- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First World tracktest: Toyota GR Supra 3,0 iMT

Den lille forskel med den store virkning

Det lød lidt som et returløb fremfor et fremskridt, da Toyota ville præsentere deres i øvrigt fremragende sportsvogn, GR Supra, med manuelt gear. Det plejer at være modsat, først manuelt gear, så automatik. Men ligeså lille som forskellen kan synes, ligeså stor virkning havde den, kunne vi konstatere, da vi prøvekørte den nye GR Supra variant på Circuito Monteblanco vest for Sevilla i Spanien.

First World tracktest: Toyota GR Supra iMT >>>

 

First tracktest - videotest: Toyota GR Supra iMT

Toyota har skabt en ny version af deres populære GR Supra sportsvogn med 340-hestes 6-cylindret benzinmotor, den hedder iMT, den er manuelt gearet og det har vi prøvet på en racerbane i Sydspanien, og det var faktisk ret godt. Fuld HD.


Verdenspremiere: Lexus RX

Turbo på luksushybriderne

Med introduktionen af den helt igennem nye luksus SUV, Lexus RX, sætter Toyotas premium-bilmærke i bogstavelig forstand turbo på luksushybriderne. Den nye RX har netop haft verdenspremiere i Texas og på europæiske breddegrader i Bruxelles, og når den lander i Europa omkring årsskiftet, træder den ikoniske Lexus model for alvor ind i 2020’erne.

Verdenspremiere: Lexus RX - del 1 - læs mere >>>


Verdenspremiere: Lexus RX

Mange spændende fornyelser

Den helt nye Lexus RX, som netop har haft verdenspremiere og lander på det danske marked i begyndelsen af 2023, er ikke bare fuldstændig ny, men byder på flere hidtil usete løsninger. For eksempel er den højest ydende RX 500h foruden en 371 hestes hybrid drivline også udrustet med et banebrydende nyt firehjulstræk.

Verdenspremiere: Lexus RX - del 2 - læs mere >>>


First test: Toyota Proace City Electric

Elektrisk bil til levering i august - cirka

Med al den usikkerhed og alle de forbehold, som den internationale verden påbyder i denne uforudsigelige tid, vil man kunne få leveret sin nye elektriske Toyota i august, hvis man skynder sig at bestille den lige nu. Det er en af de interessante udmeldinger, Toyota kunne komme med ved presse-lanceringen af fabrikkens første serieproducerede fuldt elektriske bil.

Toyota Proace City Electric test - læs mere >>>


First World Test: Range Rover 5. generation

Alsidig off-roader på ypperste niveau

At en helt ny Range Rover er helt unik var ingen overraskelse. Men overraskende var den imponerende alsidighed, der var slående ved vores første møde med den måske ypperste off-roader, der nogensinde er bygget. For en Range Rover er ikke kun til brug i terrænet. De første internationale prøvekørsler finder først sted sidst i maj måned, men vi har allerede nu haft lejlighed til at køre den nye bil.

First World Test: Range Rover - del 1 - læs hér >>>


First World Test: Range Rover 5. generation

Mange unikke løsninger i én unik bil

Man ville kunne skrive en roman om de mange unikke løsninger, som gør den helt nye 5. generations Range Rover så unik. Men da Land Rover sælger mange unikke modeller og til stadighed udvikler kraftigt på eksisterende systemer, handler det mest om at fastslå, at systemerne bliver bedre og bedre. Og det er selvfølgelig de allernyeste versioner, man finder i den nye Range Rover.

First World Test: Range Rover - del 2 - læs hér >>>

 

First World off-road videotest: Range Rover

Vi har prøvekørt den helt og aldeles nye og yderst avancerede Range Rover med 530-hestes twin turbo V8 motor i udfordrende terræn på Land Rover Experience Center. Bilen kan klare meget selv, men det går bedst med ekspertbistand. Fuld HD.


Verdenspremiere: Lexus RZ 450e

Lexus for alvor i kamp om elbilskunderne

Med utraditionel tænkning og personificerede løsninger kaster Lexus sig nu for alvor ind i kampen om elbils-kunderne. Blot halvandet år efter relanceringen på det danske marked er Toyotas luksus-brand til januar 23 klar med den nye RZ 450e, der fra ende til anden er skabt som en elbil.

Verdenspremiere: Lexus RZ 450e del 1 - læs mere >


Verdenspremiere: Lexus RZ 450e

Avancerede og nyskabende løsninger

Når de første eksemplarer af den helt nye Lexus RZ 450e kører ud på de danske landeveje i begyndelsen af 2023 er der ikke bare tale om en elektrisk luksusbil med stor visuel tiltrækningskraft, der er også tale om et køretøj, der byder på nyskabelser af en art, som ikke endnu er set hos kollegerne i branchen, muliggjort i kraft af elbilens særlige muligheder.

Verdenspremiere: Lexus RZ 450e del 2 - læs mere >


First World Test: Toyota Aygo X

Toyota Aygo er blevet voksen

Forventningerne var store til den nye Toyota Aygo X (X udtales Cross), efter vi første gang at have set den tilbage i november. Og den første køreoplevelse i den helt nye model skuffede ikke. Tværtimod blev det understreget, at den lille baby Toyota nu var blevet voksen.

First World Test: Toyota Aygo X - del 1 >>>


First World Test: Toyota Aygo X

Aygo X kan booste downsizing

Igennem en årrække har ikke mindst danskerne været tilbøjelige til at købe stadig større biler. Den aktuelle internationale situation med stærkt stigende priser, også på energi samt manglen på nye biler, vil imidlertid meget vel kunne få os til at downsize, altså at anskaffe en mindre model, når dan gamle bil skal skiftes ud. Men i tilfældet Toyota Aygo X vil mange måske ikke engang rigtig opleve det som en mobilitsmæssig forringelse.

First World Test: Toyota Aygo X - del 2 >>>


First World Test: Renault Mégane Electric

Renaults elektriske mesterstykke

Renault er på linje med især alliancepartneren Nissan pioner indenfor elektrisk mobilitet til overkommelige priser. Det har givet dem en kolossal erfaring og den har de taget i brug ved udviklingen af den helt nye Renault Mégane E-TECH Electric, som er et regulært mesterstykke. Ikke mindst set lyset af en indstigningspris på 267.000 kroner, når den ankommer på det danske marked i begyndelsen af maj i år.

Renault Mégane Electric first test - del 1 >>>


First World Test: Renault Mégane Electric

Velkomponeret meningsfyldt elbil

Den nye Renault Mégane E-TECH Electric, som lander i Danmark sidst i april/først i maj og vil kunne leveres først på efteråret, er ikke blot en velkomponeret moderne elbil med fine køreegenskaber og et passende design. Den inkluderer også opfindsomme løsninger med stor virkning.

Renault Mégane Electric first test - del 2 >>>


Kørt kort: Peugeot 308 (plug-in hybrid)

Made in France gør en forskel

Engang var Peugeot et enkeltstående fransk bilmærke. Anno 2022 er Peugeot blot ét af en hel række bilmærker samlet i Stellantis koncernen, som også omfatter velkendte italienske og amerikanske biler. Det giver mulighed for individuelt at highlighte en hel unik forskel: Bilernes nationalitet og herkomst.

Peugeot 308 kort test del 1 - læs mere >>>


Kørt kort: Peugeot 308 (plug-in hybrid)

Elegant og alsidig mellemklassebil

Mange bilejere stiller i denne tid spørgsmålet: Skal den næste nye bil være elektrisk, skal den være en plug-in hybrid, eller er det klogest fortsat at køre på benzin eller dieselolie? Svaret er nok for de allerfleste, at det klogeste fortsat er, at vælge en bil til ens kørselsbehov og budget. Fordelen ved den helt nye Peugeot 308 er da, at den i det store hele kan købes med en hvilken som helst drivline.

Peugeot 308 kort test del 2 - læs mere >>>


First Test: KIA Sportage

Skarpt design og alsidige køreegenskaber

Kik på fronten af den nye KIA Sportage. Den er næsten overvældende og ikke mindre overvældende i virkeligheden end billederne viser. KIA vil noget med deres design, som det også ses med elbilen, EV6. De har også noget at have designet i, for ligeså skarpt det er, ligeså gode og alsidige er køreegenskaberne, viste vores første test af den helt nye bil.

First Test: KIA Sportage - læs mere >>>


Præsentation: Helt ny KIA Sportage

Ny avanceret mellemklasse SUV kommer snart

Det var egentlig meningen, at vi skulle have været i München for at være blandt de første til at prøvekøre den helt nye KIA Sportage, der lanceres i Danmark sidst i første kvartal næste år. Men især i Bayern er smitterisikoen stor, så det satte Corona-pandemien en effektiv stopper for. Vi satser dog på engang i januar at kunne få mulighed for at prøvekøre den nye bil.

KIA Sportage premiere - læs mere >>>


Verdenspremiere: Toyota Aygo X

Meget mere meningsfyldt mini

Den er blevet større i næsten enhver henseende, den lille Toyota Aygo. Så meget, at man næsten ikke kan kalde den lille længere. Den er er stort set ligeså meget mindre end storebror Toyota Yaris, som den mere velvoksne Yaris Cross er større end Yaris. Man har da også indført tilnavnet ”Cross” til Aygo og derigennem indikeret, at der er tale om en helt anden bil end forgængeren.

Toyota Aygo X verdenspremiere - del 1 >>>


Verdenspremiere: Toyota Aygo X

Ny standard i miniklassen

Toyota Aygo X (læs: Aygo Cross) som lander på det danske marked inden næste sommer er ikke bare i sig selv et gevaldigt løft i forhold til forgængeren, Toyota Aygo (uden X), men også i mini-klassen. Den nye bil er både længere, bredere og højere, den har meget mere udstyr og det er ikke marginale forskelle, der er tale om.

Toyota Aygo X verdenspremiere - del 2 >>>

First World Test: Toyota GR86 2,4 D-4S Boxer

Udsolgt ved første klik

Blot et par timer efter, at salget af den nye GR-udgave af den populære sportsvogn, Toyota GT86, var skudt i gang on-line, kunne man herhjemme melde om udsolgt. Heldigvis havde vi prøvet den forinden…

First World Test: Toyota GR86 - læs mere >>>

First World Tracktest video: Toyota GR86

Vi har prøvet den helt nye og stærkt optimerede, kraftigere og hurtigere GR-version af Toyota GT86 ved navn GR86. Testen finder sted på den snoede Circuito Monteblanco vest for Sevilla i Spanien. Den bil er bare sjov at køre - se selv. Fuld HD.


First World Test: Toyota bZ4X

Moderne, gennemarbejdet og alsidig elbil

I nogles øjne har Toyotas første dedikerede elbil, bZ4X, været længe undervejs. Men nu er den lanceret og den har været værd at vente på, for der er tale om en moderne, gennemarbejdet og alsidig elbil, helstøbt og oven i købet fornuftigt prissat.

First World Test: Toyota bZ4X - del 1 >>>


First World Test: Toyota bZ4X

Pletten er ramt i første forsøg

BZ4X er Toyotas første dedikerede elbil. Verdens største bilmærke har ramt plet i første forsøg og det er der mange grunde til. Toyota har nemlig 25 års erfaring med elektrificerede biler og med gennemprøvet moderne udstyr i et moderne design kunne det ikke gå galt.

First World Test: Toyota bZ4X - del 2 >>>


First view: VW ID.Buzz

Det summer derude - den bliver en succes

Hvis man i de sidste dage har været en del af by-vrimlen omkring Volkswagens City studie på hjørnet af Rådhuspladsen i København og derigennem bidraget til byens summen, ville man bag de store glasruder kunne møde Volkswagens to nye summere: ID.Buzz. Man skal godt nok hen på efteråret for at se om den kan køre, men nu er den der i hvert fald.

VW ID.Buzz præsentation - læs mere >>>


First World Test: Mazda CX-60 Plug-in hybrid

Et nyt skridt på premium vejen

Det er nogle år siden, at det begyndte at være åbenlyst, af Mazda havde ambitioner om mere end blot at være ét ud af mange mainstream bilmærker. Vel vidende at det ikke er en proces der fuldføres over kort tid og at såvel begrebet ”premium” som det, der ligger under derfor, til stadighed er uforanderligt, har Mazda fulgt sin egen vej, og meget tyder på at den er den helt rigtige.

First World test: Mazda CX-60 PHEV - del 1 >>>


First World Test: Mazda CX-60 Plug-in hybrid

I Mazda CX-60 er premium en kvalitetsnorm

Noget af det, der stod lysende klart ved de første internationale prøvekørsler af den nye Mazda CX-60, er, at man mener det alvorligt, når man vil styrke mærkets vurdering hos køberne. Man introducerer flere opfindsomme ideer, bl.a. den lethed, hvormed man kan betjene sin bil, hvis man er flere om den.

First World test: Mazda CX-60 PHEV - del 2 >>>


First Test: MG5 Electric Luxury

Elektrisk familie cruiser til fornuftspris

Parallelt med at MG har givet deres crossover ”ZS EV” et kraftigt facelift lanceres nu også en regulær ”danskerbil”, oven i købet til ganske fornuftige priser. Bilen er døbt MG5 og den er ganske enkelt den første regulære fuldt elektriske stationcar i mellemklassen. Og traditionelt har netop stationcars i den kategori over årene vist sig som den foretrukne løsning for danske bilkøbere.

First Test: MG5 Electric - læs mere >>>


Præsentation: Honda Civic e:HEV Hybrid

Ny avanceret Civic kommer til efteråret

Honda har løftet sløret for sin elektrificeringsproces, og i den indgår også en kommende ny plug-in hybrid – noget man hidtil har holdt sig fra på vores breddegrader. Det har imidlertid ikke afholdt den japanske bilfabrik fra at udvikle og til efteråret at lancere en helt ny Civic med den avancerede elektriske e:HEV drivline, der følger samme principper som senest set i HR-V e:HEV.

Honda Civic e:HEV Hybrid - læs mere >>>


First Test: DS 4 E-Tense plug-in hybrid

Det gnistrer i mellemklassen for premiumbiler

Fra og med 2024 vil alle nye biler fra Stellantis koncernens premium bilmærk, DS, være fuldt elektriske. Ikke desto mindre lancerer man netop nu den helt nye DS 4, som godt nok er en plug-in hybrid og dermed elektrificeret. Men senere i modelforløbet kommer der både en benzin- og en dieselversion, og i 2024 lanceres den fuldt elektriske DS4.

DS 4 E-Tense PHEV first test - læs mere >>>


First Test: Ny Citroën ë-Berlingo

Citroën går all in på elektrificering af Berlingo

At Citroën såvel som søstermærkerne fra DS og Peugeot har en klar elektrificeringsstrategi er ikke nyt. Men ét er, at have målsætninger, et andet er at praktisere dem. Derfor er lanceringen af den nye Citroën ë-Berlingo ikke bare interessant for de loyale Berlingo-kunder, men også set ud fra et samfunds udviklingsperspektiv. Hvor langt er vi parate til at gå…

Citroën ë-Berlingo first test - læs mere >>>


Ny Mazda CX-60 PHEV klar til levering - næsten

I en tid, hvor leveringstiderne på nye biler let kan krybe op på trekvart år pga. micro-chips krisen og andre skræmmende globale begivenheder, er det ikke uinteressant, at Mazda har planlagt introduktionen af den helt nye Mazda CX-60 plug-in hybrid, så den kan leveres allerede til sommer – endda selvom den endnu ikke er introduceret. Faktisk kan man allerede nu bestille den, men leveringstiden, sommer 2022 – det er jo lige om lidt.

Mazda CX-60 præsentation - læs mere >>>


Kort test: Subaru Solterra

Ny Subaru elbil er en ægte Subaru

Til sommer lander den helt nye fuldt elektriske Subaru Solterra på det danske marked. Men et enkelt eksemplar har allerede nu sneget sig ind i Europa og bl.a. taget på en yderst kort gæste visit i Danmark. Den benyttede vi til at få, ikke alene det første blik af den nye bil, men også en kort køretur. Oplevelsen var bekræftende i enhver henseende.

Subaru Solterra First test - læs mere >>>


Nissan & Co. - stribevis af nye elbiler

Der sælges mange elbiler i Danmark for tiden – i hvert fald i forhold til salget for få år siden. Men for få dage siden var der god grund til at spidse øre, hvis man har sigte mod en elbil, for da præsenterede alliancen mellem Nissan, Renault og Mitsubishi deres planer for de kommende år.

Renault - Nissan - Mitsubishi - læs mere >>>


Kørt kort: Suzuki S-Cross Hybrid

Kraftigt facelift eller helt ny bil

Suzuki lancerer netop nu en ny generation Suzuki S-Cross. Det kalder fabrikken det i hvert fald, men med den ægte beskedenhed, som kendetegner den danske importør af det populære japanske folke-bilmærke, er det vel snarere et kraftigt facelift, som virksomhedens danske informationschef udtrykte det, da vi stiftede det første bekendtskab med den nye bil. Her sælger man ikke katten i sækken.

Suzuki S-Cross kort test - læs mere >>>


Kenshiki Forum: Endnu et X ved Toyota

Ny Corolla Cross Hybrid kommer næste år

Efter lanceringen og præsentationen af Cross-udgaverne af såvel Toyota Yaris og Toyota Aygo (som godt nok hedder Aygo X, men det udtales Aygo Cross) har Toyota netop præsenteret den helt nye Toyota Corolla Cross, som lander på det danske marked i efteråret 2022. Præsentationen fandt sted under det såkaldte Kenshiki Forum, der blev afholdt så godt det nu lader sig gøre under Corona-sikre forhold i Toyota Europe’s hjemby, Bruxelles.

Toyota Corolla Cross premiere - læs mere >>>


First Test: Volkswagen Taigo

Helt ny kompakt crossover fra VW

Med den helt nye VW Taigo, en helt ny bilmodel, udbygger Volkswagen sortimentet af kompakte crossovere. Den nye crossover-coupé slutter sig til VW T-Roc og VW T-Cross som en slags overbygning, med en del fælles teknik, men med sin helt egen identitet.

VW Taigo First Test - læs mere >>>


Toyotas 10-års "Relax-garanti"

hæver garanti-barren markant

Det er ikke alle bilkunder, der bekymrer sig om garanti endsige lader garantien være en afgørende faktor for beslutningen om og valget af ny bil. Men nu lancerer Toyota og premium-bilmærket Lexus en ny 10-års garanti-ordning, kaldet Toyota Relax, som nok vil få branchen til at spærre øjnene op og bør få kunderne til også at gøre det.

Toyota Relax 10 års garanti - læs mere >>>


Kørt kort: Citroën Ami - Citroens nye lille ven

I forbindelse med præsentationen af den fortsat ret nye faceliftede Citroën C3 Aircross, havde C3’eren sin nye lille ven med, Citroën Ami. Ami betyder ven på fransk og den ser også ret nuttet ud – og blev først undfanget for et par år siden, hvor konceptversionen så projektørlyset første gang på Genève Motorshow. Den er ikke rigtigt en bil endnu, men bliver næppe heller nogensinde voksen.

Citroën Ami - kort test - læs mere >>>


Årets Bil i Danmark 2022: Hyundai Ioniq 5

Årets Bil i Danmark 2022 er fundet. Det blev den koreanske elbil, Hyundai Ioniq 5, der løb med hæderen, som langt hen ad vejen kunne være blevet delt med søsterbilen KIA EV6, som er bygget på den selvsamme platform. Hyundai Inoniq 5 fik tildelt ialt 154 points, KIA'en opnåede 113 points og dermed doninerede den koreanske bilkoncern i den grad dette års prisuddeling. Mellem de to kneb den svensk/kinesiske Polestar 2 sig ind med ialt 119 pts.

Årets Bil i Danmark 2022 finalen - læs mere >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt