- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

Her er de syv nominerede biler: Fra venstre: Audi Q4 E-tron, Hyundai Ioniq, KIA EV6, Mercedes C-klasse, Peugeot 308, Polestar 2, Tesla Y.


 

"Årets Bil i Danmark" 2022 er skudt i gang

Her er kandidaterne og de nominerede


Af Søren Clauding – 27. oktober 2021


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditionen tro kårer en jury under foreningen Danske Motorjournalister hvert år ”Årets Bil i Danmark”. Det sker også i år og den indledende runde fandt sted d. 26.-27. oktober. Her fandt juryen på 24 journalister frem til, hvilke af de ialt 27 kandidatbiler, der skulle nomineres.

 

Den endelige udnævnelse af Årets Bil i Danmark 2022 finder sted d. 30. november 2021. Her på siden vises de 27 nye kandiderende bilmodeller. I det omfang, vi har publiceret testkørsler af bilerne, findes linket under bilens navn. Det fremgår også, hvilke biler redaktøren stemte på i forbindelse med nomineringen.


Kandidatbilerne, der ikke blev nomineret:


Audi E-tron GTCitroën C4


Cupra BornDacia Sandero


DS 4Fiat 500

Hyundai TucsonLexus NX


MG EHS


MG Marvel R Electric

Læs mere om MG Marvel R hér >>>


Mitsubishi Eclipse Cross


Opel Mokka


Renault Arkana


Skoda Enyaq


Toyota Mirai


VW ID.4


Volvo XC40 Recharge

De nominerede biler i alfabetisk rækkefølge:

 

Audi Q4 E-tron
Hyundai Ioniq 5

 

Redaktørens valg

Kort begrundelse: Nyskabelse hvad angår design og teknik. Hyundai Ioniq 5 er søsterbil til KIA EV6. Design og køreegenskaber er væsensforskellige. Ioniq er det komfortable valg.


 

Kia EV6


Redaktørens valg
Kort begrundelse:
Nyskabelse hvad angår design og teknik. KIA VE5 er søsterbil til Hyundai Ioniq. Design og køreegenskaber er væsensforskellige. EV6 er det sporty valg med bedst vejbeliggenhed.

 

 

Mercedes-Benz C-klasse
Peugeot 308

Redaktørens valg

Kort begrundelse: Den nye 308 tilbydes med mange drivliner, både konventionelle, herunder diesel, og  2022 også som fuld elektrisk. Bilen er yderst velkørende og harmonisk.


 

Polestar 2

Læs mere om Polestar 2 hér >>>

Redaktørens valg

Kort begrundelse: Polestar 2 er en premium elbil i særklasse og klart den bedst kørende bil i feltet. Sådan...


 

Tesla Model YRedaktørens øvrige valg

 

Ford Mustang Mach-E

 

Redaktørens valg

Kort begrundelse: Hvad landevejstesten ikke afslørede var suverænt underholdende køreegenskaber, som kom til syne under kørslen på Jyllandsringen. Ford Mustang Mach-E viste sig dér fra sin allerbedste side og dokumenterede, at Ford med held har overført det meste af den konventionelle DNA til elbilen.


 

Nissan Qashqai

 

Redaktørens valg

Kort begrundelse: Nissan Qashqai har ikke under grunde gennem mange år sat dagsordenen for mellemstore crossover/SUV'er. Den nye generation er endnu bedre end den hidtidige i enhver sammenhæng.


 

Toyota Yaris Cross


Redaktørens valg
Kort begrundelse:
Toyota Yaris Cross er den suveræne kompakte urban-cross-over, der også kan håndtere lettere terræn. Den er vel proportioneret, yderst velkørende med godt og stabilt vejgreb på ethvert underlag og ideel for den moderne byboer, der gerne vil køre miljørigtigt, men fx ikke har mulighed for at oplade en kompakt elbil - og gerne vil være fri af elbilernes velkendte begrænsninger. Yaris Cross har en suveræn benzinøkonomi - uden at anstrenge sig kører man let 24-25 km/l.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt