- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

Mere forsidestof >>>


HØR RADIO:


Er du et menneske på farten, så besøg Rejseradioen.dk - her er både fotos, tips og gode links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansk bilsport i udlandet:
Masser af succes i 2023
Dansk bilsport gik i 2023 fra succes til succes. Vi har samlet op på resultaterne og præsenterer en samling af de vigtigste højdepunkter.
Dansk bilsport internationalt 2023 - læs mere >>>

Biltest: Peugeot E-2008 GT 1. Edition
Elbil til sparepris
Havde man tænkt at give sig selv en elbil i julegave, men har forpasset, at den kan leveres til 2023 pris, kan man ånde lettet op. For regeringen har forlænget den planlagte afgift på elbiler til 1. januar 2025, så der er altså nu mulighed for uden hastværk, at udsøge sig den rette løsning. En sådan kunne være Peugeot E-2008.
Peugeot E-2008 test - læs mere >>>


Kenshiki Forum 2023: Paralympic i Paris 2024
Mobilitet for alle - Toyotas handling bag ordene
Toyota har en erklæret målsætning indbygget i koncernens overordnede strategi: Strategisk og i alle afkroge af virksomheden at opretholde et højt etisk niveau i respekt for alle mennesker og indenfor rammerne af en anden erklæret målsætning: ”Mobilitet for alle”. Og det er ikke bare ord.
Kenshiki Forum 2023 - Paralympic 2024 >>>

Kenshiki Forum 2023: Urban SUV Concept
Fuldt elektrisk kompakt SUV er lige om hjørnet

Verdens største bilfabrik, eller mobilitetskoncern, som man i dag ynder at benævner sig selv, Toyota, har netop i Bruxelles afholdt koncernens årlige europæiske presse-event, Kenshiki Forum. Kenshiki Forum er en slags ”state of the nation” for Toyota, dog med Toyota Europe som omdrejningspunkt. Dér afsløres nye strategier, der følges op på de eksisterende og så præsenteres der også nye bilmodeller og koncepter, som signalerer fremtiden.
Kenshiki Forum 2023 - Toyota Urban SUV >>>

Kenshiki Forum 2023: Toyota FT-Se koncept
Emissionsfri sportsvogn med perspektiver
Godt nok havde Toyota en måneds tid forinden fremvist FT-Se konceptbilen – en højtydende emissionsfri to-sædet sportsvogn – på Tokyo Motorshow. Så egentlig var der blot tale om en europæisk premiere, da den også blev vist frem på Kenshiki Forum i Bruxelles først i december. Men det gør den bestemt ikke mindre interessant, trods en lidt udfaset nyhedsværdi.
Kenshiki Forum 2023: Toyota FT-Se >>>

Årets Bil i Danmark 2024 - Finalen:
Køreglædens triumf: BMW i5 er Årets Bil
Det blev helt regulært køreglæden, der triumferede, da de 22 jurymedlemmer i Danske Motorjournalister uddelte deres points ifm kåringen af Årets Bil i Danmark 2024.
Årets Bil i Danmark 2024 Finalen >>>

Biltest: Mercedes GLC 300 de Coupé plug-in
Det optimale fra to verdener
Om plug-in hybridbiler er den optimale løsning i det aktuelle trafikbillede er der delte meninger om, som dybest set hænger sammen med forskellige kørselsbehov, gætter vi på. Men Mercedes har i den grad ramt plet, når det gjaldt om at skabe en plug-in hybrid, der er klima-skånende på såvel de lange som de korte ture. Det fik vi især indblik i under testen på snedækkede danske veje.
Mercedes GLC 300 de Coupé test - læs mere >>>


Verdenspremiere: 4. generation Suzuki Swift
Ny og moderne mini fra Suzuki
På efterårets store mobilitets show i Tokyo kunne man bl.a. opleve verdenspremiere på en konceptbil fra Suzuki, der gav en indikation af hvordan den kommende 4. generation af den populære kompaktbil ville kunne tage sig ud. Men allerede nu har Suzuki fabrikken offentliggjort de første fotos af, og oplysninger om, den produktionsklare model, der efter planen skal lanceres i Europa og Danmark i løbet af foråret 2024.
Suzuki Swift verdenspremiere >>>

Kenshiki Forum 2023: Toyota og BYD
udvikler Sports Crossover i fællesskab
Toyota har netop præsenteret den helt ny fuldt elektriske Sport Crossover konceptbil for første gang i Europa. Konceptbilen, som blev vist frem på Toyota-koncernens store presseevent, Kenshiki Forum, i Bruxelles i Belgien, fanger øjet i kraft af en slank, aerodynamisk silhuet og karakteristiske fastback-linjer, der skal være med til at gøre den nye elbil til et designikon i rækken af seks nye fuldt elektriske biler fra Toyota frem mod 2026.
Kenshiki Forum 2023: Toyota Sport Crossover >>>

Kenshiki Forum 2023: Brint er fremtiden
- men Danmark halter håbløst bagefter

Det er blot et par måneder siden, at det europæiske brint eventyr blev sat på standby – i hvert fald i Danmark. Det er nu ikke længere muligt, at tanke brint på en brintbil fra danske brint-stationer, for tankstationerne er lukket. Anderledes er det ude i Europa, hvor ikke mindst en fælles europæiske målsætning med tilhørende lovgivning i princippet tvinger Danmark til at etablere tankstationer på dansk grund.
Kenshiki Forum 2023 - Brint er fremtiden >>>

Biltest: MG4 Electric Extended Range
Minimal rækkeviddeangst og store muligheder
Det er som om, at elbilers rækkevidde spiller en alt for afgørende rolle i debatten om fuld elektrisk drift. Men udover en vis form for tryghedsbehov med tilhørende rækkeviddeangst er der andre parametre, der for mange burde have større opmærksomhed. Det synes imidlertid at være optimeret i en MG4 Electric Extended Range.
MG4 Electric Extended Range test - læs mere >>>


Mere forsidestof >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt