- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Biltests


 Biltest arkiv Flere prøvekørsler >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMW M440i xDrive Cabriolet MHEV AWD

Dårligt vejr er ingen hindring

…nej, hvornår har det lige været det, når man har sit liv i Danmark. Men mon ikke de allerfleste trods alt sætter pris på godt vejr, når de er ude at køre bil. Det er særlig tydeligt i en cabriolet, selv i det begyndende efterår, hvor valget da mest handler om, hvorvidt det gode vejr skal med ned i cockpittet eller det alligevel er for køligt til at køre åbent.

BMW M440i xDrive Cabriolet test - læs mere >>>

 

Videotest: BMW M440i xDrive Cabriolet AWD

Det danske vejr er cabriolet-vejr. I hvert fald når bilen har en velisoleret kaleche, der er væk på få sekunder, fine køreegenskaber samt 374 hk (plus 11 ekstra mild hybrid kræfter) som indebærer, at den heller ikke er nogen sinke. Se selv. Fuld HD.


Ford Explorer Plug-in Hybrid ST-Line

STOR i enhver forstand

Egentlig var det ikke ny viden, at Ford Explorer er STOR. For allerede i efteråret 2020 havde vi mulighed for, at køre en kortere testtur i den dengang helt nye plug-in hybrid fra Ford. Det var i udgaven med Platinum udstyr og en lidt blødere opsætning end Explorer-alternativet, ST-Line. Så naturligt nok var det sidstnævnte, der nu var fokus på, da vi skulle lidt mere under lakken på den stadig ret nye bil.

Ford Explorer ST-Line Plug-in - læs mere >>>

 

Videotest: Ford Explorer Plug-in Hybrid ST-Line

Med 3-liters V6 motor, 457 hestekræfter og en vægt på 2,5 tons skulle man tro at Fords nylig introducerede magnum-SUV var forslugende, når man løber tør for strøm på batteriet. Vi satte os for at prøve det, såvel som den sprøde ST-Line affjedring og meget anden. Fuld HD.


VW Tiguan eHybrid 1,4 TSI 6 DSG Life

Powerfuld halv-elektrisk cruiser

Med fartpræstationer i racer-klasse kunne Volkswagen Tiguan let opfattes som sportsvogn i SUV-klæder. Men det er den på ingen måde, for i plug-in hybridudgaven af VW’s mellemstørrelse SUV tjener kræfterne andre formål, bl.a. at kunne trække en anhænger på 2 tons.

VW Tiguan eHybrid test - læs mere >>>


KIA Stinger 3,3 T-GDi GT

Omfattende opdateret flagskib

KIA har i princippet to flagskibe på modelprogrammet. Det er den store og rummelige SUV, KIA Sorento, og så er det den sportslige coupé-limousine, KIA Stinger. Sidstnævnte er blevet kraftigt opdateret i en grad, så selv pladsforholdene er blevet bedre.

KIA Stinger 3,3 T-GDi test - læs mere >>>


Opel Mokka 1,2 130 hk GS-Line

Fri og frejdig i en god allrounder

Tilbage i april havde vi anledning til at prøve den helt nye Opel Mokka, som dengang så småt var på vej ud på de danske landeveje. Nu var der anledning til endnu et møde med den nye bil, som ikke mindst visuelt bringer et rigtigt sommersmil frem på læberne. Den giver lyst til en køretur, fri og frejdig som man kan være i en god bil med få begrænsninger.

Opel Mokka test - læs mere >>>


Subaru Outback 2,5i Touring

Ny Subrau Outback sidder lige i øjet

Det er meget betegnende, at en af redaktørens YouTube seere har beskrevet sit forhold til Subaru: Efter at have købt den første for 30 år siden og har haft flere af slagsen er der nu bestilt en ny Outback. Selvfølgelig. Det fortæller meget om, hvor god en bil en Subaru er og det understreges af bilen selv. Den helt og gennemgribende nye Subaru Outback, der netop er lanceret i Danmark, sidder lige i øjet.

Subaru Outback test - læs mere >>>


KIA Stonic 1,0 T-GDI Mild Hybrid

Overraskende coasting-opgradering

Den stadig ret nye KIA Stonic har fået et facelift, eller en opgradering om man vil. Det sidste udtryk har i givet fald en dobbelt betydning, for den prøvekørte version var tilført ”Upgrade” udstyret, som giver den et ligeså overraskende (astonishing) løft for en beskeden merpris på 20.000 kroner. Men egentlig var det teknikken, der forbløffede mest.

KIA Stonic mild hybrid test - læs mere >>>


Opel Corsa-e Ultimate
Ideelt genbrug til pendlere

PSA-koncernen, der nu også er en del af Stellantis gruppen, er kendt for sit store genbrug. De samme drivliner går igen på tværs af modellerne. Det giver godt mening, for derved sparer man penge og kan holde priserne nede. Det gælder også koncernens elektriske drivline, som findes i flere og flere bilmodeller af meget forskellig art, herunder også den elektriske Opel Corsa-e.
Opel Corsa-e Ultimate test - læs mere >>>KIA Sorento 1,6 T-GDi Plug-in Hybrid
Harmonisk plug-in til fordelagtig pris
Da vi sidste efterår første gang kunne berette om den helt nye KIA Sorento savnedes den udgave, som afgiftslovgivningen senere gjorde til klart den økonomisk mest attraktive version, nemlig plug-in hybrid-udgaven. Den er i mellemtiden kommet på markedet og man skal have meget hårdt brug for eksempelvis at kunne trække en anhænger på 2500 kg før man vælger at betale næsten 200.000 kroner mere for bilen.
KIA Sorento Plug-in Hybrid test - læs mere >>>


Ford Fiesta 1,0 Hybrid ST-Line 155 hk
Superhybridens sportslige side

Efter at have prøvet Fords kompakte mild hybrid 3-cylindrede 1-liters EcoBoost motor i flere forskellige modeller har man et klart indtryk af, hvorfor den motor over tiden har fået så mange roser. Den er kompakt (motorblokken kan stå på et A4 ark), den er let og økonomisk men den er frem for alt smidig og tilpasningsvenlig. Trods størrelsen er den også ret sportslig, især i maskinrummet på en Ford Fiesta.
Ford Fiesta Mild hybrid test - læs mere >>>


Fiat 500e Hatchback Icon 87 kW
Fiats lille elektriske vidunder

Det er ingen hemmelighed, at sidste gang, Fiat 500 blev prøvekørt til Motorsiden.dk, var der så småt ved at kunne sættes spørgsmålstegn ved bilens kørefærdigheder. De var nemlig ikke blevet forbedret væsentligt over årene. Det var lidt synd, for Fiat 500 havde og har fortsat sin helt egen charme. Men den nye elektriske version er ligeså frisk og ligeså levende som første gang, den lille retrobil så det norditalienske sollys.
Fiat 500e HB Icon 87 kWh test - læs mere >>>


KIA Picanto 1,0 AMT Prestige Upgrade
Når automatisk gearskifte er et krav
Der, hvor automatgear giver allermest mening, er i byerne. Der, hvor småbiler giver rigtig meget mening, er også i byerne. Men ofte blive småbiler også købt på grund af deres pris. Og automatgear koster penge – inklusive danske afgifter typisk i nærheden af 35.000 kroner, helt afhængig af geartypen. Dertil kommer, at hele drivlinen skal tilpasses, det koster også penge. Løsningen er et manuelt gear, der skifter automatisk. Det er nemlig til at betale.
KIA Picanto AMT test - læs mere >>>

Toyota GR Yaris "GR Circuit"

Landevejsraceren duer på landevejen

Allerede i december 2020 havde vi mulighed for, at prøvekøre den avancerede GR-version af Toyota Yaris. Den er udsprunget af Toyota’s rally-afdeling og succes i rally-VM med sigte på endnu større fremtidig succes. Bilen er i serieproduktion, den fungerede godt på den regnvåde FDM Sjællandsring, den er også en ægte landevejsracer - men kan den overhovedet bruges i hverdagen? Det satte vi os for at prøve.

Toyota GR Yaris landevejstest - læs mere >>>

 

Video road-test: Toyota GR Yaris

I december 2020 kørte vi for første gang den potente Toyota GR Yaris med 261 hestekræfter på FDM Sjællandsringen. Men NU: hvordan er sådan en racer, når man skal forsøge at leve med den til daglig? Vi forsøgte - se selv hvordan det gik. Fuld HD.


Mazda3 H/B e-Skyactiv-X 2,0 Cosmo

Miljø-teknologi i højere potens

I 2022 kaster Mazda sig også ud i fremstillingen af plug-in hybrid biler. Plug-in hybrider har både indlysende gode og knap så indlysende gode sider, men i Danmark er det især den fordelagtige afgift, som gør dem attraktive. Så i sagens natur ser man hos Mazda frem imod den kommende PHEV. Alligevel fortsætter man udviklingen af de såkaldte Skyactiv-X benzinmotorer, hvilket giver forbavsende god mening.

Mazda3 e-Skyactiv-X test - læs mere >>>

 

Videotest: Mazda 3 e-Skyactiv-X 2,0 Cosmo

Vi har prøvet Mazda 3 med den seneste version af den geniale e-Skyactiv-X motor, der yder ikke mindre end 186 hestekræfter og kører 20 km/l. Se selv og oplev forklaringen. Fuld HD.


Citroën C4 1,2 PureTech 130 EAT8 Feel

Super soft og sporty endda

Da Citroën i foråret lancerede den nye generation C4 i hælene på den C4 Cactus model, som havde været fabrikkens bud på en komfortabel mellemklasse-SUV siden 2014, var der tale om et regulært paradigmeskift. Fra den lidt kantede model med de karakteristiske airbumps, der over årene var skrumpet noget ind, er der nu tale om en crossover-coupé, som ikke mindst visuelt er iøjefaldende.

Citroën C4 1,2 PureTech test - læs mere >>>


Peugeot 3008 1,5 BlueHDI

Taber på prisen - vinder på brugen

Lige nu kan man købe en 225-hestes Peugeot 3008 med Allure Pack udstyr til en kampagnepris på 340.000 kroner. Vil man have den tilsvarende bil med 130 hestes dieselmotor og i princippet samme udstyr, så koster den 420.000 kroner. Det er godt nok ikke en kampagnepris men symptomatisk for den valgsituation, den danske afgiftspolitik har bragt bilkøberne i.

Peugeot 3008 BlueHDI test - læs mere >>>


KIA XCeed 1,6 CRDi Mild Hybrid

Alsidig, miljøskånende og trækvillig

Diesel er grimt, pr. definition. Men udover, at en bil som KIA XCeed ikke kan påstås at være grim, tværtimod ser den temmelig godt ud, så er diesel ikke grimt, men ofte mere skånsom ved miljøet end benzin og andre alternative drivmidler. Det er den prøvekørte XCeed med 136 hestes mild hybrid dieselmotor et godt eksempel på.

KIA XCeed MHEV test - læs mere >>>


Fiat 500e La Prima C

Prima cabriolet til tidens byliv.

Der er ingen tvivl om, at Fiat 500 i moderne tid har klaret sig mindst ligeså godt som dens oprindelige forbillede. Den er charmerende, sjov, den skiller sig ud og har en moderne appeal. I den elektriske udgave med mulighed for at skyde taget mere eller mindre væk, er den uden sidestykke. Den er ikke bare ideel i byen, man bliver som fører og passager også en del af bylivet, når man tøffer rundt i den fx i Kongens København.

Fiat 500e La Prima C test - læs mere >>>


MG EHS PHEV
Prisbillig plug-in med usædvanlig teknik

Det hæderkronede britiske bilmærke, MG, har fået nyt liv efter at den kinesiske SAIC koncern overtog virksomheden. I Danmark importeres MG af Nellemann koncernen, der også står for importen af bl.a. KIA-biler, og man lagde ud med den fuldt elektriske MG SZ EV. Siden er man fulgt op med den elektrificerede version af MG HS, der havde verdenspremiere i december 2020. Den har vi nu også prøvekørt.
MG EHS PHEV test - læs mere >>>KIA Rio 1,0 T-GDi Mild Hybrid 6 IMT
Avanceret teknik giver Rio et løft

KIA er god til at bygge personbiler med i princippet alle tænkelige drivliner. Og fabrikken holder liv i almindelige biler af den slags, som mennesker rundt om på Jorden og ikke mindst i Danmark har brug for lige nu – uden i øvrigt at tabe miljømålene af syne, hvad den kommende nye KIA EV6 er et godt eksempel på. KIA Rio er det også, og selvom der ikke umiddelbart er alverden til forskel på den faceliftede model og forgængeren, er virkeligheden en anden.
KIA Rio Mild Hybrid IMT test - læs mere >>>Ford S-Max 2,0 EcoBlue 190 hk A8
En svunden tid med masser af liv og mening
Der har det med at gå både mode og politik i såvel danskernes bilvalg, deres biltilbud og ikke mindst deres afgifter til staten. ”Har du penge, så kan du få, har du ingen, så må du gå”. De gamle ord fra den gamle sang passer godt på den prøvekørte Ford S-Max med 190-hestes dieselmotor. I givet fald er det syv personer, der må gå eller alternativt tage toget, og det er ikke altid den bedste forretning for den, der ellers ville køre bil.
Ford S-Max EcoBlue 190 hk test - læs mere >>>Ford Focus Stationcar 1,0 Hybrid
Mild Hybrid med stor effekt

Ford Focus er en af markedets populære mellemklassebiler. Den bliver ikke mindre attraktiv med Fords nye mild hybrid drivline, som har en forbavsende stor virkning. Brændstoføkonomien er nemlig ekstra god og det samme er fartpotentialet, for med elektrisk hjælp disponerer man over op til 155 hestekræfter.
Ford Focus Mild Hybrid test - læs mere >>>


Toyota GR Supra 2.0 Sport
Hverdagssport på landevejen

Toyota GR Supra er den ultimative sportsvogn fra Toyota, udviklet i tæt samarbejde med BMW, men med sin helt egen identitet. For et lille år siden blev den lanceret i en version med mindre motor og ringere fartpræstationer – giver det mening?
Toyota GR Supra 2.0 test - læs mere >>>Mercedes-Benz GLB 250 4MATIC
Supersikker, supersoft og velafstemt
Normalt vil man ikke karakterisere en bil som sikker, hvis affjedringen er komfortabel. Men i Mercedes GLB-tilfældet er det anderledes. Den prøvekørte GLB 250 4MATIC er yderst komfortabel og alligevel agil og velstyrende, også ved høj fart. Forklaringen på toppen af teknikken er, at den er yderst velafstemt.
Mercedes GLB 250 4MATIC test - læs mere >>>


Flere prøvekørsler >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt