- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honda NSX Concept.


2012 Genève Motorshow:  Honda highspeed – lav forurening


Af Søren Clauding – marts 2012


Lyt til interview'et med PR-chef Michael Lund og adm. dir. Mikael Larsen, Honda Danmark, på Genève Motorshow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høj fart, dynamisk kørsel og miljøhensyn kan glimrende gå hånd i hånd. Det illustrerede Honda med al tydelighed gennem konceptbilen Honda NSX Concept. Den er regulært en supersportsvogn med tilhørende egenskaber og et formidabelt udseende. Men dens teknik er baseret på tre elektromotorer i skøn forening med en kraftfuld V6.

 

Foruden at levere ekstra effekt og moment til benzinmotoren har el-motorerne også til opgave at styre momentfordelingen til forhjulene på den firehjulstrukne sportsvogn. Det er meningen, at Honda NSX over de næste år skal udvikles, så den kan sættes i serieproduktion om tre år. Det er Hondas amerikanske udviklingsafdeling, der har opgaven og bilen skal produceres i Ohio i USA.

 

Fjerde generation CR-V

I Genève præsenterede Honda også prototypen på en ny og fjerde generation af den populære SUV, Honda CR-V og det er planen, at den i den færdige udgave har verdenspremiere på Paris Motorshow i september. Den vil komme på markedet i Danmark allerede i oktober og da også med mulighed for dieselmotorer – noget, der i et stykke tid ikke har været en option hos Honda.

 

EV-STER – elektrisk sportsvogn

På standen havde man også Honda EV-STER, en konceptbil, der viser hvordan en fremtidig elektrisk dreven 2-sædet sportscabriolet vil kunne se ud. Man har i vidt omfang anvendt kulfiber materialer, dels for at tilføre bilen gode køreegenskaber og dels for at øge aktionsradius’en mest muligt. I den nuværende form skulle den kunne køre mellem 150 og 160 kilometer på en opladning.

 

Honda EV-STER er i øvrigt forholdsvis kompakt med en længde på blot 3,57 meter. Dens præstationer er 0-100 km/t på godt 5 sekunder og en topfart på 160 km/t. Og så kan man forvente at den ligesom NSX udtrykker en designretning, som Honda fremover vil bevæge sig i.


Honda EV-STER

Honda NSX Concept.

 


Honda CR-V prototype.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt