- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2016 Genève Motor Show: Mercedes-Benz

Ny E-klasse med unikke egenskaber

Ny C-klasse cabriolet


af Søren Clauding - marts 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilen har været præsenteret så småt ved et par tidligere lejligheder, men det er i Genève, den har officiel verdenspremiere, den tiende generation Mercedes E-Klasse. Den byder på verdenspremiere for en hel række tekniske løsninger – ikke mindst inden for det selvkørende område.

 

Den nye E-klasse er større (43 mm længere) end forgængeren og som hos forgængeren kan man få Mercedes-stjernen på enten kølerhjelmen eller i kølergrillen. Interiøret er helt nyt og fås med to 12,3-tommer skærme, der tilsammen giver et unikt widescreen-cockpit. Skærmene kan indstilles til at vise en hel række af forskellige instrumenteringer. Mange af bilens funktioner styres via de nye touchpads på rattet, så føreren ikke behøver at tage øjnene fra vejen.

 

Sikkerhed

En verdensnyhed i den nye E-Klasse er PRE-SAFE impulse side (ekstraudstyr), et system, der består af luftpuder som er placeret i ryglænets forsæder.  Hvis systemet opfatter en uundgåelig kollision, aktiveres puderne ca. 200 millisekunder for sammenstødet. Derved flyttes personerne i forsæderne ind mod midten af bilen og væk fra bilens sider.

 

En anden nyhed er PRE-SAFE Sound. Dette system er baseret på en menneskelig refleks i øret. Hvis bilen opfatter en risiko for et sammenstød, udsendes en lyd, der aktiverer den menneskelige refleks i øret og dermed forbereder passagerernes ører på lyden fra sammenstødet.  

 

Selvkørende funktioner

Den nye E-klasse inkluderer meget af den teknologi der på længere sigt skal kunne gøre biler selvkørende. Bilen kan eksempelvis selv holde såvel retning som afstand ved hastigheder på op til 210 km/t. Den adaptive fartpilot kan indstilles, så den automatisk justerer bilens hastighed efter hastighedsbegrænsninger på vejskiltene.

 

En anden nyhed er Active Lane-change Assistant. Når føreren aktiverer blinklyset for at skifte vognbane, bruger bilen kameraer og radar til at finde tidspunktet, hvor man kan skifte vognbane på den sikrest mulige måde. Den nye E-Klasse fås også med Remote Parking Pilot. Ved hjælp af en smartphone-app kan bilen parkeres med fjernbetjening på p-pladser og i p-huse.

 

E-klassen introduceres med en ny generation af motorer. Ved lanceringen fås E 220 D (diesel) med en maks. effekt på 195 hk og en brændstoføkonomi på 25,6 km/l og E 200 (benzin) med 185 hk og 16,9 km/l. Senere på året lanceres flere motorvarianter, herunder plug-in hybriden E 350e.

 

Listerpriserne kendes

Den nye E-klasse lanceres hos de danske forhandlere i april, men allerede nu er priserne offentliggjort. Alle E-Klasse varianter vil i Danmark være udstyret med bl.a. LED lygter, radio med Bluetooth, 2-zonet klimaanlæg, sædevarme, regnsensor, 17’’ letmetal fælge, nedfældelige bagsæder og Remote Online, hvor man via sin smartphone kan kommunikere med bilen.

 

De danske listepriser begynder ved 607.500 kroner for en E 200 eller alternativt en E 220 d

Da rigtig mange E-klasse biler købes som firmabiler er især beskatningsgrundlaget vigtigt, På Business-udgaver, der er rettet mod erhvervsleasingmarkedet, er grundlaget 510.000 kroner for både E 200 og E 220d.

 

I tillæg til det danske standardudstyr, vil de såkaldte Business-modeller også være udstyret med blandt andet designlinjen Avantgarde, 9-trins automatgear, parkeringssensor og bakkamera samt integreret navigation.

 

Privatleasing fra kr. 6.995 pr. måned

Priserne på privatleasing ligger også klar allerede fra lancering. Den lavest er 6.995 kr. pr. måned inkl. moms og service. Hertil kommer en førstegangsydelse på 50.000 kr. Prisen er gældende for en leasingperiode på 36 måneder og med 20.000 km om året.

 

På Genève Motor Show præsenteres også en variant af den mindre C-klasse, nemlig den åbne udgave, C-klasse Cabriolet. Ikke mindst den særlige AMG-udgave, C 43 4MATIC er interessant. Den er udrustet med en 3-liters V6, der er god for 367 hestekræfter.


Den nye E-klasse udgør den 10. generation af den ikoniske luksusbil.


Mercedes C-klasse cabriolet er en ny variant af den populære mellemklasse Mercedes. Billedet ovenfor viser den almindelige version og den knaldrøde udgave nedenfor er den potente AMG variant.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt