- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

    

 

 

24 timers Le Mans præsenteres

i samarbejde med GOODYEAR

2024

på Motorsiden.dk

24-timers Le Mans på Motorsiden.dk24 timers Le Mans 2024 - Indhold


Af Søren Clauding – juni 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview med Nicklas Nielsen efter Le Mans triumfen


Nicklas Nielsen vinder 24-timers Le Mans

For første gang siden Tom Kristensens seneste triumf tilbage i 2013 i verdens mest berømte motorløb lykkedes det en dansk racerkører at komme helt til tops. Nicklas Nielsen kørte sin Ferrari 499P i mål som vinder i en hæsblæsende duel med de tidligere vindere fra Toyota.

Nicklas Nielsen vinder Le Mans >>>


Den danske slutspurt og Toyotas misser

Årets 24-timers løb har været lidt af en mundfuld for alle deltagerne, ikke mindst de mange danskere, hvoraf det bestemt ikke er dem alle, der er er lige rutinerede.

Dansk slutspurt >>>


Slutspurt i regnvejr - måske

Der er nu kun en times tid tilbage af årets franske maraton-race. Og regnen siler ned, selvom det lysner lidt i det fjerne. Men ét af sikkert, det bliver en slutspurt uden sidestykke.

Slutspurten er sat ind >>>


Først var der 10 - nu er der...

Der er mindre end 4 timer tilbage i årets 24-timers Le Mans og hvor der for lidt tid siden var 10, er der nu 9 tilbage. Spørgsmålet er, om det går som i historien om de 10 små soldater.

Søndag kl. 12: Cadillac fører >>>


Dansker status i 5. time

Det går ikke dårligt for de danske kørere, set over en kam. Men de har store udfordringer foran sig, ikke mindst på grund af de stadigt skiftende vejrforhold.
Sådan ser det ud i løbets 5. sidste time...

Dansker status i 5. time >>>


Efter den hårde nat er 10 på linje

Det er næsten utænkeligt. Efter en nat, hvor regnen kom og gik, og til tider havde præg af regulært skybrud, og de tre safetycars gjorde det samme, er ikke ikke færre end 10 biler måske ikke helt på linje, men i hvert fald på omgangshøjde. Udfaldet af årets race står helt hen i de uvisse.

Søndag morgen update 11:25 >>>


På randen til natten

Det er ofte i nattens mulm og mørke, når sigtbarheden er dårlig, når trætheden melder sig og hvis vejrguderne som lovet også blander sig i striden, at tingene går galt.

Le Mans lørdag 22:10 >>>


Status på danskerne

Efter de første ca. 3,5 timer ser det sådan ud for de danske deltagere i 24-timers Le Mans, uden justering for pitstops.

Le Mans danskerne lørdag 19:30 >>>


De første tre timer+

Danskere med i topstriden

Efter tre timer af årets 24-timers Le Mans har især tre bilmærker skilt sig ud. Og med to danske kørere med i topkampen, ser det også godt ud, set med danske øjne.

Le Mans starten >>>


Deltagerliste 24 timers Le Mans 2024
24-timers Le Mans køres i weekenden 15.-16. juni 2024

Det, og meget andet, gør Le Mans til noget særligt

24-timers Le Mans er ikke bare verdens mest berømte motorløb, det er også en enestående oplevelse for alle, der vælger at se løbet LIVE i Le Mans.

Le Mans for folket - læs mere >>>
Interview med Sebastien Buemi
Den 4-dobbelte Le Mans vinder, tidliger verdensmester i langdistance racinf og Formel E mester har en omfattende erfaring, som kan blive til stor hjælp i det stærkt uforudsigelige racerløb.


Warm-up - men temmelig koldt

Hér er alle "danskerbilerne"

Det er helt klart, at vejret får indflydelse på årets 24-timers løb. Regnen kom tidligere end forventet, men blot få sekunder efter, at den såkaldte Warm-up havde fundet sted. Men den var så temmelig kold.

Warm-up og dansker bilerne >>>


 

Interview med Michael Christensen


Le Mans kvalifikationen:

Kvalifikation er kvalifikation - og det er så dét

Når man forud for et 24 timer langt løb, oven i købet på en af verdens mest udfordrende racerbaner til den slags race, kører kvalifikation, er det for til en vis grad at få skilt bukkene fra fårene. Men erfaringen viser, at mere skal man så heller ikke lægge i dét. Især forventes det, at vejret bliver en medvirkende faktor, hvor dem, der er mest forudseende, er dem, der klarer den udfordring bedst.

2024 Le Mans kvalifikationen >>>


13 danskere i Le Mans tangerer rekorden

Præcis som i fjor er feltet af danske racerkørere, der kommer til start i årets 24-timers Le Mans rekordstort. 13 danskere er tilmeldt og ikke færre end fire af dem starter i topkategorien for de såkaldte Hypercars, hvilket faktisk er én mere end sidste år.

Danskere i Le Mans 2024 - læs mere >>>


Balance of Performance spiller med igen

Konkurrencen er altid hård i 24-timers Le Mans. Og for at sikre, at bilerne ikke ender op med at være tilnærmelsesvis ens, har arrangørerne, Automobile Club de l’Ouest mulighed for at regulere bilernes præstationsniveau indenfor rammerne af de såkaldte Balance of Performance regler. Det er en forholdsvis enkel måde, at forsøge at gøre bilerne mere lige.

2024 Le Mans optakt: BoP spiller med >>>


Uforudsigelighed over alle grænser: Toyota mod Porsche, mod Ferrari, mod ialt 21 andre...

Toyota har domineret verdensmesterskabet for langdistance racersportsvogne i 5 år og er også regerende verdensmestre. De har vundet 24-timers Le Mans fem gange over de sidste 6 år. Og havde det ikke været for en sidste øjebliks ændring i reglementet, indført umiddelbart inden starten på 24-timers løbet i fjor, havde Toyota med stor sandsynlighed taget den sjette sejr på stribe.
2024 Le Mans optakt: Toyota mod resten >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt