betjene sin bil, hvis man er flere om den.

First World test: Mazda CX-60 PHEV - del 2 >>>


First Test: MG5 Electric Luxury

Elektrisk familie cruiser til fornuftspris

Parallelt med at MG har givet deres crossover ”ZS EV” et kraftigt facelift lanceres nu også en regulær ”danskerbil”, oven i købet til ganske fornuftige priser. Bilen er døbt MG5 og den er ganske enkelt den første regulære fuldt elektriske stationcar i mellemklassen. Og traditionelt har netop stationcars i den kategori over årene vist sig som den foretrukne løsning for danske bilkøbere.

First Test: MG5 Electric - læs mere >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt