- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formel E sæsonen begynder 15. december 2018 - og er naturligvis i fokus i startfasen.


Nyt website med fokus på miljørigtig motorsport og mobilitet


Af Søren Clauding - december 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljørigtig mobilitet er uundgåeligt. Menneskene har brug for det allerede nu, naturen har brug for det, Jorden har brug for det. De kommende generationer har brug for det.

 

Bilfabrikkerne arbejder målrettet på, at reducere bilernes forurening. El-biler er ved at få plads på markederne, i hvert fald dér, hvor lovgiverne forstår betydningen af, at gøre det økonomisk attraktivt at køre elektrisk og bidrager til udbygning af infrastrukturen. Alene i Norge kører der i skrivende stund i nabolaget af 170.000 elektriske biler rundt på vejene.

 

Det elektriske budskab

Den trend underbygges af Formel E sporten, der bringer det elektriske budskab ind i hjertet på storbyerne, hvor miljøet er endnu stærkere belastet ind på jordkloden som helhed. Formel E gør det på sin egen adrenalin-producerende og underholdende måde.

 

Det er årsagen til, at Formel E på bare fire år er blevet den næstmest populære motorsport, 2- som 4-hjulet, kun overgået af Formel 1. Men det vil ændre sig. Gennemsnitsalderen på Formel 1 publikummet er medio 50 år. Gennemsnitsalderen på Formel E publikummet er den halve og op imod halvdelen af dem, der synes, at Formel E er spændende, er kvinder!

 

Mobilitet og motorsport på miljøets præmisser

Den udvikling fortjener sit eget website. Derfor etablerer redaktøren af Motorsiden.dk nu et helt nyt website, Formel E.dk - Sport - Mobilitet, ikke som en erstatning for Motorsiden.dk, nærmere som et supplement. FormelE.dk er et univers, der forener det nødvendige med det underholdende. Dér vil der blive samlet op på den miljø-optimerede sport og ikke mindst på den miljø-optimerede mobilitet.

 

På Formel E.dk er der naturligt nok fokus på Formel E - deraf navnet. Men E-formlen får lov at præge sitet helt igennem. Balancen mellem sport og mobilitet vil tilpasse sig virkeligheden. Men grænserne vil blive flyttet og defineret anderledes. Det er sikkert og vist. Og så vil begrebet "biler", hvad det end måtte udvikle sig til i fremtiden, være et andet omdrejningspunkt.

 

Emnerne vil blive angrebet med samme passion og entusiasme. For Jorden er er dejligt sted at leve - og foreløbig også det eneste sted. Tankevækkende.

 

Formel E.dk er i stadig udvikling

Kik indenfor på Formel E.dk, bær over med, at sitet er i stadig udvikling - måske mest påfaldende i startfasen, hvor børnesygdomme ikke kan undgås og mange detaljer slet ikke på plads. Og følg med, når der er Formel E på TV, følg med i debatten om elektrisk mobilitet og deltag selv. I mange af artiklerne på Formel E.dk er der mulighed for at skrive indlæg og i menuen øverst kan man mere systematisk finde det, man måske helst vil vide mest om.



Rom blev ikke bygget på én dag, og det tager også tid, inden indholdet på Formel E.dk - Sport - Mobilitet bliver ligeså omfattende som på Motorsiden.dk. Heldigvis er der jo mulighed for genbrug, så nogle artikler vil især i startfasen kunne ses begge steder, omend de kan være vanskelige at genkende for designet af siderne er ret forskelligt. Men vi holder os ikke tilbage fra at linke mellem siderne, når de to sites kan supplere hinanden.


Her er et lille udvalg af unikke artikler:


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt