- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2012 Genève Motorshow: BMW 6’er Gran Coupé lige om hjørnet


Af Søren Clauding – marts 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyt til interviewet med BMW Danmarks presseansvarlige, Mette Lolholm, i Genève hér >>>


Et af højdepunkterne på Genève Motorshow var den nye BMW 6-serie Gran Coupé. En bil, der havde verdenspremiere men faktisk er lige om hjørnet. Fra juni 2012 kan den smukke bil købes i Danmark.

 

Smuk er den – den vil virkelig forskønne landevejene. Men der kommer næppe så mange ud at køre på de danske landeveje, for den bliver næppe helt billig. Idéen er, at kombinere en sedans rummelighed med coupé-formen og projektet er mere end lykkedes. Det er i øvrigt første gang nogensinde, at BMW bygger en sådan bil.

 

Billederne her på siden fortæller mere end mange ord. Men lidt data skal der allievel hægtes på:

 

BMW 6’er Gran Coupé er 5 meter lang. Til maskinrummet kan man vælge mellem tre: En 6-cylindret 3-liters benzin’er, der yder 320 hestekræfter, en 8-cylindret 4,4 liters benzinmotor, der præsterer 450 hk og en 3-liters 6-cylindret dieselmotor, der præsterer en effekt på 313 hk og et moment på ikke mindre end 630 Nm.

 

Ikke mindst sidstnævnte er lidt af et teknologisk vidunder: Trods de mange kræfter er EU-gennemsnitsforbrugstallet 18,2 km/l. I en bil, der kan nå 100 km/t på 5,4 sekunder og elektronisk er begrænset til 250 km/t. Imponerende, intet mindre. Teknikken inkluderer en dobbelt-turbo, der sikrer det maksimale drejningsmoment i hele omdrejningsområdet fra 1500 til 2500 omdr./min. CO2 udledningen er beskedne 146 g/km.

 

I sagens natur kommer den voldsomme V8’er ikke i nærheden af dieselmotorens brændstoføkonomi. Men den er nu ikke helt dårlig: 11,6 km/l benzin er et pænt tal, især når man sammenholder det med et fartpotentiale på 0-100 km/t på bare 4,5 sekunder. Det maksimale drejningsmoment overstiger dieselmomentet og er på 650 Nm.

 

I Genève viste BMW også en række andre spændende high-performance køretøjer. F.eks. en ny M550d xDrive. Der er som navnet indikerer tale om en diesel dreven M-version med firehjulstræk. Den hamler helt op med førnævnte 6’er Gran Coupé i benzinudgaven: 0-100 km/t på 4,7 sekunder, 381 hestekræfter, godt hjulpet af et overbevisende moment på formidable 740 Nm. Brændstoføkonomien lider lidt derunder, men nu ikke meget. Det officielle tal siger 15,9 km/l.


BMW M550d.


Man kommer heller ikke uden om den nye BMW X6 M50d. I princippet den samme motor som i M550d xDrive, men i sagens natur en smule langsommere og lidt mere tørstig: 0-100 km/t på 5,3 sekunder og 13 km/l. Mon ikke det er OK for de fleste!


BMW X6 M50d.

BMW 6'er Gran Coupé:


 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt