- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2012 PARIS MOTOR SHOW


Fra denne side kan du finde videre til dækningen af efterårets vigtigste internationale motorshow. Der fyldes flere fotos og mere tekst på i de næste uger...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paris Motorshow:

Downsizing, miljø - og optimisme går hånd i hånd

Det er muligt, at der er økonomisk krise i dele af Sydeuropa. Men det er øjensynlig et sydeuropæisk fænomen, der ikke ligger til grund for de fremtidsvisioner, de store bilfabrikker lægger for dagen, når de åbner efterårets største butiksvindue: Det store motorshow i Paris, der over en god uges tid forventes tiltrækker 1,2 millioner bilinteresserede gæster.

Paris Motorshow - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremierer: Hjertet er bag de nye sportslige KIA pro-cee'd og Carens

På spørgsmålet om, hvor meget markedsanalyse og hvor meget hjerte der er i de nye KIA modeller, der er udsprunget fra Designchef Peter Schreyers designkontor i de sidste år, kom svaret uden betænkningstid: 100 procent hjerte – 0 procent markedsanalyse.

Paris Motorshow - KIA - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

Lexus går nye veje - hvis de altså tør

På Lexus standen på Paris Motorshow var eye-catcheren en ny kompakt konceptbil, Lexus LF-CC, der forventes at danne grundlag for en ny Lexus i IS-størrelsen.

Paris Motorshow - Lexus - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremierer:

Audi A3 Sportback, S3 samt crosslane coupé

Kik godt på billedet nedenfor. Audi crosslane coupé viser Audis nye ansigt. Måske. For den er stadig på konceptniveau, men indikerer nytænkning, når det gælder hvordan en Audi kan se ud, lidt ud i fremtiden.

Paris Motorshow - Audi - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

Hyundai i20 WRC skal bidrage til udviklingen

En af de helt store overraskelser på Paris Motorshow var Hyundais erklæring om at man vil tilbage i rallysporten på det aller ypperste niveau. Med en helt ny rally-bil, Hyundai i20 WRC, er den hensigten, at man vil blande sig i toppen indenfor en overskuelig fremtid – men ikke mindst at de erfaringer, man kan hente i den særdeles krævende og udfordrende sportsgren, skal komme de almindelige bilkøbere til gode.

Paris Motorshow - Hyundai - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremierer:

MINI Paceman er sidste skud - indtil videre

Samtidig med, at MINI præsenterede det seneste skud på MINI-stammen, er det centralt at man holder benene på jorden og sikrer, at alle fremtidig MINI’er læner sig op af originalen og den kommende nye ”original” fra MINI, fastslår MINI’s designchef, Anders Warming i et eksklusivt interview med Motorradioen.

Paris Motorshow - MINI - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremierer:

Renault Clio - også som stationcar og RS

Få dage inden de første globale testkørsler af den nye Renault Clio fandt sted, havde Renault på Paris Motorshow verdenspremiere ikke bare på den nye Clio i hatchback udgave, men også på såvel den mere rummelige Clio Stationcar som den sportslige Clio RS.

Paris Motorshow - Renault - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

Mazda 6 stationcar lanceres først

Den nye Mazda 6 så første gang projektørernes lys, da den havde verdenspremiere på Moskva Motorshow for nylig og i Paris var man så klar med stationcar udgaven. Det er en bil, som i sagens natur er baseret på Mazda 6 Sedan, men sjovt nok er akselafstanden på den nye stationcar 8 cm kortere end for sedan’en.

Paris Motorshow - Mazda - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremierer:

Høj og lav Volvo V40

Volvo har stor succes med den nye V40. Og i Paris havde man verdenspremiere på to varianter over V40: En høj og en lav. Volvo V40 Cross Country er en variant med større frihøjde samt firehjulstræk, mens V40 R-Design er en sportsversion med sænket undervogn.

Paris Motorshow - Volvo - læs mere >>>


Paris Motorshow 2012 - verdenspremierer:

Jaguar F-Type skal genskabe legenden

Da Jaguar forleden på Paris Motorshow løftede sløret for den helt nye F-Type var det ikke bare en ny bil, men en genskabelse af en af verdens mest legendariske biler, Jaguar E-Type. Med umiskendelige design-elementer fra E-Typen, som kom til verden for 51 år siden, skal Jaguar tilbageerobre det tabte sportsvognsmarked.

Paris Motorshow: Jaguar F-Type - læs mere >>>


Honda satser på WTCC og vil kæmpe om VM-titlen allerede i År 1

Det kom som en glædelig overraskelse, da Honda tidligere på året meddelte, at man ville engagere sig i Verdensmesterskabet for standardvogne – World Touring Car Championship (WTCC) – fra og med 2013.

Honda i WTCC - læs mere >>>

Paris Motorshow verdenspremiere: Opel Adam skal styrke (Opel)-økonomien

Ferrari har som bekendt bygget en Enzo-model for 10 år siden. Opkaldt efter grundlæggeren Enzo Ferrari. Og nu har Opel præsenteret en Adam-model, opkaldt efter grundlæggeren Adam Opel. Dér hører sammenligningen stort set op, men ikke helt, for Opel Adam er ikke en prisbillig discount mini (ligesom Ferrari Enzo ikke er en discount-sportsvogn, hvis nogen skulle være i tvivl). Den er derimod en eksklusiv lille bil, som Opel har skabt, i øvrigt med italienske Fiat 500 som målestok.

Paris Motorshow - Opel Adam - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremierer:

Toyota Auris baner vejen for ny succes

Verdenspremiere på en ny Toyota Auris, en ny Toyota Auris Stationcar og en ny Toyota Verso. Plus et utal af mere eller mindre globale premierer på styling-kits, udviklingsvarianter osv. Der var nok at se på Toyota standen på Paris Motorshow. Fælles for alle bilerne er, at de visuelt er blevet gevaldigt shinet op. Det er svært at kalde Toyotas seneste designlinje kedelig – men det har jo nok heller ikke været meningen.

Paris Motorshow - Toyota - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

VW Golf koncepter - hver deres yderlighed

Volkswagen havde valgt at præsentere den nye syvende generation af VW Golf i Berlin, kort tid inden Paris Motorshow. Men to varianter havde verdenspremiere på udstillingen i byernes by: Golf GTI og Golf BlueMotion. Endnu som koncepter men der går kun kort tid før de er klar til serieproduktion.

Paris Motorshow - Volkswagen - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

Ny kompromisløs SEAT Leon

Store ord fra James Muir, som er øverste chef i SEAT, da han afslørede den helt nye SEAT Leon på Paris Motor Show. Han erklærede, at: "Den nye Leon kræver ingen kompromiser fra kunden."

Paris Motorshow - SEAT - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremierer:

Peugeot er inde i kampen - om opmærksomheden

Der er ingen vej uden om, når man er Peugeot. Hjemlandets kolossale internationale motorshow giver mulighed for ekstra opmærksomhed. Den mulighed skal bruges og har man ikke lige en aktuel produktionsklar eyecatcher ved hånden, skaber man en Onyx…

Paris Motorshow - Peugeot - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremierer:

Ny Ford Mondeo, Fiesta facelift og meget andet

På efterårets store motorshow i Paris præsenterede Ford den helt nye Mondeo. Der er tale om et markant løft, både hvad angår funktionalitet og materialevalg. Samtidig sætter Ford ekstra fart på introduktionen af små, brændstof-økonomiske motorer og nye, intelligente sikkerheds- og miljø-teknologier henover hele modelprogrammet.

Paris Motorshow - Ford - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

BMW bryder grænserne

Forhjulstræk, 3 cylindre, elektromotor. Det lyder ikke lige præcis som en BMW. Ikke i traditionel forstand. Men med blikket rettet ud i fremtiden skal selv godt indgroede principper ikke holde en bilfabrik som BMW tilbage. Og alle tre principper tilhører den konceptbilen BMW Concept Tourer, som for første gang så dagens lys på Paris Motorshow.

Paris Motorshow - BMW - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

Nissan TeRRA SUV konceptbil

På Paris Motorshow handlede det for Nissan først og fremmest om at dokumentere fabrikkens satsning på miljø-rigtig bilkørsel. Men samtidig dykkede Nissan tilbage i fabrikkens ekspertise indenfor off-road kørsel, et område hvor netop hensynet til miljøet er lige udenfor ruderne, når man benytter bilerne til det, de er skabt til.

Paris Motorshow - Nissan - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

Chevrolets bud på en kompakt SUV

På Paris Motorshow forleden havde Chevrolet verdenspremiere på Chevrolet Trax, en kompakt SUV, der deler platform med den nye Opel Mokka. Trax kommer til Danmark midt på foråret 2013 og udmærker sig ikke mindst gennem et ægte Chevrolet-design, som adskiller den fra Opel Mokka. Mest af alt kan man beskrive Trax-designet som en mindre udgave af den store Orlando.

Paris Motorshow - Chevrolet - læs mere >>>


Paris Motorshow verdenspremiere:

Ny Range Rover ligner sig selv

På efterårets største motorshow, som fandt sted i Paris forleden, kom Land Rover med en længe ventet nyhed: Den nye Range Rover. Og med mindre man er kender, er det næsten ikke til at skelne den fra den hidtidige.

Paris Motorshow - Range Rover - læs mere >>>


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt