- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAKAR på Motorsiden.dk præsenteres i samarbejde med Total

 Dakar 2018 Indhold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakar 2018 Dag 15: Afsked med manér:

Peugeot og Carlos Sainz vinder årets Dakar

Dakar 2018 er forbi. Årets rally blev på mange måder en opslidende affære, masser af sand, masser af overraskelser, masser af eventyr. Ikke mindst var det for Peugeot eventyrligt, at afslutte deres engagement i verdens hårdeste rally med sejr, deres tredje i træk og samtidig vinderen, Carlos Sainz' 2. Dakar sejre.

Dakar 2018 - 20. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 13: Slutspurten er sat ind

Sejren i årets Dakar er indenfor rækkevidde for Carlos Sainz og Peugeot. Efter torsdagens 2. halvdel af en maratonprøve resterer 424 kilometer hastighedsetape på turen til Cordoba plus 120 kilometer lørdag og så burde sejren være i hus. Men selv på de allersidste meter i et rally kan det hele tabes i sandet. Det ved Sainz alt for godt.

Dakar 2018 - 18. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 11: Tingene spidser til

Dakar slutter på lørdag. Og så begynder tingene ikke usædvanligt at spidse til. Uforudsigelighed er en ingrediens i verdens hårdeste maratonrally, men for Carlos Sainz er udviklingen i år noget usædvanlig. Og i MC-klassen har begivenhederne også taget en uventet drejning.

Dakar 2018 - 16. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 8:

Peterhansel mister føringen - Sainz tager over

Efter en tiltrængt pausedag efter de første seks etaper af årets Dakar, satte deltagerne ud på den første halvdel af den såkaldte maratonetape og tilbagelagde 425 stærkt udfordrende hastighedskilometer, som bl.a. kostede Peterhansel føringen.

Dakar 2018 - 13. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 5: Hårdt rally i blødt sand

Sebastien Loeb sandslot er brudt sammen

Starten på dette års Dakar har været hård, meget hårdere end normalt. Man begyndte med helt bogstaveligt, at køre ud i sandørkenen omkring Lima i Peru, og udover den eventyrlige oplevelse, det er at køre i de kolossale klitter, er prøverne hårde, bl.a. fordi terrænet er meget uforudsigeligt, selv for de allerbedste i den disciplin.

Dakar 2018 - 10. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 2: Peugeot går i spidsen

Hvis nogen var i tvivl om, hvad strategier betyder for et maraton rally som Dakar, var de to første dage i årets udgave et klart eksempel på, hvor stor betydning de har. Nu er Peugeot tilbage hvor de plejer at være, men madforgiftning spillede også ind.

Dakar 2018 - 7. januar - læs mere >>>


Dakar 2018: Peugeot mod Toyota

Med sejr i de to sidste udgaver af verdens mest berømte off-road rally, ”Dakar”, er Peugeot naturligt nok storfavorit til endnu en triumf i rallyet, som starter lørdag d. 6. januar i Lima i Peru. Ydermere har fabrikken erklæret, at det bliver sidste gang, man stiller op i rallyet i denne omgang, og naturligvis vil man gerne sige farvel med et hattrick.

Dakar 2018 optakt - bilklassen - læs mere >>>

 

Dakar 2018 Dag 14: Spænding til det sidste

Efter fredagens næstsidste etape resterer der "kun" 120 kilometer hastighedsprøve og 166 kilometer transportetape i årets Dakar. Men der bliver spænding til målrampen, hvad netop fredagen gav en klar indikation af.

Dakar 2018 - 19. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 12: Retfærdighed sker fyldest

Det gamle udtryk, må retfærdighed ske fyldest, fik en hel aktuel betydning i årets Dakar. Carlos Sainz har fået annulleret sin straf, efter at at Peugeot teamet kunne fremvise dokumentation af, at Kees Koolens påstand om påkørsel intet hold havde i virkeligheden (læs reportagen fra Dag 11).

Dakar 2018 - 17. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 9: Fænomenalt comeback: Peterhansel vinder etapen

Lørdag mistede Stéphane Peterhansel føringen i Dakar, lørdag aften var natten efter en maraton prøve (ingen hjælp fra servicekøretøjer og -mandskab), Peugeot'en fungerede ikke optimalt. Alligevel tog den 13. dobbelte Dakar sejren på rallyets 8. etape. Fænomenalt. Intet mindre.

Dakar 2018 - 14. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 6:

Nye udfordringer - rallyet ændrer karakter

På torsdagens hastighedsetape - den sjette i årets Dakar - ændrede rallyet fuldstændig karakter. Fra den stegende hede i den peruvianske sandørken, førte ruten mod øst, ad krævende spor og i store højder, op i Andesbjergene, langs verdens højest beliggende sø, Titicacasøen, og over grænsen til Bolivia.

Dakar 2018 - 11. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 3 og 4: Peugeot dominerer

På tredjedagen i Dakar gik det egentlig ret godt for Toyotas topnavn, Nasser Al-Attiyah. Han vandt etapen med et forspring på 4 minutter. Dagen efter gik det imidlertid ret galt, og nu er billedet velkendt: Stéphane Peterhansel i Peugeot fører an, foran team kollegerne Loeb og Sainz.

Dakar 2018 - 8.-9. januar - læs mere >>>


Dakar 2018 Dag 1: Flyvende start på årets rally

Dakar 2018 er i gang. Og hvor første etape tidligere mest har været en prolog uden de helt store udfordringer, var der fuld fart på fra de allerførste kilometer i et loop uden for Lima, som er hovedstaden i Peru. Det benyttede Toyotas Nasser Al-Attiyah sig af.

Dakar 2018 - 6. januar - læs mere >>>


Dakar 2018: De eventyrlige udfordringer

- plus en optakt til MC-klassen

Siden Dakar rallyet i 2008 var tvunget til, at søge nye græsgange pga. terrortrusler på det afrikanske kontinent, udviklede der sig en ny tradition for at afvikle det unikke og eventyrlige cross-country rally i Sydamerika. Intet år har ruten været ens, og det gælder også Dakar 2018, der starter lørdag d. 6. januar i Lima i Peru.

Dakar 2018 optakt - generel og MC - læs mere >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt