- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Frankfurt Motorshow:

Verdenspremiere på Peugeot 308


Tekst: Søren Clauding

Foto: Vivi Siiger – klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peugeot havde verdenspremiere på den helt nye 308 som skal afløse 307’eren.

 

Peugeot 308, som er den første model i Peugeots 8-generation, er baseret på 307 – som er solgt i mere end 3 millioner eksemplarer. Der er udviklet en bil med fokus på miljøet og 308’eren har en modstandskoefficient på kun 0,67, hvilket giver lavere brændstofforbrug og mindre C02-udledning. Blandt motorerne har to HDI maskiner fået reduceret C02 udledningen til kun 120 g/km ved blandet kørsel.

 

Peugeot viste også konceptbilerne 308 RC Z og 308 SW Prologue. Konceptbilerne er en guide til Peugeots fremtid og mere eller mindre et hint om, hvordan fremtidige produktionsmodeller kunne se ud.

Også hybrid bølgen er Peugeot sprunget med på: Peugeot 308 Hybrid HDi vil være den første Peugeot model med HDi hybrid teknologi, som vil blive markedsført inden dette årti er omme. HDi hybrid teknologien vil gøre det muligt at opnå en reduktion på cirka 35 % i sammenligning med traditionelle dieselmotorer, mener man.

Den viste 308 HDi Hybrid er udstyret med en 6-trins elektronisk styret gearkasse. Hybrid enheden består af en 1,6 HDi 109 hk med partikelfilter og en elektrisk motor på 16 kW, som kan give en kraft på op til 96 kW.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt