- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

86. International Motor Show i Genève 2016


Her finder du en oversigt over vores dækning af forårets vigtigste internationale bilbegivenhed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forårets vigtigste internationale motorshow finder hvert år sted i Genève. Hér præsenterer bilfabrikkerne det ypperste de kan. Verdenspremiere på verdenspremiere fylder de store udstillingshaller i Palexpo udstillingscentret. Vi har fundet nogle af de vigtigste nyheder på årets motorshow (3.-13. marts 2016).


Tekster kommer efterhånden

 - nyd billederne, hvor teksterne endnu mangler


2016 Genève Motor Show: Audi Q2

Audi satser ungt

På den internationale biludstilling i Genève præsenterer Audi den kompakte Audi Q2 – en urban bil til hverdagen og fritiden med et progressivt design, som man selv udtrykker det og ikke mindst en ungdommelig charme. Forklaringen står Audis direktør, Rupert Stadler, for.

2016 Genève Motor Show - Audi >>>


2016 Genève Motor Show: Aston Martin DB11

En fryd for øjet - og for fart-genet

Det er naturligvis overbevisende, at man disponerer over 600 hestekræfter, frembragt af en V12 med dobbelt turbo. Men mon det ikke er den visuelle oplevelse af den nye Aston Martin DB11, der bjergtager omverdenen mest.

2016 Genève Motor Show - Aston Martin >>>


2016 Genève Motor Show:

Citroëns fornyende energi

Da Citroën på årets Genève Motor Show indrettede den store stand, havde man ”naturligvis” flere nye biler, eller i hvert fald nye konceptbiler som omdrejningspunkt. Men standen i sig selv havde mindst ligeså stor betydning, for den udstrålede energi og fornyelse.

2016 Genève Motor Show - Citroën >>>


2016 Genève Motor Show: Fiat genopliver Tipo og Abarth broderer på 124 Spider

Den italienske bilkoncern Fiat har benyttet årets udgave af biludstillingen i Geneve til at præsentere det komplette modelprogram af den nye Fiat Tipo. Det er en meget vigtig introduktion for Fiat og markerer for alvor Fiats tilbagevenden til klassen af familiebiler med god plads og til en god pris, fastslår Fiats danske PR-chef, Steffen Holm.

2016 Genève Motor Show - Fiat >>>


2016 Genève Motor Show: Land Rover

Land Rovers friske indslag

- Range Rover Evoque Convertible

Vi vidste godt, at den kom, for allerede i Los Angeles tilbage i november løftede Land Rover sløret for den åbne Range Rover Evoque Convertible. Men det gør den ikke mindre spændende, og endnu er den da heller ikke landet hos de danske forhandlere. Men på Genève Motor Show stod den som det friske indslag fra den britiske producent, der lider af vokseværk for tiden.

2016 Genève Motor Show - Range Rover >>>


2016 Genève Motor Show:

Opel nyheder - Retro for fremtiden

Opel Astra: Car of the Year

Opel hævder selv, at Opel GT Concept, som er Opels hovedattraktion på forårets vigtigste internationale bil begivenhed, det store motorshow i Genève, ikke er en retro-bil. Ikke desto mindre skaber designet store associationer til Opel GT, der tilbage i 1960’erne lagde grunden til den kult, der siden har omgærdet den usædvanlige sportsvogn.

2016 Genève Motor Show - Opel - læs mere >>>

 

Videoen, som kan ses på YouTube ved at klikke på billedet, er optaget i forbindelse med Opels verdenspremiere på den avancerede Opel GT Concept.


2016 Genève Motor Show: Mercedes Benz

Ny E-klasse med unikke egenskaber

Ny C-klasse cabriolet

Bilen har været præsenteret så småt ved et par tidligere lejligheder, men det er i Genève, den har officiel verdenspremiere, den tiende generation Mercedes E-Klasse. Den byder på verdenspremiere for en hel række tekniske løsninger – ikke mindst inden for det selvkørende område.

2016 Genève Motor Show - Mercedes >>>


2016 Genève Motor Show:

Nissans intelligente mobilitet

- i 2020 kan almindelige biler køre selv

Tankerne om selvkørende biler er for så vidt ikke nye. Det nye er, at Nissan vil sætte tingene i serieproduktion ”lige om lidt” og gøre teknologien tilgængelig for ”almindelige mennesker”. Allerede i 2017 vil man tage det første skridt og i 2020 kører bilerne selv.

2016 Genève Motor Show - Nissan >>>

 

Videoen, som kan ses på YouTube ved at klikke på billedet, viser en demonstration af Nissan Intelligent Mobility ifm. Genève Motor Show 2016. Nedenfor ses den selvkørende Nissan IDS Concept. Forklaret på dansk af Nissans PR-chef, Ann Strøby.


2016 Genève Motor Show: Porsche

Klassisk tankegang i nye sportsvogne

Hos Porsche har man for nylig erklæret, at man aldrig vil komme til at se en selvkørende Porsche. Forståeligt nok, for Porsche er sportsvogne i traditionel forstand, det er biler, der byder på kontrol og køreglæde på et niveau, som få andre kan tangere. Prøv at se Porsche-nyhederne på Genève motorshow i det lys…

2016 Genève Motor Show - Porsche >>>


2016 Genève Motor Show: Subaru XV Concept viser den fremtidige designlinje

Konceptbilen, XV Concept, som Subaru netop har haft verdenspremiere på i Genève, er ikke bare udtryk for den kommende XV, men et signal om hvordan de kommende års Subaru’er kommer til at se ud.

2016 Genève Motor Show - Subaru >>>


2016 Genève Motor Show:

Toyota skærper designlinjen

Toyota skærper til stadighed sit design. Det er en målrettet strategi, der skal sikre, at verdens største bilfabrik bevarer sin position, simpelthen ved at gå balancegangen mellem at frembringe biler, der ikke skræmmer den store kundegruppe væk og samtidig udvider den ved at tiltrække nye. Toyotas enestående kvalitet har der jo ikke været sat spørgsmålstegn ved, den ligger under for det hele.

2016 Genéve Motor Show - Toyota - læs mere >>>


2016 Genève Motor Show: Sportsvogne på show

Her er et lille udvalg af de mest spændende sportsvogne, som blev vist på Genève Motor Show i år.

2016 Genève Motor Show - Sportsvogne >>>

2016 Genève Motor Show: Grænseløse tendenser - eller manglen på samme

Der er en tendens til, at mange søger tendenser i forbindelse med de store vigtige internationale motorshows. Mest af alt måske netop på det årlige show i Genève, der finder sted hvert forår og er neutralt i den forstand, at Schweiz ikke har egen bilproduktion – modsat efterårets store europæiske bilshows, der på skift foregår i Paris og Frankfurt.

2016 Genève Motor Show - læs mere >>>


2016 Genève Motor Show:

BMW med power og hybrid

BMW har to vigtige nyheder på Genève Motor Show: Den nye store 7-serie, som ikke mindst tæller den ekstra lange særlige plug-in hybrid udgave, 740Le iPerformance, der med sine 5,24 meters længde er en gigantisk, kraftfuld og brændstoføkonomisk sports-limousine. Men også den nye M2 Coupé er værd at gå under lakken på.

2016 Genève Motor Show - BMW >>>


2016 Genève Motor Show: E-n tense DS

DS E-TENSE er en eldreven GT med masser af kræfter (516 Nm og 402 hk) og er unik både i kraft af sit udvendige design og ifølge DS også selve køreoplevelsen og det lyder ikke usandsynligt, når man ser dens visuelle fremtoning. Den er en kombination af luksuriøs forarbejdning og materialevalg, high-tech og høje præstationer.2016 Genève Motor Show - DS >>>


2016 Genève Motor Show:

Ford i fremdrift

Selvom der ingen banebrydende nyheder er hos Ford i forbindelse med forårets biludstilling i Genève, rykker fabrikken alligevel fremad og gør det over en bred vifte af modeller med det mest synlige i form af en kraftig ansigtsløftning til den rummelige SUV, Ford Kuga, et kraftigt ryk opad for Vignale-konceptet og med stor fokus også på fabrikkens comeback i 24-timers Le Mans til sommer.

2016 Genève Motor Show - Ford - læs mere >>>


2016 Genève Motor Show:

"Verdenspremiere" på ny Honda Civic

Honda selv kalder bilen en konceptbil, men i samme åndedrag fastslår man, at den vil være meget lig den serieproducerede helt nye Honda Civic, som kommer på markedet i 2017. Et faktum et det, at designet er endnu skarpere end den hidtidige.

2016 Genève Motor Show - Honda >>>


IONIQ: Hyundais bæredygtige satsning

Den gør ikke meget væsen af sig. Den konkurrerer om opmærksomheden i et forum omgivet af Lamborghini, Porsche, Koenigsegg, Corvette og andre iøjefaldende supersportsvogne. Men hvad angår betydningen af den nye Hyundai IONIQ, overgår den de hurtige og kostbare alternativer. Den koreanske fabrik sætter med IONIQ fokus på ikke mindst de markedsledende konkurrenter fra Toyota

2016 Genève Motor Show - Hyundai - læs mere >>>


2016 Genève Motor Show:

KIA satser grønt med tre premierebiler

KIA har tre premierer med til Genève, men det er dog kun den ene af dem, der er en regulær verdenspremiere, dvs. den vises for første gang offentligt for publikum. Men alle tre sender signaler om KIA og for den sags skyld hele Hyundai koncernens målrettede indsats for at være ligeså ”grøn” eller måske endda endnu grønnere end de førende i verden på det område.

2016 Genève Motor Show - KIA - læs mere >>>


2016 Genève Motor Show:

Mazdas roterende versioner

Den havde ikke verdenspremiere, da den blev vist frem på Genève Motor Show, men ikke desto mindre var den en af showets mest iøjefaldende biler: Mazda RX-Vision. Og så var det da også første gang, at den blev vist frem i Europa. Under motorhjelmen: En moderne Wankel rotationsmotor.

2016 Genève Motor Show - Mazda >>>


2016 Genève Motor Show:

Mitsubishis iøjefaldende nyheder

Mitsubishi eX-Concept er Mitsubishis bud på en elektrisk crossover, og den har opnået stor opmærksomhed siden den første gang blev vist, meget naturligt, på Tokyo Motor Show i 2015. Også på Genève Motor Show oplevede den sammen med ASX Concept berettiget opmærksomhed, fordi de to sender et signal om hvor Mitsubishis design bevæger sig hen.

2016 Genève Motor Show - Mitsubishi >>>


2016 Genève Motor Show: Peugeot

Verdenspremiere på 2008 og den store Traveller

Kun få uger efter at Peugeot i januar vandt det berømte Dakar rally med den særlige 2008 DKR model løftede man på Genève Motor Show sløret for den næste 2008 til mere almindelig kørsel.

2016 Genève Motor Show - Peugeot >>>


2016 Genève Motor Show

Helt ny Renault Scenic med ekstra skarpt design

Renault har forståeligt nok kolossal succes med de seneste modeller, for de optræder alle i iøjefaldende og skarpe designs. Den nye Renault Scenic, som har verdenspremiere påGenève Motor Show, er ingen undtagelse. Den nye Scenic har bl.a. 20” hjul som standard – hvordan der fungerer på landevej glæder vi os til at opleve.

2016 Genève Motor Show - Renault - læs mere >>>


2016 Genève Motor Show: SEAT

SEAT Ateca er navnet på den nye smarte og ret kompakte SUV fra den spansk influerede del af Volkswagen gruppen. Den er baseret på samme tekniske platform som den nye VW Tiguan, men dér hører ligheden også op.

2016 Genève Motor Show - SEAT >>>


2016 Genève Motor Show: Skoda Vision S

Skoda store vision

Skoda har store visioner, og går det som forventet, bliver visionen en realitet sidst i 2016. På Genève Motor Show hedder den Skoda Vision S, og der er tale om en 7-sædet SUV med en længde på 4,70 meter.

2016 Genève Motor Show - Skoda >>>


2016 Genève Motor Show:

Mange nyheder hos Volkswagen

Volkswagen præsenterede på Genéve Motor Show T-Cross Breeze konceptbilen, der er den første SUV cabriolet i Polo-klassen og også er en forsmag på en helt nyudviklet serie af SUV-modeller fra Volkswagen.

2016 Genève Motor Show - VW >>>


2016 Genève Motor Show: Volvo

Verdenspremiere på V90 faceliftet V40

plus mange vigtige opgraderinger

Hos Volvo er der på Genève Motorshow naturligvis fokus på de seneste store nyheder. Det er kun kort tid siden, at den nye S90 havde verdenspremiere i Detroit og siden har man også fremvist stationcarudgaven V90 ved en enkelt lejlighed.

Den officielle verdenspremiere er imidlertid på det schweiziske motor show.

2016 Genève Motor Show - Volvo >>>


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt