- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Biltests


 Biltest arkiv Flere prøvekørsler >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Range Rover Sport Autobiography
Test på falderebet med masser af wow-effekt

Bilfabrikkerne opdaterer løbende deres modeller. Iblandt kalder de det et facelift, når der er mange opdateringer. Men når motoreffekten øges med 40 hestekræfter og en plug-in hybrids elektriske rækkevidde forlænges med 5 procent, og ikke andet, hvad er det så? Ikke desto mindre er det, hvad Range Rover har gjort.
Range Rover Sport test - læs mere >>>

BMW X1 xDrive30e M Sport Plus

Dynamisk og harmonisk kompakt SUV

BMW har en udstråling, som er direkte relateret til dens design. Men mere end noget andet forventes en køredynamik, som bringer den i særklasse. Det sidste er ingen let opgave at løse, når man også har sat sig for at kombinere “ICE” drift med el-drift, for det vejer. Rigtig meget, faktisk. Ikke desto mindre er det lykkedes glimrende i den seneste generation af den kompakt til mellemstore X1 SUV.

BMW X1 xDrive30e test - læs mere >>>


Peugeot 408 Plug-in Hybrid GT

Sportslig crossover-coupé med elegante træk

Den nye Peugeot 408 er vanskelig at kategorisere, hvis man benytter de sædvanlige inddelinger. Derfor må man også bære over med, at Peugeot selv kalder den for en premium C-SUV, for langt henad vejen er det ikke helt ved siden af. Men…

Peugeot 408 Plug-in Hybrid GT test - læs mere >>>

 

On-board videotest: Peugeot 408 PHEV GT

Peugeot kalder den selv for en C-SUV. Vi kalder den nok nærmere...? For er den en SUV, er den en crossover, er den en coupé, eller? Uanset hvad, har vi kørt en tur i den nye Peugeot 408 i GT-udgaven med plug-in hybrid teknik. Og i videoen giver vi et indtryk af, hvordan det er at sidde bag rattet i den iøjefaldende bil. Fuld HD.


BMW iX xDrive40:

Gigant pc med fokus på køreegenskaber

BMW iX er den første dedikerede elbil fra BMW. Det oplever man bl.a. gennem den meget alsidige udnyttelse af de mange muligheder, moderne personlige computere byder på. Men heldigvis er det samlet omkring det uomtvistelige faktum, at en BMW først og fremmest er en bil. Derfor er overskriften som den er.

BMW iX xDrive40 test - læs mere >>>


Ford Ranger Raptor 3,0 V6 4X4

Amerikansk luksus power med Dakar ambitioner

Elektrificeringen er sat lidt i parantes. Rå benzin-dreven amerikansk power har taget over med hjælp fra Volkswagen. Sigtet er Dakar, hvor Ford allerede i år så småt tog hul på fremtidsplanerne. Men i modsætning til Le Mans, hvor man i 2016 ikke ville vinde totalt, men satsede på klassen for sportsvogne, er det i kategorien for de mest kraftfulde off-road’erer, den såkaldte T1+, der styres mod. Og i januar 2024 deltager man så med Dakar-udgaven af den kraftige Ranger Raptor.

Ford Ranger Raptor test - læs mere >>>


Nissan Townstar EV

Afbalanceret tidsrigtig brugsbil

Egentlig kunne vi jo blot have nøjedes med at prøvekøre Renault Kangoo E-Tech, for den og Nissan Townstar er søsterbiler. Men der er forskelle, og forskellene kan måske netop gøre en forskel. Så nu har vi også stillet skarpt på Nissan Townstar.

Nissan Townstar test - læs mere >>>


KIA EV6 GT LR Performance AWD

Formentlig den bedste KIA nogensinde

Det vil være lidt for begrænsende at hævde, at Performance udgaven af den fuldt elektriske EV6 GT er den bedste elbil nogensinde, men vi tør vi godt påstå, at EV6 GT Performance ikke alene er den kraftigste KIA elbil nogensinde, men også den bedste seriefremstillede bil, KIA nogensinde har skabt.

KIA EV6 GT Performance test - læs mere >>>


Nissan X-Trail e-Power e-4ORCE
Avanceret Nissan SUV i særklasse
Allerede muligheden for at kunne tilkøbe to ekstra siddepladser, så man ender på 7, gør Nissan X-Trail til noget særligt, for der findes ikke mange biler med den feature på markedet. Men det helt unikke ved den nye Nissan SUV er dens drivline. På den ene side er bilen fuldt elektrisk, på den anden side er den det ikke.
Nissan X-Trail e-Power e-4ORCE test - læs mere >


BYD HAN
Kineser-luksus med ministerielle ambitioner
Den fem meter lange luksus-sedan, BYD HAN, lægger ikke skjul på sine ministerielle ambitioner. HAN er nemlig ikke udtryk for manglende diversitets fornemmelse, hvad den så heller ikke bør i et Danmark, hvor ministre kan være af et hvilket som helst køn, hudfarve og etnisk oprindelse. HAN er derimod et navn, der leder direkte tilbage til det mægtige kinesiske HAN dynasti, som styrede det gigantiske land i mange hundrede år.
BYD HAN test - læs mere >>>VW ID.Buzz Style

Design-ID på højere niveau

I blandt er det befriende, at nostalgi og historie stadig finder plads i den moderne high-tech verden. Og ligeså befriende er det, at den moderne high-tech kan benyttes som basis for nostalgien. For uden det ikoniske Folkevogns-rugbrød fra 50’erne, ville mange nok have kløet sig lidt i nakken og sagt: Hvad er nu det for noget, den dér VW ID.Buzz.

VW ID.Buzz test - læs mere >>>


BYD ATTO 3 Design

Ingen varm luft eller røg på vandet

Det er ikke varm luft, når man på bagsmækken af BYD-bilerne får betydningen af de tre bogstaver i deres fulde ordlyd: Build Your Dreams, for det er det, BYD siden 1995 har gjort i hjemlandet Kina. Og det er heller ikke fordi den varme luft er omdannet til røg på vandet.

BYD ATTO 3 Design test - læs mere >>>


Renault Kangoo E-Tech Electric

Åbne døre for kendere af den elektriske magi

For rundt regnet et år siden prøvekørte vi "Årets Varebil 2022" i den særlige Open Sesame version. Bilen var den nye Renault Kangoo, og den er siden også kommet i en fuldt elektrisk udgave. Sidstnævnte har mange fine egenskaber, men også et stort handikap - måske. For måske åbner den nye døre og måske er den endda vejen til rigdom.

Renault Kangoo E-Tech Electric test - læs mere >>>


MG4 Electric Luxury

Komplet og smart elbil fortsat til fornuftspris

Det er i skrivende stund næsten umuligt, at tale elbiler, uden at have Teslas voldsomme prisnedsættelser i årets første måneder i tankerne. Men der findes mange alternativer på markedet, og det er fortsat sådan, at biler, der var attraktivt prissat inden Tesla-kampagnen for mange elbils-købere, stadig vil være attraktive. Det gælder ikke mindst MG4.

MG4 Electric Luxury test - læs mere >>>


Nissan Juke  143 hk HEV Tekna

Mere power, bedre økonomi, mere sjov

Nissan Juke har fået en overhaling, og derved bliver den fremover vanskeligere at overhale. Flere kræfter, mere spas og samtidig er den blevet billigere at køre i, for den kører meget længere på literen. Hvordan hænger det så lige sammen?

Nissan Juke HEV Multimode test - læs mere >>>


Range Rover Evoque Plug-in hybrid

Grænseløs lækker

Range Rover er Land Rovers luksus-mærke, og Evoque er den kompakte Range Rover. En smart, fancy, good-looking, lækker urban-SUV. Men den er meget mere end det. Måske er grænseløs lidt en overdrivelse, men den er langt mere alsidig end de allerfleste kompakte SUV’er på markedet.

Range Rover Evoque plug-in test - læs mere >>>

MG4 Nordic Edition

Hvad der er sparet - det er tjent

I bilbranchen eksisterer der et lettere mangetydigt begreb kaldet “indstigningsmodel”. Det er hverken en bilmodel, der er let at stige ind i, eller en bil, som bilimportøren benytter til at stige ind i markedet med, selvom den sidste betydning er tættest på. Næh, en indstigningsmodel er “ganske enkelt”, i praksis i hvert fald, den billigste udgave af en given bilmodel. Sådan en er MG4 Nordic Edition.

MG4 Nordic Edition test >>>


Mazda CX-60 e-Skyactiv D

D for dét, der duer - især på lange ture

Det er naturligvis begrænsende at sige ”især på lange ture” i overskriften. Men det er ikke Mazda’ens skyld, at den tilføjelse er nødvendig. Det skyldes alene, at lovgiverne i Danmark har fået gennemført en hetz mod dieselbiler, og bundet en stor afgift i halen derpå for dem, der ikke vi høre. De må så føle – på pengepungen. Men et faktum er det, at dieseludgaven af Mazda CX-60 kører omkring 35 procent længere på literen end en tilsvarende benzinbil og udleder tilsvarende mindre CO2.

Mazda CX-60 3,3 Diesel test - læs mere >>>


Mazda MX-5 2,0 Roadster Homura

Så levende som en bil kan være

Salgstallene taler deres tydelige sprog: Flere end 1,2 millioner Mazda MX-5 er blevet solgt på verdensplan siden introduktionen. Den næsten kult-agtige kompakte sportsvogn, bygget på ægte sportsvognspræmisser, lever oven i købet i bedste velgående og er i stadig udvikling, omend det ofte er detaljerne, der rettes til for at gøre model-serierne eller måske rettere varianterne lidt forskellige.

Mazda MX-5 2,0 Roadster test - læs mere >>>


Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid

Effektiv hybridbil på langtur

Hvis der står langtur på programmet og også et ønske om god brændstoføkonomi – i og dermed lav CO2 udledning – er en dieselbil fortsat ideel. Modsat manges opfattelse udleder dieselbiler typisk markant mindre CO2 pr kilometer end tilsvarende benzinbiler, men der er ikke mange på markedet, og så er en hybridbil for mange mennesker et godt alternativ. Toyota er ekspert i hybridbiler, så det var oplagt at prøve en af deres seneste af slagsen på en regulær langtur over det europæiske motorvejsnet.

Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid test >>>

 

On-board test: Toyota Corolla Touring Sports

Vi har kørt stationcar udgaven af Toyota Corolla med den lille 140-hestes 140-hestes hybridmotor på langtur i Europa og ved høj fart på tyske Autobahns. Dur det til en selvopladende hybrid??? Fuld HD.


Toyota Corolla Cross 2,0 Hybrid

Kryds ved komfortabel og potent familiebil

Det er lidt sjovt med Toyotas seneste modelbetegnelser. Man har en model, og så laver man en Cross version. Men hvor visse kolleger blot justerer lidt på frihøjden, er Toyota Cross’erne, bortset fra visse ligheder hvad angår drivline og interiørdetaljer, ret forskellige fra deres navne-ophav. Cross versionerne er nemlig ikke bare versioneringer, men på mange måder helt andre biler, hvor ligheden mest er navnefællesskabet. Det gælder Yaris Cross og også den nye Corolla Cross.

Toyota Corolla Cross 2,0 Hybrid test - læs mere >


BMW i7 xDrive60

Elektrisk luksus i gigantisk særklasse

Et tryk på en knap og sidedøren åbner. Et tryk på endnu en knap og anhængertrækket kommer frem. Betjeningsgreb i ”diamant-slebent” krystalglas. Chaiselong bagsæde. Panorama glassoltag med ”Sky lounge” stjerne effekt. Listen er næsten uendelig, men sådan skal det også være i en 7-serie BMW, den seneste af slagsen i i7 udgaven med op til 544 elektriske hestekræfter. Og ja, den er fuldt elektrisk…

BMW i7 xDrive test - læs mere >>>


MG ZS EV Standard Range 51,1 kWh

Når nr. 2 bil er en elektrisk bybil

Mon ikke mange elbiler købes som familiens nummer 2 bil? Det er et gæt, men det vil give god mening i de situationer, hvor én part ikke har det helt store daglige kørselsbehov og familien også disponerer over en mere konventionel bil til de længere ture. Og så giver det vel også god mening, især i disse tider, at slippe lidt billigt til den. Sådan en bil er MG ZS EV med Standard Range batteri.

MG ZS EV Standard Range test - læs mere >>>


Toyota GR86 Premium M/T
Flot, charmerende - og utilpasset
Det grænser til ren nostalgi, at sætte sig bag rattet i en Toyota GR86. Det er den ægte autentiske følelse af en bil, der vil noget, det seneste skud på stammen i en ærefuld familie af legendariske sportsvogne. Den er flot, charmerende og egentlig ganske ung, for den kom først på markedet sidste år. Men den er også utilpasset, så derfor er den på vej ud, næsten inden den satte sine hjul på asfalten.
Toyota GR86 test - læs mere >>>

BYD TANG Premium AWD
Velvoksen elektrisk 7-sæder
Efter at de såkaldte multibiler (MPV) stort set er forsvundet fra bilmarkedet, er det ret begrænset, hvad der findes af 7-sædede køretøjer. Og skal bilen også være elektrisk, bliver udvalgte endnu mere beskedent. Men det nye kinesiske bilmærke på det danske marked, BYD, har sådan en på programmet. BYD TANG, som den hedder, er dog ingen MPV med derimod en SUV-agtig bil.
BYD TANG test - læs mere >>>


BMW 330e Touring M Sport
Meningsfyldt langturs-tourer

Med E-Fuel som en del af det fremtidige energibillede giver plug-in hybrid biler ny mening. Det gælder især regulære langtursbiler som den prøvekørte BMW 330e Touring. Den er ideel til de lange ture på grund af gode pladsforhold forenet med gode køreegenskaber, og så er der det med plug-in muligheden. Vi prøvede den ved høj fart på en tysk Autobahn.
BMW 330e Touring - læs mere >>>Toyota bZ4X Active Design AWD

En snestorm i et glas isvand

Det vil være synd at sige, at Toyotas, og dermed også Subarus første dedikerede elektriske bil, Toyota bZ4X (og Subaru Solterra) fik en blid landing på det danske marked. Først var der en udfordring med hjulboltene, det fik man dog hurtigt løst, men så blev der sat spørgsmålstegn ved rækkevidden. Spørgsmålet er: hvad er egentlig op og ned i den sag?

Toyota bZ4X rækkeviddetest - læs mere >>>


Jaguar F-PACE P400e S AWD

Alsidig førsteklasses plug-in hybrid

Når nu Jaguar har et søstermærke, der er førende indenfor off-road kørsel, og man skal bygge en 4-hjulstrukken version af den velvoksne SUV, Jaguar F-PACE, er det nærliggende, at trække på søster-mærkets erfaring og ekspertise. Det er der i vores optik ingen tvivl om, at man har gjort, især ikke i den tidsnære plug-in udgave.

Jaguar F-PACE plug-in hybrid test - læs mere >>>


Volvo V60 Recharge AWD

Biltest i et vadested var ikke helt umuligt

Biltest i et vadested… nej, en Volvo V60 er med sine 14,2 cm frihøjde på ingen måde en off-roader, selvom den præsterer en vadedybde på 25 cm. Men da vi efter i fire år ikke havde siddet bag rattet i en V60, satte den trods alt stadig ret nye plug-in hybrid version på prøve, skete det nogenlunde i skiftet fra Modelår 23 til Modelår 24. Men det var ikke det eneste vadested.

Volvo V60 Recharge AWD test - læs mere >>>


Toyota Yaris GR Sport iMT

Intelligent og sjov på samme tid

Altså, lad os lige slå fast, at en Toyota Yaris GR Sport er ikke det samme som en Toyota GR Yaris. Faktisk er der op til 136 hestekræfter til forskel. Men prisen er også en ganske anden. Ikke desto mindre er lillebror i GR Sport serien både intelligent og sjov. Og som sådan er den alle pengene værd, selvom man selv skal skifte gear.

Toyota Yaris GR Sport iMT test - læs mere >>>


Flere prøvekørsler >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt