- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Biltests


 Biltest arkiv Flere prøvekørsler >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peugeot 2008 PureTech 130 hk M/T
Benzin er nu ikke så ringe endda

I skrivende stund er Peugeot 2008 netop blev valgt som den ene af de i alt 7 bilmodeller, de er nomineret til titlen Årets Bil i Danmark 2021. Uden systematisk, at have foretaget en rundspørge blandt jurymedlemmerne, er der næppe nogen tvivl om, at den brede vifte af modelvarianter er en vigtig årsag til valget. Også den benzin-version, vi hér sætter fokus på, dokumenterer, at benzin nu ikke er så ringe endda.
Peugeot 2008 PureTech test - læs mere >>>Videotest: Peugeot 2008 PureTech 130 M/T
Vi har prøvet den kraftige benzindrevne 130-hestes version af Peugeots compakte crossover, 2008 på en smal, snoet og også lidt ujævn asfaltvej med uforudsigeligt vejgreb. Fuld HD.

Opel Corsa 1,2 75 hk Sport
Sport og Sport er to ting

Hvis hestekræfter og super-acceleration betyder alt for en sportslig køreoplevelse, så glem alt om den lille 75-hestes udgave af Opel Corsa. Men hvis sportslige kurveegenskaber og et sportsligt udseende er afgørende, står den godt i konkurrencen.
Opel Corsa test - læs mere >>>


Videotest: Opel Corsa 1,2 75 hk Sport
Ved de internationale testkørsler af den helt nye Opel Corsa i november 2019 var kun de højt motoriserede versioner til rådighed. Nu har vi prøvekørt den motorversion, der rent faktisk sælges herhjemme - med 75 hestekræfter. Fuld HD.

Toyota PROACE City Verso Long Family
Ligeså rummelig som navnet er langt

Der findes allerede tre af slagsen, hvor producenterne har svært nok ved for alvor at skille modellerne ad. Toyota kommer halsene halvandet år efter de andre og så er gode råd dyre: Hvordan gør man en forskel. Det gør man netop ved at skille sig ud – vel at mærke på kundernes præmisser.
Toyota PROACE City Verso test - læs mere >>>Vi har prøvet den nye lange udgave af 7-personers familiebilen, Toyota PROACE Verso. Den har masser af anvendelsesmuligheder og kører forbavsende godt. Fuld HD.

Renault Clio TCe 130 EDC R.S.Line
Hybrid eller ikke hybrid - det er spørgsmålet
Det er ikke let, at vælge bil nu til dags. Især ikke hvad angår motorbestykningen, og Renault gør det ikke lettere, når man nu har udsigt til en fremragende hybrid-version af den kompakte, fancy-looking Clio model. Bl.a. fordi den eksisterende 130-hestes benzin udgave er så god.
Renault Clio TCe 130 test - læs mere >>>

Biltest: Hyundai i10 MPi Essential
Moden minibil
Der er grund til, at anerkende, at Hyundai fortsat udvikler på deres lille i10 model. I de senere år har kunde-interessen for de helt små biler været lidt på retur, og det er ingen gigant forretning for bilproducenterne, fordi de små biler jo traditionelt er billigere end de store. Det samme kan i øvrigt siges om søstermærket KIA, der netop nu er klar med den helt ny Picanto.
Hyundai i10 test - læs mere >>>
Hyundais lille i10 er forbedret i enhver henseende. Vi har prøvet den lille bil med 67-hestes 1-liters benzinmotor under skiftende vejrforhold. Fuld HD.

BMW X1 sDrive 18i M-Sport
Begrundet succes
BMW X1 er den mest populære model i BMW’s X-serie, dvs. SUV’er i forskellig størrelse. Det er ikke så mærkeligt, for den er ikke alene den billigste, men også den mest vævre og på mange måder også mest dynamiske af X’erne. Sådan er det jo ofte med kompakte biler uden al for lang akselafstand.
BMW X1 sDrive test - læs mere >>>


Nissan Juke 117 N-Design DCT ProPilot
Harmoni i sportsklæder
Tilbage i november sidste år kunne vi berette om de første oplevelser med den nye Nissan Juke. Bilen er i mellemtiden landet i Danmark, og nu var der tid til, at gå mere under den tofarvede lakering, naturligvis med DCT som en del af drivlinen. Det er den, Nissan i Danmark forventer bliver den mest populære.
Nissan Juke test - læs mere >>>


Suzuki Vitara 1,4 Hybrid Adventure
Suzuki er med på el-vognen

Suzuki har gjort meget ud af, dette forår at fortælle om fabrikkens nye hybridbiler. Det gør man naturligvis, fordi ”hybrid” er in. Men også fordi de har noget at have det i. Og så er hybrid i øvrigt ingen nyhed hos Suzuki, de har blot tidligere ikke gjort så stort et nummer ud af det.
Suzuki Vitara Hybrid test - læs mere >>>


Renault Captur TCe 130 EDC Intens
Hestekræfter er ikke alting

Hestekræfter er ikke alting. For i det moderne, velregulerede trafikbillede er køreegenskaber i bred forstand noget af det, der underbygger begrebet køreglæde. Og det hænger ikke altid sammen med rå power. Prøvekørslen af Renault Captur med 130-hestes TCe motor og EDC-gear er et glimrende eksempel derpå.
Renault Captur TCe 130 EDC test - læs mere >>>

Ford Puma 155 hk Mild Hybrid St-Line
Kraftfuld crossover på rov efter bilkøberne
Allerede i februar prøvede vi den helt nye Ford Puma i forbindelse de første internationale testkørsler på vejene omkring Malaga i Spanien. Kort tid efter sprang den nye crossover ind på det danske marked, gik på rov efter bilkøberne og i vores optik er der ingen tvivl: Den bil bør få succes hos det danske publikum.
Ford Puma 155 hk mHEV test - læs mere >>>MINI Cooper SE Experience
Skarp på trenden
El-biler til langfart skal have stor rækkevidde. Elbiler til bykørsel klarer sig med mindre. De sidste er den nye trend og den har mange fordele, hvad MINI Cooper SE er et glimrende eksempel på. Den står nemlig helt skarpt på tendensen.
MINI Cooper SE Experience test - læs mere >>>


Subaru XV 2,0i e-Boxer Summit
Helstøbt SUV med elektrisk boost

Det er ingen hemmelighed, at undertegnede er ret begejstret for Subarus biler. Det beror på deres unikke kørefærdigheder baseret på det velkendte princip med boxermotorer og symmetrisk permanent firehjulstræk. Men brændstoføkonomien har været et svagt punkt – det er der nu også kompenseret for med e-Boxer teknik i den ”kompakte” model XV.
Subaru XV e-Boxer test - læs mere >>>

Dacia Duster SUV Blue dCi 115 4WD
Ægte SUV - autentisk, robust og nymotoriseret

Det vil være synd at sige, at de seneste afgiftsændringer har favoriseret SUV-markedet, i hvert fald det ægte SUV-marked, som Dacia Duster tilhører – ikke det marked, som ukritisk benytter SUV-begrebet, fordi markedet efterspørger SUV’er, og man derfor kalder bilerne ”SUV”. Det er nemlig fortrinsvis brændstofforbruget, der beregnes afgifter ud fra, og derfor er de ægte SUV’er ikke blevet billigere.
Dacia Duster Blue dCi 4WD test - læs mere >>>Ford Kuga Plug-in Hybrid ST-Line
Ny Kuga plug-in sender gode signaler
Allerede sidste år kunne vi berette om Fords elektriske tiltag. De var anderledes end mange af konkurrenternes, og det kunne også se ud som om, at Ford var kommet lidt sent i gang. Men den helt nye Ford Kuga i plug-in hybrid udgaven sender gode signaler om, hvad vi kan vente os fremover. Den er ganske enkelt en god bil
Ford Kuga Plug-in test - del 1 - læs mere >>>


Ford Kuga Plug-in Hybrid ST-Line
Anderledes plug-in hybrid
Ford har lanceret en helt ny generation af den mellemstore SUV, Ford Kuga. Og nyt er det også, at den kan fås i en plug-in hybrid udgave, noget som givet vis vil tiltale mange danskere, for det er som om at netop plug-in hybrid idéen er slået an herhjemme, og det samme er SUV-kategorien. Så Ford rammer med den nye Kuga præcist ind i den markeds-tendens.
Ford Kuga Plug-in test - del 2 - læs mere >>>

Skoda Kamiq Ambition 1,0 TSI DSG
Mere bil for pengene
Når Skoda benytter de fælles platforme i VW-gruppen, er der efterhånden tradition for, at bilerne er lidt større end dem, som VW eller for den sags skyld søstermærkerne fra SEAT og Audi bygger. Skoda Kamiq er ingen undtagelse.
Skoda Kamiq 1,0 TSI DSG test - læs mere >>>


Ford Ranger Raptor 2,0 EcoBlue 4X4
Offroader med civiliseret opførsel
Egentlig hører en bil som Ford Ranger ikke hjemme i Europa. Den gør sig givet vis glimrende i støvet offroad terræn i Arizona og Texas, men på civiliserede europæiske landeveje? Ikke desto mindre er den amerikanske pickup den mest solgte af sin art nogensinde, netop i Europa. Og den position skal den nye generation Ranger såmænd nok kunne fastholde.
Ford ranger Raptor test - læs mere >>>


Jeep Wrangler 2,0T Sahara 4X4
Iøjefaldende livsstils bil og ærlig slider
Man kan ikke komme uden om, at den vækker opsigt. Den har imidlertid mange muligheder og man kan godt kalde den en livsstilsbil. Men under det hele gemmer sig en ærlig slider, en bil, der har gennemkørt det legendariske Rubicon spor i Californien med karakteren 7 ud af 10. Hvilket på almindelig dansk betyder: Meget, meget godt.
Jeep Wrangler Sahara test - læs mere >>>

Renault Zoe R135 Intens
Stille bytur i København city

Det er ikke fordi gaderne var tømte i danskernes prisværdige forsøg på, at reducere spredningen af SARS-CoV-2 virussen, at køreturen i de københavnske gader i den helt nye Renault Zoe R135 var en stilfærdig oplevelse, for prøvekørslen fandt sted endnu inden truslen for alvor var gået op for regering og det danske folk.
Renault Zoe "city-test" - læs mere >>>

Mazda2 SKYACTIV-G M-Hybrid 6 M/T
Mild hybrid på SKYACTIV vis

SKYACTIV betyder frit oversat: Få det bedste ud af kendt teknologi på den enkleste måde. Den filosofi har Mazda praktiseret i en del år efterhånden og den praktiseres helt efter det aktuelle køreformål. Og så tilpasses den naturligvis den enkelte bil. Det gælder også den opgraderede Mazda2.
Mazda2 M-Hybrid test - læs mere >>>Videotest: Mazda2 SKYACTIV-G Mild Hybrid
Mazda har opgraderet den kompakte Mazda2 bl.a. med en mild hybrid motor, der tro mod Mazdas SKYACTIV filosofi ikke inkluderer et batteri i hybrid-systemet. Fuld HD.


Honda Jazz e:HEV Hybrid Executive
Det tids-optimale fra to verdener
En elektrisk bil udmærker sig ved, at være lydløs. Den forurener ikke nærmiljøet og den forbruger ikke brændstof. Og så bliver de fleste bjergtaget af dens utrolige drejningsmoment. Men rækkevidden er en udfordring. Honda har parret det optimale fra to verdener i en usædvanlig hybrid løsning.
Honda Jazz e-HEV Hybrid test - læs mere >>>
Honda går deres egne veje med deres nye og avancerede hybrid-version af Honda Jazz. De udnytter elmotorens kolossale trækkraft og fodrer den fra en medbragt benzinmotor. Resultatet er unikt. Fuld HD.

BMW X2 sDrive 18d M Sport
Livsstils SUV-Coupé til landevejsbrug

Ligesom BMW X1 findes i en version med firehjulstræk såvel som i en uden, er dette også tilfældet for den sportslige livsstils-coupé version, X2. Med en 150-hestes dieselmotor i maskinrummet og forhjulstræk er den desuden ideel til de længere ture.
BMW X2 sDrive 18d M Sport test - læs mere >>>BMW X2 sDrive er den sporty version af BMW X1. Den har vi prøvet på grus, ujævn vej og plan asfalt. Fuld HD.

BMW X3 xDrive 30e M Sport
Kraftfuld "miljø-SUV" i premiumklasse

xDrive betyder firehjulstræk og som sådan er en BMW X3 xDrive med stor frihøjde og ægte SUV-former også en ægte SUV.  Sådan en kan også komme frem, når asfalten skiftes ud med ujævn vej eller lettere off-road terræn. Men den hér prøvekørte udgave: Nej, på ingen måde, det går ikke Jo, den kan godt, men så vil der efter kort tid ikke være meget tilbage af de pæne 21” alufælge til 40.000 kroner, og det går ikke…
BMW X3 xDrive 30e M Sport test - læs mere >>>


Audi e-tron 55 quattro
Stor, elektrisk og i en klasse for sig selv
Der er efterhånden kommet en del spillere på markedet, når det gælder elbiler. Men i den store klasse for biler på tæt ved 5 meters længde, findes der i princippet kun én. Audi e-tron 55 quattro er nemlig med sine 4,9 meter ikke helt så lang som Tesla Model X, omend den er mere rummelig, bredt anvendelig og også kører bedre. Og EQC hos Mercedes er noget mindre.
Audi e-tron 55 quattro test - læs mere >>>Renault Captur TCe 155 EDC
Highspeed test: Bestået
Allerede i forbindelse med de første internationale prøvekørsler fastslog vi, at 130-hestes udgaven af den helt nye Renault Captur føltes mere harmonisk end versionen med 155 hestekræfter. Det blev bekræftet for nylig, da vi prøvekørte Captur med 130 hk på danske landeveje. Men den kraftige udgave skulle have en ekstra chance – den er nemlig ret hurtig.
Renault Captur TCe 155 EDC test - læs mere >>>DS 7 Crossback E-Tense plug-in hybrid
Hjertets valg
E-Tense er det franske eksklusiv-mærkes betegnelse for elektrificeret bil. Og elektrificerede biler købes vel ofte med hjertet. I øjeblikket underbygger lovgivningen også salget af semi-elektriske biler, hvilket har gjort plug-in hybridbiler attraktive, også ud fra et prismæssigt synspunkt. Men DS 7 Crossback E-Tense PHEV skal især købes med hjertet.
DS 7 Crossback E-Tense test - læs mere >>>Toyota C-HR 2,0 Hybrid
Alsidig hybrid succes
Med 3 millioner hybridbiler solgt alene i Europa og over 15 millioner på verdensplan siden hybrid-æraen begyndte for mere end 20 år siden er Toyota ikke alene førende indenfor den miljøskånende teknik, de har også gjort teknikken brugbar i en alsidig hverdag for millioner og atter millioner bil-brugere. Det er den iøjefaldende C-HR et glimrende eksempel på.
Toyota C-HR 2,0 test - læs mere >>>KIA XCeed Plug-in hybrid
Optimal til lidt af hvert

KIA er eksperter i plug-in hybrid teknik. Det ses på salgstallene, men genspejles også i oplevelsen af deres PHEV’er (PHEV=Plug-in Hybrid Electric Vehicle), hvor XCeed Plug-in hybrid er seneste skud på stammen og optimal til lidt af hvert.
KIA XCeed plug-in test - læs mere hér >>>


Toyota Corolla TS Hybrid GR Sport
Sporty tourer med fornufts-økonomi
Allerede i fjor prøvede vi den nye Toyota Corolla i en potent udgave med 180 hybrid heste. Vi har også haft fokus på Touring Sports udgaven med den mere moderate 122 hestes drivline. I mellemtiden er netop drivlinen optimeret og der var mulighed for, at parre forskellighederne mellem de to bil-varianter oven i købet i den særlige GR Sport version. Resultatet er glimrende.
Toyota Corolla TS GR Sport test - læs mere >>>


Subaru Forester 2,0 e-Boxer
Premium SUV med sikre kørefærdigheder

Allerede i forbindelse med den første prøvekørsel af den helt nye Subaru Forester med hybridmotor i foråret 2019 – længe inden Subaru lancerede bilen i Danmark – kom vi godt i dybden med den nye bil og dens unikke teknik. Nu, hvor den i mellemtiden var landet hos de danske forhandlere, var der anledning til på ny at se nærmere på den spændende bil.
Subaru Forester e-Boxer test - læs mere >>>

Land Rover Discovery Sport Diesel
Premium oplevelse i hårdfør Mild Hybrid SUV
Det er ikke altid lige let: En land Rover er vel en Land Rover, altså en rigtig offroader. Hedder bilen så Range Rover, er den en luksus-offroader. Men sådan er det ikke helt. I hvert fald er den nye Land Rover Discovery Sport snarere en hårdfør SUV med masser af offroad egenskaber, og samtidig er den både luksuøs og komfortabel.
Land Rover Discovery Sport test - læs mere >>>


Skoda Superb Combi iV Plug-in Hybrid
Luksus i uanede mængder
Egentlig var opgaven let nok: At prøvekøre den nye Skoda Superb plug-in med selvsamme drivline som i den nye VW Passat GTE, vi prøvede forn nylig. Altså… bilerne er grundliggende ens, sådan i teknisk forstand. Det lød nærmest som en copy/paste opgave. Men man finder hurtigt ud af, at der, uden at have talt dem, let kan være flere forskelle end ligheder.
Skoda Superb Plug-in hybrid test - læs mere >>>

Ford Transit 350 Van FWD L3 H2 aut
Moderniseret transporter i stort format
Allerede i efteråret 2019 kunne vi berette om fornyelsen af Fords varebilsprogram, baseret på varebils-mærket ”Transit”. Ikke uvæsentlig var der fokus på den elektrificerede version, for i mange sammenhænge er elektricitet fremtiden. Men her og nu er det væsentligt, også at huske de dieseldrevne udgaver, hvis rækkevidde alene kræver adgang til tankstationer i ny og næ.
Ford Transit 350 Van L3 H2 test - læs mere >>>


KIA Ceed SW plug-in hybrid Upgrade
Semielektrisk SW med gennemprøvet teknik
KIA er plug-in hybridbilernes nummer ét i Danmark, og den position styrker fabrikken, der fortsat som den eneste giver kunderne 7 års garanti på deres modeller, yderligere med den nye stationcar-version af den populære Ceed model.
KIA Ceed SW plug-in hybrid test - læs mere >>>


Suzuki Jimny 1,5 AllGrip Adventure Pro 4WD
Designvindende mikro-offroader

Den næsten mikroskopiske offroader fra Suzuki med modelnavnet Jimny fik sidst i 2019 Danske Motorjournalisters ”Designpris 2020”. Undertegnede var selv med til at foreslå valget, og selvom vi ved flere lejligheder har sat fokus på den iøjefaldende bil her på Motorsiden.dk, var netop designprisen anledning til endnu et møde. For én ting er dens design, men virker det i dagligdagen?
Suzuki Jimny test - læs mere >>>


Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake
Lynhurtigt alternativ
Det kunne jo egentlig være gået meget værre. Den planlagte test af Mercedes-Benz CLA Shooting Brake CLA 200d blev aflyst i sidste sekund pga. uforudsete hændelser... Men Mercedes i Danmark var hurtig på aftrækkeren: Var det ikke noget med en AMG CLA 35 i stedet for? Et ligeså hurtigt OK, for selvom det ikke normalt er højtydende super-saloons, der står øverst på prioriteringslisten, var den jo den eneste, der var, og så stod den jo automatisk øverst!
Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake test >>>

Hyundai Ioniq plug-in hybrid
Bekymringsfri: Erfaring fornægter sig ikke
Hyundai-gruppen og i den sammenhæng også KIA var meget tidligt ude med deres vifte af elektrificerede biler, hvor man gennem en årrække har tilbudt såvel el-biler, selvopladende hybrider, plug-in hybrider og mild-hybrider. Den erfaring fornægter sig ikke, hvad den nye faceliftede Hyundai Ioniq plug-in hybrid angår.
Hyundai Ioniq plug-in hybrid test - læs mere >>>


Volkswagen Passat GTE Plus

Rummelig plug-in med mange valg

Volkswagen har givet deres store mellemklassebil, Passat, en kraftig overhaling. Basiskonstruktionen fra 2015 er dog i princippet uændret, kosmetisk er den blevet rettet lidt til, og så er dens infotainment system blevet moderniseret. Denne prøvekørsel er vores første rigtige møde med den faceliftede Passat, og i trit med tidens trend har vi set nærmere på plug-in hybrid versionen, GTE.

VW Passat GTE test - læs mere >>>


Flere prøvekørsler >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt