- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audi A4 vist på Frankfurt Motorshow. Foto: Vivi Siiger.


Biler for Alle:

Mange nyheder i Herning


Tekst: Søren Clauding - oktober 2007


Ikke alle bilimportører er repræsenteret på årets store danske bilshow, ”Biler for Alle” i Messecenter Herning. Men de fleste er der og fælles for dem alle er, at der er mange fine nyheder og mange fine biler på udstillingen – plus masser af underholdning i øvrigt. Hér er de fleste - i alfabetisk orden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audi:

Den nye Audi A4 har Danmarkspremiere på Biler for Alle – blot halvanden måned efter Verdenspremieren på IAA i Frankfurt. Der er tale om en gennemgribende ny, større og mere sportslig model – den største lighed med forgængeren er, at den umiskendeligt er en Audi A4! På Audi standen kan man også se Tom Kristensens DTM-racer – det første gang den vises i Danmark.


Chevrolet:

Hos Chevrolet viser man modelprogrammet plus den spændende retrobil, HHR, inspireret af Chevrolets Suburban fra 1949. Der er tale om en Danmarkspremiere, men det er endnu ikke afgjort om bilen nogensinde vil blive markedsført i Danmark. Desuden præsenterer man også DTC-raceren – og ikke mindst en DTC-simulator, så publikum kan teste deres evner bag rattet af en ”racerbil”.

Chevrolet Epica. Foto: Vivi Siiger.


Fiat:

Hos Fiat har man frem for alt Danmarkspremiere på den lille Fiat 500, retrobilen, som har taget Europa med storm. Men da man vil være sikker på at kunne levere bilen, lanceres den først i Danmark til marts. Til gengæld er Fiat Bravo klar til lancering umiddelbart efter Danmarkspremieren på Biler for Alle. En ny kompakt mellemklassebil, som iført moderne dress går i forgængerens fodspor. Bravo har været ude af markedet i nogle år, mens Stilo vikarierede, men nu er den tilbage igen. Men hér hører det ikke op: Fiat har også Danmarkspremierer på Fiat Ducati Minibus, Alfa 159-S Van og Grande Punto Van.

Fiat Bravo.


Ford.

Hos Ford kan man se en nyhed fra Frankfurt Motorshow – Ford Kuga. Det er en cross-over som forventes lanceret i Danmark midt i 2008. Her er der tale om en regulær Danmarkspremiere, hvorimod de øvrige biler i modelprogrammet, Ka, Fiesta, Fusion, Focus, Mondeo, C-Max, S-Max og Mustang alle er set før.

Ford Kuga. Foto: Vivi Siiger.


Honda:

Selvom Honda også en har bil i modelprogrammet, som kunne være placeret i afsnittet for Drømmebiler, har importøren valgt at bevare den på standen. Det er Honda Legend, der kommer til optræde side om side med Accord, Civic, CR-V og FR-V.

Honda CR-V. Foto: Vivi Siiger.


Kia:

Hos Kia finder man hele tre Danmarkspremierer: Kia pro_cee’d, som havde verdenspremiere så sent som på IAA i Frankfurt midt i september. pro_cee's er den sportslige 3-dørs variant af den populære cee’d og den vil først være i Danmark omkring ved årsskiftet. Den lille Kia Picanto vil være på bilshow’et i nyt antræk og med ESP over hele linien (Danmarkspremiere) og Kia Magentis vises også for første gang i Danmark. Picanto lanceres umiddelbart efter Biler for Alle hvorimod Magentis allerede er ude hos de danske forhandlere.

 

Kia pro-cee'd. Foto: Vivi Siiger.

LandRover:

Land Rover har stort set fornyet hele sit modelprogram i de sidste to år. Senest er der kommet en ny version af den ”rigtige Land Rover”. Defender hedder den og den er placeret på Land Rovers stand sammen med de øvrige modeller: Freelander, Discovery, Range Rover Sport og den ultimative luksusmodel, Range Rover, der kan ses i det særlige afsnit på udstillingen, hvor der er fokus på drømme biler i flere millioner kroners klassen. Udenfor messehallerne har Land Rover opstillet sin særlige mobile terrænbane, hvor man kan få et indtryk af hvad det er, de biler virkelig kan.

Land Rovers mobile terrænbane. Foto: Vivi Siiger.


Mitsubishi:

Mitsubishi præsenterede den nye Lancer på Frankfurt Motorshow og har Danmarkspremiere på bilen i Herning. Der går nogle måneder inden vi ser den i Danmark og der vil da være tale om en udgave med alternativt en 144 hestes 1,8 liters benzinmotor og en 2-liters diesel. Desuden præsenterer man Outlander, der er den første SUV i samarbejdet med PSA. Den vises bl.a. med den helt nye 2,4 liters benzinmotor og 2,2 liters common rail diesel.

Mitsubishi Lancer. Foto. Vivi Siiger.


Peugeot:

Peugeot har Danmarkspremiere på den nye 308 – en bil, der først blev præsenteret på Frankfurt Motorshow midt i september. Den nye 308 afløser den meget populære 307 og på standen kan man også se den nye 4007, som er Peugeots udgave af Mitsubishi Outlander, bygget i samarbejde med Mitsubishi og søsterselskabet, Citroën. På udstillingen kan man også se den spændende sportsvogn, Peugeot 207, der måske vil debutere i dansk motorsport næste år.

Peugeot 308. Foto: Vivi Siiger.Seat:


Seat:

Seat har Danmarkspremiere på Altea Freetrack. Der er tale om en firehjulstrukken variant af den populære Altea, hvor man har gjort op med firehjulstrækker fordommene og skabt en sikker, miljøvenlig og fleksibel bil, der oven i købet kan klare sig i terræn’et. Priser fra under 400.000 kroner på hvide nummerplader er med til at gøre den interessant.

Seat Altea Freetrack.


Subaru:

Den nye Subaru Impreza har Danmarkspremiere i Herning. det samme har Subaru Josty, en ny minibil produceret som søsterbil til Daihatsu Sirion, der ikke markedsføres i Danmark.


Volkswagen:

Hos Tysklands største bilproducent er der Danmarkspremiere på den nye Tiguan, som også først så dagens lys på IAA i Frankfurt. Tiguan en kompakt SUV, en lillebror til Touareg, der har en sjov finesse: Man kan købe den med et særligt off-road frontparti, som gør det lettere at ”angribe” stejle forhindringer.

VW Tiguan. Foto: Vivi Siiger.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt