- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2016 Genève Motor Show:

E-n tense DS


af Søren Clauding - april 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På forårets store biludstilling i Geneve viste DS for første gang sin nye konceptbil E-TENSE.

 

DS E-TENSE er en eldreven GT med masser af kræfter (516 Nm og 402 hk) og er unik både i kraft af sit udvendige design og ifølge DS også selve køreoplevelsen og det lyder ikke usandsynligt, når man ser dens visuelle fremtoning. Den er en kombination af luksuriøs forarbejdning og materialevalg, high-tech og høje præstationer.

 

Samtidig er den en reference til motorsportens verden, hvor DS jo deltager i det nye Formel E mesterskab for eldrevne formel racerbiler.

 

Konceptbilen er 4,72 meter lang, 1,29 meter høj og 2,08 meter bred. Drivlinjen er 100 procent elektrisk, og DS E-Tense kan accelerere fra 0 – 100 km/t på 4,5 sekund. Topfarten er 250 km/t og rækkevidden på en opladning er 360 km ved bykørsel og 310 km ved blandet kørsel. Batterierne er af typen litium-ion, og de er placeret under bilen for at sænke tyngdepunktet. 

 

Skulpturel og dynamisk

Bilens udvendige design præges af skulpturelle, lange ubrudte og dynamiske linjer elegant farvelagt med ametrin-grøn metallak.

 

Ligesom en anden konceptbil, DS DIVINE, har DS E-TENSE ikke nogen bagrude, hvilket har givet designerne langt friere hænder end normalt og givet ingeniørerne anledning til at udstyre bilen med et avanceret kamera til at kigge bagud.

 

Lyssignatur er et kendetegn ved DS modeller, både hvad fronten og bagenden på bilen angår. LED modulerne i fronten er bearbejdet som det fineste håndværk fra smykkernes og urenes verden. Afviserblinkene bag på bilen er placeret i taget med reference til den historiske DS fra 1955. Baglygterne er udstyret med Full LED teknologi og designet er inspireret af krybdyrsskæl.

 

180 grader drejelys

Lyssignaturen ”DS LED VISION” er nu er aktiv, hvilket vil sige, at LED-modulerne kan dreje op til 180 grader. Hertil kommer funktioner som ”high-way” til motorvej eller en funktion, som udvider lysstrålen i tilfælde af regn, sne eller tåge.I kabinen går fransk luksus og ædle materialer op i en højere enhed. Som eksempler kan nævnes sædernes forarbejdning og mønstret aluminium på midterkonsollen. DS sadelmagerne har brugt over 800 timer på at designe, teste og fremstille sæderne med urlænkedesign og beklædning af instrumentbordet. En yderligere finesse ang. instrumentbordet er, at uret kan placeres i midterkonsollen eller på håndledet.


Link til importøren


 

 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt