- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

    

 

 

24 timers Le Mans præsenteres

i samarbejde med GOODYEAR

2024

på Motorsiden.dk

24-timers Le Mans på Motorsiden.dkStarten gik, naturligt med Porsche nr. 6 i spidsen - men den er faldet tilbage i kampen om topplaceringer.

24 timers Le Mans 2024

Danskere med i topstriden


Af Søren Clauding – 15. juni 2024 19:20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter tre timer af årets 24-timers Le Mans har især tre bilmærker skilt sig ud. Og med to danske kørere med i topkampen, ser det også godt ud, set med danske øjne.

 

Det er helt klart Ferrari, der har fat i den lange ende, hvis et forspring på cirka et halvt minut kan kaldes ”helt klart”. Men et faktum er det, at i top 4 er der to Ferrari’er, en Porsche og en Toyota. Og aktuelt, hvis man gør et spædt forsøg på at kompensere for pit-stops, er det Ferrari nr. 83, der gør det bedst. Den køres af den tidligere Formel 1 kører, Robert Kubica fra Polen, Robert Shwartzman fra Israel og Yifei Ye fra Kina.

 

I løbets første fase var det især de to Ferrari AF Corse biler med hhv nr. 51 og 50, der førte an. Først nr. 51 og siden gennem længere tid nr. 50, der bl.a. har Nicklas Nielsen i cockpittet. Men småproblemer og regnvejr rykkede lidt rundt på tingene, og gennem nogen tid lå Michael Christensens Porsche på 2. pladsen.

 

Alt imens Sebastien Buemi i Toyota stille og roligt rykkede frem i feltet. Men når det er skrevet, er der ufattelig lille afstand mellem bilerne i topstriden, og ingen kan med blot nogen sikkerhed fastslå, hvordan løbet vil udvikle sig herfra.

Iøvrigt er Oliver Rasmussens JOTA Porsche også begyndt at blande sig i toppen...Oliver Rasmussens Porsche er også begyndt at blande sig i toppen.


Ferrari nr. 83 ligger godt til.


Nicklas Nielsen førte an en rum tid.


Michael Christensens Porsche er den bedste blandt Porsche fabriksbilerne.


Sebastien Buemi viser, at Toyota er fuldt konkurrencedygtig.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt