- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volkswagen T-Cross Breeze.


2016 Genève Motor Show:

Mange nyheder hos Volkswagen


af Søren Clauding - marts 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volkswagen præsenterede på Genéve Motor Show T-Cross Breeze konceptbilen, der er den første SUV cabriolet i Polo-klassen og også er en forsmag på en helt nyudviklet serie af SUV-modeller fra Volkswagen.

 

T-Cross Breeze er lidt længere end en CrossPolo, men den er med 1,8 meter i bredden bredere end de traditionelle biler i Polo-klassen og passagerne sidder markant højere. Den nye Tiguan, der introduceres i Danmark til juni, var den første til at bære Volkswagen nye SUV-designstil, og T-Cross Breeze fører denne stil videre, men har samtidig et designudtryk, der understreger, at den er en selvstændig SUV-model.

 

T-Cross Breeze har en avanceret version af køreprofilvalg-funktionen, som kendes fra Volkswagens øvrige modeller. En af dem er et køreprogram, der kan aflæse terrænet baseret på informationer fra navigationsanlæg, et kamera monteret i fronten og en række andre sensorer i bilen, og derefter tilpasse affjedring, styretøj og motorkraft til den givne kørselssituation.

 

Køreprofil-funktionen har også et ”Easy terrain” program, der registrerer, når bilen ikke længere kører på asfalt. Via informationer fra diverse sensorer i bilen og informationer fra navigationsanlægget afgiver systemet beskeden ”TERRAIN IDENTIFIED” og ”OFFROAD MODE ACTIVATED”.

 

T-Cross Breeze er udstyret med en 1-liters TSI turboladet benzinmotor, der har start-stop-system og regenerering af bremseenergi. Motoren yder 110 hk og leverer et maksimalt drejningsmoment på 175 Nm allerede ved 1500 omdr./min. TSI-motoren trækker på forhjulene via en 7-trins DSG-gearkasse og den 1250 kg lette SUV-cabriolet accelererer til 100 km/t på 10,3 sek. og har en topfart på 188 km/t.

 

Ny up!

På Genève Motorshow viste Volkswagen også den nye up!, der vil blive introduceret herhjemme i sensommeren. Volkswagen har gjort up! skarpere i designet og vil med den nye generation af up! tilbyde langt flere individualiseringsmuligheder og en ny TSI-motor med flere kræfter.

 

Som noget nyt til up! kan man tilvælge multifunktions læderrat, ligesom der også er mulighed for en lys-og-syn-pakke med regnsensor. Tågeforlygterne vil fremover få drejelys integreret og bilen vil kunne leveres med klimaanlæg.

 

Hidtil har up! budt på to benzinmotorer med hhv. 60 og 75 hk. Nu udvider Volkswagen motorprogrammet med en TSI-motor med direkte indsprøjtning, en volumen på 1 liter og effekt på 90 hk.

 

Med den nye motor har up! en topfart på 185 km/t og den når 100 km/t på ca. 10 sekunder. Den kandesuden køre 22,7 km/l og ud over de tre varianter med benzinmotor vil den nye up! også fremover kunne fås i elbils-varianten: e-up!


Den nye "GTI Clubsport" variant af VW Golf kunne også ses i Genève.

Den nye VW Tiguan, der lander i Danmark til sommer, deler design-stil med T-Cross Breeze.

 


Den nye Volkswagen up! tilbyder flere individualiserings muligheder end den hidtidige, der har fire år på bagen.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt