- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedste Mitsubishi Racing Lancer er nu de, der køres af spanieren Nani Roma. De ligger på en samlet femteplads efter et stabilt og uproblematisk rally – indtil nu!


Rallye Dakar:

Strabadserne fortsætter


SRP – 8. januar 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strabadserne fortsætter i årets Rallye Dakar, som torsdag afviklede 6. etape – eller det meste af den. Hastighedsetapen blev reduceret i længde fra de oprindelig planlagte 395 km til 178 kilometer. Samtidig blev starten udsat med to timer. Simpelthen fordi onsdagens etape havde været så hård, at man imødeså for store vanskeligheder ved at gennemføre den oprindelig planlagte 6. hastighedsetape.

 

Endda var ruten hård. Så hård, at Mitsubishi, som har vunder Dakar-rallyet de sidste syv år i træk, mistede den anden af de i alt fire Racing Lancers, der lagde ud i lørdags i Buenos Aires. Ikke fordi bilen kollapsede, men fordi Luc Alphands co-driver, Gilles Picard, kollapsede i forbindelse med at holdet forsøgte at grave bilen fri. Piccard blev hjulpet af løbsledelsens lægekorps og har det godt igen, men situationen betød, at holdet ikke længere er en del af årets maraton-udfordring.

 

For den førende Nasser Al Attiyahs vedkommende var forceringen af de kæmpemæssige argentinske sanddyner så hård for BMW X3 motoren, at han ganske enkelt valgte ikke at følge ruten. Endnu har løbsledelsen ikke tildelt Al Attiyah straftid, fordi han valgte en lettere vej. Men Al Attiyah siger selv, at havde han ikke gjort det, ville han ikke være kommet igennem sandet.

 

Torsdag aften er Nasser Al Attiyah derfor foreløbig erklæret etapevinder. Men det er tvivlsomt at det resultat holder.

 

Nr. 2 på dagens etape – som meget vel kan gå hen og få tildelt etapesejren og dermed måske oven i købet også overtage føringen i rallyet – blev Volkswagens Giniel de Villiers fra Sydafrika, som sammen med Dirk von Zitzewitz kørte deres Race Touareg i mål 5 minutter efter Al Attiyah. På 3. pladsen blev de fulgt af teamkammeraterne i Volkswagen teamet (ledet af danske Kris Nissen), Mark Miller/Ralph Pitchford fra USA hhv. Sydafrika og først på 4. pladsen kom Carlos Sainz i sin VW racer Touareg.

 

Siden fulgte de to bedst placerede Mitsubishi Racing Lancers, kørt af Stephane Peterhansel og Nani Roma. Men den 9-dobbelte Dakar vinder blev tildelt 15 minutters straftid og gled dermed i den samlede stilling ned på 6. pladsen efter Roma.

 

Indtil videre er Al Attiyah i føring foran de Villiers og Sainz. Miller er nr. 4 foran Roma og Peterhansel.

 

Fredagens etape er den sidste inden en hårdt tiltrængt pause i den chilenske Stillehavsby Valparaiso. Ruten går med andre ord henover Andesbjergene og bringer deltagerne op i 3100 meters højde.

Giniel de Villiers blev 2’er på torsdagens etape i Rallye Dakar. Hans Volkswagen race Touareg havde ikke de samme problemer med at bestige de kæmpemæssige sanddyner som den førende BMW og det er ikke utænkeligt at sydafrikaneren overtager føringen, når arrangørerne indberegner et manglende såkaldt waypoint i Nasser Al Attiyahs placering.


 

 Hastighedsetapen er planlagt at være 419 kilometer lang, de første 125 kilometer byder på meget sand, siden er terrænet meget varieret og turen henover bjergene en udfordring i sig selv.

 


Resultat af dagens etape, Rallye Dakar 2009:


 1. Nasser Al Attiyah/Tina Thörner (QAT/SWE), BMW X3 CC, 2t07m26s

 2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (SAF/GER), Volkswagen Race Touareg 2, +5m07s

 3. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/SAF), Volkswagen Race Touareg 2, +5m27s

 4. Carlos Sainz/Michel Perin (SPA/FRA), Volkswagen Race Touareg 2, +8m37s

 5. Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (FRA/FRA), Mitsubishi Racing Lancer, +13m14s

 6. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (SPA/SPA), Mitsubishi Racing Lancer, +14m20s


Stillingen i Rallye Dakar d. 8. januar 2009:


 1. Nasser Al Attiyah/Tina Thörner (QAT/SWE), BMW X3 CC, 20t52m03s

 2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (SAF/GER), Volkswagen Race Touareg 2, +7m31s

 3. Carlos Sainz/Michel Perin (SPA/FRA), Volkswagen Race Touareg 2, +15m10s

 4. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/SAF), Volkswagen Race Touareg 2, +25m22s

 5. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (SPA/SPA), Mitsubishi Racing Lancer, +38m49s

 6. Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (FRA/FRA), Mitsubishi Racing Lancer, +41m58s

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP