- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Toyota Kenshiki 2023: Toyota og BYD udvikler Sport Crossover i fællesskab


Af Søren Clauding – december 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota har netop præsenteret den helt ny fuldt elektriske Sport Crossover konceptbil for første gang i Europa. Konceptbilen, som blev vist frem på Toyota-koncernens store presseevent, Kenshiki Forum, i Bruxelles i Belgien, fanger øjet i kraft af en slank, aerodynamisk silhuet og karakteristiske fastback-linjer, der skal være med til at gøre den nye elbil til et designikon i rækken af seks nye fuldt elektriske biler fra Toyota frem mod 2026.

 

Toyota Sport Crossover Concept er udviklet sammen med den gigantiske kinesiske virksomhed, BYD (BYDs biler importeres i Danmark af Nic Christiansen gruppen) gennem joint venture selskabet BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET).

 

Konceptet for modellen er "Reboot" eller på dansk "genstart", hvilket skal forstås som, at tempoet populært sagt skifter fra det øjeblik, man sætter sig ind i bilen og begynder at køre.

 

Generation Z

Udover det aerodynamiske, sportslige design er elbilen udviklet med funktioner, der i høj grad appellerer til de yngre kunder (Generation Z).

 

Toyota Sport Crossover Concept er desuden parat til at ”vokse” med opgaven, sådan at forstå, at der vil kunne blive lagt flere og flere funktioner i bilen i løbet af ejerskabet - herunder bl.a. intelligente funktioner som førerassistance og automatisk parkering - så ejerne hele tiden vil kunne nyde en fuldt opdateret bil med alle fem sanser, som man udtrykker det hos Toyota.

 

Toyota Sports Crossover Concept er det ene af to elektriske koncept køretøjer fra et udviklingssamarbejde, som blev præsenteret i Bruxelles. Det andet er Toyota Urban SUV Concept, som også søsterselskabet Subaru er involveret i.

(Læs om Toyota Urban SUV Concept hér >>>)

 

Toyota vil fortælle mere om de nye elbil tættere på introduktionen og forventer, at kunne introducere den produktionsklare udgave af Sport Crossover Concept i 2025 i Europa og dermed også i Danmark.


Link til Toyota DanmarkMotorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt