- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2016 Genève Motor Show

Helt ny Renault Scenic med ekstra skarpt design


Af Søren Clauding – marts 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renault har forståeligt nok kolossal succes med de seneste modeller, for de optræder alle i iøjefaldende og skarpe designs. Den nye Renault Scenic, som har verdenspremiere påGenève Motor Show, er ingen undtagelse. Den nye Scenic har bl.a. 20” hjul som standard – hvordan der fungerer på landevej glæder vi os til at opleve.

 

Det er 4. generation af Scénic, der er Renaults trækplaster på Genève Motor Show, og den er blevet både bredere og længere. Den er blevet 13 mm højere, 40 mm længere, 20 mm bredere og akselafstanden er øget med 32 mm. Også i bagagerummet er der blevet mere plads. Det rummer ikke mindre end 572 liter. Har man mere brug for at transportere bagage end passagerer kan sæderne i ny Scenic, ganske som storebror Espace, lægges ned ved et enkelt tryk på en knap fra bagagerummet. Enkeltvis, eller alle på samme tid. Det er praktisk og nemt.

 

Avanceret teknologi

Den nye Renault Scenic er som den første bil fra Renault udstyret med Active Emergency Braking System. Systemet, der virker helt op til 60 km/t, bremser automatisk bilen helt op i tilfælde af eksempelvis en fodgænger, der går ud foran bilen, hvor føreren ikke selv reagerer. Men der er mange andre sikre tekniske detaljer i bilen, der hjælper med til at øge sikkerheden. Den kan fås med adaptiv fartpilot, der virker op til 160 km/t, og så har bilen også lane keeping assist system. Bevæger man sig over i en anden vejbane uden at give tegn, retter bilen sig selv op igen. Automatisk op og nedblænding er også en option.

 

Ligesom Espace har Scenic fået øget frihøjde og rudearealet er blevet mindre. Samtidig er der mulighed for to farvet karosseri, hvor taget er sort eller gråt. De 20” store hjul er standard og prisen er omtrent det samme som hvis bilen skulle leveres med 17” hjul. Hjulbredden er blot 195 mm og det betyder en lavere rullemodstand og dermed lavere brændstofforbrug.

 

Grand Scenic

Renault Scenic vil som hidtil også eksistere i en lang version – Grand Scenic med plads til syv ombord. Den vil have premiere lige før sommerferien. Begge varianter lanceres samtidigt - sandsynligvis sidst på året. Priserne er endnu ikke kendte, men Renault forventer at indgangsprisen vil være omtrent som den nuværende Scenic der starter fra 209.900 kroner.

 

Ønsker man Grand udgaven er merprisen i dag 9000 kroner, mens to ekstra sæder også koster 9000 kroner. Prisforholdet vil blive omtrent det samme i den nye Scenic.


Renault har i Genève også verdenspremiere på stationcarudgaven af den nye Renault Megane.

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt