- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mitsubishi lancerer ny Lancer


Tekst: Søren Clauding

Foto: Vivi Siiger – klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den har været længe ventet, men i Frankfurt stod den der, Mitsubishi helt nye Lancer.

 

I en årrække har Mitsubishi Lancer kun eksisteret som stationcar. Den nye Lancer – som for resten er den 9. generation af modelle, som første gang så dagens lys i 1973 - kommer kun som sedan – i første omgang i hvert fald. Men der er tale om en bil, der er radikalt forskellig fra den oprindelige model, om end med visse karakteristika, der binder den til forgængeren. Dét, der hos Mitsubishi kaldes Retro-futurisme.

 

Der er tale om en 4-dørs sedan, døbt Lancer Sports Sedan for derigennem at understrege fabrikkens sportslige aner. Mitsubishi er succesrig i Rallye Dakar og for få år siden også i Rally-VM. Det genspejles i den nye Lancer, om end det først bliver engang næste

år, at vi kommer til at se Evolution-udgaven med en powerfuld turbomotor.

 

Der er tale om et yderst skarpt design, 4,57 meter langt, med en hej-agtig front. Samtidig er den bygget med vægt på køreglæde. Mitsubishi prioriterer også miljøet højt, samtidig med at sikkerheden er i top (7 airbags er standard). I praksis vil der være tale om en bil, udstyret med enten en 110 hestes 1,5 liters benzinmotor, en 144 hestes 1,8 liters benzinmotor eller en 140 hestes 2-liters turbo-diesel (bygget af Volkswagen). Sidstnævnte anvendes også i den nye Mitsubishi Outlander.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt