- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RALLYE DAKAR 2012

Følg Rallye Dakar på Eurosport fra 1.-15. januar 2012. Eurosport programplaner hér>>>

 

 


Daglige opdateringer på Rallye Dakar fra 1.-15. januar 2012

Dakar 2012 foromtale >>>

1. januar >>> 2. januar >>> 3. januar >>> 4. januar >>> 5. januar >>> 6. januar: Aflyst 7. januar >>> 8. januar: Pause 9. januar >>> 10. januar >>> 11. januar>>> 12. januar >>> 13. januar >>> 14. januar >>> 15. januar >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 Dakar Dag 15: Favoritterne sejrede

Den 9-dobbelte Dakar-vinder, franskmanden Stephane Peterhansel i MINI, tog sin 10. sejr i verdens hårdeste off-road rally alt imens landsmanden Cyril Despres var bedst på MC med sin 4. sejr i Dakar. Danske Jes Munk blev nr. 52 efter en intens indsats på rallyets sidste dag.

Læs mere om Dakar >>>


2012 Dakar Dag 13:

Taktik skaber spænding og Gordon bider fra sig

På den tredjesidste etape i årets Dakar rally skaber topkørerne i MC-kategorien ekstra spænding gennem et udtalt taktisk spil, baseret på, at man på en etape starter i den række følge, man kom på den forrige etape.

Læs mere om Dakar >>>


2012 Dakar Dag 11:

Sekund race - Gordon sat ud eller tilbage

Alt imens Stephane Peterhansel i MINI får lidt mere luft under sit forspring blandt bilerne bides der negle i KTM-lejren. De to team-kammerater, Cyril Despres og Marc Coma har kun 21 sekunder imellem sig – efter 10 dages rallykørsel.

Læs mere om Dakar >>>


2012 Dakar Dag 9: Fornyet spænding

Søndag var pausedag og mandag morgen tog deltagerne hul på anden halvdel af årets Dakar rally. 245 kilometer transportetape afbrudt midtvejs af 477 kilometer stenørken, der med vejrgudernes hjælp mange steder var forvandlet til mudderhuller, det man populært kalder blødt sand.

Læs mere om Dakar hér >>>


2012 Dakar Dag 6 - fredag: Etapen aflyst

Grundet ekstremt dårligt vejr i Andesbjergene har arrangørerne af Dakar aflyst etapen, der skulle finde sted fredag og fører deltagerne over Paso de Fransisco i 4700 meters højde. Deltagerne vil blive ført i samlet konvoj ad hovedlandevejen frem til etapemålet i Chile i Diego de Almagro.

Den danske deltager Jes Munk fra Silkeborg holder skansen i Dakar og ligger i øjeblikket på 50. pladsen.


2012 Dakar Dag 4:

Peter tilbage i føring - Coma haler ind

Stephane Peterhansel er tilbage i spidsen af Dakar. Efter en begivenhedsrig dag 4, hvor konkurrenterne havde problemer af forskellig art, genvandt den 9-dobbelte Dakar-vinder og MINI kører det tabte terræn. Alt imens Marc Coma på sin KTM ligeledes halede kraftigt ind på sin team-kammerat, Cyril Despres, der dog fortsat har en solid føring.

Læs mere om Dakar hér >>>


2012 Dakar Dag 2: Coma og Peterhansel fører

2. dagen i årets Dakar rally var den første "rigtige" Dakar-dag. 800 kilometer etape, hvoraf de små 300 var i fuld fart - i ordets bogstaveligste forstand. Motorcyklerne kørte ved maks-fart over store strækninger først på hastighedsetapen, siden blev den mere teknisk krævende og med 50 kilometer i regulære sanddyner fik deltagerne den fulde Dakar-oplevelse ud af det.

Læs mere om Dakar her >>>


 

2012 Dakar Dag 14:

Rallyet afgjort - sådan i det store hele

Vel vidende, at i livet er intet sikkert, før det er sket, er det ikke for meget at påstå, at årets Dakar i det store hele er blevet afgjort på rallyets næstsidste etape.

Læs mere om Dakar >>>


2012 Dakar Dag 12: Nye udfordringer i Peru

I dag var det nye græsgange, der mødte deltagerne i Dakar rallyet på dagen, hvor rallyet for første gang nogensinde kørte ind i Peru. Men der var nu ikke meget græs over dem. Klitter skabt af vulkansk aske - det hører til sjældenhederne i off-road rally.

Læs mere om Dakar >>>


2012 Dakar Dag 10: Tændt Despres fyrede op og Peterhansel bevarede føringen

Tirsdagens hastighedsetape i Dakar var en af rallyets længste. Første del af prøven er særdeles hurtig, med strækninger, hvor det såkaldt fesh-fesh (meget fint løst sand) kunne drille deltagerne mens den sidste del i særdeleshed stillede store krav til navigationen.

Læs mere om Dakar hér >>>


2012 Dakar Dag 7: Udfordringen i Atacama

Efter at fredagens 6. hastighedsetape i årets Dakar blev aflyst, kørte deltagerne i kortege henover bjergpasset i 4700 meters højde frem til Copiapo i Chile som lørdag var udgangspunkt for et 573 kilometer langt loop, der inkluderede 419 kilometer hastighedsetape gennem den berygtede Atacama ørken.

Læs mere om Dakar hér >>>


2012 Dakar Dag 5:

Despres og peterhansel fører fortsat

En af de store forskelle på at køre Dakar i Nordafrika og i Sydamerika er de skiftende vejrforhold. I Sydamerika skifter vejrforholdene fra dag til dag og fra lavland til de kolossale højder.

Læs mere om Dakar hér >>>


2012 Dakar Dag 3: Stillingerne skifter igen og igen

På 3.dagen i Dakar blev det tydeligt, hvor hård konkurrencen er i toppen, i MC-kategorien såvel som blandt bilerne - og hvor lidt, der skal til for at miste taget i føringen.

Læs mere om Dakar her >>>


2012 Dakar: MINI fører efter Dag 1

Dakar 2012 er startet, og selvom første etape var lang, var hastighedsetapen temmelig kort. 57 kilometer i alt og den blev kørt på lidt over en halv time af de, der var hurtigst.

Læs mere om Dakar 1. januar >>>


2012 Rallye Dakar: Meget mere motorsport

  - MINI, Toyota og Hummer er storfavoritter

  - Coma og Despres dyster på MC

Rallye Dakar er ikke hvad det har været. Nogen begræder det, andre siger heldigvis. Men den megen skepsis, som fulgte i hælene på omlægningen af verdens største maraton-udfordring på 2 og 4 hjul fra Afrika til Sydamerika, viste sig heldigvis at være ubegrundet. I år finder "Dakar" sted for 4. gang i Sydamerika og uden fabriksindsats i bilkategorien synes udfaldet mere uforudsigelig end i mange år.

Læs mere om Rallye Dakar 2012 hér >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt