- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg Rallye Dakar på Motorsiden:

Daglige rapporter i dagene 2.-17. januar 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16. januar:

VW kører strategisk slutspurt

På fredagens etape igangsatte Volkswagen en strategisk slutspurt. I stedet for, at de tre VW Race Touaregs, der fortsat er med i løbet, skulle dyste imod hinanden, besluttede man sig for, at de skulle følges ad.

Læs mere>>>


14. januar:

Dagens etape aflyst

Onsdagens 11. hastighedsetape i Rallye Dakar blev aflyst sent tirsdag aften, da vejrudsigten lovede tæt tåge på store dele af etapen.

Læs mere>>>


12. januar:

Sainz hurtigst igen

Carlos Sainz fører fortsat. Den tidligere dobbelte rally verdensmester kørte mandag, godt assisteret af co-driver Michel Perin, sin Volkswagen Race Touareg til sejr på Dakar Rallyets niende etape foran team-kammeraterne Mark Miller/Ralph Pitschford.

Læs mere>>>


9. januar:

Sainz tilbage i føring

Volkswagens Carlos Sainz er tilbage i føringen på Rallye Dakar. Under rallyets syvende etape, som fandt sted fredag, distancerede han alle øvrige deltagere, inklusive team-kammeraterne Giniel de Villiers og Mark Miller. Og hans forspring er nu… 9 sekunder.

Læs mere>>>


7. januar:

Første dag i dynerne

5. etape i årets Rallye Dakar stillede deltagerne overfor den indtil nu hårdeste udfordring. Den godt 500 kilometer lange hastighedsetape bød for første gang i årets rally på regulære sanddyner på niveau med dem, som traditionelt indgik i de Afrika-baserede rallyes.

Læs mere>>>


5. januar:

Volkswagen bevarer overtaget

- men Peterhansel hænger på

Der var ingen, der havde lovet deltagerne i årets Rallye Dakar i Sydamerika, at det ville blive lettere end da man kørte i Afrika. Tværtimod. De første tre hastighedsetaper har været hårde og udfordringerne tager til i styrke.

Læs mere>>>


3. januar:

Highspeed start

Deltagerne i årets Rallye Dakar lagde ud i højt tempo, da starten gik til den nye sydamerikanske udgave af det berømte eventyr rally, verdens hårdeste motorsports udfordring.

Læs mere>>>


2. januar:

Rallye Dakar: Klar til start

Klokken 5 lørdag morgen, lokal tid, går starten på vinterens helt store motorsports begivenhed, det legendariske Rallye Dakar.

Læs mere>>>

 

17. januar:

VW har vundet Rallye Dakar

Volkswagen har vundet Rallye Dakar 2009. Lørdag eftermiddag lokal tid ankom deltagerne i årets maratonrally til Argentinas hovedstad, Buenos Aires, med to Volkswagen Race Touaregs i spidsen.

Læs mere>>>

 

15. januar:

Sainz ruller - de Villiers fører

Den enes død, den andens brød. Helt så galt gik det heldigvis ikke i bogstaveligste forstand i hvert fald under torsdagens 12. og tredjesidste etape i Rallye Dakar.

Læs mere>>>


13. januar:

Sainz igen

Tirsdagens etape i Rallye Dakar – den 10. ud af de i alt 14 etaper, som verdens hårdeste maratonrally består af – var på forhånd udnævnt til at være den vanskeligste i år.

Læs mere>>>


11. januar:

Sainz udbygger føringen

Spanieren Carlos Sainz kørte endnu en etapesejr hjem til sig selv og Volkswagen teamet, da han efter pausedagen i Rallye Dakar kom hurtigste igennem rallyets ottende etape.

Læs mere>>>


8. januar:

Strabadserne fortsætter

Strabadserne fortsætter i årets Rallye Dakar, som torsdag afviklede 6. etape – eller det meste af den. Hastighedsetapen blev reduceret i længde fra de oprindelig planlagte 395 km til 178 kilometer. Samtidig blev starten udsat med to timer. Simpelthen fordi onsdagens etape havde været så hård, at man imødeså for store vanskeligheder ved at gennemføre den oprindelig planlagte 6. hastighedsetape.

Læs mere>>>


6. januar:

Marginal etapesejr til Sainz

6 sekunders sejrsmargin: Årets Rallye Dakar er indtil nu blevet udkæmpet på marginalerne.

Læs mere>>>


4. januar:

El Matador i føring

”El Matador”, alias spanske Carlos Sainz, har taget føringen i Rallye Dakar.

Læs mere>>>


Rallye Dakar starter 3. januar

Efter at verdens hårdeste motorsportsudfordring, det eventyrlige Rallye Dakar i januar 2008 blev aflyst pga. terrortrusler, tog arrangørerne udfordringen op og flyttede rallyet til Sydamerika. Hér går starten til det næste ”Dakar” i Buenos Aires, siden går ruten gennem Argentina og Chile for 16 dage senere at slutte, hvor man startede. Til den tid har de, der formåede at overvinde strabadserne, tilbagelagt 9.574 kilometer hvoraf de 5.652 kilometer har været regulære hastighedsetaper.

Læs mere>>>

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP