- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

82nd INTERNATIONAL MOTOR SHOW - Genève 2012


Fra denne side kan du finde videre til dækningen af forårets vigtigste internationale motorshow.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 Genève Motorshow: MINI i offensiven

- den største model pallette nogensinde

Da MINI forleden trådte op på Genève Motorshow var den med den største pallette af nyheder og modeller i mærkets historie.

Geneve Motorshow - MINI - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow: Verdenspremiere: Volvos sammensmeltning - ny V40

Den havde verdenspremiere i Genève forleden og snart er den ude på vejene, den nye Volvo V40. En sammensmeltning af en sedan (S40) og en stationcar (V50), som har været på markedet siden 2003. Og noget ganske udsædvanligt i Volvo historien: En ægte hatchback, Volvo historiens første.

Geneve Motorshow - Volvo - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Verdenspremiere på Cruze stationcar

Den mest interessante bil hos Chevrolet på Genève motorshow var måske også den kedeligste. For standen var prydet af sportsvogne og konceptbiler, der gjorde alt hvad de kunne for at tildrage sig opmærksomheden. Men det var Chevrolet Cruze, der stod i centrum. Og nyt var en regulær stationcar-udgave.

Geneve Motorshow - Chevrolet - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Peugeot på toppen med ny 208

En af de vigtigste satsninger fra Peugeots side så dagens lys for første gang på Genève Motorshow. Den nye Peugeot 208 blev vist i de produktionsklare udgaver med både i 3 og 5 dørs udgaver, men også i to konceptudgaver: 208 GTi koncept og 208 XY koncept.

Geneve Motorshow - Peugeot - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow: Den nye Mazda6

Den fremstår som en konceptbil, og den er iflg. Mazdas danske informationschef, Jannik Olsen meget tæt på den kommende nye Mazda6, som forventes introduceret i begyndelsen af 2013. Indtil da hedder den Takeri.

Geneve Motorshow - Mazda - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Mercedes: "A" for "angreb"

Mercedes-Benz er gået til angreb. Den velrenommerede tyske bilfabrik vil erobre en større andel af kunderne i den kompakte mellemklasse. Midlet er en gennemgribende ny A-klasse, en bil, hvor kun navnet er videreført fra forgængeren.

Geneve Motorshow - Mercedes - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow: Seat skærper linjerne

Seat har strammet linjerne op. Det gælder såvel Toledo konceptbilen, som er meget tæt på den kommende nye generation af Toledo’en, som Ibiza’en, der med grundliggende uændret teknik visuelt har fået en gevaldig opstrammer.

Geneve Motorshow - Seat - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Land Rover i udvikling: To verdenspremierer

På Genève Motorshow præsenterede den legendariske britiske producent af super-off-road’ere to nye Konceptbiler: En topløs udgave av Evoque og en afløser for den oprindelige Land Rover, Defender.

Geneve Motorshow - Land Rover - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Lexus verdenspremiere

- men gammel nyhed stjal billedet

Det japanske luksusbilmærke Lexus havde byder på en ny version af den firehjulstrukne fuld hybridbil Lexus RX 450h på Genève Motorshow, men det var den ”gamle nyhed”, den designprisvindende koncept sportscoupé LF-LC der stjal billedet. Forståligt nok, for det var da også første gang, den blev vist frem i Europa.

Geneve Motorshow - Lexus - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow: Verdenspremiere på Kia cee'd - Schreyers nyeste kreation

Få dage efter at Hyundai præsenterede den nye i30 på det danske marked havde søsterfirmaet Kia i Genéve verdenspremiere på den tilsvarende Kia cee’d. De to biler er i teknisk forstand ens, men deres design er markant forskelligt og kombinationen af biltype, motorer etc. vil også blive holdt adskilt. Og de skiftes i øvrigt til at være først med de nye modeller!

Geneve Motorshow - Kia cee'd - læs mere >>>

Verdenspremiere i Genève - til november kører den på gaderne i Danmark: Ny Fiat 500 L til de voksende familier

På Genève Motorshow kunne man forleden se en Fiat 500. Men den var ikke helt almindelig. Det var en ”Large”-udgave af den nuttede lille retrobil, trukket i enderne og placeret på en Grand Punto platform. En Fiat 500 til familierne, for hvem en 500 egentlig er for lille. Og så kommer den på markedet, omend den er ikke lige om hjørnet.

Geneve Motorshow - Fiat - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Honda highspeed - lav forurening

Høj fart, dynamisk kørsel og miljøhensyn kan glimrende gå hånd i hånd. Det illustrerede Honda med al tydelighed gennem konceptbilen Honda NSX Concept. Den er regulært en supersportsvogn med tilhørende egenskaber og et formidabelt udseende. Men dens teknik er baseret på tre elektromotorer i skøn forening med en kraftfuld V6.

Geneve Motorshow - Honda - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Renault Zoe revolutionerer el-bil markedet

Renault har erklæret krig. Krig imod hybriderne. Den franske fabrik satser målrettet på elektrobiler og Renault Zoe revolutionerer elbilmarkedet med en indstigningspris på bare 15.700 Euro. I Danmark bliver prisen 161.000 kroner.

Geneve Motorshow - Renault - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow: Fuld fart på Subaru

Ikke færre end to nyheder venter forude for Subaru. En smart sportsvogn og en tohjulstrukken mellemklassebil. Begge bryder med Subarus princip om, kun at skabe firehjulstrækkere - og det er næppe nogen dum strategi.

Geneve Motorshow - Subaru - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Verdenspremiere på ny Mitsubishi Outlander

Det er beskedent, hvad Mitsubishi har lanceret af nye produkter i de sidste år. Men nu er man på vej med en helt ny og tredje generation af den populære SUV/crossover, Mitsubishi Outlander, som i første generation blev lanceret helt tilbage i 2001.

Geneve Motorshow - Mitsubishi - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Tag cyklen og en mokka med Opel

Naturligvis blev kåringen af Opel Ampera som ”Årets Bil i Europa 2012” det store højdepunkt for fabrikken i Rüsselsheim. Men selv uden denne anerkendelse var Opel velbestykket med nyheder, bl.a. havde man verdenspremiere på en helt ny model, med et helt nyt modelnavn, Opel Mokka.

Geneve Motorshow - Opel - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow: Hyundai i fuld fart

I weekenden d. 31. marts er der Danmarkspremiere på den længe ventede i40 Sedan, som man fremviste allerede i Barcelona sidste år i maj. Så lang tid går der ikke før i20, der havde verdenspremiere i Genève i år, eller nogle af de andre verdenspremierer fra Genève Motorshow 2012 kommer til Danmark.

Geneve Motorshow - Hyundai - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

BMW 6'er Gran Coupé er lige om hjørnet

Et af højdepunkterne på Genève Motorshow var den nye BMW 6-serie Gran Coupé. En bil, der havde verdenspremiere men faktisk er lige om hjørnet. Fra juni 2012 kan den smukke bil købes i Danmark.

Geneve Motorshow - BMW - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow:

Toyota for ren og fuld udblæsning

På Genève Motorshow præsenterede Toyota for første gang den endelige udgave af verdens mindste fuld hybridbil, for nu at benytte Toyotas egen terminologi, Yaris Hybrid. Samtidig havde fabrikken Europapremiere på sportsvognen GT 86 plus en række andre spændende nyheder, herunder næste generation plug-in hybridbil og en brændselscellebil.

Geneve Motorshow - Toyota - læs mere >>>


2012 Genève Motorshow: Mange nyheder fra Ford - B-MAX er nu produktionsklar

Ford havde en hel stribe nyheder på Genève Motorshow. Først og fremmest verdenspremiere på den nye B-MAX, den helt nye, produktionsklare Fiesta ST, en gennemgribende fornyet og større udgave af Ford Kuga. Og Ford konceptet Tourneo Custom.

Geneve Motorshow - Ford - læs mere >>>


Alan Mulally i Genève

Ford øverste chef, CEO hos Ford Motor Company, Alan Mulally var til stede i Genève og gav et eksklusivt interview til Motorradioen.

Lyt til interview'et med Alan Mulally hér >>>

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt