- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2016 Genève Motor Show:

Aston Martin DB11

En fryd for øjet – og for fart-genet


Af Søren Clauding – marts 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er naturligvis overbevisende, at man disponerer over 600 hestekræfter, frembragt af en V12 med dobbelt turbo. Men mon det ikke er den visuelle oplevelse af den nye Aston Martin DB11, der bjergtager omverdenen mest.

 

Et faktum er det i hvert fald, at på den størrelsesmæssigt beskedne stand på Genève Motor Show, formåede man at samle noget nær den største interesse, i hvert fald målt i personer pr. kvadratmeter, simpelthen fordi den nye superbil er en fryd for øjet. Se billederne her på siden og døm selv.

 

Men det er altså også frydefuldt at vide, at maskineriet, bygget i aluminium har så stort et potentiale. Aston Martin DB11 er en stor bil, den vejer 1770 kg og alligevel kan den sprinte fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder og topfarten er 320 km/t. Hjælp dertil får den fra et effektivt baghjulstræk, drevet op i fart af en 8-trins ZF automatiske gearkasse.

 

Motoren har en slagvolumen på 5204 ccm og det maksimale drejningsmoment på 700 Nm leveres indenfor et omdrejningsinterval fra 1500-5000 omdr./min. Den er som sådan den mest kraftfulde Aston Martin motor nogensinde. Fortil finder man dobbelte wishbones og bagtil multilink ophæng. Der er naturligvis adaptive støddæmpere og Bridgestone dækdimensionerne er 255/40-20 for – bag handler det om 295/35-20. 360 grader kamera er standardudstyr.


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt