- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

    


2024 ABB Formel E verdensmesterskabet

Formel E Rookie Test:


Frederik Vesti gjorde god figur i Berlin


Af Søren Clauding – 13. maj 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den danske tidligere Formel 2 kører, Frederik Vesti, gjorde en god figur, da han fik mulighed for at deltage i den såkaldte Rookie Test på Formel E racerbanen i Tempelhof Lufthavnen i Berlin. Vesti fik muligheden af det indiske Mahindra team, som allerede i weekenden havde glimret ved at opnå pole-position i lørdagens 9. VM-afdeling.Det var teamets rutinerede Edoardo Mortara, som opnåede pole med bilen i 350 kWh konfiguration i tiden 1m01,741s. Vestis hurtigste tid med 350 kW effekt var 1m02,227, altså et halvt sekund langsommere end Mortaras pole-tid. Mortara kvalificerede sig til søndagens 10. VM-afdeling i tiden 1m02,248s - altså en tid, der var en smule langsommere end Vestis tid – og den rakte til rakte 7. startposition. Vesti havde mulighed for at køre begge dagens to rookie-sessions.

 

Foruden danskeren deltog den indiske kører, Kush Maini, også i testen. I 350 kW setup’et var Maini sammenlagt marginalt hurtige, men i løbs setup med 300 kW var Vesti den marginalt hurtigste af de to.

 

Efter testen sagde Frederik Vesti:

- I dag har været en stor oplevelse for mig. Jeg havde ingen forventninger, da jeg ikke vidste, hvad jeg skulle forvente! Jeg må sige, at jeg var meget overrasket over Formel E-racerbilen. Som kører er det altid værdifuldt at lære og vokse af erfaringer med forskellige og meget konkurrencedygtige biler.

 

- Jeg var virkelig imponeret over det tekniske niveau, og det står klart for mig, hvorfor Formel E nu er et verdensmesterskab. Hele dagen med Mahindra Racing forløb gnidningsløst, og jeg er meget taknemmelig over for at have fået muligheden for at teste og for den støtte og erfaring, teamet gav mig i løbet af dagen.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt