- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verdenspremiere i Genève - i november kører den på gaderne i Danmark: Fiat 500 L til de voksende familier


Af Søren Clauding – april 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Genève Motorshow kunne man forleden se en Fiat 500. Men den var ikke helt almindelig. Det var en ”Large”-udgave af den nuttede lille retrobil, trukket i enderne og placeret på en Grand Punto platform. En Fiat 500 til familierne, for hvem en 500 egentlig er for lille. Og så kommer den på markedet, omend den er ikke lige om hjørnet.

 

”Vi forventer at kunne introducere den i november på det danske marked,” siger Steffen Holm, som er pressechef hos Fiat Danmark. ”Fiat 500 er utrolig populær, ikke mindst i Danmark, hvor vi har solgt 10.000 af dem, men vi manglede i modelprogrammet en bil, f.eks. til de singler, der ikke længere er single og nu har brug mere plads. Det får de med Fiat 500 L. Man kan sige det på den måde, at Fiat 500 L er det voksne alternativ til Fiat 500.”

 

Hurtig udvikling

I og med teknikken stammer fra Fiat Grand Punto, som blev introduceret for seks år siden, er der tale om velkendt teknologi og derfor vil bilen hurtigt kunne udvikles. Det er da også nødvendigt, for de biler, man præsenterede i Genève var hermetisk tillukkede, så der har næppe været meget bil under skjoldet.

 

Men det kommer der, og Steffen Holm forventer at bilen er klar til september og dermed vil den formentlig have verdenspremiere på det store internationale bilshow i Paris.


Fiat koncernens øverste chef, Sergio Marchionne, var selv tilstede i Genève og præsenterede med stolthed den nye Fiat 500 L, som gerne skulle blive en ligeså stor succes som den hidtidige Fiat 500.

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt