- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den ekstra lange 7-serie målet 5,24 meter.


2016 Genève Motor Show:

BMW med power og hybrid


Af Søren Clauding – marts 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMW har to vigtige nyheder på Genève Motor Show: Den nye store 7-serie, som ikke mindst tæller den ekstra lange særlige plug-in hybrid udgave, 740Le iPerformance, der med sine 5,24 meters længde er en gigantisk, kraftfuld og brændstoføkonomisk sports-limousine. Men også den nye M2 Coupé er værd at gå under lakken på.

 

740Le har en hybridmotor, bestående af en 4-cylindret TwinPower benzinturbomotor og en elmotor, der sammen producerer op til 326 hestekræfter – benzinmotoren alene står for 258 hk mens elmotoren yder op til 95 hestekræfter. 740Le kan leveres med firehjulstræk (xDrive) og er endda i stand til iht. EU normerne at køre 43,5 km/l. På elektricitet alene kan bilen køre op til 37 kilometer.

 

Præstationerne er imponerende: 0-100 km/t på 5,5 sekunder og 240 km/t på toppen. Og med firehjulstrækket er der ”garanti” for at de også kan opnås på fugtig vejbane. I BMW sammenhæng taler man om iPerformance, og samme begreb vil dække de øvrige højtydende hybridbiler, som henad vejen vil blive lanceret.

 

M2 Coupé: Nye standarder

BMW M2 Coupé er sat i verden for at sætte nye standarder for køreegenskaber og præstationer blandt kompakte højtydende personbilslignende sportsvogne. Det er BMW MSport, der har taget sig af udviklingen af den nye bil, hvor al inspiration er hentet fra motorsportsverdenen.

 

Der er tale om et mesterværk i design og anvendelse af eksotiske materialer, den har baghjulstræk og under motorhjelmen ligger en 3-liters række 6’er med to-bladet turbolader, der yder 370 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 465 Nm – plus yderligere 35 Nm overboost, når man har brug for det…

 

M2 Coupé kan nå 100 km/t på 4,5 sekunder og trods de store mængde rå kræfter kan man køre 12,7 km/l. men med garanti ikke, hvis man bringer dem i anvendelse. Man kan vælge mellem en 6-trins manuel gearkasse eller en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse med aktivt differentiale.

 

Drivlinen inkluderer Launch Control, Low Speed Assistance og dobbeltkoblingsgearets valg af gearskift er bl.a. styret af det aktuelle vejgreb.Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt