- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg Le Mans på Motorsiden

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bragte vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

 

24 timers Le Mans på Motorsiden præsenteres i samarbejde med

TOYOTA HYBRID


INDHOLD


Alt fra Le Mans af Søren Clauding – maj/juni 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24-timers Le Mans: Lidt flere fotos fra årets løb >>>


24-timers Le Mans: Sejr til Audi og hybrid teknologien - Tom Kristensen 2'er

Det blev sejr til Audi i 24-timers Le Mans. Den tyske bilfabrik vandt sin 11. sejr - men det blev ikke med danske Tom Kristensen i vinderbilen.

Le Mans søndag 15:00 - læs mere >>>


24-timers Le Mans - søndag 14:00

Løbet er ved at være kørt

- for Tom K og resten

En tur ud i sandgraven var det eneste, der ikke måtte ske. Men Allan McNish praktiserede det - iøvrigt samme sted som i går - og dermed var Audi nr. 2 med også Tom Kristensen i cockpittet sat en omgang tilbage.

Le Mans søndag 14:00 - læs mere >>>


24-timers Le Mans - søndag 10:40

Le Mans natten var Tom K's fordel

Le Mans natten tager traditionen tro mange ofre. Men den bedst placerede dansker, den 8-dobbelte Le Mans vinder, Tom Kristensen, udnyttede sin erfaring og nærmede sig stødt og roligt sine team-kammerater, sidste års vinderhold i Audi nr. 1. Først på morgenen var danskerens Audi e-tron quattro så tæt på nr. 1, at da chancen bød sig, strøg Tom Kristensen & Co. i spidsen af dette års 24-timers race.

Le Mans søndag 10:40 - læs mere >>>


24-timers Le Mans - søndag 01:40

I nattens mulm og mørke: Tom K på jagt - og Jan Magnussen ligeså

Natten har fået godt tag i årets 24-timers Le Mans. Det samme har Audi teamet. Uden konkurrence fra de stærkt kørende Toyota Hybrid racere er det to Audi dito, som fører an. Uheldigvis, set med danske øjne, er det sidste års vinderhold i Audi nr. 1, som fører.

Le Mans søndag 01:40 - læs mere >>>


24-timers Le Mans - lørdag 23:00:

Håbet brast - eller var det drømmen

Håbet brast for Toyota - eller var det drømmen. Efter et kort øjeblik at have smagt den herlige smag af føring, og måske et kort øjeblik at have forestillet sig at være øverst på skamlen søndag  eftermiddag, brød det hele sammen på stort set ingen tid.

Le Mans lørdag 23:00 - læs mere >>>


24-timers Le Mans - lørdag 21:30

Toyota panik - Audi tilbage i spidsen

Efter en times tid med safetycar er 24-timers Le Mans igang igen. Og håbet om en fortsat tvekamp mellem Audi nr. 1 og Toyota nr. 7 er sat lidt på stand-by.

Le Mans lørdag 21:30 - læs mere >>>


24-timers Le Mans - lørdag 20:30:

Toyota Hybrid fører

Et 24-timers løb skal ikke vindes i løbets første fase. Men det er der vist nogle, der har glemt. I alle tilfælde køres der utrolig hårdt og det koster. Biler og placeringer. Midt i glæden over at have taget føringen, mistede Toyota sin anden bil.

Le Mans lørdag 20:30 - læs mere >>>


24-timers Le Mans - lørdag 17:40:

Ikke lige nemt for alle - men Tom K er 2'er

Det blev en ikke en ligefrem problemløs start for alle i dette års 24-timers Le Mans. Vejrguderne, der havde gennemvædet asfalten hele formiddagen har godt nok trukket truslen tilbage og det blev en tør start - ligesom det forventes, at også resten af løbet bliver tørt.

Le Mans lørdag 17:40 - læs mere >>>


Slutresultat 24-timers Le Mans 2012 >>>


Le Mans supportklasser:

Drømmen gik i opfyldelse

For motorsportslegenden Jac Nellemann var det en drøm, der gik i opfyldelse, da han strøg op ad langsiden på 24-timers banen i en Aston Martin GT3.

Le Mans supportklasser - læs mere >>>


24-timers Le Mans:

Nissan DeltaWing bryder grænserne

Én af de faktorer, der har gjort 24-timers Le Mans til verdens mest berømte motorløb er arrangørerne, Automobile Club de l’Ouest’s stadige satsning på, at lade fremtidig teknologi udvikle sig i motorsport sammenhæng. I år er kampen mellem hybridbilerne fra Audi og Toyota det helt store tema. Men der er også god grund til at bemærke hvordan det kommer til at gå for det såkaldte Nissan DeltaWing projekt.

Le Mans Nissan DeltaWing - læs mere >>>


24-timers Le Mans:

Seks danske deltagere bidrager til spændingen

24-timers Le Mans 2012 forventes i toppen at blive en duel mellem Audi og Toyota. Men noget af det, der gør 24-timers Le Mans spændende er også løbets uforudsigelighed. Og danske racerkørere har også gode muligheder for at præge resultatlisterne.

Seks danskere i Le Mans - læs mere >>>


24-timers Le Mans. Deltagerlisten komplet

Deltagerlisten til årets 24-timers Le Mans er komplet. Her til morgen offentliggjorde Toyota, at erstatning for Hiroaki Ishiura, der tidligere i maj måtte aflyse sin deltagelse i verdens mest berømte motorløb pga. en rygskade, bliver den rutinerede franskmand Stéphane Sarrazin.

24 timers Le Mans - læs mere >>>


24-timers Le Mans: Klar til start

Deltagerne i årets 24-timers Le Mans er klar til start. Kvalifikationskørslerne er kørt og som altid betoner kørerne i kor: Vi er naturligvis glade for en god startposition, men det er først søndag eftermiddag klokken 15, når løbet er slut, det gælder.

Le Mans kvalifikation - læs mere >>>


24-timers Le Mans, Pretest:

Danskerbilerne toneangivende

Det var bilerne med dansk besætning, der var toneangivende under den traditionelle pre-test, forud for 24-timers Le Mans, som fandt sted i dag søndag.

Le Mans pretest - læs mere >>>


24-timers Le Mans: Toyota kører baghjulshybrid

Toyota har valgt, at lade sin hybrid teknologi folde sig ud på baghjulene af TS030 Le Mans raceren. Dermed er forskellen total på Audis e-tron quattro og Toyotas hybridbil.

Toyota kører baghjulshybrid - læs mere >>>


24-timers Le Mans:

Hybrid giganternes gigantiske kamp

I weekenden d. 16.-17. juni afvikles verdens mest berømte motorløb, 24-timers Le Mans for 80. gang. Og for 80. gang er det lykkedes arrangørerne, Automobile Club de l’Ouest, at skabe en gigantisk dyst mellem bilverdenens giganter.

Hybrid giganternes gigantiske kamp - læs mere >>>


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt