- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiat havde Europa-premiere på Fiat 124 Spider på Genève Motor Show.


2016 Genève Motor Show: Fiat genopliver Tipo og Abarth broderer på 124 Spider


Af Søren Clauding – marts 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den italienske bilkoncern Fiat har benyttet årets udgave af biludstillingen i Geneve til at præsentere det komplette modelprogram af den nye Fiat Tipo. Det er en meget vigtig introduktion for Fiat og markerer for alvor Fiats tilbagevenden til klassen af familiebiler med god plads og til en god pris, fastslår Fiats danske PR-chef, Steffen Holm.

 

Fiat Tipo er designet til familier med fokus på plads og funktionelle løsninger. Den har tidligere været vist i sedan udgaven, men nu har den også set projektørlyset for første gang som hatchback med fem døre eller som Station Wagon.

 

Femdørs-versionen er 4,37 meter lang og 1,49 meter høj, mens Station Wagon-versionen er 20 cm længere og 3 cm højere. De har begge en bredde på 1,79 meter og en akselafstand på 2,64 meter. Det giver bagagerum på henholdsvis 440 for hatchback og 550 liter for Station Wagon, og de byder begge på fleksible og praktiske løsninger i kabine og bagagerum.

 

Alsidigt motorprogram

Man kan vælge mellem tre udstyrsniveauer og fire motorvarianter: en 1,6 liters MultiJet dieselmotor på 120 hk, en 1,3 liters MultiJet dieselmotor på 95 hk, en 1,4 liters T-Jet benzinmotor på 120 hk samt en 1,4 liters benzinmotor med op til 95 hk. En dobbeltkoblingsgearkasse er også en option, men det endelige danske modelprogram er endnu ikke fastlagt. Der er dog også god tid, for Tipo introduceres først i Danmark sidst i 2016.

 

Europæisk premiere på elegant roadster

En anden længe ventet nyhed, som også blev præsenteret på udstillingen i Geneve, er den nye udgave af Fiat 124 Spider - et ægte bilikon blandt sportsvogne.

 

Den første Fiat 124 Spider blev lanceret i 1966, og det er med stor respekt for designklassikeren, at den populære roadster har fået nyt liv. Som det var tilfældet med dens ophav, byder den nye Spider ikke mindst på et elegant italiensk design.

 

Under motorhjelmen ligger en 4-cylindret 1,4 liters MultiAir turbo benzinmotor, der yder 140 hk og leverer et maksimalt drejningsmoment på 240 Nm. Spideren har baghjulstræk og 6-trins gearkasse. Topfarten er 215 km/t og 0-100 km/t klares på blot 7,5 sekunder.

 

Avanceret undervogn

Fortil findes et double wishbone hjulophæng, og bagtil er et multilink-ophæng, som er udviklet specifikt med henblik på øget stabiliteten, når bilen bremser eller drejer. Fiat 124 Spider er en klassisk roadster med en let betjent kaleche, som pakkes ned på få sekunder, oplyser man hos Fiat.

 

Spideren vi i Danmark, hvor den lander i august, kunne købes med udstyrsniveauet Lusso, som betyder luksus på italiensk. Det omfatter bl.a. adaptive forlygter og bakkamera, 7” touchscreen, Bluetooth, opvarmede lædersæder og nøglefri adgang. Priser kender man endnu ikke.

 

På Genève Motor Show kunne man i øvrigt også se Abarts fortolkning af 124 Spider, udrustet med en 170 hestes motor – samt en lukket version til rallybrug med 300 heste.


124 Spider blev også vist frem i Genève.

 

Abarths fortolkning af 124 Spider

Tipo som hatchback og stationcar er den i bogstavelig forstand store nyhed hos Fiat.

 

 


Cockpittet i 124 Spider er ligeså autentisk som bilens unikke historie.

 

Den særlige rallyudgave af Abarth 124 Spider har 300 heste i maskinrummet.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt