- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nani Roma vandt en kontroversiel sejr i 2014. I år skal han dokumentere at sejren ikke var en tilfældighed.


RALLYE DAKAR 2015

Følg Rallye Dakar på Eurosport

Eurosport programplaner hér>>>

 

 

 


Opdateringer på Rallye Dakar

hér på siden fra 4.-17. januar 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakar 2015 Dag 14: Favoritterne sejrede

Danske Jes Munk 2'er i klassen

Dakar 2015 er forbi. Deltagerne har tilbagelagt over 9000 kilometer fordelt over 13 etaper og man kan hurtigt fastslå, at årets udgave af verdens mest berømte maraton-rally stillede dem overfor hidtil usete udfordringer. Alligevel blev det favoritterne, der sejrede. Nasser Al-Attiyah vandt bi-klassen i sin MINI og Marco Coma vandt MC-kategorien på sin KTM.

Dakar 2015 - 17. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 12: To dage tilbage

Efter torsdagens etape i Dakar – den 11. i år – er rallyet meget naturligt gået ind i den fase, hvor deltagerne, helt afhængig af, hvor de ligger i den samlede stilling, ændrer tilgang til indsatsen. Det hele slutter på lørdag.

Dakar 2015 - 15. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 10:

Al-Attiyah urørlig - Coma presses

Efter den udmarvende maraton-etape er deltagerne i årets Dakar nu på vej tilbage mod Argentina og Buenos Aires, som de når på lørdag. Marc Coma er fortsat i spidsen, men presses bag fra. Alt imens Nasser Al-Attiyah udbyggede sit forspring yderligere.

Dakar 2015 - 13. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 8: Toyota kører vinder etapen

På 8. dagen i årets Dakar var det en ny mand, der vandt etapen. Han kommer fra Saudi Arabien, er kendt fra WRC, er debutant i Dakar og hedder Yazeed Al-Rajhi. Det var Toyota kørerens første etape-sejr i et Dakar, og dermed også Toyotas første, men næppe hans sidste, for dagen i dag stillede ekstremt store krav til deltagerne, det illustrerer hans talent.

Dakar 2015 - 11. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 6:

Al-Attiyah styrker forspringet

Kattens leg med musen i MC-toppen

Dagens etape i Dakar var forskellig for motorcykler og biler. De startede det samme sted, dele af etapen var fælles, dele var det ikke, men til sidst sluttede de Iquique som de skulle efter små 300 kilometer for fuld fart og små 400 kilometer transportetape.

Dakar 2015 - 9. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 4: Fårene skilt fra buggene

Den fjerde dag i årets Dakar bragte deltagerne ind i Chile. Undervejs passerede de Paso San Francisco i 4.800 meters højde på vej over Andesbjergene. Siden sluttede den med over 100 kilometer gennem den berygtede Atacama ørken, inden målet blev nået i den Chilenske by Copiapó. Resultat: I dag blev fårene skilt fra buggene…

Dakar 2015 - 7. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 2: MINI vinder igen

Når man nu får to minutters straftid (Nasser Al-Attiyah efter 1. etape i Dakar), må man jo bare sætte farten op og indhente det forsømte. Det var præcis, hvad MINI køreren fra Qatar gjorde på Dag 2 i årets maratonrally. Han vandt etapen, for han gjorde én ting til: han kørte fejlfrit igennem.

Dakar 2015 - 5. januar - læs mere >>>


Dakar 2015:

Gigant dyst i vente mellem MINI og Peugeot

Søndag d. 4. januar 2015, går starten på Dakar. I 2015-udgaven af en af verdens allerstørste motorsports udfordringer gør Peugeot comeback og vil dermed forsøge at besejre MINI, der har vundet de sidste tre år. Og danske Jes Munk er med igen.

Dakar 2015 - Optakt >>>

Dakar 2015 Dag 13: Mål i sigte

Der er mål forude, og den omstændighed, at årets Dakar slutter lørdag i Buenos Aires satte fredag i endnu stærkere grad præg på indsatsen end tilfældet var på torsdagens etape. Ingen af de førende i bil- og mc-klassen vandt etaperne, de satsede på det sikre for ikke at risikere, at smide en Dakar-sejr væk i rallyets allersidste fase.

Dakar 2015 - 16. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 11: Mesterlige præstationer

11. dagen i årets Dakar var et mesterstykke i, hvordan man tackler det berømte maratonrally i rallyets afsluttende fase. Nasser Al-Attiyah demonstrerede i sin MINI, at selvom han har et stort forspring, har han tænkt sig at vinde med stil. Og Joan Barreda viste på sin Honda med ligeså stor selvsikkerhed.

Dakar 2015 - 14. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 9: Ny mand i MC-spidsen

Dag 9 i Dakar var dagen, hvor en ny mand tog føringen i MC-kategorien – nu er sidste års vinder, den 4-dobbelte Dakar sejrherre, Marc Coma, tilbage på den førsteplads, han kender så godt.

Dakar 2015 - 12. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 7: De Villiers nærmer sig

Dag 7 i årets Dakar var især anderledes end de foregående ved, at motorcyklerne holdt pause mens bilerne fortsatte. Og så var det dagen, hvor Giniel de Viliers skar 3 minutter af Nasser Al-Attiyahs forspring.

Dakar 2015 - 10. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 5: Russisk etapesejr

Dakar er nået til Chile og i den chilenske ørken er der tradition for, at rallyet ændrer karakter. Hastighedsprøven var på 458 kilometer og sammenlagt blev der tilbagelagt omkring 700 kilometer. Og i dag fulgte alle deltagerne den samme rute.

Dakar 2015 - 8. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 3: Terranovas anden

Efter den yderst udmarvende 2. etape i årets Dakar, var 3. dagen noget enklere for de fleste af deltagerne. Biler og motorcykler havde hver deres hastighedsetape, men målet var det samme: Da dagen var omme, var man fremme ved Chilecito tæt ved grænsen mellem Argentina og Chile. Og dagens vinder af bil-kategorien var for anden gang i år den argentinske MINI-kører Orlando Terranova.

Dakar 2015 - 6. januar - læs mere >>>


Dakar 2015 Dag 1: MINI sætter tempoet

Ikke overraskende var det Nasser Al-Attiyah fra Qatar, der satte tempoet i dagens første etape af Dakar. MINI-køreren førte fra rallyets første meter og da han nåede afslutningen på den 170 kilometer lange hastighedsetape var han stadig nummer 1. Siden fik han 2 strafminutter og i stedet var det Orlando Terranova - også i MINI - der fik etapesejren.

Dakar 2015 - 4. januar - læs mere >>>


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt