- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Diverse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt website med fokus på

miljørigtig motorsport og mobilitet

Miljørigtig mobilitet er uundgåeligt. Menneskene har brug for det allerede nu, naturen har brug for det, Jorden har brug for det. De kommende generationer har brug for det. Derfor lancerer redaktionen bag Motorsiden.dk nu et helt nyt website, Formel E.dk - Sport - Mobilitet, som et supplement til Motorsiden.dk. FormelE.dk er et univers, der forener det nødvendige med det underholdende.

Læs mere om FormelE.dk hér >>>

 


Vindkraft direct

Ikke en onboard video i traditionel forstand, men når nu den var optaget... Og om vinden bruges til at producere strøm, som elbilerne så bruger til at køre på - eller man bruger den direkte. Vi har nok af den, i hvert fald den dag på Fanø - se selv. Videoen kan også ses i Fuld HD.

Du kan læse mere om strandsejllads på Fanø på Rejseradioen.dk.

Her er det direkte link >>>


BMW’s elektriske hotspot

De store bilfabrikker arbejder målrettet og intensivt på elektrisk mobilitet. BMW er med i front og satser ikke alene på, at bygge miljørigtige premium-biler, men også at gøre dette på en miljørigtig måde. Man kan tale om bæredygtig bilproduktion i yderst konsekvens.

BMW's elektriske hotspot - læs mere >>>


Berlin tur i miljøets tegn

Da Berlin i maj 2016 for anden gang lagde asfalt til en afdeling af det nye innovative Formel E mesterskab for elektriske Formel racerbiler og Scandlines stort set samtidig tog den yderst avancerede hybridfærge, Berlin, i brug, opstod ideen, at opleve den unikke tyske storby med den bemærkelsesværdige historie på miljøets præmisser. Ikke mindst fordi netop Berlin er et af danskernes allermest populære storby rejsemål.

Berlin tur i miljøets tegn - læs mere >>>


Firehjulede veteran-klenodier i Tivoli

Veteran bilerne er aktuelle i Tivoli i København, ikke mindst i de kommende tre uger, hvor man holder ”Halloween”-åben frem til 1. november. Alle forlystelser er åbne, herunder også Veteranbilerne. Vi fortæller historien bag de berømte biler, hvoraf de fleste har mere end 56 år på bagen.

Veteran Bilerne i Tivoli - læs mere >>>


Route 66: Verdens længste "levende museum"

Route 66 – eller ”Raut” 66, som en rigtig amerikaner siger det – har i de senere år i den grad trængt sig på i bevidstheden hos rejse interesserede i og udenfor USA. 250.000 turister besøger hvert år Route 66 – det siger noget om niveauet. Vi har kørt turen fra Chicago i øst til Los Angeles i vest.

Route 66 - læs mere >>>


USA i bil: Sådan gør man

USA er på mode som yndet rejsedestination for danskere. Intet under, for landet byder på oceaner af oplevelser, livsstilen er ikke så forskelligartet fra det, vi er vant til, dollarkursen er temmelig attraktiv, vi forstår sproget og så elsker vi danskere at tage på eventyrlige bilferier, vi er ganske enkelt de fødte cruisere. Vi giver gode råd og tips baseret på egne erfaringer...

USA i bil - læs mere >>>


Går bilturen til Paris, er der gode råd at hente

Alle veje fører til Rom. Men det var dengang. Nu til dags er der endnu flere veje, der fører til Paris.

På en biltur kører man i sit eget tempo, man kan improvisere undervejs, og efter power-shopping i Byernes By, vil bagagekapaciteten på hjemturen som hovedregel være større end den, flyselskaberne stiller til rådighed. Og ofte vil det også være langt mere økonomisk attraktivt, at tage bilen.

Biltur til Paris - læs mere >>>


Volvos danske udviklingscenter har en opgave:

Verdens mest gennemtænkte, brugervenlige og tidløse bil-oplevelser skal udtænkes i Københavns Sydhavn

Det er blot et år siden startskuddet lød og allerede nu er Volvos danske udviklingscenter godt i gang med at fodre resten af organisationen, ikke mindst med deres arbejdsmetoder. På længere sigt handler det dog mest om at udbygge den såkaldte digitale brugerflade i første omgang mellem brugerne af Volvo-biler og bilens computerbaserede tilbud (Human Machine Interface), – dem som primært opleves gennem skærme og instrumenter i bilerne.

Volvo UXCC - læs mere >>>


Nytårsbudskab 2011/2012:

Vær ærlig om betalingsringen

Spørgsmålet om betalingsringen har været så meget omtalt i medierne, at jeg kunne frygte at regeringen vil indføre den, alene, fordi de har gjort det til et kardinalpunkt i valgkampen og fordi regeringspartierne indbyrdes i hvert fald kan blive enige om at indføre dén, og betalingsringen som sådan ikke bliver en del af den uendelig lange liste af brudte valgløfter. Men jeg kunne godt opfordre til, at regeringen i givet fald forholder sig ærligt til argumenterne for betalingsringen.

Læs redaktørens nytårsbudskab >>>


"Nytårstale 2010"

Miljøbiler og afgiftslovgivningen

Læs mere>>>


Kør økonomisk - med eller uden Toyota

Toyota har sat sig et ambitiøst mål. Da det nu ikke har vist sig muligt, at få regeringen til at give afgiftslettelser, så almindelige danskere kan erhverve hybridbilen Prius, bliver man nødt til at lære danskerne at køre økonomisk – noget som Prius ellers klarer helt af sig selv.

Læs mere>>>


Opel Corsa Easytronic:

Langt på literen - helt automatisk

En ting er, at spare penge ved at køre langt på literen, et andet er at gøre det i praksis. I en Opel Corsa 1,3 CDTI med hydraulisk gearskifte sker det automatisk.

Læs mere>>>


Diesel imod benzin:

To "næsten sammenlignelige" Opel Astra

Danskerne køber dieseldrevne personbiler som aldrig før. Men spørgsmålet er, om man ikke i al sin hast glemmer, at motorer handler om andet end økonomi og miljø i snæver forstand.

Læs mere>>>


Fordommene om off-road'ere

Det er ikke let at være off-road ejer for tiden. Fordommene er mange, ofte uforståelige og næsten uoverstigelige. Det har Land Rover i Danmark gjort noget ved.

Læs mere>>>

Moderne helårsdæk - de duer året rundt

Vinteren kommer ofte som en overraskelse. ligesom i år, hvor den indtraf på det nærmeste over en nat. Hidtil har det lagt stort pres på dækforhandlere, dækopbevaringssteder, værksteder m.fl., for pludselig, om ikke uventet, skulle der skiftes dæk. Men heldigvis findes der en løsning, der rækker for rigtig mange danskere: Helårsdæk.

Goodyear Vector 4 Seasons Gen-3 - læs mere >>>


Connected Car – BMW, HERE og i fremtiden

Frit oversat betyder ”connected car” ”den forbundne bil”. Det er et begreb, som i stadig stigende omfang anvendes af bilfabrikkerne, både om eksisterende biler og om fremtidige biler. Hvad det betyder i det enkelte tilfælde, er lige nu næsten ligeså unikt som den bil der omtales. Begrebets perspektiver giver imidlertid mere mening og sammenhæng.

Connected Car - læs mere >>>


Scandlines milliardsatsning:

Hybridfærger over Østersøen

Uanset man tager færgen mellem Rødby og Puttgarden eller mellem Gedser og Rostock nyder man godt af rederiet Scandlines storsatsning på hybridfærger. Begge steder er konceptet det samme, elektromotorer supplerer konventionelle dieselmotorer og strømmen får man fra gigantiske batterier, der oplades af overskydende kraft fra dieselmotorerne.

Scandlines hybridfærger - læs mere >>>


Fjeldtur med omtanke

Varme vintre, faldende oliepriser og generelt mere brændstoføkonomiske biler har blæst nyt liv i vinter-bilferierne. Vi har gennemført en intensiv prøvekørsel af den nye BMW X1 med firehjulstræk og 190 hestes dieselmotor. Det inspirerede til, ud over at fortælle om bilen i en separat artikel, lige at liste nogle af de ting op, som man skal huske, når man måtte planlægge måske også en spontan tur til den hvide midtskandinaviske drømmeverden.

Fjeldtur med omtanke - læs mere >>>


Route 66: "Must see" på The Mother Road

Route 66 begynder i Chicago (Illinois), så her skal man naturligvis se starten på Historic Route 66. Den er angivet med et skilt på E Adam Street, lige overfor The Art Institute of Chicago, men har over tiden haft forskellige startsteder, ligesom forløbet undervejs ofte er blevet rettet til, som det jo sker med hovedveje også på vores breddegrader.

Route 66: Must see - læs mere >>>


Route 66: En tur ad den berømte hovedvej

Har man tænkt sig, at udleve drømmen om at køre Route 66 i sin fulde længde, er det nu om dage ingen umulig opgave. 250.000 turister besøger ”The Mother Road” hver år. Men 3900 kilometer, hvis man alene holder sig den originale strækning, er trods alt stadig et stykke vej. Især hvis man alene kører den historiske rute, hvor gennemsnitsfarten ikke kommer meget over 60 km/t.

Route 66 - en tur af hovedvejen - læs mere >>>


Cars Land i Disneyland for små og store bilentusiaster

Disney flyttede bjerge, da den første PIXAR animationsfilm, CARS (på dansk BILER), så dagens lys. I Disneylands California Adventure Park er filmmiljøet genskabt i fuld størrelse i , så alle og enhver kan besøge Kølerkildekøbing og køre en tur i Radioator Springs Racers.

Cars Land i Disneyland - læs mere >>>


USA: Billeje og trafikregler

Biler lejes i USA gennem de store internationale firmaer og vender man tilbage til udgangspunktet, kan man også leje lokalt. Vi lejede en Chrysler Town & Country i Newark lufthavnen ved New York og returnerede den fire uger senere i San Franciscos internationale lufthavn. Prisen for en sådan bil over en fire ugers periode er omkring 14-15.000 kroner, før de rabatter, man ofte kan få via flyselskaber, rejsearrangører osv.

Billeje og trafikregler i USA - læs mere >>>


BMW Driving Experience: Bare som en reminder

For det kan ikke blive andet lige nu – og dog…

BMW har nogle gange afholdt Driving Experience på FDM Sjællandsringen ved Roskilde. Hver gang har det været en kolossal succes, hvor kørekurserne – for det er reelt dét, der er tale om – har været udsolgt på stort set ingen tid. Også i 2012, hvor man havde opgraderet udvalget af de biler, deltagerne får lov til at stifte bekendtskab med.

BMW Driving Experience - læs mere >>>


TopGear LIVE i Forum

Hvem med blot en dråbe benzin i årene kender ikke TopGear – det berømte TV-show fra BBC med TV-værten Jeremy Clarkson i hovedrollen bistået af James May og Richard Hammond. Nu kommer de to førstnævnte til Danmark. Det sker i dagene 29. marts t.o.m. 1. april 2012, hvor de i Forum i København præsenterer ”TopGear LIVE”.

Læs mere om TopGear LIVE i Forum >>>


"Nytårstale 2009"

At tro - forurener formentlig

At vide - gavner miljøet måske

Skal drivhuseffekten reduceres, SKAL vi udlede mindre CO2, så skal vi ikke bare TRO, at vi udleder mindre CO2.

Læs mere>>>


Chevrolet happening:

Lunch i den friske luft

Frokost oppe under himlen, svævende 50 meter over indsejlingen til Nyhavn i København. Hvad i alverden har det med biler at gøre?

Læs mere>>>


US-power i det svenske:

Cadillac og Corvette

Det ville naturligvis have været rart, om ikke regnen havde silet ned, da den danske importør af Cadillac og Corvette – Andersen & Martini – demonstrerede de aller fineste modeller fra ”over there”.

Læs mere>>>


Biodiesel:

Miljøeffekt i en håndevending

”Den væsentligste fordel ved biodiesel er, at det er C02 neutralt.” fortæller teknisk direktør hos Peugeot Danmark ”Det vil sige, at når man bruger biodiesel, belaster man ikke ozonlaget og dermed øger man ikke drivhus effekten.

Læs mere>>>


Racerkører for en dag

På Sturup Raceway kan man prøve at være racerkører for en dag - den første søndag i hver måned.

Læs mere>>>


Arkiv diverse:

2007 Afgiftsreglerne - et kludetæppe

2007 MC-udstillinger

2006 Vinterdæk på dagsordenen

2007 Ændringerne i bilafgifterne

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt