- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stéphane Peterhansel dominerede 2016 udgaven af Dakar sin sin Peugeot 2008 DKR.


RALLYE DAKAR 2016

Følg Rallye Dakar på Eurosport

Eurosport programplaner hér>>>

 

 

 


Daglige opdateringer på Rallye Dakar 2016 fra 2.-16. januar 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakar 2016 - 13. etape:

Peterhansels vinder Dakar for 12. gang

Dakar er slut for i år, og selvom en appelrets beslutning vil kunne omgøre slaget om førstepladsen, er det et faktum, at Stéphane Peterhansel og Jean Paul Cottret i deres Peugeot var det dominerende hold i det gigantiske rally.

Dakar 2016 - 16. januar >>>


Dakar 2016 - 11. etape: Al-Attiyah haler ind

Der resterer nu kun to etaper af årets Dakar og der begynder så småt at tegne sig et billede af, at det er erfaring og rutine, der afgør rallyets udfald. I bil kategorien i hvert fald. I motorcykler klassen er billedet helt det modsatte. Og hvordan slutstillingen bliver, kan man også så småt se et billede af efter torsdagens 712 kilometer lange etape.

Dakar 2016 - 14. januar >>>


Dakar 2016 - 9. etape:

Sainz sejrer og tager føringen

Dakar rallyet har i år om muligt været endnu mere uforudsigeligt end tidligere. Vejret har spillet en afgørende rolle og de store højdeforskelle bidrager også. Ny mand i spidsen er Carlos Sainz og kørerne i hans baghjul har ikke givet op – endnu…

Dakar 2016 - 12. januar >>>


Dakar 2016 - 7. etape: Loeb tilbage i føring

En enkelt dag var Sebastien vippet væk fra føringen i Dakar, så var han tilbage igen. Godt nok ikke med sejr på lørdagens etape, der førte deltagerne tilbage fra Bolivia til Argentina, men så meget hurtigere, at Peugeot team-kammeraten Stéphane Peterhansel, blev sendt et par minutter bagud.

Dakar 2016 - 9. januar >>>


Dakar 2016 – 5. etape:

Uovervindelige Loeb – og Peugeot

- plus lidt bilteknik

Selvom Stéphane Peterhansel onsdag aften afslørede, at Peugeot teamet ikke havde nået at gennemføre de ønskede udholdenhedsprøver forud for årets Dakar, er det i hvert fald ikke en usikkerhed, der endnu for alvor har sat sit præg på resultatlisten. Sebastien Loeb er uovervindelig i spidsen og vandt endda også 2. halvdel af maratonprøven, som i dag førte deltagerne ind i Bolivia.

Dakar 2016 - 7. januar >>>


Dakar 2016 3. etape:

Loeb fortsætter hvor han slap

Det synes ikke som om, at Sebastien Loeb ser nogen som helst grund til at sætte farten ned. Også på Dag 3 i årets Dakar slog den 9-dobbelte rallyverdensmester alt og alle.

Dakar 2016 - 5. januar >>>


Dakar 2016 Starten:

Tålmodighed og en smule kaos

Når man er kørt ud på den første hastighedsprøve i et Dakar, er rallyet i gang, adrenalinet er bragt i kog og så er man parat til 15 dages hæsblæsende raid gennem uvejsomt, krævende terræn. Derfor er det noget af en nedtur, når den første regulære hastighedsprøve aflyses.

Dakar 2016 - 3. januar >>>


Dakar 2016: Rivalerne mødes

Peugeots setup mod MINIs erfaring

Når en af verdens allerstørste motorsportsbegivenheder, det berømte Dakar rally, flages i gang 2. januar i Buenos Aires, vil det være tvekampen mellem Peugeot og MINI og deres kolossale fabriksindsats, der præger overskrifterne. Peugeots har de tilkaldt forstærkninger i form af den 9-dobbelte verdensmester, Sebastien Loeb. Men MINI har ikke siddet udfordringen overhørigt…

Dakar 2016 optakt: Rivalerne mødes >>>

Uddrag af indslag i det næste Motorradioprogram: Et eksklusivt interview med MINI's nye stjernekører, Mikko Hirvonen fra Finland >>>

Dakar 2016 - 12. etape: Hirvonens første sejr

Dakar rallyet nåede i dag, fredag, ind i slutfasen. Kampen om totalsejren er stilnet af, fordi såvel Stéphane Peterhansel i spidsen af bilklassen i sin Peugeot 2008 DKR og Toby Price, som fører an blandt motorcyklerne, begge har et solidt forspring. Det betød bl.a. to nye etapevindere.

Dakar 2016 - 15. januar >>>


Dakar 2016 - 10. etape: "Peters" domæne

11 Dakar sejre har han bag sig, 6 gange på MC og 5 gange i bil. Han er ekspert i ørkenkørsel og den mest respekterede deltager i Dakar i årevis. Navnet er Stéphane Peterhansel. På rallyets 10. etape dokumenterede han hvorfor. Peugeot kørerens føring er nu præcis én time i forhold til nr. 2, sidste års vinder, der også kan det der med at køre i sand, Nasser Al-Attiyah i MINI.

Dakar 2016 - 13. januar >>>


Dakar 2016 - 8. etape:

Leob sat tilbage - MINI's første sejr

Præcis som ventet blev den 8. etape i årets Dakar meget anderledes end det, deltagerne hidtil har været udsat for. Det var den første tur ud i sandørkenen og hér blev betydningen af erfaring løftet til et andet niveau. Det måtte ikke mindst Peugeots Sebastien Loeb sande. MINI-køreren Nasser Al-Attiyah kørte sin første etapesejr i år hjem.

Dakar 2016 - 11. januar >>>


Dakar 2016 - 6. etape: Peter tager kommandoen

Tre etapesejre og en 2. plads skulle der til, før den 9-dobbelte rallyverdensmester, Sebastien Loeb, måtte afgive føringen i Dakar til en anden kører.

Dakar 2016 - 8. januar >>>


Dakar 2016 4. etape: Peugeot dominerer

Onsdagens etape fra Jujuy retur til Jujuy var ikke bare den første maraton-etape i årets Dakar, det var også den første etape, der bød på varieret terræn, løst underlag, klippestykker, sand og ikke mindst store højder. Og hvis det var det, der skulle til for at skille fårene fra bukkene, må konklusionen være at Peugeot er bukkene – alle de andre er blot får. Men det var ikke Sebastien Loeb, der vandt i dag.

Dakar 2016 - 6. januar >>>


Dakar 2016 2. etape:

Sensationelle Sebastien Loeb

Indrømmet: Den første regulære hastighedsetape i årets Dakar var som skræddersyet til den 9-dobbelte rallyverdensmester, Sebastien Loeb og hans 2-hjulstrukne Peugeot 2008 DKR Buggy. Men få havde vel trods alt ventet, at Loeb skulle vinde den allerførste hastighedsetape i sit allerførste Dakar.

Dakar 2016 - 4. januar >>>


Dakar 2016:

Farlige outsidere på en ny udfordrende rute

Selvom de to fabriksteams fra MINI og Peugeot er storfavoritter, når det gælder sejren i bil-kategorien i årets Dakar, skal man ikke underkende indsatsen fra en række af de øvrige deltagere, hvad ikke mindst Giniel de Villiers 2. plads i 2015 er det bedste udtryk for. Om de Villiers er hurtig nok til at gøre det én bedre i år vil tiden vise.

Dakar 2016 optakt: Farlige outsidere >>>


Sådan kan du følge Dakar 2016:

Dakar dækkes løbende her på Motorsiden.dk.

Eurosport har programsat 30 minutters daglige reportager hver aften ved 23-tiden. Se de daglige programplaner hér >>>

Eventuelle afvigelser fra programplanen oplyses så vidt muligt af undertegnede på Twitter:

Søg og følg Søren Clauding

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt