- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Disney California Adventure Park

Cars Land for små og store bil entusiaster

 


Af Søren Clauding – august 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disney flyttede bjerge, da den første PIXAR animationsfilm, CARS (på dansk BILER), så dagens lys. Ikke bare revolutionerede animationsteknikken måden at opleve film på, Disney flyttede også bilernes øjne fra den traditionelle placering i billygterne op i bilernes frontrude. Derved blev de helt menneskeliggjorte og man kunne give bilerne udtryk som aldrig tidligere var set.

 

Siden formåede man at flytte de voksnes bilverden ind i et børnemiljø. De amerikanske NASCAR-løb, som trækker 5 millioner tilskuere ud til de amerikanske racerbaner hvert år, de storslåede amerikanske highways, den endnu mere storslåede natur, den legendariske Route 66 og ikke mindst det amerikanske multietniske og multikulturelle samfund vandt indpas i filmen. Den var en succes fra første visning.

 

FLYVEMASKINER 2

Siden er BILER 2 kommet til, der er skabt en FLYVEMASKINER (hvor flyvemaskiner mikses med biler og mange af rollerne er gengangere) og 28. august er der i Danmark premiere på ”FLYVEMASKINER 2 – Redningsaktionen”. Og publikum strømmer ind i biograferne, med garanti også dette efterår, for de film går rent ind hos børn såvel som voksne.

 

Det samme gør sig gældende i Disneyland, eller rettere naboparken, California Adventure Park, som er nabo til den originale Disneyland i byen Anaheim i udkanten af Los Angeles. For hér har Disney skabt en tro kopi af Radiatorspring, eller Kølerkildekøbing, som den hedder på dansk. I fuld størrelse, med de kendte bygninger, figurer og ikke mindst ørkenområdet omkring byen.

 

Mød Lynet McQueen og Bumle

Lynet McQueen og Bumle kører rundt i gaderne, man kan blive fotograferet sammen med dem, man kan spise is i Flo’s V8 café, kikke indenfor i Cozy Cone Motellet, besøge Luigi’s Flying Tires, kaste sig ud i nogle af de regulære forlystelser med en racertur i ørken området omkring Kølerkildekøbing.Det er der, hvor Doc Hudson skulle lære Lynet McQueen at køre på løst underlag, med stejlkurve og hop og de rette kulisser, lige fra den karakteristiske kølerfigur til bjergformationer inspireret af Cadillac Ranch langs Route 66 i Texas.

 

Stå tidligt op og spring køen over

Enhver med blot en smule barnlig sjæl og et sprøjt benzin i blodet bør sætte det som et livsmål at besøge Disneys Cars Land, men man skal være indstillet på, at der er mange andre med samme interesse. Et tip: Hvis man vil ud at køre i ”Radiator Springs Racers”, så kom tidligt, når parken åbner ved 8-tiden om morgenen, styr direkte til Cars Land og træk et FASTPASS (der ofte er ”udsolgt” for dagen ved 10-11 tiden).


Radiator Springs Racers er et "must" i Cars Land.


Det er gratis og giver adgang til køreturen i ”Radiator Springs Racers” indenfor en periode på en time senere på dagen. Så slipper man for at stå i kø i op til flere timer (i højsæsonen), stryger udenom køen og får den ultimative oplevelse af at være en del af Disneys BILER-univers. I hvert fald for en stund – siden kan man bevare oplevelsen i barnesjælen.

 

Link til Disney California Adventure Park


Lynet McQueen.

 

Route 66 går lige gennem Kølerkildekøbing.

 

Stejkurve i ørkenlandskabet

 

Flo's V8 Cafe.

 

Kølerfigur-landskab.

 

Cozy Cone Motel.

 

Luigis Cada Della Tires.

 

Route 66 souvenirs.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt