- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

    

 

 

24 timers Le Mans præsenteres

i samarbejde med GOODYEAR

2024

på Motorsiden.dk

24-timers Le Mans på Motorsiden.dk24 timers Le Mans 2024

Efter den hårde nat: 10 på linje


Af Søren Clauding – 16. juni 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er næsten utænkeligt. Efter en nat, hvor regnen kom og gik, og til tider havde præg af regulært skybrud, og de tre safetycars gjorde det samme, er ikke ikke færre end 10 biler måske ikke helt på linje, men i hvert fald på omgangshøjde. Udfaldet af årets race står helt hen i de uvisse.

Og hvem er de 10 deltagere, der nu har givet sig i kast med de 5 afgørende timer?

I skrivende stund kan man hejse det danske flag, for det er Ferrari nr. 50 med bl.a. Nicklas Nielsen i cockpittet, der fører an. Men de har den meget hurtige Ferrari nr. 83 lige i baghjulet. I bogstavelig forstand, for efter den sidste safetycar periode er afstanden mellem dem blot 3 sekunder.

Men det er næsten en umulighed at vurdere pitstop-effekten. Og i samme øjeblik, bogstaverne var sat i spalten, kørte de begge i pit og så var Cadillac nr. 2 parat til at overtage føringen.

Toyota nr. 8 har skiftevis ført og skiftevis ligget på den 4. plads, de har netop nu. Og team-kollegerne i Toyota nr. 7 hænger stadig med, netop nu på 6. pladsen.

De to Porscher med hhv nr. 6 og 5 er også i topstriden, hvor det aktuelt er nr. 6 der klarer sig lidt bedre end nr. 5, der bl.a. har Michael Christensen i cockpittet.

Ferrari nr. 51 er også på den førende omgangshøjde. Det samme er de to JOTA-Porscher med bl.a. Oliver Rasmussen på skift i cockpittet i nr. 38.Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt