- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Motorsport


 Arkiv Mere motorsport >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016 Copenhagen Historic Grand Prix:

Motorsporten indtog København

I hård kamp mod Grøn Koncert, cykelløb og uforudsigeligt vejr formåede arrangørerne af Copenhagen Historic Grand Prix endda at tiltrække et stort publikum til begivenhederne på Bellahøj Park. Deltagerne bød publikum på et godt show og ikke mindst Race for Riget var underholdende pga. et flot felt af moderne supersportsvogne af den slags, man ikke hver dag ser i København og i hvert fald ikke for fuld udblæsning. Vi har samlet lidt visuelle indtryk fra årets løb.

Se dem hér >>>


24 timers Le Mans 2016:

Racerløb vindes da på racerbaner, eller???

Årets 24-timers Le Mans bliver ikke alene spændende, fordi dysten mellem bilgiganterne Audi, Porsche og Toyota fortsætter for fuld udblæsning. Men med færre biler hos hvert af de tre top-teams og faresignaler om, at holdbarheden er presset til det yderste, kan løbet meget let gå hen ikke blot at blive tabt i pitten, men måske også vundet derinde.

2016 Le Mans - generel optakt >>>

 

Læs også: Optakt til prototyperne >>>

 

Læs også: Optakt til GT-klasserne >>>


Toyota TS050 HYBRID:

Toyotas hybridracer tilbage i spillet

Toyotas teamchef, John Steeghs er ikke bleg for at indrømme, at Toyotas Le Mans racerbil i fjor var for langsom. Men i forberedelserne til 2016 gjorde man effektive fremskridt. Og i det andet af årets til dato to VM løb på hhv. Silverstone og Spa-Francorchamps dokumenterede Toyota, at deres nye TS050 HYBRID racer havde indhentet konkurrenterne, hvad farten angår.

Toyotas Hybridracer tilbage i spillet - læs mere>>>


TMG - Toyota Motorsportsfabrikken i Köln:

Vi har besøgt de ”hellige haller”, hvor Toyota skaber nogle af verdens hurtigste racerbiler

Der er intet eksotisk over det store fabriksanlæg i den vestlige del af Köln, tæt ved Autobahnkreuz Köln West. Det ligner blot et stort kedeligt industrianlæg, og hvis ikke et par af de store transportbiler med tydelig ”TOYOTA HYBRID” motorsports-bemaling havde stukket snuden ud af garageportene, havde man ikke haft den fjerneste anelse om at her var noget usædvanligt i gang.

Toyota Motorsport i Köln - læs mere >>>

 

Se og lyt til interviewet med Chefen for Toyotas Le Mans team, John Steeghs, optaget i forbindelse med besøget hos TMG. Kan ses på YouTube.


Le Mans-teknologi til hverdagsbiler:

Helt ny Toyota TS050 HYBRID Le Mans racer

Et væsentligt argument for at bilfabrikker er involveret i motorsport på internationalt niveau er muligheden for at overføre den viden, man indsamler under høj belastning i racerløbene, til de serieproducerede gadebiler. Det gælder ikke mindst deltagerne i racersportsvognsmesterskaberne, hvor Toyotas helt nye Le Mans racer er et skoleeksempel.

2016 Le Mans: Toyota TS050 HYBRID - læs mere >>>


Sådan kan du følge Dakar 2016:

Dakar dækkes løbende her på Motorsiden.dk.

Eurosport har programsat 30 minutters daglige reportager hver aften ved 23-tiden. Se de daglige programplaner hér >>>

Eventuelle afvigelser fra programplanen oplyses så vidt muligt af undertegnede på Twitter:

Søg og følg Søren Clauding

2016 Le Mans på Motorsiden

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bragte vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

24 timers Le Mans på Motorsiden præsenteres i samarbejde med TOYOTA HYBRID og DUNLOP

  


2016 24-timers Le Mans - Utroligt og surrealistisk: Toyota tabte på målstregen

Ordet utroligt dækker ikke, surrealistisk måske bedre. Den førende Toyota TS050 HYBRID racer gik i stå på målstregen 3-4 minutter inden 24-timers løbet i Le Mans var forbi og forærede derved Porsche deres 18.  Le Mans triumf.

Le Mans slut reportagen 2016 >>>


24 timers Le mns 2016 - kvalifikationen

Racerløbet begyndt før racet begynder

Spændingen i et 24-timers Le Mans begynder ofte i tiden op til løbet. Men det er sjældent, at man oplever en så anderledes kvalifikation med så anderledes konsekvenser som i årets race, der populært sagt er begyndt før det regulært starter, lørdag eftermiddag klokken 15:00.

Le Mans kvalifikationen - læs mere >>>


2016 Paris ePrix:

En væsentlig og innovativ milepæl

Da starten gik til Paris ePrix, 7. afdeling af det internationale Formel E mesterskab lørdag d. 23. april, blev der sat en væsentlig milepæl indenfor den innovative motorsport. Der blev da skrevet motorsports- og bilhistorie med højpotente formel racerbiler, kørt af nogle af verdens allerbedste racerkørere, og med opbakning fra en række vigtige spillere såvel indenfor som udenfor bil- og motorsportsverdenen – og ikke mindst enestående opbakning fra politisk hånd.

2016 Paris ePrix: Innovativ milepæl - læs mere >>>


Opels ambitiøse rallyplaner: EM for juniorer i 2017 med Jacob Madsen og Line Lykke Jensen

Opel Danmark stiler målrettet mod en topplacering i Rally-EM for Juniorer i 2017. Det er stortalenterne Line Lykke Jensen og Jacob Madsen, med sidstnævnte i førersædet på holdets Opel ADAM R2, der skal til tops i den krævende rallysport, og mulighederne er absolut til stede, for Jacob Madsen anses for at være det største danske rallytalent siden Henrik Lundgaard vandt EM-titlen for 16 år siden.

Opels rallysatsning - læs mere >>>

Klik på billedet, se og hør interviewet med Danmarks mest talentfulde rally-hold. Kan kun ses på YouTube - til gengæld i Fuld HD...


Dakar 2016:

Genoplev rallyet dag for dag

Dakar 2016 dag for dag >>>


Dakar 2016 - 13. etape:

Peterhansels vinder Dakar for 12. gang

Dakar er slut for i år, og selvom en appelrets beslutning vil kunne omgøre slaget om førstepladsen, er det et faktum, at Stéphane Peterhansel og Jean Paul Cottret i deres Peugeot var det dominerende hold i det gigantiske rally.

Dakar 2016 - 16. januar >>>


Uddrag af indslag i det næste Motorradioprogram: Et eksklusivt interview med MINI's nye stjernekører, Mikko Hirvonen fra Finland >>>


Mere motorsport >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt