- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paris Motorshow 2012 verdenspremierer:

Ny Ford Mondeo, Fiesta facelift og meget andet


Af Søren Clauding – 11. oktober 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På efterårets store motorshow i Paris præsenterede Ford den helt nye Mondeo. Der er tale om et markant løft, både hvad angår funktionalitet og materialevalg. Samtidig sætter Ford ekstra fart på introduktionen af små, brændstof-økonomiske motorer og nye, intelligente sikkerheds- og miljø-teknologier henover hele modelprogrammet.

 

Og Ford har til hensigt at introducere 15 nye vare- og personvognsmodeller på de europæiske markeder over de næste fem år. Målsætningen er, at Ford i 2017 skal være i stand til at tilbyde flere modeller og mere sofistikeret teknologi end nogen anden bilproducent på det europæiske marked.

 

Den nye Mondeo er udstyret med en række af Fords støtte- og sikkerhedsteknologier som for eksempel Advanced Active Park Assist og massage-sæder. Samtidig vil den nye Mondeo være tilgængelig med Fords prisvindende 1,0 EcoBoost benzinmotor. Ford forventer, at det vil udmønte sig i klassens bedste brændstoføkonomi.

 

Den nye Mondeo kommer i en 4- og 5-dørs model samt i en stationcar-udgave med panorama-skydetag. Desuden kommer der en superøkonomisk hybrid-model og en diesel med træk på alle fire hjul.

 

Udstyrslisten omfatter også LED-forlygter, der indstiller sig aktivt efter kørselen, SYNC med MyFord touch via en otte tommers farveskærm samt oppustelige sikkerhedsseler til bagsædepassagererne.

 

Ny Fiesta
Ford afslørede også den nyeste version af Europas bedst sælgende bil, Ford Fiesta, som har fået en gennemgribende design-overhaling. Samtidig er den blevet udstyret med et væld af nye teknologier som for eksempel det stemmestyrede kommunikationssystem, Ford SYNC, den elektroniske funktionsnøgle, MyKey og antikollisions-systemet Active City Stop.

 

Den nye Fiesta vil være tilgængelig med ikke færre end syv forskellige motorvarianter, som alle udleder mindre end 100 g CO2 pr. kørt kilometer og tilsvarende rigtig god brændstoføkonomi.

 

1-liters EcoBoost benzinmotoren (læs om EcoBoost motoren hér >>>) indgår som en del af motorprogrammet, både med turbolader i 100- og 125 hk versioner, men også i en helt ny superspare-version med henholdsvis 65- og 80 hk.

 

En særlig ECOnetic-model præsterer over 30 km på en liter diesel og udleder beskedne 87 gram CO2 pr kørt km.


Ford Fiesta.



Nye SUV’er
Ford benyttede også showet i Paris til at vise en ny SUV ved navn EcoSport. Den er tænkt som en lillebror til Ford Kuga og skal tage sin del af kagen på det stadig voksende europæiske SUV-marked. Også i EcoSport vil man finde EcoBoost motoren.

 

Senere på året kommer der i øvrigt en helt ny udgave af Ford Kuga, som byder på et skarpere design, bredere udstyrsliste og helt ny teknologi – blandt andet en bagsmæk, som åbner med et vift af foden, når begge hænder er optaget af indkøbsposer. Et system som også findes på Ford Focus. Derefter følger Ford Edge, som er en større og mere luksuspræget SUV.

 

Ambitiøse planer

Motorshowet i Paris løfter ligeledes sløret for Fords ambitiøse downsizing-planer. I 2013 skal to tredjedele af samtlige Ford-modeller være blandt markedets mest brændstoføkonomiske. Det skal først og fremmest ske ved hurtig udbredelse af den kompakte og brændstof-økonomiske EcoBoost 1,0 benzinmotor til en bredere del af model-programmet.

 

Planen bliver suppleret af et lige så ambitiøst elektrificerings-program. Næste år kommer Ford Focus Electric - Fords første fuldt elektriske personbil - på markedet. Dernæst følger Fords første ægte hybrid – Mondeo Hybrid – og Fords første opladelige, såkaldte plug-in hybrid, Ford C-MAX Energi.

Ford Mondeo:












Ford Fiesta.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt