- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2012 Genève Motorshow: 

Verdenspremiere på ny Mitsubishi Outlander


Af Søren Clauding – marts 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er beskedent, hvad Mitsubishi har lanceret af nye produkter i de sidste år. Men nu er man på vej med en helt ny og tredje generation af den populære SUV/crossover, Mitsubishi Outlander, som i første generation blev lanceret helt tilbage i 2001.

 

Siden den oprindelige introduktion er det solgt tæt ved 1 million Outlandere og med den nye generation har fabrikken gjort meget for at opdatere ikke bare teknikken, men også den visuelle fremtoning. Kva den internationale tendens har man fjernet sig fra oplevelsen af en ”stor off-roader”.

 

Større og optimeret

Bilen forventes at komme til Danmark sidst i 2012 og de nærmere detaljer foreligger naturligvis ikke endnu. Størrelsen er imidlertid den samme. Den målet 4,66 meter i længden men rumudnyttelsen er blevet optimeret, så der er skabt endnu mere plads indeni – ikke mindre end 33,5 cm vil den indvendige længde være forøget, når sæderne er lagt ned. Muligheden for syv siddepladser vil fortsat være en option med forbedrede adgangsforhold.

 

På motorsiden er man dog ret specifik: 2 motorvarianter (diesel og benzin), der hver især præsterer 150 hestekræfter og man har som målsætning at komme under 130 g CO2 pr. kørt kilometer med dieselmotoren. Benzinmotoren er på 2 liter og har et maksimalt drejningsmoment på 195 Nm mens dieselmotoren præsterer op til 380 Nm.

 

Fra 2013 indføres også ny motorteknologi bl.a. med elektrisk hjælpemotor, hvor målet er at komme helt ned på 50 g CO2/km.

 

Udstyr

Det elektroniske udstyr kommer bl.a. til at omfatte adaptiv cruisecontrol, der afpasser den indstillede hastighed efter afstanden til eventuelle forankørende, automatisk nedbremsning ved kollisionsfare, vejstribekontrol og de nye og endnu mere lysstærke Super-HiD Wide Vision forlygter, der er 1,4 gange mere effektfulde end traditionelle HiD lygter.

 

I kabinen vil airconditionanlægget være zoneinddelt, lydisoleringen vil være forbedret, bagklappen vil kunne betjenes elektrisk og der vil være bakkamera.

Lyt til interviewet med Informationschef Ann Strøby fra Mitsubishi Danmark i Genève >>>


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt