- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Verdenspremiere: 4. generation Suzuki Swift

Ny og moderne mini fra Suzuki


Af Søren Clauding – december 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På efterårets store mobilitets show i Tokyo kunne man bl.a. opleve verdenspremiere på en konceptbil fra Suzuki, der gav en indikation af hvordan den kommende 4. generation af den populære kompaktbil ville kunne tage sig ud. Men allerede nu har Suzuki fabrikken offentliggjort de første fotos af, og oplysninger om, den produktionsklare model, der efter planen skal lanceres i Europa og Danmark i løbet af foråret 2024.


Det vil have stor betydning på et marked som det danske, der på det nærmeste hungrer efter småbiler for tiden. Men også historisk set har Suzuki Swift været en vigtig model både herhjemme og globalt. Siden introduktionen af den første Suzuki Swift i 2005 er Swift blevet solgt i mere end 9 millioner eksemplarer i 169 lande - heraf flere end 40.000 i Danmark.


Vi har ikke set bilen endnu, alene på de billeder, der er vist her på siden, men Suzuki beskriver selv, at den nye Swift fremstår med et friskt designsprog ude og inde. Selvom designet er helt nyt, er det nærmest ikoniske Swift design stadig let genkendeligt. Udtrykket er blevet mere karakterfuldt, fortæller man, med en dominerende kølergrill i pianoblankt design og stilistiske forlygter med en L-formet signatur, der nærmest flyder sammen med bilens skulderlinje.

 

Indvendigt er der også tale om et helt nyt design, hvor blandt andet instrumentpanelet med et 9” multimediesystem med connectivity services og en HD-skærm er vinklet mod føreren.

 

Mild hybrid
Under motorhjelmen ligger en nyudviklet 1,2 liters benzinmotor, der assisteres af et 12V mild-hybridsystem, som genbruger energi opsamlet ved nedbremsninger og siden bidrager til en bedre benzinøkonomi og et lavere CO2-udslip. Den nye Swift bliver udrustet med det nyeste og mest avancerede sikkerhedsudstyr fra fabrikken som standard i alle versioner.

 

Udstyrslisten omfatter fx et udvidet nødbremsesystem, som også reagerer på cykler og fodgængere og som kan afbøde frontale og diagonale kollisioner. Og den aktive fartpilot og vognbaneassistent, der også kan fastholde bilen i vejbanen, er blevet optimeret med henblik på mere effektiv funktionalitet.

 

Af andre vigtige sikkerhedsfeatures i den nye Swift kan nævnes blind-vinkel advarsel, vejskilte genkendelse og advarsel mod krydsende trafik bagfra. Bilen vil blive præsenteret medio marts 2024, og vil være klar til lancering i Danmark senere på foråret.


Link til importøren

Suzuki prøvekørsler – find dem her >>>
Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt