- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015 Le Mans på Motorsiden

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bragte vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

24 timers Le Mans på Motorsiden præsenteres i samarbejde med TOYOTA HYBRID og DUNLOP


   


24 timers Le Mans 2015: INDHOLD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Mans efter bogen:

Porsche vinder sin 17. triumf

Den danske Aston Martin bedst blandt danskerne

24 timers Le Mans 2015 blev et Le Mans lige efter bogen. Porsche vandt som forventet, Audi forsvarede sig bravt, Toyota vidste godt, det ville blive svært. Men danskerne havde det ikke så let, som de måske havde håbet på.

2015 Le Mans - søndag klokken 15:00 >>>


Le Mans 2015: Michael Christensens udfordring

Den danske Le Mans deltager, der måske i år blev forventet mest fra, er Michael Christensen. Som fabrikskører for Porsche og med udsigt til at køre en LMP1 bil i 2016 var det ikke uvæsentligt, hvordan året i år forløb. Men der var udfordringer undervejs. Allerede lørdag aften fik man problemer med en støddæmper.

2015 Le Mans - søndag 14:40 >>>


Le Mans 2015:

Dansk opdatering med godt 3 timer tilbage

Et 24-timers Le Mans blev et race uden Tom Kristensen. Vi er forvænt i Danmark, og muligheden for at få en dansker på podiet i bare én af klasserne er så småt ved at ebbe ud.

2015 Le Mans - søndag 12:45 >>>


Le Mans 2015: Nissan tænker tanker

Hvis nogen tænker tanker om succes i 24-timers Le Mans er det japanske Nissan. Den japanske fabrik har en stolt motorsportstradition, varemærket ”nismo” nyder stor respekt verden over, ikke mindst i motorsportskredse. Derfor er der mange, der har undret sig over, hvad det er Nissan gør i Le Mans i år.

2015 Le Mans - lørdag 23:59 >>>


Le Mans 2015: Spasmageren giver gas

Dansker i føring i LM GTE Pro efter blot en halv times tid.

Der skulle ikke mere en en halv times tid til, så var der påny en danske i spidsen i 24-timers Le Mans. Den ultra professionelle spasmager, Nicki Thiim, søn af motorsportsveteranen Kurt Thiim, lagde så stærkt ud i årets Le Mans race, at den hel-danske Aston Martin med startnummer 95 stille og roligt passerede konkurrenterne og så blev undertegnedes skepsis overfor mulighederne for en dansk sejr gjort til skamme på ligeså kort tid. Heldigvis.

2015 Le Mans -lørdag 16:30 >>>


Kvalifikationstiderne til årets 24-timers Le Mans

 

Startopstillingen


Le Mans 2015 - kvalifikationen:

Fejlfrit gå-på mod

Der er en herlig ting omkring 24-timers Le Mans: Uanset hvordan det går under kvalifikationskørslerne er alle ved godt mod, alle har et gå-på-mod, der intet som helst fejler. Selv ikke Nissan, som i LMP1 klassen er 20 sekunder langsommere pr. omgang, lader sig kue. Et 24 timer langt løb: Den stående kommentar: ”Alt kan ske” og det er jo heller ikke uden hold i virkeligheden. Men mere siger den sætning da heller ikke.

Kvalifikationen til 24-timers Le Mans 2015 >>>


Le Mans 2015:

Bil-giganternes dyst – uden Tom Kristensen

24 timers Le Mans, som køres i dagene 13.-14. juni, bliver noget andet i 2015 uden Tom Kristensen. Men det bliver ikke mindre interessant, ikke mindre spændende, måske endda tværtimod, fordi den ubeskrivelige udefinerbare X-factor, som den nifoldige danske Le Mans triumfator var eksponent for og som er hele kernen i hans succes, ikke længere er en faktor i Le Mans. Nu er Le Mans tilbage hvor det var uden Tom Kristensen: bil-giganternes dyst, uforudsigelig og global.

Læs optakten til 24-timers Le Mans hér >>>


Deltagerlisten til 24-timers Le Mans 2015 (pdf-fil)


Eurosport sender 24-timers Le Mans LIVE. Programplaner:

Klik hér

 

 


Le Mans 2015: Midnats opdateringen

Ved midnatstid i Le Mans ser tingene sådan ud

2015 Le Mans - søndag 00:15 >>>


Le Mans 2015: I nattens mulm og mørke

Opdatering søndag middag

24 timers Le Mans er specielt af mange grunde. De mange timer, naturligvis, den hurtige bane, at der køres med hastigheder på langt over 300 km/t i nattemørket, og så plejer vejret også at drille.

2015 Le Mans - søndag 12:15 >>>


Le Mans 2015: Sprint på sprint på sprint

Hér kommer strategierne til korte

Forud for et 24-timers Le Mans tales der altid strategier. Hvordan man vil håndtere løbet, hvordan bilerne er sat op. Dækslitage, brændstof forbrug, køretid osv., osv. Alle den slags overvejelser har ikke den store betydning, når løbet udvikler sig til et regulært sprintløb, fra time til time, måske helt frem til målstregen.

2015 Le Mans - lørdag 23:20 >>>


Le Mans 2015: Hårdt liv i spidsen

Der bliver virkelig gået til den i spidsen af dette års 24-timers Le Mans. Porsche nr. 17 har ført det meste af tiden, men den førende bil blev sat stærkt under pres fra Audi nr. 7, og til sidst måtte Porschen kapitulere og føringen var Audis. Danskerne går det heller ikke for godt...

2015 Le Mans - lørdag 19:20 >>>


Le Mans 2015: Le Mans for piger

Det er helt givet, at mandekønnet udgør majoriteten af tilskuere under et 24-timers Le Mans. Men det er også et faktum, at rigtig mange kvinder kommer til motorløb og det skyldes ikke alene deres mænds interesser. Men de har ikke mange steder at være, hvor man gør pige-ting. Det er der nu lavet om på.

2015 Le Mans: Pavillon des Femmes - læs mere >>>


Le Mans 2015: Dansker dyst på højt niveau

Årets vigtigste danske motorsportsbegivenhed finder sted hvert år – på Le Mans racerbanen i Frankrig. 20-30.000 danskere valfarter nemlig hvert år til den franske middelalderby med en historie, der kan føres 2000 år tilbage. Det er imidlertid på grund af de seneste årtiers historie, at de mange danskere tager til Le Mans. I år er der en halv snes danskere til start i Le Mans på den ene eller den anden måde...

2015 Le Mans: Læs om de danske deltagere hér >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt