- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


MINI i offensiven - den største model pallette nogensinde


Af Søren Clauding – april 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da MINI forleden trådte op på Genève Motorshow var den med den største pallette af nyheder og modeller i mærkets historie.

 

Efter at danske Anders Warming er blevet designchef, sprøjter det ud med nye kreationer, som alle er baseret på det forunderlige begreb, som ikke kan beskrives, men kun opleves og alene har én betegnelse: MINI.

 

Ikke færre end seks modeller og tre nyheder, som tilsammen rækker over 41 modelvarianter. Det er stort, selvom det er småt.

 

Countryman med rally-power

MINI John Cooper Works Countryman havde verdenspremiere. Tro imod samme variant men uden efternavnet Countryman, er den nye bil lettere at relater til det engagement, fabrikken har I Rally-VM.

 

Den har firehjulstræk, en nyudviklet 4-cylindret motor med twin-scroll turbolader, direkte benzinindsprøjtning og variabel ventilstyring og disponerer over en top effekt på imponerende 218 hestekræfter.

 

Pga. turboladeren opnår man også et flot moment på 280 Nm og tilsammen muliggøres en acceleration til 100 km/t på bare 7 sekunder. Topfarten er heller ikke at kimse af: 225 km/t.

 

Varevogn i MINI-format

MINI Clubvan Concept er en MINI i en helt anden boldgade. Det er en lille luksusvan med to siddepladser og et stort varerum. Man har bevaret køreoplevelsen fra den almindelige MINI og monteret et gitter, der adskiller passagerafsnittet fra varerummet.

 

Bagtil har man to sidehængslede fløjdøre plus en såkaldt ”club-dør” i bilens højre side. Inspirationskilden er selvsagt den oprindelige Morris Mini Van på basis af den klassiske Mini fra 1960. Men foreløbig er den et koncept.


MINI Clubvan Concept.

 

Anders Warming ved sin seneste kreation: MINI John Cooper Works Countryman.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt