- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2014 Le Mans på Motorsiden

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bragte vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

24 timers Le Mans på Motorsiden præsenteres i samarbejde med TOYOTA HYBRID og Michelin

       


INDHOLD


Alt fra Le Mans af Søren Clauding – juni 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag 15:00

Dobbelt triumf til Audi - Tom Kristensen 2'er

Trods nyt reglement og benhård konkurrence fra Toyota og Porsche blev det endnu engang Audi, der sejrede i 24-timers Le Mans. Men de klarede det uden danske Tom Kristensen, som ikke desto mindre formåede at skabe en dobbelt-triumf ud Audis deltagelse: Den ni-dobbelte Le Mans vinder blev nr. 2.

Audi vinder 24-timers Le Mans >>>


Søndag 15:00: Klassesejr til den danske Aston Martin, Jan Magnussen 2'er

Danskerne gjorde det rigtig godt i årets 24-timers Le Mans. Ikke blot blev Tom Kristensen nr. 2, men Nicki Thiim, Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson fortsatte det arbejde, som i fjor skulle have givet den heldanske Aston Martin racer sejren - havde det ikke været for det tragiske uheld, der kostede Allan Simonsen livet.

Le Mans søndag klokken 15 >>>


Søndag 13:45:

Tre timer var for lang tid - for Porsche

Godt en time resterer af 24-timers Le Mans. Og Porsche er ude af racet. Dermed er der lagt op til at Audi tager endnu en sejr i den enestående motorløb, men der skal sort uheld til for Audi nr. 2, hvis det skal blive en 10. sejr til Tom Kristensen, der kører Audi nr. 1. For Toyotas vedkommende er en podieplacering indenfor rækkevidde.

Le Mans 13:45 >>>


Søndag 12:00: Tre timer er lang tid...

Det skete for Audi nr. 2. Den mistede føringen i 24-timers Le Mans, da turboladeren stod af. Det samme skete nu for Audi nr. 1. Samme resultat.

Le Mans 12:00 >>>


Søndag 11:30:

Tom Kristensen problemer - Porsche fører

Ny teknik, ukendte problemer. Tom Kristensens Audi no. 1 trukket ind i garagen. Porsche i spidsen...

Le Mans 11:30 >>>


Søndag 08:30  God morgen update:

Toyota nr. 7 udgået - Tom Kristensen i spidsen

Tom Kristensen fører 24-timers Le Mans. Tekniske problemer hos såvel Toyita nr.7, som havde ført 24-timers løbet til klokken 4 i morges og problemer også for Audi nr. 2 har bragt den dansk kørte Audi i racer i spidsen.

Le Mans 08:30 >>>


Søndag 01:40: Frit fald for Aston nr. 98

- nu fører nr. 95

Lige som det hele føltes så godt opstod der problemer for Aston Martin nr. 98. Et pitophold på ni omgange sendte bilen med bl.a. Christoffer Nygaard i cockpttet ligger nu på en beskeden 14. plads med mulighed for at avancere. Men en topplacering er det urealistisk at satse på.

Le Mans 01:40 >>>


Lørdag 24:00: Midnatsstatus og natteræs

Et 24-timers Le Mans er aldrig kedeligt. Men virkeligheden er, at hvad positionerne angår er det ikke sket det helt store siden regnen holdt op og løbet "faldt til ro". Vi gør midnatsstatus i alle klasser.

Le Mans lørdag 23:45 >>>


Lørdag 23:00: I nattens mulm og mørke

Mørket har sænket sig over Le Mans, men der er på ingen måde faldet ro over deltagerne. Imidlertid er der ved at tegne sig et billede. Og egentlig er det jo meget nemt: De, der er bagefter, skal forsøge at avancere, mens de, der er foran, skal holde skansen.

Le Mans lørdag 23:00 >>>


Lørdag 21:00: Hatten af for Pedro Lamy

24-timers Le Mans er et løb, hvor forhastede konklusioner ikke hører sig til. Pedro Lamys håndtering af Am-Aston Martin Vantage V8 raceren med startnummer 98 kombineret med en perfekt pitstrategi betyder, at den portugisiske kører, som for nogen tid siden videregav bilen til Christoffer Nygaard, bragte bilen i føring i GTE Am klassen.

Le Mans lørdag 21:00 >>>


.

Kvalifikationstiderne til 24-timers Le Mans

 

Startopstillingen til 24-timers Le Mans


Lørdag 20:30: Nu kører det for de fleste

Endnu en skylle skulle der til for at få feltet stabiliseret i årets 24-timers Le Mans. Da alle troede at nu var regnvejret drevet over, stod vandet ned i stråler endnu engang. Samme resultat: Adskillige problemer - men i toppen havde man lært lektien og her blev der kørt meget stille og roligt.

Le Mans lørdag 20:30 >>>


Lørdag 17:00:

En hurtig skylle med katastrofale følger

Solen strålede, det tegnede til at blive et race i tørvejr, men allerede ved halvfem tiden var vejrguderne i drillehumør. En hurtig skylle med katastrofale følger.

Le Mans lørdag 17:00 >>>


Lørdag 15:45: Starten er gået

Toyota fører - danskerne ligger godt til

Der blev skrevet motorsportshistorie, da Toyota sikrede sig pole-position til årets 24-timers Le Mans. og Historien fortsatte, da den japanske udfordre af eksklusiv-mærkerne fra Audi og Porsche tog føringen, da starten gik, ikke bare med bilen fra pole-position, Toyota TS 040 HYBRID kørt af østrigeren Alexandre Wurz. Den anden Toyota racer strøg op fra 3. bedste startposition og de to japanske biler dominerede derefter løbets første omgange.

Le Mans lørdag 15:45 >>>


24-timers Le Mans inden starten: Fortrøstningsfulde danskere

Historisk Toyota resultat: For første gang i pole-position

24-timers Le Mans er spændende fra første sekund på banen: Loïc Duvals afkørsel onsdag aften, siden sikrede Toyota sig pole-position for første gang. Og i dansker-lejren er man fortrøstningsfulde uden biler på bedste startposition.

Le Mans inden starten - læs mere >>>

SENESTE NYT, Onsdag d. 11. juni 18:30:

Tom Kristensen er måske ude af Le Mans inden racet begynder...

Under onsdagens træning til 24-timers Le Mans havde Loïc Duval, team-kammerat til Tom Kristensen, en voldsom afkørsel i den anden af Porsche-kurverne. Heldigvis er Loïc Duval sluppet fra ulykken med overfladiske skrammer, men Audi-raceren er totalskadet og det er derfor usikkert, om Tom Kristensen kommer til start i år. En mere fyldestgørende opdatering følger fredag aften.


Le Mans 2014:

Langt på literen – men hurtigt endda

Når deltagerne i årets 24-timers Le Mans lørdag d.14. juni klokken 15:00 giver sig i kast med det lange udholdenheds løb gælder det som altid om at køre flest kilometer over de 24 timer, naturligvis indenfor rammerne af det gældende reglement. Men i år er reglementet revolutionerende nyt

Læs optakten til 24 timers Le Mans 2014 hér >>>


Le Mans 2014: Nyt reglement giver ny spænding

2014 er i 24-timers Le Mans premieren på et nyt teknisk reglement for de hurtigste biler, LMP1 bilerne. Reglementet bringer i respekt for udviklingen, hensynet til omverdenen og miljøet en begrænsning ind i motorsporten, som hidtil nok har været der, men ikke i så kontant en form, som det nu er tilfældet. I år måles LMP1 bilernes brændstofforbrug, omgang for omgang, løbet igennem.

Læs om de nye regler i Le Mans hér >>>

Le Mans 2014:

Alle Danskerne har reelle sejrschancer

I år er der traditionen tro en stribe danske racerkørere med i Le Mans. Det er naturligvis en del af det, der trækker de ”sædvanlige” omkring 20.000 danske tilskuere til banekanten i La Sarthe, som er regionen, der huser 24-timers Le Mans. Det er dog ikke det største antal danske deltagere nogensinde, langt fra, men de seks danske racerkørere har alle reelle sejrschancer, og halvdelen af dem har tidligere stået øverst på podiet.

Læs om danskerne i 24-timers Le Mans 2014 hér >>>


Le Mans 2014: De tre hybrid løsninger

Alle tre storspillere i 24-timers Le Mans har valgt hybridløsninger til deres drivliner, fordi de på papiret burde være det optimale. Men de har valgt hver deres løsning.

Læs om Audi, Toyota og Porsche i Le Mans 2014 >>>


Nissan bryder grænserne - igen

Den kører med i 24-timers Le Mans, men den kan ikke vinde. Til gengæld bryder den grænserne, Nissan ZEOD RC, der er udstyret med såvel elektromotor som en benzinmotor. Målet er, i hvert stint at kunne køre en omgang på elektricitet alene.

Nissan ZEOD RC i Le Mans - læs mere >>>


Sidste års 24-timers Le Mans

Kan du huske hvordan det gik i Le Mans i 2013? Ellers følg linket og genoplev racet.

Op til og under sidste års 24-timers løb i Le Mans bragte vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt