- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdenspremiere i Genève: Ford B-MAX.


2012 Genève Motorshow:

Mange nyheder fra Ford - B-MAX er nu produktionsklar


Af Søren Clauding – marts 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ford havde en hel stribe nyheder på Genève Motorshow. Først og fremmest verdenspremiere på den nye B-MAX med sit unikke dørsystem, hvor B-stolpen er indbygget i for- og bagdøren.

Også den helt nye, produktionsklare Fiesta ST havde premiere i Genève foruden en gennemgribende fornyet og større udgave af Ford Kuga. Sidst men ikke mindst afsløredes Ford konceptet Tourneo Custom, som giver et bud på fremtidens transportløsning for storfamilien.

 

Ford kalder den nye B-MAX for MAV (Multi Activity Vehicle), den tilhører den kompakte mellemklasse og skiller sig blandt andet ud ved en række helt nye design-features. B-MAX’en har for eksempel et unikt dør-koncept, som skal tage konkurrencen op med den populære Opel Meriva med baghængslet bageste sidedør.

 

1,5 meter døråbning

På samme måde som i Meriva’en er den såkaldte B-stolpe, dvs. adskillelsen mellem den forreste sidedør og den bageste, integreret i sidedørene. Men Ford har valgt at lade den bageste sidedør være en skydedør, hvorved den samlede døråbning bliver på ikke mindre end 1,5 meter – det giver usædvanlig gode indstigningsforhold. Samtidig byder B-MAX’en på klassens bedste brændstoføkonomi og laveste CO2-udledning.

 

Med B-MAX’en introduceres Fords stemmestyrede kommunikationssystem ”SYNC” for første gang i Europa. SYNC erstatter Bluetooth, det kommunikerer vha. Smart-telefoner og er bl.a udstyret med Emergency Assistance, som automatisk slår alarm ved en ulykke. Systemet reagerer f.eks. hvis en airbag blæses op (indikation af en kollision) og sender derpå besked med positionsangivelse til alarmcentralen. Det sker på 19 forskellige sprog, inklusive dansk. B-MAX med Active City Stop, vil samtidig være den første bil i klassen med anti-kollisions-teknologi som reducerer chancen for påkørsel i bytrafik. Det forventes at den nye B-MAX kommer til Danmark i oktober.

 

Fiesta med 180 heste

Den nye Fiesta ST er 20 procent mere kraftfuld end sin forgænger. Med den 180 hk stærke 1,6 liters EcoBoost-motor kan Ford Fiesta ST accelerere fra 0-100 km/t på under 7 sekunder og topfarten er 220 km/t. Fiesta ST er sænket 15 mm i forhold til den almindelige Fiesta og er udstyret med Fords Torque Vectoring Control-system samt ESC, hvor man kan vælge mellem tre forskellige reaktionsniveauer.

 

Større Kuga
Ford Kuga byder på ny, håndfri åbning af bagsmækken. En fod under kofangeren både åbner og lukker smækken. Indenfor er der 82 liter mere plads end hos forgængeren, ligesom bagsæderne kan lægges ned blot ved tryk på en knap. Køre-dynamikken har fået et pift, der er træk på alle fire hjul, og Kuga kommer nu også med SYNC og Emergency Assistance. Samtidig er det nu muligt at få Kuga med Fords 1,6 liters EcoBoost benzinmotor.

 

Tourneo Custom Concept
Tourneo Custom Concept er Fords bud på en helt ny type bil til transport af mange passagerer. Konceptet har en dynamisk og moderne fremtoning og er langt hen ad vejen at sammenligne med en bus med otte siddepladser. Den er udstyret med de seneste fører-assistance-teknologier samt SYNC med Emergency Assistance – og planen er, at den også skal i serieproduktion. Det vil ske sidst i 2012.


Ford Fiesta ST.

Ford øverste chef, CEO hos Ford Motor Company, Alan Mulally var til stede i Genève og gav et eksklusivt interview til Motorradioen.

Lyt til interview'et med Alan Mulally hér >>>


Verdenspremiere: Ford B-MAX.

 

Verdenspremiere: Ford Fiesta ST.

 

Verdenspremiere: Ford Kuga.

 

Verdenspremiere: Ford Tourneo Custom Concept.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt