- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Biltests


 Biltest arkiv Flere prøvekørsler >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biltest: Lexus ES 300h Limited Edition

Reelt og luksuøst alternativ til langturen

I en tid, hvor elektrificering er en vigtig del af bilernes udvikling og dieselolie ofte ubegrundet er gjort til den store synder i CO2 regnskabet, er det interessant, at Lexus er leveringsdygtig i klimarigtige luksusbiler, der langt henad vejen er bedre end de diesel motoriserede alternativer. ES 300h er et godt eksempel.

Lexus ES 300h test - læs mere >>>

 

Videotest: Lexus ES 300h Limited Edition

En 5 meter lang luksusbil med over 200 hestekræfter og benzinmotor: Hvordan kan den på forbrug hamle op med tilsvarende dieselbiler. Lexus ES 300h kan, og svaret får du i videoen. Fuld HD.


MG ZS EV Luxury 69 kWh

Markant facelift giver nye muligheder

Det er kun to år siden MG blev relanceret i Danmark efter dog at have været på andre markeder et stykke tid. Og ved samme lejlighed dukkede den trods alt ret nye fuldt elektriske ZS EV op hos de nyudnævnte MG forhandlere. En anderledes bil med en flot arv og et vist nostalgisk look. Det sidste er helt ændret i den faceliftede version, men det handler ikke kun om udseende, også mulighederne er blevet større.

MG ZS EV test - læs mere >>>


Renault Kangoo Van Open Sesame

Aladdins fantasifulde varebil

Egentlig er en kompakt varebil jo blot en rummelig kasse med hjul på og et cockpit på fronten, så man har noget at sidde i, når man skal styre. Hvor svært kan det være. Men det er nu ikke helt rigtig. Betjeningen af varebilen, dens funktion og naturligvis også dens køreegenskaber betyder temmelig meget. Og da kan det være svært – også hvis man gerne vil skille sig lidt ud fra mængden.

Renault Kangoo Open Sesame test - læs mere >>>


Land Rover Discovery Sport P300e plug-in

Klædelige plug-in kræfter

En moderne Land Rover med en lille 3-cylindret 1,5 liters motor. Nu står verden ikke længere. Enhver inkarneret Land Rover entusiast vil sige ”Nej tak”. Men i en tid, hvor verden på mange andre fronter bestemt ikke står længere, og det i langt mere alvorlig grad, bør man give den en chance. Måske er plug-in hybrid-udgaven af Land Rover Discovery Sport også rettet mod en bredere skarre af købere. I alle tilfælde er de elektriske kræfter klædelige.

Land Rover Discovery Sport PHEV test >>>

 

On-board videotest:

Land Rover Discovery Sport P300e PHEV

Som alle plug-in hybrider er også Land Rover Discovery Sport P300e nogle hundrede kilo tungere end bilerne med konventionelle drivliner, men faktisk klæder de mange kræfter og den næsten umærkbare forøgede vægt den SUV-agtige offroader. Fuld HD.


Toyota Mirai H4 RWD

Elbil uden begrænsninger

Det er måske at tage munden for fuld, at kalde Toyota Mirai for en bil uden begrænsninger for alle biler har begrænsninger. Men hvad det, at være elbil angår, er det ikke bilen selv, der sætter begrænsningerne. Alene samfundets infrastruktur er den begrænsende faktor for en brintbil, for det er sådan en, Mirai er.

Toyota Mirai test - læs mere >>>


Ford Kuga ST-Line X Hybrid

Ideen er god men markedet umuligt

Ford har opnået stor succes med Kuga Plug-in Hybrid modellen. Det er til at forstå. Prisen er god, bilen ligeledes. Og selvom de politisk styrede markedskræfter arbejder den modsatte vej for tiden, er 345.000 kroner for en Kuga plug-in stadig en god pris. For nogle bilister er den selvopladende hybrid imidlertid en bedre løsning, men dér arbejder markedet endnu mere imod.

Ford Kuga Hybrid test - læs mere >>>


Suzuki S-Cross 1,4 Hybrid Adventure

Moderniseret allroundbil med Sahara-touch

Indrømmet, det dér med Sahara-touch er lidt en tilsnigelse (forklaring følger), men det er et faktum, at den nye Suzuki S-Cross, som fabrikken kalder en ”helt ny bil” og den danske importør med ægte beskedenhed betegner som en ”kraftig ansigtsløftning”, er så moderniseret, at man godt kan forstå, at fabrikken mener at den er ny.

Suzuki S-Cross Hybrid test - læs mere >>>


VW Polo 1,0 TSI 110 hk Style

Iøjefaldende facelift til bilen for de mange

Hvorfor revolutionere en succes? Så hellere bygge en helt ny model, hvad man da også gør hos VW. I Polo-størrelsen hedder den nye bil ID.2, den er fuldt elektrisk, men den lanceres først i 2025. I mellemtiden har man jo så Polo, som man jo kunne have valgt at elektrificere. Det har man ikke gjort, men dermed er Polo ikke ligegyldig på markedet.

VW Polo 1,0 TSI test - læs mere >>>


Polestar 2 Long Range Single Motor

Polestar i poleposition

Polestar har på rekord tid bragt sig i poleposition på markedet for nye elbiler. Næsten, i hvert fald, for i kampen om hæderstitlen Årets Bil i Danmark 2022 blev de slået på målstregen af Hyundai Ioniq 5, men Polestar 2 var usædvanlig tæt på. I bilens særlige segment for de sportslige elbiler må den siges af være i pole, dels på grund af et iøjefaldende design og dels fordi bilerne kører knaldgodt.

Polestar 2 Long Range 2WD test - læs mere >>>


Volvo XC40 Recharge Elbil AWD

Velkørende el-SUV med stort forbrug

Volvo har bygget en velkørende fuldt elektrisk udgave af deres også velkørende XC40 model. Den er en regulær SUV med stor trækkraft, men den tager også godt for sig, når det gælder energiforbruget, men det er der i et vist omfang råd for.

Volvo XC40 Recharge Elbil test - læs mere >>>


Opel Mokka e 100 kW Ultimate

Tysk elbil med franske gener

Opel er ligeså tysk som fx Peugeot er fransk. Den påstand holder nok ikke helt nu om dage, for i en globaliseret virksomhed som Stellantis bliver tingene godt mixet sammen. Heldigvis, for derved får bilkøberne i princippet det bedste fra alle de verdener koncernen repræsenterer. Som sådan er også den elektriske Opel Mokka e blevet en fuldgyldig tysk bil med favorable franske gener.

Opel Mokka e 100 kW Ultimate test - læs mere >>>


Hyundai Ioniq 5 RWD

Hyped elbil - med god grund

De to mest hypede elbiler i Danmark sidste år var KIA EV6 og søsterbilen Hyundai Ioniq 5. Førstnævnte er netop blevet kåret til ”European Car of the Year 2022” og sidstnævnte har fået tildelt tildelt hæderstitlen ”Årets Bil i Danmark 2022”. Hvad der præcis afgjorde forskellen står lidt hen i det uvisse, men måske var udseendet en afgørende faktor. Et faktum er de i hvert fald, at de begge vækker opsigt, og de ser da også på hver deres måde rigtig godt ud.

Hyundai Ioniq 5 test - læs mere >>>


Renault Trafic SpaceClass dCi 170 EDC

Gigantisk og noget for sig selv

Det er ret begrænset, hvad der findes af den slags på markedet, så har man brug for sådan en, er det jo bare med at betale prisen. Men 860.000 kroner er mange penge. På den anden side findes der jo mange biler, der koster både det og meget mere, og som har ganske andre egenskaber, så man skal nok bare lige vænne sig til, at det her er noget andet, man får for pengene.

Renault Trafic SpaceClass test - læs mere >>>


KIA Ceed SW Plug-in Hybrid Upgrade

Velkørende plug-in hybrid - også til langtur

Aldrig så snart har politikerne skabt stabilitet i lovgivningen om afgiften på ikke mindst de meget solgte plug-in hybridbiler, før de begynder at indse, at de måske havde truffet en beslutning på et urealistisk grundlag. Kort inden diskussionen om plug-in hybrid bilerne og deres afgiftsfavorisering på ny blussede op, havde vi mulighed for at prøvekøre en af de populære af slagsen på en tur, der noget mere nuanceret end den aktuelle debat synliggør fordele og ulemper ved en plug-in hybrid.

KIA Ceed SW PHEV test - læs mere >>>

Jeep Wrangler Rubicon 4xe PHEV

Test på skiftespor i pagt med naturen

1. maj er skiftedag. Præcis den dag overgår importen af bl.a. Jeep til K.W.Bruun som en logisk konsekvens af sammenlægningen af FCA og PSA, som K.W.Bruun i forvejen repræsenterede i Danmark. Så prøvekørslen af Jeep Wrangler 4xe Rubicon plug-in hybrid var en test på skiftesporet. Måske den sidste på danske nummerplader af den legendariske amerikanske off-roader. Hvem ved?

Jeep Wrangler Rubicon 4xe test - læs mere >>>


Lexus UX 300e Luxury

Luxuøs elektrisk hverdagsbil

Markedet bugner af kompakt til mellemstore elbiler i 3-400.000 kroners prisklassen. De har dog alle uden undtagelse en udfordring på rækkevidden, for det er fortsat infrastrukturen, opladnings-hastigheden og batterikapaciteten, der sætter begrænsningerne. I den luksuøse ende er Lexus UX 300e imidlertid et stærkt tilbud.

Lexus UX 300e test - læs mere >>>


Ford S-Max 2,5 Hybrid ST-Line

Miljøløsning for mange med pladsbehov

En stor bil, som man ikke kan ”plugge ind” eller som er udstyret med en såkaldt grøn drivline. Giver det mening i den moderne verden? Når det handler om Ford S-Max Hybrid er svaret ja, for opgøres CO2 udledningen ikke alene pr. kørt km pr. bil, men også eller endda i stedet for pr. person i bilen, ser regnestykket attraktivt ud.

Ford S-Max Hybrid test - læs mere >>>

 

On-board videotest: Ford S-Max Hybrid

Det er bestemt ikke alle, der kan udnytte mulighederne og fordelene ved at køre elbiler eller plug-in hybrid biler - men som alligevel har et velvoksent transport behov. Til dem er en selvopladende hybridbil som Ford S-Max ideel. Fuld HD.


On-board video test: Dacia Duster 150 FWD

I efteråret fortalte vi om den nye faceliftede Dacia Duster og optog en video i 4X4 versionen med dieselmotor. Den er nu suppleret med en vinter-video i den forhjulstrukne 150-hestes benzin-udgave. Se videoen her. Fuld HD.

Læs mere om Dusteren hér >>>


Citroën C3 Aircross 1,2 PureTech 130

Moderniseret praktiker

Allerede i november måned var vi ude at køre en kort prøvetur i den nye moderniserede udgave af Citroëns kompakt SUV-størrelse bil, C3 Aircross. ”Allerede” var meget påvirket af Corona-pandemien og vi satte os siden for, at se lidt nærmere på den. Det er så nu…

Citroën C3 Aircross test - læs mere >>>


Volvo XC60 B4 Diesel R-Design AWD

Usynlig modernisering

Det er godt to år siden, at vi sidste gang prøvekørte en Volvo XC60 B4 R-Design, altså i princippet den samme version, som der denne gang på ny sættes fokus på. Og det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Fornyelserne er usynlige, men de er der og ikke mindst et nyt samarbejde med Google er med til at gøre oplevelsen anderledes.

Volvo XC60 B4 Diesel AWD test - læs mere >>>


Honda HR-V e:HEV 1,5 i-MMD Hybrid

Anderledes hybrid - nu må det slå igennem

Honda er ikke for ingenting kendt for, at skabe nogle af verdens mest avancerede biler. Deres tilgang til hybrid-filosofien har forandret sig over tiden og den aktuelle løsning, som også ses i CR-V og Jazz, er nu også at finde i den helt nye generation HR-V med tillægsbetegnelsen e:HEV. Den er harmonisk afstemt med bilens størrelse – men 18,5 km/l, som oven i købet kan opnås i praksis, burde i sig selv sige ret meget.

Honda HR-V e:HEV Hybrid test - læs mere >>>

 

On-board videotest: Honda HR-V e:HEV Hybrid

Hondas hybrid-drivline er helt unik og den passer perfekt til den nye HR-V e:HEV. Se selv. Fuld HD.


Peugeot 308 H/B PHEV 180 hk 8EAT

Den er fransk, den er dejlig

Man kan ikke andet end blive lidt frankofil, når man oplever den helt nye Peugeot 308. For om nogen er Peugeot i stand til for en rimelig penge at sammensætte en bil, så der både er noget til øjet og noget til køreoplevelsen. Men om tiden så er vokset fra de ”flade” konventionelle hatchbacks er en anden ting, den jo hverken en crossover eller en SUV, der jo ellers er meget populære for tiden.

Peugeot 308 PHEV 180 hk test - læs mere >>>


DS 7 Crossback E-Tense FWD PHEV

Haute Couture med afgiftsrabatt

Haute Couture med afgiftsrabat. Hvilket Pariser modehus havde lige set den komme. Men det fungerer fint i det opfindsomme og noget alternative danske afgiftssystem, for når den fine franske skrædderkunst parres med det luksuøse Pariser-bilmærke, DS, og der sættes et stik i stikkontakten, rasler prisen ned..

DS 7 Crossback E-Tense PHEV test - læs mere >>>


Tesla Model Y LR dual motor Premium

Trendsetter på egne præmisser

Tesla var banebrydende, da man for 10 år siden lancerede den første Model S. Nytænkning i design, betjening, til en vis grad funktion og med stor vægt på bilens rækkevidde. På den måde har Tesla sat dagsordenen for den næsten eksplosive udvikling af elektriske biler, som vi har oplevet i årene siden.

Tesla Model Y test - læs mere >>>


Toyota Yaris Cross Hybrid Style

Årets bil til danskerne

Den helt nye Toyota Yaris Cross Hybrid rammer præcis ind i det segment, hvori rigtig mange danskere køber bil for tiden. I hvert fald hvis man ser bort fra dem, der udnytter afgiftsrabatten på plug-in hybrid biler til prismæssigt fordelagtigt at anskaffe en ofte luksuøst udstyret mellemklassebil. Ikke alle kan det, for dem er hybrid-udgaven af Toyotas kompakte SUV et oplagt alternativ.

Toyota Yaris Cross Hybrid test - læs mere >>>


Ford Puma ST-X 1,5 EcoBoost 200 hk

Landevejsracer med mere end ét formål

For cirka to år siden afholdt Ford de første internationale prøvekørsler af den helt nye Ford Puma. Ved samme lejlighed præsenterede man med meget hemmelighedskræmmeri en ST-version, ingen fotos, ingen pressedækning, bare en journalist teaser. Mærkeligt. Men der var formentlig en ganske særlig grund til hemmelighedskræmmeriet.

Ford Puma ST-X 200 hk test - læs mere >>>


VW ID.4 GTX 4MOTION

Firehjulstræk med et formål

I mange år har vi lært, at biler med forhjulstræk er mere køre-rigtige og sikre end baghjulstrukne biler. Den optimalt indrettede elbil er imidlertid baghjulstrukken, hvad bl.a. VW har praktiseret med ID.3, der også godt kan slå et slag med halen, når man kører den lidt friskt. ID.3 har imidlertid en sportslig storebror, ID.4, som i 4MOTION udgaven opfører sig ganske anderledes. Hurra for det.

VW ID.4 GTX 4MOTION test - læs mere >>>


BMW iX3 Charged

Ærlig elektrisk crossover-SUV 

Det er ikke den letteste opgave for en bilfabrik, at skabe en brugbar elektrisk bil ud af en eksisterende model med konventionel drivline. Med lidt kunstgreb er projektet lykkedes udmærket for BMW, der også har såvel X3 versioner med konventionelle ”ICE” motorer samt en plug-in hybrid. Men er en iX3 Charged, som er navnet på den fuldt elektriske ”BEV” (battery Electric Vehicle), så overhovedet en X3.

BMW iX3 Charged test - læs mere >>>


Flere prøvekørsler >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt