- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kør økonomisk med – eller uden – Toyota


Tekst: Søren Clauding – september 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota har sat sig et ambitiøst mål. Da det nu ikke har vist sig muligt, at få regeringen til at give afgiftslettelser, så almindelige danskere kan erhverve hybridbilen Prius, bliver man nødt til at lære danskerne at køre økonomisk – noget som Prius ellers klarer helt af sig selv.

 

Selvom effekten selvsagt ikke bliver helt den samme igangsætter verdens største bilfabrik via sin danske repræsentant, Toyota Danmark, en ”Eco Driving” kampagne, hvor formålet er, at gøre gennemsnitsbilisten i stand til at reducere brændstofforbruget med helt op til 30 procent – simpelthen ved at køre økonomisk rigtigt.

 

”Selvfølgelig handler det også om at sætte fokus på Toyota, for vi lever jo af at sælge biler” siger Toyotas Informationschef René Mouritsen. ”Men man kan tjene penge på mange måder, og vi tror på, at der er overensstemmelse mellem de ønsker, bilkøberne har om både at medvirke til at skåne miljøet mest muligt og samtidig høste en økonomisk gevinst – og vores ønske om at få flest mulige bilkøbere i tale. Skulle det ende op med, at de vælger en Toyota frem for det bilmærke, de har i forvejen, skal det ikke komme dem til skade,” smiler René Mouritsen.

 

I modsætning til de fleste andre marketing aktiviteter indenfor bilverdenen har Toyotas initiativ en direkte effekt, som går langt ud over dialogen med kunderne. Der er regulært tale om at en aktivitet, der kan reducere brændstofforbruget og dermed forureningen – samtidig med at bilisterne sparer penge.

 

”Vi har trykt en lille folder, som er fyldt med spare råd,” fortæller René Mouritsen. ”Spare rådene kan benyttes på en hvilken som helst bil og følger man dem, vil de fleste bilister opleve ganske betydelige besparelser på brændstofforbruget.”

Foruden den trykte folder kan man også blive klogere på Eco Driving ved at besøge www.toyota.dk. Her finder man bl.a. en instruktionsfilm af et par minutters varighed.

 


Blandt de 10 gode råd har vi plukket halvdelen og tilføjet vores egne kommentarer:


Start bilen og kør med det samme – tomgangskørsel er særlig forurenende, man kan lige så godt få lidt kilometer ud af maskineriet, når det nu er i gang!

 

Sørg for glidende kørsel – opbremsninger og fartnedsættelser følges af accelerationer og accelerationer er det mest energiforbrugende ved bilkørsel.

 

Hold bilen i gear, når du tager farten af – det gælder moderne biler, hvor elektronikken slukker for tilførsel af brændstof i motoren indtil den er nede i tomgangshastighed. I gamle biler skal man fortsat koble ud og siden så vidt muligt lade farten løbe af bilen og bruge bremsen minimalt.

 

Kør i det rigtige gear – hold motoromdrejningstallet lavt, men lad ikke motoren sejtrække.

 

Brug elektrisk udstyr mindst muligt – aircondition og el-bagruder sluger strøm, som produceres af motoren. Aircondition kan øge brændstofforbruget med op til 10 procent, når det arbejder for fuld styrke.

 

Luk vinduerne – åbne sideruder giver forøget luftmodstand. Det koster brændstof.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt