- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2012 Genève Motorshow: Den nye Mazda6


Af Søren Clauding – marts 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den fremstår som en konceptbil, og den er iflg. Mazdas danske informationschef, Jannik Olsen meget tæt på den kommende nye Mazda6, som forventes introduceret i begyndelsen af 2013. Indtil da hedder den Takeri og udmærker sig ved at være det mest vellykkede eksempel på Mazda’s nye KODO designlinje, skabt under ledelse af designchefen Ikuo Maeda.

 

KODO står for ”Soul of Motion og der er ikke alene tale om en meget smuk og dynamisk bil men også et køretøj, som inkluderer den nyeste såkaldte SKYACTIV teknologi samt et nyt bremsesystem, der kan opsamle den energi, der benyttes under nedbremsning og siden benytte den til fremdrift.

 

SKYACTIV er en miljø-optimerende filosofi, der indebærer optimering af velkendt teknologi. Store vægtbesparelser, kraftig reduktion af friktion i enhver henseende og anvendelse af elektronik til optimering af forbrændingsprocesserne i den gennemprøvede forbrændingsmotorer er hovedingredienserne.

 

I den nye Mazda CX-5, som netop er på vej ud på det danske marked som et af de første markeder overhovedet, er filosofien praktiseret og bedst udtrykt gennem en benzinøkonomi på ikke mindre end 16,7 km/l, til trods for, at bilen er forholdsvis stor og motoren præsterer 165 hestekræfter. Noget tilsvarende kan forventes i den kommende nye Mazda 6. Læs testen af Mazda CX-5 hér >>>.

 

Takeri er i øvrigt baseret på den originale Shinari Sports Coupé, som bl.a. kunne ses på Geneve motorshow sidste forår men har rødder helt tilbage til 2010.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt