- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2016 Genève Motor Show: "Verdenspremiere" på

ny Honda Civic


Af Søren Clauding – marts 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honda selv kalder bilen en konceptbil, men i samme åndedrag fastslår man, at den vil være meget lig den serieproducerede helt nye Honda Civic, som kommer på markedet i 2017. Et faktum et det, at designet er endnu skarpere end den hidtidige.

 

Når det så er sagt, siger billederne det meste, for det er det, man ved i skrivende stund – hvordan bilen visuelt kommer til at fremtræde. Men det er helt sikkert, at Honda vil inkludere en masse af virksomhedens allerseneste teknologi i den nye bil.

 

En af svaghederne ved den eksisterende model er udsynet bagud, det har man øjensynlig løst med den nye bil, som ikke har et helt så højt bagparti. Dertil kommer, at frontpartiet er længere end hidtil. Konceptbilen er dog sedanversionen – den følges op af en bil med tophængslet bagklap.

 

Nye motorer

Konceptbilen på Genève Motor Show siger ikke meget om motoriseringen, men det gør man hos Honda: Den nye Civic vil inkludere introduktionen af en helt ny 1-liters VTEC turbo benzinmotor med variabel ventilstyring samt en tilsvarende 1,5 liters maskine. Ved samme lejlighed vil den eksisterende 1,6 liters diesel også få en overhaling.

 

Da den nye Civic bliver en såkaldt ”verdensbil”, indebærer det dels en række omkostningsbesparelser, som vel til syvende og sidst kommer kunderne til gode, men ikke mindst, at modelprogrammet formentlig også i Danmark vil inkludere såvel den i USA så populære sedan version som en hatchback. Senere har man både en coupé og en højtydende Type R version på programmet.

 

Honda Clarity brintbilen til Danmark først

I Genève viste Honda også brintbilen Clarity. Det er et projekt, vi vender tilbage til senere, men det er ret interessant set i lyset af, at de ialt fire biler, der skal gennemføre en forsøgsperiode i Europa, skal køre i Danmark.


 

 

 

 

 


Interiøret i brintbilen Carity er futuristisk og elegant - men man savner de "magiske bagsæder" - i hvert fald i forsøgsbilen...

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt