- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Toyota Kenshiki Forum 2023:

Toyota Urban SUV Concept


Fuldt elektrisk kompakt SUV er lige om hjørnet


Af Søren Clauding – december 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdens største bilfabrik, eller mobilitetskoncern, som man i dag ynder at benævner sig selv, Toyota, har netop i Bruxelles afholdt koncernens årlige europæiske presse-event, Kenshiki Forum. Kenshiki Forum er en slags ”state of the nation” for Toyota, dog med Toyota Europe som omdrejningspunkt. Dér afsløres nye strategier, der følges op på de eksisterende og så præsenteres der også nye bilmodeller og koncepter, som signalerer fremtiden.

 

En af nyhederne på dette års Kenshiki Forum er en helt ny, kompakt og fuldt elektrisk SUV. Den nye elektriske konceptbil vil i sin endelige udgave både kunne fås med forhjulstræk og firehjulstræk, og den bliver én af i alt seks dedikerede fuldt elektriske biler (dvs. biler skabt alene med sigte på fuldt elektriske drivliner) fra Toyota på det europæiske marked frem mod 2026.

 

De nye biler er ikke desto mindre en del af koncernens multiteknologiske strategi, der handler om, at der skal være flere forskellige teknologier til rådighed med henblik på at reducere den globale CO2 udledning hurtigst muligt og på mest optimal vis.

 

Urban SUV

Den nye elektriske konceptbil med navnet Toyota Urban SUV Concept bliver den mest kompakte af de i alt seks elbiler i pipelinen. Med en længde på 4,30 meter, en bredde på 1,82 meter og 1,62 meter i højden hører den nye elbil til i det såkaldte B-SUV-segment. Her er Toyota allerede stærkt repræsenteret med den selvopladende hybridbil, Yaris Cross, der topper salgslisten for sin klasse i Danmark såvel som hele Europa.

 

Den japanske mobilitetsgigant har derfor naturligt nok benyttet erfaringerne fra netop Yaris Cross i udviklingen af den nye elbil, der både byder på en høj grad af fleksibilitet og leverer den kvalitet, holdbarhed og pålidelighed, som Toyota over årene har gjort sig til eksponent for. Selvom bilen er en konceptbil, ligger designet tæt på den endelige udgave, der bliver præsenteret til næste år, oplyste man hos Toyota ifm. verdenspremieren i Bruxelles.

 

Pladsen i kabinen er maksimeret med et fleksibelt interiør, der let kan justeres efter behov, hvis der er brug for mere plads til enten passagerer eller til bagage. Det bliver som nævnt desuden muligt, at vælge mellem forhjulstræk og firehjulstræk, som det hører sig til i en ægte SUV, ligesom der også vil blive to batteristørrelser at vælge imellem. Toyota vil løfte sløret for flere detaljer om den endelige produktionsklare model i løbet af 2024.

Den produktionsklare model vil iøvrigt også blive skabt i en Subaru udgave, ligesom tilfældet har været med Toyota bZ4X der i Subaru klæder hedder Solterra.


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt