- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inden starten på årets Rallye Dakar: Volkswagens Carlos Sainz (tidligere dobbelt rally-verdensmester) og Mitsubishis 9-dobbelte Dakar-vinder, Stephane Peterhansel.


Rallye Dakar: Klar til start


SRP – 2. januar 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klokken 5 lørdag morgen, lokal tid, går starten på vinterens helt store motorsports begivenhed, det legendariske Rallye Dakar. Startstedet er La Rural i det centrale Buenos Aires i Argentina og i dagene frem til og med 17. januar skal de 837 deltagende kørere forsøge at nå gennem en rute på i alt 9574 kilometer, hvorefter de er tilbage ved udgangspunktet i Buenos Aires.

 

De mange deltagere er fordelt på 217 motorcykler, 25 quads (4-hjulede motorcykler), 177 biler og 81 trucks. Og går det som tilfældet har været i de seneste år, vil kampen om totalsejren være en dyst mellem de hurtigste i bilkategorien, som igen i år forventes af være de to store fabrikshold, Mitsubishi og Volkswagen.

 

Allerede på den første etape kommer deltagerne til at mærke den noget

anderledes og måske endnu mere ultimative udfordring, de stilles overfor i Sydamerika. På førstedagen skal man tilbagelægge ikke færre end 733 kilometer, hvoraf de 371 kilometer en regulær hastighedsetape, hvor man kører imod stopuret. Målet for den første etape ligger i Santa Rosa, vest for Buenos Aires, og søndag fortsætter deltagerne så direkte imod syd.

 

Der er ingen danske kørere med i Rallye Dakar i år, men Volkswagens fabriksteam føres an af VW Motorsportsdirektør Kris Nissen, som må siges at have en afgørende rolle hvad angår udfaldet af maraton-rallyet. Den stærkeste faktor i Mitsubishi teamet er franskmanden Stephane Peterhansel, der har vundet Rallye Dakar ikke færre end 9 gange.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP